Hirdetés

2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

Modding: Oázis ROG monitor

Egy Sony Trinitron síkképcsöves monitor került átszabásra csúcshardverekkel megspékelve és vízhűtéssel kiegészítve.

[ ÚJ TESZT ]

Fogjunk hozzá

Megpróbálom időrendben leírni a folyamatokat, lévén a szükséges dolgok nem egyszerre érkeztek, így a tervezettel ellentétben olyan munkafázisokat is meg kellett kezdjek, amit az építés folyamán későbbre ütemeztem. Nos mint a cím is utal rá, kezdjünk hozzá.
A monitor súlya nem kicsi, közel 40 kg, így egy strapabíró állványra helyeztem fel, és megkezdtem lehámozni róla a borítást.

Látszik, hogy a Japánok nem sajnálták belőle az anyagot.

Miután sikerrel kiműtöttem minden felesleges dolgot a monitorból ( gyakorlatilag mindent), elkezdődhetett a tervezés, ami eddig csak fejben volt meg. Az első elképzelésem az volt, hogy egyfajta emeletet hozok létre, miszerint alulra egymással szembe fektetem a radiátorokat, majd föléjük egy elválasztó plexi lemezre pedig alaplapot, valamint a vízhűtés egyik fő elemét, a szivattyút.
Az előkészített ház:

Gyakorlatilag a monitorban gyárilag készült alumínium panel adta magát, mint alaplapi tálca, ezzel valamelyest megkönnyítve az egyébként ennek nem nevezhető feladatot. Ide kell kompletten beépíteni egy vízhűtéses dupla radiátoros rendszert. Ha már vízhűtésnél tartunk, akkor szemléltetném a választott hűtési elemeket. Az egész rendszer az EK watercooling műhelyéből származik, ami nálam már sok gépnél letette minőségben és hatékonyságban a névjegyét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.