2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Egy-két generációváltás - a Maxwelltől a Pascalig

Fél szemmel figyelek arra a VGA-vásárláskor (és a tesztek írásakor), hogy a mezőny lehetőleg 2-3 generációt fogjon át.

[ ÚJ TESZT ]

Szintetikus tesztek

A Heaven 4 általában jól demonstrálja a kártyák tudása közötti különbséget - néha csak a nyilvánvaló dolgokat mutatja meg, néha viszont érdekességekkel is szolgál. A jobb áttekinthetőség miatt a "base" eset eredményei nem szerepelnek a grafikonokon, a 2560x1440 felbontás kb. ugyanazokat az arányokat mutatja, mint az 1920x1080-as mutatná.

Az 1050-esek nem meglepő módon viszonylag együtt futnak, és a 950-es is nagyon hasonló karakterisztikát mutat, leszámítva a tesszelációt - itt megelőzi az 1050-et és nagyon megközelíti az 1050Ti-t. Ezt a kérdést alaposabban kiveséztem a Pascal VS Maxwell tesztben - a lényeg annyi, hogy a Pascalban vélhetően csökkentettek a tesszelátorok teljesítményén, de ez elsősorban a tesszelációra kihegyezett tesztekben mutatkozik meg, a valós játékélményre nincs kimutatható hatása.
A 750Ti jelentősen alatta van a többi versenyzőnek - legközelebb az Ultra beállítás mellett kerül (a sávszélességek közötti relatíve kis különbség miatt), viszont a 8xMSAA tesztben nagyon elhasal, "köszönhetően" a jelentősen alacsonyabb ROP-kapacitásnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.