2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Belle FP2 - Kellett ez nekünk?

Írta: | Kulcsszavak: nokia . 701 . symbian

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tavaly februárban vettem egy Nokia 701-et. Eleinte sima Bellével használtam, más nem is volt. Ezzel maximálisan meg voltam elégedve.

Áprilisban kijött az FP1. Gondoltam, hogy fel is rakom. A felrakásnál elszállt a teló, rányomtam egy hard resetet. Úgy se jó... Kiderült, hogy nem a telóval volt baj, csak az FP1-nek nem tetszett a régi SIM kártyám. Sebaj, kértem újat. Amúgy a Belle FP1 kifejezetten jó lett, teljes megelégedéssel használtam.

Októberben jött az FP2. Már nagyon vártam rá. A videók alapján jónak tűnt, amint kijött fel is akartam rakni. De ez nem jött össze: a Nokia visszavonta a frissítést. Pár nap múlva újra kijött. Felraktam. Bár ne tettem volna.
Az első benyomások lényegében jók voltak. Tetszett az új kijelző feloldási mód, valamint az új zenelejátszó. Itt véget is érnek a pozitívumok.
Első hiba, az volt, hogy nem jelent meg a digitális óra a kijelző lezárásakor. Ebbe belenyugodtam, beállítottam az analógot.
A galéria viszont használhatatlanná vált: amik nem fotók, azokat nem lehet normálisan nagyítani. Minek kellett ez? Imádtam a régi galériát, de ami óta ez van, be se lépek oda. Ráadásul a minden nap ha fotózok, csinál oda egy ilyen kurva címkét a dátumról. Nagyon jó ezeket minden nap törölgetni.
A billentyűzetet is sikeresen elqrták. Eddig volt kettő kis nyíl, amivel lehetett lépkedni a szövegben. Már nincs. Pontosabban van, ideiglenesen megjelenik kékkel. Viszont ha megjelenik, akkor meg kell várnom, amíg eltűnik, addig az ENTER billentyű nem használható. Gratulálok.
A telefon a frissítés után jóval többet fagyott, és apróbb bugok is lettek. Ezek egy része meg lett oldva, mert Phoenix-el újraraktam az egész szoftvert. De a galéria, meg a billentyűzet így is szar...

Kedves Nokia: komolyan mondom, szánalmasnak tartom, hogy így leszarjátok már a Symbiant. Az oké, hogy átálltok a WP8-ra, de attól még illene normális supportot biztosítani, nem összecsapni még a Symbian utolsó verzióját is.

Egyre jobban elgondolkodok azon, hogy bemegyek a GSM boltba, ahol a telót is vettem, és megkérdezem, hogy tudnak-e régi szoftvert visszarakni. De előtte ki fogok még próbálni valami házi FW-t.

Nektek mi a véleményetek?

Hozzászólások

(#1) Sztbeni


Sztbeni
(őstag)

Várom mások véleményét is!

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#2) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Vannak erre szakosodott oldalak, inkább ott érdeklődj felőle ;) itt úgy látszik a Nokia már annyira leírta magát, h szóba se elegyednek veled.
Egyébként egyetértek, az óra eltűnése egyik kollegámnak is szemet szúrt, említette is. A többit ugyan nem mondta, de ez kábé olyan, mint a Win8-ban, h nem lehet a régi fajta "hagyományos" felületet használni (asztal, tálca - Start menü).

Sose értettem, miért kell elszúrni azt ami jól működött. :/

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3) Воланд válasza Thunderzolee (#2) üzenetére


Воланд
(Jómunkásember)

asztal, talca van.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#4) Thunderzolee válasza Воланд (#3) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Tényleg :K nem úgy értettem.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.