2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Egy-két generációváltás - a Maxwelltől a Pascalig

Fél szemmel figyelek arra a VGA-vásárláskor (és a tesztek írásakor), hogy a mezőny lehetőleg 2-3 generációt fogjon át.

[ ÚJ TESZT ]

Játéktesztek – Sniper Elite V2 és Crysis 3

Második párosunk 3-4 éves, de még mindig relatíve modernnek számító motorokra épít.

Sniper Elite V2

A régebbi tesztekben még igazi VGA-gyilkosként szerepelt az orvlövész széria második része, mostanra azonban sokat szelídült. Az eredmények:

Az RX 460 tesztben láttuk, hogy a Sniper Elite V2 mind a ROP-ok, mind az ALU-k teljesítményét díjazza - ezért a 750Ti nem nagyon vitézkedik, de olyan vészesen nincs is lemaradva az 1050Ti-től, a 65-75%-os különbségnél fogunk látni többet is.
Az 1050 10-15%-kal előzi meg a 950-et, ez nem éppen az a generációváltó életérzés.
A Pascal kártyák közötti különbség az előzetes becsléssel összhangban igen szerény - tekintettel arra, hogy az 1050 backendben erősebb a magasabb core órajel miatt, ezen nincs is sok csodálkoznivaló.

Crysis 3

Ahogy a széria első része, a Crysis 3 is igencsak időtálló, mint benchmark-eszköz – maximális beállítások mellett bármilyen VGA-t képes letérdeltetni, ezért az alsó kategóriában csak High beállításokat használtam, és MSAA-ról természetesen szó sincs.

Szinte ugyanazt mutatja ez a játék is, mint a SEV2 - mérsékelt differencia a kétgenerációs összevetésben, tizenszázalékos az egygenerációsban, és még kevesebb a Ti-prefixnek köszönhetően.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.