2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mockba vodka

    Elterjedt dolog, hogy különböző itthon gyártott, rossz minőségű termékeket külföldi álnéven próbálnak értékesíteni, hátha úgy jobban fogy. Elég csak a borzalmas minőségű 100 forintos, német nevű itthon gyártott sörökre gondolni, vagy a vodkának csak jóindulattal nevezhető álcirill betűs, orosz címeres, de itthon összepancsolt Kalinkára. De ez mindent visz. Mockba vodka:

    Régi kép, neten találtam, de gondoltam ezt megosztom. Mi legyen egy olcsó kommersz, vodkára nyomokban emlékeztető ital neve? Legyen Moszkva. Nem, így nem elég oroszos. Legyen cirill betűkkel írva! Ami ugye МОСКВА. Viszont nincs cirill betűs billentyűzet. Mindegy, ha simán leírjuk, hogy MOCKBA az gyakorlatilag ugyanaz. Hitték az okos tervezők. Arra viszont nem gondoltak, hogy kis betűkkel már máshogy néz ki a Москва, mint a Mockba.

    Nem tudom, hogy még kapható-e ez a csoda, vagy volt annyi eszük, hogy kijavították. De ez ma bearanyozta a napomat. El tudom képzelni milyen lehet az ital. Kb. annyi köze lehet a vodkához, mint Moszkvához :D.

    Sztbeni 10 éve 41

  • Az oroszok tényleg csődbe mennek ha elzárják a gázt?

    Sokan arról beszélnek, hogy ha elzárják az EU-ba menő gázimportot, akkor az oroszok csődbe mennek.

    EZ NEM IGAZ!

    "Sokan azzal hessegetik el egy orosz gázembargó lehetőségét, hogy ez túl nagy bevételkiesést okozna a Gazpromnak. A helyzet azonban az, hogy az európai eladásokból származó 4-4,5 milliárd euró (5,2-5,8 milliárd dollár) bevétel csupán éves forgalmának 3,5 százaléka. A maradék a hazai piacról és a volt szovjet tagköztársaságokból származik. Az elmúlt hónapok alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a jelenlegi moszkvai vezetés habozás nélkül kész lenne feláldozni ezt az összeget, ha úgy látná, hogy ez Oroszország nemzeti érdeke."

    Erről ennyit :C

    Sztbeni 10 éve 8

  • Laptopot, de milyet?

    Most, hogy megyek az egyetemre, vennem kell egy laptopot. Idáig megvoltam az otthoni géppel, de most már az albérletbe muszáj lesz egyet beszereznem. Igazából a következő szempontok fontosak:

    - legyen viszonylag strapabíró, mivel sokat lesz hurcolva
    - jó billentyűzet, mivel elsősorban írásra kell
    - játszani nem nagyon akarok, de ne legyen gyenge a gép
    - hosszú üzemidő előny
    - minimum 100 GB tárhely (de ha több, az még jobb)
    - Windows oprendszer (lehetőleg 7, mert a 8 nem annyira tetszik)
    - WiFi vevő
    - legalább 4 USB port
    - minél hosszabb gari
    - legyen megbízható

    Maximum olyan 120 ezer forintot gondolok rászánni. Ti mit ajánlatok? Mint látjátok nincsenek nagy elvárásaim, csak az alapot kell tudnia, de azt megbízhatóan.

    Sztbeni 10 éve 27

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.