2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Modding: Oázis ROG monitor

Egy Sony Trinitron síkképcsöves monitor került átszabásra csúcshardverekkel megspékelve és vízhűtéssel kiegészítve.

[ ÚJ TESZT ]

Ház szellőző nyílások és ablakok

A belső elrendezésből adódóan, de legfőképpen a hardverek által radiátorokon keresztül leadott hőmennyiséget ki is kell vezetni valahogy a házból A ventilátorok a ház elejébe közvetlenül majd a monitor hátára fújják a meleg levegőt, ahol az ha nem szellőztetjük ki hatékonyan megreked, rontva folyamatosan a rendszer hatásfokát. Ehhez a ház tetején alakítottam ki 2 db ventilátor helyet, de hogy ne szokványos elrendezés legyen, illetve csavarok ne rondítsák az összképet, így egy már korábban általam alkalmazott módszert készítettem.

A ventilátor részére úgy alakítottam ki a helyet, hogy a rotor rész felfogatásához meghagytam az eredeti anyagból helyet, illetve a ventilátorokat megszabadítottam a keretétől.

A monitor ház adottságaiból adódóan nem igazán látszódna semmi a házba behelyezett alkatrészekből, mondhatni elveszítené azt a varázsát, amiért létre lett hozva, szükség volt nyílások/ablakok elhelyezésre. Ezek hogy passzoljanak is az eredeti formához, próbáltam ennek megfelelően kivágni a nyílásokat.

Az oldalsó ablakok helyei is igazodnak az ívekhez.

Ezekkel a kialakításokkal viszont olyan előre tervezett nehézségbe futottam bele, hogy az ide formára vágott plexi lemezeket 3 dimenzióban kellett hajlítanom. A monitor külső ívéhez domborúan, a belső ív emelkedése miatt pedig homorú hajlítást kellett megvalósítani. Ehhez feltudtam használni ( most viszont nagyon jól jött) a második monitort, hiszen annak a megfelelő helyére felillesztve kellően melegített plexit megtudtam formázni. Itt jegyzem meg, hogy egy ilyen hajlításhoz nem minden plexi lemez alkalmas, mivel a többszöri melegítés hatására a gyengébb minőségűek elkezdenek hólyagosodni, opálosodni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.