2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Modding: Oázis ROG monitor

Egy Sony Trinitron síkképcsöves monitor került átszabásra csúcshardverekkel megspékelve és vízhűtéssel kiegészítve.

[ ÚJ TESZT ]

Alaplapi tálca és konzol készítés

Miután a monitorház méretéből adódóan a választott elrendezésnek elég hely bizonyult, neki fogtam és először az alaplapnak készítettem alumínium lemezből alaplapi tálcát, hogy a ház adottságaiból adódó elhelyezést tudjam biztosítani, figyelembe véve a CRT monitor hátsó részének ívelését.

Olyan mintha túllógna, pedig nem.

Ha már ez elkészült, akkor hozzá igazítom a hátsó részt is, amit szerelhetővé kellett alakítanom, mivel gyárilag ez bepattintós volt, illetve ide fog kerülni a hálózati csatlakozó illetve az áramtalanító főkapcsoló. Ehhez a kampós végeket lereszeltem, illetve a házban lévő rendelkezésre álló műanyag merevítő füleket használtam fel.

Az I/O panel és a VGA csatlakoztathatóságaihoz kialakításra került a hátsó részen megfelelő nyílás, amihez szerettem volna felhasználni a gyárilag tartozékként kapott I/O takaró lemezt, de sajnos erről le kellett tegyek, lévén a hátsó elemet félkörívben forgatva lehet beilleszteni a helyére, így állandóan beakadt az alaplap különböző csatlakozóiba bezáráskor.

Az alaplapi rész kialakítását követően következett a radiátorokat, illetve a tápegységet tartó konzol, és annak a házhoz való rögzítésének a kivitelezése. A méretezést követően ismét a jól bevált alumínium lemezhez nyúltam.

Eddig ez kész, de hogyan rögzítsük, hogy stabil és esztétikus is legyen. Ehhez jött a párom ragyogó ötlete, hogy használjam fel az előlap rögzítésére kialakított süllyesztett részt. Ehhez készítettem megfelelő méretű konzolokat, majd menetvágás szegecselést követően kialakítottam hozzá a megfelelő furatokat a házon. Ezeket majd tökéletesen elfogja takarni az ide bepattintható műanyag elem.

A felső rész rögzítése kész, következhetett a radiátorok alaplapi kerethez történő rögzítése. Az eljárás a szokásos, alumínium, hajlítás, fúrás, rögzítés. Remélem nem hagytam ki semmit.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.