2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 2G internet?

    Miért nincs ilyen a szolgáltatóknál? Leírom pontosan, hogy mire gondolok:
    Panaszkodnak a szolgáltatók, hogy túlterhelődnek a 3G hálózatok, ezért korlátozzák a netet. Miért nincs olyan csomagjuk, hogy mobilra internet olcsóbban (mondjuk a 100 MB 1000 Ft helyett 1GB 1000Ft), viszont az adatforgalom csak a 2G hálón használható fel. Szerintem sokaknak tetszene ez az ötlet, mert az EDGE sebessége Opera Minihez bőven elég, de az adatforgalom kevés, a korlátozott net meg nagyon lassú. Ezzel mindenki jól járna. Nekünk lenne olcsó mobilnet, a szolgáltatóknak meg nem terhelődne le a 3G hálójuk.

    Vélemény?

    Sztbeni 11 éve 7

  • Kép rólam

    Sztbeni 11 éve 7

  • Ajándék Telenor Hipernet

    Kellemes meglepetés ért. Tegnap a faterom vett egy laptopot, és mit látok: a laptop mellé ajándék Telenor Hipernet SIM modemmel együtt. El is kértem gyorsan, mivel ő nem nagyon használná a mobilnetet :) .

    Teljesen korrektül be van csomagolva a ZTE MF668A, melyről kiderült, hogy nem új csak újszerű. Ez nem különösebben látszik rajta, tökéletes állapotban van. Gondolom azokat a modemeket adják így oda, melyeket próba után a felhasználók visszaadnak.

    Elméletileg 1 GB ingyen net van hozzá, mely aktiválás után 90 napig használható fel, plusz 500 forint egyenleg. Ez eléggé korrekt.

    Már tegnap aktiválni akartam, de nemigen jött össze. Technikai hibára hivatkozott a Telenor weboldala. Ma azonban sikerült és ki is próbáltam.

    Minden rendben működik. Ilyesmi eredményeket produkál így este fele:

    A 49-es PING nagyon erős. Gondolom napközben még jobb lehet. A modem 21 Mbps-es HSPA+-t tud, a hálózat maximuma papíron itt Keszthelyen 42 Mbit-es DC-HSPA+.

    Folytatás...

    Sztbeni 11 éve 13

  • Belle FP2 - Kellett ez nekünk?

    Tavaly februárban vettem egy Nokia 701-et. Eleinte sima Bellével használtam, más nem is volt. Ezzel maximálisan meg voltam elégedve.

    Áprilisban kijött az FP1. Gondoltam, hogy fel is rakom. A felrakásnál elszállt a teló, rányomtam egy hard resetet. Úgy se jó... Kiderült, hogy nem a telóval volt baj, csak az FP1-nek nem tetszett a régi SIM kártyám. Sebaj, kértem újat. Amúgy a Belle FP1 kifejezetten jó lett, teljes megelégedéssel használtam.

    Októberben jött az FP2. Már nagyon vártam rá. A videók alapján jónak tűnt, amint kijött fel is akartam rakni. De ez nem jött össze: a Nokia visszavonta a frissítést. Pár nap múlva újra kijött. Felraktam. Bár ne tettem volna.
    Az első benyomások lényegében jók voltak. Tetszett az új kijelző feloldási mód, valamint az új zenelejátszó. Itt véget is érnek a pozitívumok.
    Első hiba, az volt, hogy nem jelent meg a digitális óra a kijelző lezárásakor. Ebbe belenyugodtam, beállítottam az analógot.
    A galéria viszont használhatatlanná vált: amik nem fotók, azokat nem lehet normálisan nagyítani. Minek kellett ez? Imádtam a régi galériát, de ami óta ez van, be se lépek oda. Ráadásul a minden nap ha fotózok, csinál oda egy ilyen kurva címkét a dátumról. Nagyon jó ezeket minden nap törölgetni.

    Folytatás...

    Sztbeni 11 éve 4

  • Világvége 2012. Valaki még elhiszi ezt a hülyeséget?

    Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy pár ember még képes ezt komolyan venni. Miért lenne világvége? Mert véget ér egy naptár? Akkor minden év végén el kellett volna pusztulnia a világnak. Amúgy meg találtak már tovább tartó maja naptárakat.

    Nagyon várom már december 21-ét, kíváncsi leszek, hogy hány állat köti fel magát aznap. És nem is fogom őket sajnálni...

    Sztbeni 11 éve 39

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.