2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mobilhasználat Romániában

Ha Romániába utazunk, érdemes elfelejteni a roamingot és inkább vásárolni egy helyi SIM kártyát!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Még 2010 nyarán írtam egy cikket a romániai mobilhasználatról, ami nem ma volt. Nagyon sok minden megváltozott azóta, főleg jó értelemben. A legtöbb ember ma is roamingol, abba bele sem gondol, hogy mennyivel olcsóbb helyi SIM-et beszerezni, ráadásul nem is egy nagy művészet. Ez különösen megéri Romániában, ahonnan a magyar, országon belüli prepaid áraknál olcsóbban telefonálhatunk haza.

A korábbi cikkem ITT megtekinthető. Csak érdekességnek hagytam fenn, annak elolvasása nélkül is teljes értékű ez a cikk.

Romániában jelenleg négy szolgáltató működik. Az Orange, Vodafone, Cosmote hármas hasonló csomagokat nyújt, azonban a RCS-RDS (Digi) üzletpolitikája eléggé eltérő. Ezekről a következő oldalakon számolok be.

Fontos tudnivaló, hogy ott az ÁFA-t (TVA-nak nevezik) nem tartalmazzák a percdíjak (kivéve Digi), hanem feltöltéskor kell fizetni. 24%-os az ÁFA, így a csomagok árát 1.24-gyel szorozva kapjuk meg, viszont így is sokkal olcsóbb minden, mint itthon. Minden euróban van megadva, viszont a boltban lejjel (RON) kell fizetni, amit napi árfolyamon váltanak euróra.

A három nagy esetében nem érdemes a sima percdíjakat nézni, inkább opciókat érdemes aktiválni. Rengeteg fajta opció elérhető, melyek folyton változnak.

Az országban szinte mindenütt van 3G. Mindegy, hogy valaki a tengerpartra vagy egy erdészházba megy, nagy eséllyel tud megabitekkel szörfözni az interneten.

A percdíjak nagyon jók, hálózaton belül szinte ingyen lehet telefonálni. Magyarországra sok esetben a hazai országon belüli áraknál is olcsóbban lehet telefonálni.

Milyen lehetőségek is vannak? A következő oldalakon kiderül!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.