2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csernobil 2.0?

    "A zaporozzsjei atomerőműben történt “malőr” kapcsán a kijevi udvar a legszigorúbb titkolódzást rendelte el. Az égvilágon semmiféle információ nem adható a történtekről. A városban több robbanásról beszélnek, de nem “terrorcselekményről”! A jelleget illetően azért mindenki megjegyzi, hogy az nem “pripjatyi” (csernobili) forma volt, ám nagyobb veszélyről suttognak.

    Az okot illetően az látszik a legvalószínűbbnek, hogy az egyébként orosz típusú reaktorba amerikai fűtőanyagot raktak, ami pedig nem igazán kompatibilis.

    Közvetlenül az esemény bekövetkezte után egy mérnök az erőműből azt telefonálta haza, hogy “igen komoly a baj, megtesznek mindent, de nem tudja hogy ez mire lesz elég!”

    Többen emlékeztetnek, hogy szeptemberben az erőműben járt a Greenpace egyik szakértője, Toby Myunhmayer, aki elborzadt a tapasztaltaktól, és tragédiák sorozatának bekövetkeztét jósolta a látottak alapján. Myunhmayer akkor kijelentette, hogy az amerikai fűtőanyag betáplálása a reaktorba több mint veszélyes. A csernobilit sokszorosan meghaladó mértékű katasztrófa fog megtörténni, amely Európa jelentős részét fogja tönkretenni!

    Odesszában, Zaporozzsjéban, és az erőmű ellátási körzetében időszakos áramkimaradások vannak, és továbbra is várhatóak.

    A kijevi udvar mára ígért valamiféle tájékoztatást."

    Folytatás...

    Sztbeni 9 éve 53

  • Mockba vodka

    Elterjedt dolog, hogy különböző itthon gyártott, rossz minőségű termékeket külföldi álnéven próbálnak értékesíteni, hátha úgy jobban fogy. Elég csak a borzalmas minőségű 100 forintos, német nevű itthon gyártott sörökre gondolni, vagy a vodkának csak jóindulattal nevezhető álcirill betűs, orosz címeres, de itthon összepancsolt Kalinkára. De ez mindent visz. Mockba vodka:

    Régi kép, neten találtam, de gondoltam ezt megosztom. Mi legyen egy olcsó kommersz, vodkára nyomokban emlékeztető ital neve? Legyen Moszkva. Nem, így nem elég oroszos. Legyen cirill betűkkel írva! Ami ugye МОСКВА. Viszont nincs cirill betűs billentyűzet. Mindegy, ha simán leírjuk, hogy MOCKBA az gyakorlatilag ugyanaz. Hitték az okos tervezők. Arra viszont nem gondoltak, hogy kis betűkkel már máshogy néz ki a Москва, mint a Mockba.

    Nem tudom, hogy még kapható-e ez a csoda, vagy volt annyi eszük, hogy kijavították. De ez ma bearanyozta a napomat. El tudom képzelni milyen lehet az ital. Kb. annyi köze lehet a vodkához, mint Moszkvához :D.

    Sztbeni 9 éve 41

  • Az oroszok tényleg csődbe mennek ha elzárják a gázt?

    Sokan arról beszélnek, hogy ha elzárják az EU-ba menő gázimportot, akkor az oroszok csődbe mennek.

    EZ NEM IGAZ!

    "Sokan azzal hessegetik el egy orosz gázembargó lehetőségét, hogy ez túl nagy bevételkiesést okozna a Gazpromnak. A helyzet azonban az, hogy az európai eladásokból származó 4-4,5 milliárd euró (5,2-5,8 milliárd dollár) bevétel csupán éves forgalmának 3,5 százaléka. A maradék a hazai piacról és a volt szovjet tagköztársaságokból származik. Az elmúlt hónapok alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a jelenlegi moszkvai vezetés habozás nélkül kész lenne feláldozni ezt az összeget, ha úgy látná, hogy ez Oroszország nemzeti érdeke."

    Erről ennyit :C

    Sztbeni 10 éve 8

  • Laptopot, de milyet?

    Most, hogy megyek az egyetemre, vennem kell egy laptopot. Idáig megvoltam az otthoni géppel, de most már az albérletbe muszáj lesz egyet beszereznem. Igazából a következő szempontok fontosak:

    - legyen viszonylag strapabíró, mivel sokat lesz hurcolva
    - jó billentyűzet, mivel elsősorban írásra kell
    - játszani nem nagyon akarok, de ne legyen gyenge a gép
    - hosszú üzemidő előny
    - minimum 100 GB tárhely (de ha több, az még jobb)
    - Windows oprendszer (lehetőleg 7, mert a 8 nem annyira tetszik)
    - WiFi vevő
    - legalább 4 USB port
    - minél hosszabb gari
    - legyen megbízható

    Maximum olyan 120 ezer forintot gondolok rászánni. Ti mit ajánlatok? Mint látjátok nincsenek nagy elvárásaim, csak az alapot kell tudnia, de azt megbízhatóan.

    Sztbeni 10 éve 27

  • Mez a VB-re

    Megjött a mezem. Lesz miben szurkolni. Szép :)

    Sztbeni 10 éve 17

  • Nyaralás Bulgáriában?

    Két haverrel úgy tervezzük, hogy nyáron elmegyünk vonattal Bulgáriába, Burgasz környékére. Most éppen a szállásokat nézegetem. Akik voltak már arrafele, azoknak mik a tapasztalatai? Megéri odamenni? A vonat milyen?

    Sztbeni 10 éve 7

  • Gyatlov incidens

    Ti mit gondoltok erről az elég régi rejtélyes történetről? Én sokat gondolkodtam rajta, de még mindig fogalmam sincs, hogy mi is történhetett ott. Aki nem tudná, hogy miről beszélek: [link]

    Elég félelmetes történet, szóval gyenge idegzetűeknek este nem ajánlom elolvasásra.

    Film is készült róla, Halálhegy címmel. Mondjuk elég hülye és lehetetlen lett a magyarázat, de azért érdemes megnézni, a hangulat miatt is.

    Sztbeni 10 éve 31

  • Nexus 5 megérkezett

    Ma délután három után megérkezett. Nagyon vártam már, alig bírtam ki :D. Semmi baj nincs egyelőre vele, nagyon tetszik. Remélem így is marad :) . Szép fekete.

    Sztbeni 10 éve 6

  • Nexus 5 megrendelve

    A mai napon úgy döntöttem, hogy nem várok tovább, megrendelem a Nexus 5-öt. 16 GB-os fekete. November óta tudom, hogy ilyet szeretnék. Nézegettem más telókat is, de úgy tűnik, hogy ez az ideális. Ha minden igaz, péntekre meg is jön. Nehéz várnom addig :D.

    Sztbeni 10 éve 6

  • TochWiz vs. gyári Android

    Sokan szeretik összehasonlítani a két rendszert. Gondoltam, hogy egy ábrával személtetem:

    Samsung TouchWiz:

    Gyári Android (Nexus):

    Sztbeni 10 éve 10

  • Délutáni felfrissülés

    Elég szomjas voltam, ezért gondoltam veszek egy ilyet:

    Tököm kivan már, gondoltam rám fér :) . Mielőtt valaki beszólna, szoktam jó söröket is inni, de most erre volt pénzem. És nem is az íz most a lényeg :D .

    Sztbeni 10 éve 22

  • Tökéletes telefon

    Létezik ilyen? Szerintem nem. De képzeljük el, hogy mindenki csinálhatna magának egy tökéleteset! Milyen lenne az?

    Az én tökéletes telóm:

    - Nexus 4 kinézet
    - Nexus 5 belső
    - 5 colos kijelző
    - viszonylag strapabíró, nem karcolódik
    - 3000 mAh-os akksi

    Nektek milyen az ideális?

    Sztbeni 10 éve 22

  • Eurovízió 2014: Magyarország eláshatja magát...

    Vicc, hogy Kállay megy. Az egész döntő egy vicc volt, hogy a legrosszabbakat juttatták a négybe. Egyetlen értékelhető számot (Depresszió) kiejtették. Ami még korábban jó volt (Joni és Marge) az döntős se lett. Remélem nem jut be a döntőbe az Eurovízión. Sőt, egy nulla pontos utolsót se bánnék.

    Sztbeni 10 éve 98

  • Mobilhasználat Ausztriában

    Ha Ausztriába mész dolgozni vagy pihenni, akkor segíthetek kiválasztani a számodra megfelelő díjcsomagot.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 10 éve 275

  • 1 Gigabites internet

    Romániában a Digi 1 gigabites netet szolgáltat 59 RON-ért, vagyis 4100 Ft-ért :Y . Durva. Jó lenne ez itthon is :) .

    Sztbeni 10 éve 18

  • Végre normális idő!

    Végre! Már nem bírtam a negyven fokot. Bár lehetne hidegebb és sajnos eső se sok esett. De azért megkönnyebbülés ez is. Sajnos hétfőn megint harminc fok, de kedden újabb lehűlés :R .

    Sztbeni 11 éve 8

  • Mobilhasználat Horvátországban

    Sokan választják nyaralásuk helyszínéül Horvátországot, nekik segítenék ebben a cikkben.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 11 éve 159

  • Megszűnik a roaming díj?

    Jelen állás szerint jövő nyáron eltörlik a roaming díjakat. Ha ez bekövetkezik, akkor a magyar szolgáltatóknak annyi. Ki fogja majd ezeket fizetni, ha egy külföldi kártyával töredéke áron beszélhet/netezhet?

    Sztbeni 11 éve 8

  • Németországban hogy lehet prepaid SIM-hez jutni?

    Ősszel megyek Németországba, és szeretnék valami feltöltős SIM-et venni. Ha veszek pl. egy benzinkúton, azt hogy kell aktiválni? Egyáltalán külföldi vehet?

    Sztbeni 11 éve 45

  • Mobilhasználat Romániában

    Ha Romániába utazunk, érdemes elfelejteni a roamingot és inkább vásárolni egy helyi SIM kártyát!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 280

  • 18!

    Végre, eljött ez is. 18 éves lettem. Mióta várom. Nem kell többet rejtegetni a piát :) . Meg a drága sarki bolt helyett a TESCO-ban is megvehetem ;]

    Sztbeni 11 éve 8

  • Valentin-nap

    Valentin-nap. Már megint. Mi értelme van ennek? Már tele van a tököm a sok hülyével, aki megint csak erről tud beszélni, még a fészbuk is tele van a sok értelmetlen szerelmes idézetekkel meg a többi szarral. Már hányni tudnék tőle. Ez is csak egy amerikaiaktól átvett hülyeség. Mint a Halloween. Komolyan, hogy most ez a nap van mit kéne csinálnom? Osztogassak szívecskés bonbont? Nincs senkinek jobb dolga mint ez a hülyeség? Nekem február 14-ről Drezda bombázása jut eszembe. Nem ez az amerikai hülyeség.

    Sztbeni 11 éve 20

  • Eurovízió 2013 - Mik vannak meg eddig?

    Mér 6 szám is megvan az idei Eurovízióra. Gondoltam leírom a véleményemet róluk sorrendben:

    6. Fehéroroszország: Alyona Lanskaya - Rhythm Of Love
    Nagyon gyenge! Tavaly a fehéroroszok voltak talán a kedvenceim, de ez valami szörnyű. Szerintem nálam az utolsók közt lesz. De lehet, hogy le lesz cserélve a szám, mert botrányok vannak körülötte. Remélem így lesz. Az előadó is unszimpatikus.

    5. Belgium: Roberto Bellarosa - Love kills
    Ez se egy nagy szám. Mondjuk Belgiumtól megszokhattuk már. Tavaly is nagyon gyengék voltak, nem hiszem, hogy döntősök lennének idén.

    4. Litvánia: Andrius Pojavis - Something
    Ez viszont nem rossz. Nem mondom rá, hogy egy világot megváltó szám, de simán bejuthat idén a döntőbe. Nekem legalábbis tetszik. Maradandót nem alkot nekem, de szívesen meghallgatom.

    3. Ukrajna: Zlata Ognevich - Gravity
    Nem az én stílusom a szám, de el kell ismernem, hogy zeneileg jó. Simán döntősök lesznek, de szerintem meglesz minimum a top5.

    Folytatás...

    Sztbeni 11 éve 1

  • Leszokok az energiaitalról

    Igen, ennyi elég volt. Tegnap megittam az utolsót. Már évek óta iszok, mostanában naponta. 2010 nyarán szoktam rá. Nem jó. Néha már a fejem is fájt tőle. Lehet, hogy kisebb mennyiségben nem árt, de ez sok. Egy hónapig egy kortyot se. Utána majd meglátom. Arról nem is beszélve, hogy mennyi pénzt basztam el rá. Napi minumum 200 forint, de inkább több. 4-5 ezer forint havonta. Nem akarom így elszórni a pénzem, és az egészségemet se akarom tönkretenni. Gondolom ha már fáj tőle a fejem az nem jó. Ennyi volt...

    Sztbeni 11 éve 27

  • 2G internet?

    Miért nincs ilyen a szolgáltatóknál? Leírom pontosan, hogy mire gondolok:
    Panaszkodnak a szolgáltatók, hogy túlterhelődnek a 3G hálózatok, ezért korlátozzák a netet. Miért nincs olyan csomagjuk, hogy mobilra internet olcsóbban (mondjuk a 100 MB 1000 Ft helyett 1GB 1000Ft), viszont az adatforgalom csak a 2G hálón használható fel. Szerintem sokaknak tetszene ez az ötlet, mert az EDGE sebessége Opera Minihez bőven elég, de az adatforgalom kevés, a korlátozott net meg nagyon lassú. Ezzel mindenki jól járna. Nekünk lenne olcsó mobilnet, a szolgáltatóknak meg nem terhelődne le a 3G hálójuk.

    Vélemény?

    Sztbeni 11 éve 7

  • Kép rólam

    Sztbeni 11 éve 7

  • Ajándék Telenor Hipernet

    Kellemes meglepetés ért. Tegnap a faterom vett egy laptopot, és mit látok: a laptop mellé ajándék Telenor Hipernet SIM modemmel együtt. El is kértem gyorsan, mivel ő nem nagyon használná a mobilnetet :) .

    Teljesen korrektül be van csomagolva a ZTE MF668A, melyről kiderült, hogy nem új csak újszerű. Ez nem különösebben látszik rajta, tökéletes állapotban van. Gondolom azokat a modemeket adják így oda, melyeket próba után a felhasználók visszaadnak.

    Elméletileg 1 GB ingyen net van hozzá, mely aktiválás után 90 napig használható fel, plusz 500 forint egyenleg. Ez eléggé korrekt.

    Már tegnap aktiválni akartam, de nemigen jött össze. Technikai hibára hivatkozott a Telenor weboldala. Ma azonban sikerült és ki is próbáltam.

    Minden rendben működik. Ilyesmi eredményeket produkál így este fele:

    A 49-es PING nagyon erős. Gondolom napközben még jobb lehet. A modem 21 Mbps-es HSPA+-t tud, a hálózat maximuma papíron itt Keszthelyen 42 Mbit-es DC-HSPA+.

    Folytatás...

    Sztbeni 11 éve 13

  • Belle FP2 - Kellett ez nekünk?

    Tavaly februárban vettem egy Nokia 701-et. Eleinte sima Bellével használtam, más nem is volt. Ezzel maximálisan meg voltam elégedve.

    Áprilisban kijött az FP1. Gondoltam, hogy fel is rakom. A felrakásnál elszállt a teló, rányomtam egy hard resetet. Úgy se jó... Kiderült, hogy nem a telóval volt baj, csak az FP1-nek nem tetszett a régi SIM kártyám. Sebaj, kértem újat. Amúgy a Belle FP1 kifejezetten jó lett, teljes megelégedéssel használtam.

    Októberben jött az FP2. Már nagyon vártam rá. A videók alapján jónak tűnt, amint kijött fel is akartam rakni. De ez nem jött össze: a Nokia visszavonta a frissítést. Pár nap múlva újra kijött. Felraktam. Bár ne tettem volna.
    Az első benyomások lényegében jók voltak. Tetszett az új kijelző feloldási mód, valamint az új zenelejátszó. Itt véget is érnek a pozitívumok.
    Első hiba, az volt, hogy nem jelent meg a digitális óra a kijelző lezárásakor. Ebbe belenyugodtam, beállítottam az analógot.
    A galéria viszont használhatatlanná vált: amik nem fotók, azokat nem lehet normálisan nagyítani. Minek kellett ez? Imádtam a régi galériát, de ami óta ez van, be se lépek oda. Ráadásul a minden nap ha fotózok, csinál oda egy ilyen kurva címkét a dátumról. Nagyon jó ezeket minden nap törölgetni.

    Folytatás...

    Sztbeni 11 éve 4

  • Világvége 2012. Valaki még elhiszi ezt a hülyeséget?

    Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy pár ember még képes ezt komolyan venni. Miért lenne világvége? Mert véget ér egy naptár? Akkor minden év végén el kellett volna pusztulnia a világnak. Amúgy meg találtak már tovább tartó maja naptárakat.

    Nagyon várom már december 21-ét, kíváncsi leszek, hogy hány állat köti fel magát aznap. És nem is fogom őket sajnálni...

    Sztbeni 11 éve 39

  • Mi lenne jó kiselőadásnak?

    Történelemre kiselőadás kéne. A török hódoltság alatti társadalmi és gazdasági változásokról. Tudtok jó cikkeket erről?

    Sztbeni 11 éve 1

  • VÉGRE ESŐ!!!!!

    Esik. Hajnal óta. VÉGRE!!!!! Ha nem is gyorsan, de szép mennyiség leesett már ma. Nagyon örülök neki. Egész nyáron 1(!!!) eső volt itt. Már nem lehetett kibírni, minden nap forróság eső nélkül. Minden kiszáradt, a föld már kő kemény volt a Balaton siralmas.. És csak 11 fok van! Nem gondoltam, hogy ennyire meg fogom valaha gyűlölni a nyarat, mint idén. Reménykedek, hogy jövőre nem ilyen nyár lesz, hanem lesz eső is.

    Sztbeni 12 éve 61

  • FIFA 13 DEMO holnap!

    Holnap érkezik a FIFA 13 demója. Nagyon várom már a játékot. A 12-őn is rengeteget játszottam, ezen se lesz másképp. Holnap ha hazaérek, az első dolgom lesz letölteni. Amint meg megjelenik, megyek is megvenni.

    Sztbeni 12 éve 9

  • Őstag lettem

    Végre, a mai napon eljött ez is. A focis topikban hozzászóltam, majd látom az új rangomat: Őstag. Jó ránézni :). Remélem hamarosan újabb lépés.

    Sztbeni 12 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.