2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Modding: Oázis ROG monitor

Egy Sony Trinitron síkképcsöves monitor került átszabásra csúcshardverekkel megspékelve és vízhűtéssel kiegészítve.

[ ÚJ TESZT ]

Fényezés és vezérlőpanel

Elérkeztem az egyik látványosnak mondható részhez, új színt adunk a háznak. A kívánság fehér szín volt, aminek a kiválasztása nem is volt egyszerű feladat, lévén hogy műanyagra kellett festeni. Ehhez végül egy festő barátom tanácsára az alábbi dekorációra is alkalmas rugalmas vizes bázisú festéket választottam.

Megfelelő felület előkezelést követően 2 rétegben kompresszoros festékfújóval felvittem, majd visszacsiszoltam a felületeket. Ezt követően ismét 2 réteget kapott, és hogy ujjlenyomat biztos legyen, fedésként natúr lakkréteggel 2 soron lezártam.

Száradnak

A következő műtéti beavatkozáshoz a monitor vezérlő paneljeit vettem kezelésbe. Elsőként az eredeti monitor 90°-ban forgatható részét vettem górcső alá, nem kisebb tervekkel, mint hogy az ASUS monitor vezérlője fog ide átkerülni. Méretezés, tervezés, megvalósítás. A 3 legfontosabb kulcsszó.

Ami kicsit nehezítette a kivitelezést, hogy egy sík felületet kellett egy hengerbe beilleszteni.

Mint oly sok mindennel, ezzel is megbirkóztam. Csak utalni tudok az első fejezet címére. Ezek az elemek is kaptak fényezést, ezúttal feketét. Utaltam korábban a világítás kapcsolhatóságára. Nos erre az eredeti monitor bekapcsoló gombját szemeltem ki, lévén más funkciót nem tudok neki adni, a helyét üresen sem akartam hagyni, ha meg már ott van, akkor működjön.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.