2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

IN WIN Flower mod

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Fehér-rózsaszín-lila színekben pompázó házat moddoltam a barátnőmnek Valentin napra.

[ ÚJ TESZT ]

IN WIN H-Frame Mini

Caselabs S3 modom után új projektbe fogtam, ami nem más, mint egy IN WIN H-Frame Mini átalakítása. Az átalakítás nem mai keletű, Valentin-napra készült barátnőmnek, de eddig semmit nem publikáltam róla.

A történet ott kezdődött, hogy barátnőmnek a régi laptopja elromlott, így az enyémet használta utána. Régóta tervben volt már egy rendes asztali gép építése neki, erre most jött el az idő. Az egész projekt titokban folyt, Valentin-napra terveztem ajándéknak. A tervezést-ötletelgetést késő éjjelente folytattam, hogy véletlenül se tudja meg, mit tervezek.
A koncepció a következő volt: egy kicsi, csendes és szép gépet szerettem volna készíteni. Színvilágban egyértelmű volt, hogy fehér lesz és rózsaszínes-lilás világítás lesz benne, hisz ezek a kedvenc színei. Egyszerű dizájnt szerettem volna, nem akartam, hogy hivalkodó legyen. Miután kirajzolódott a terv bennem, elkezdtem utánajárni a hardvereknek.

A ház választásom az IN WIN H-Frame Mini-re esett. Elég különleges, nem mindennapi házikó. Aprón sikerült megvásárolnom a kuckót, fekete és zöld színben. Egy kis dobozban érkezett, mely jól ki volt bélelve szivaccsal, hogy ne sérüljön.

Egy szövettasakban volt a ház, külön zacsiban a csavarok és a cserélhető üveglap, hiszen a házat lehet használni fém, illetve üveg oldallappal is. Első tapintásra is minőséginek tűnik, full alumíniumból van, a képeken megfigyelhető a lapokból felépülő váz.



A lapokat a váz 4 sarkában lévő menetes szár és a lapok közötti távtartók tartják egyben. Belül megfigyelhető az ITX alaplapnak fenntartott alaplapi tálca és 1 db low profile PCI-e kártyát fogadó helynek a rögzítése. Az alaplap felett találunk egy kábelvezető sínt, mely a tápegység hálózati csatlakozójának a meghosszabbító kábelét tartja. A ház elejében kapott helyett gyárilag egy 150W-os IN WIN tápegység, ami Flex ATX szabványú.


Az alaplap mögött található hely 2db 2,5" SSD-nek vagy HDD-nek felfogatóhely és 1 db slim optikai meghajtóhely. A házat nagyon könnyen szét lehet szedni, miután a 4 sarkában lévő menetes száron lévő távtartó bakokat, amik az oldallapokat tartják, kicsavarjuk. A lemezek között kis távtartók találhatóak. Összeszerelés is egyszerűen megy, mivel minden oldallap meg van számozva.



A tápegység Bronze minősítést kapott, minden csatlakozó meg van ahhoz rajta, amivel egy max. 150W-ot fogyasztó konfigot össze lehet rakni. 1x 24pin mobo, 1x 4pin EPS, 3xSATA, 1x floppy

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.