Hirdetés

2021. április 17., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Amazfit Bip U és Garmin Venu SQ kevésbé fair összehasonlítása

  A Honor Band 5 és Amazfit Bip U kevésbé fair összehasonlítása után kíváncsi lettem mit tud egy igazán profi(ból az egyik legolcsóbb..) fitnessre kihegyezett okosóra.

  Jelenleg a Bip U legolcsóbban 18k, a Garmin Venu SQ 62k-ért beszerezhető (amúgy 22k és 71k). Nagyon nem egy kategória. De tényleg ennyivel jobb a Garmin? Vagy ennyivel rosszabb az Amazfit?

  Nézzük is:

  Ha egymás mellé rakom a kettőt, kísérteties a hasonlóság. Hasonló forma és hasonló méretek (vastagság is!) jellemzik. A Venu SQ szíja kellemesebb tapintású, illetve a textúrázottsága is jobban tetszik.
  De mindkettő kényelmes.
  Venu SQ-n 2 műanyag gomb van, aminek a nyomása elég gagyi
  Bip U-n 1 prémium érzetű és nyomású fém gomb található. Ennyi pénzért :Y

  Folytatás...

  SirRasor 2 hónapja 13

 • Amazfit Bip U és Honor Band 5 kevésbé fair összehasonlítása

  Tisztelt hallgatóság! Mivel több helyre szeretném eljuttatni a szövegemet, ezért inkább blogbejegyzést készítek róla. Az összehasonlítás természetesen nem fair, mert egy 12k-s fitnesz karkötőt hasonlítok össze egy 22k-s okos órával.

  A teszt célja:
  1. Meg szeretném állapítani, hogy az új szenzorok, amivel a Bip U is rendelkezik (BioTracker™ 2 PPG szenzor) mennyivel pontosabb az egyik legjobb fitnesz karkötőhöz képest.
  2. A Honorok alváskövetése legendásan jó. Kíváncsi voltam, hogy az Amazfit hogyan teljesít ebben a szegmensben.

  Nézzük az éjjeli alvást, ami szépen feladta a leckét mindkettőnek, mert új takarót próbáltam és rettentő rosszul aludtam. Nem sokkal alvás után fel is ébredtem arra, hogy majd meggyulladok, olyan meleg van. Forgolódtam, kínlódtam elég sokáig, de nem tudtam visszaaludni, úgyhogy sokkal később felkeltem egy másik takaróért és utána tudtam csak aludni. Persze túl sokat ittam, úgyhogy az éjszaka közepén ismét felébredtem, hogy meglátogassam a mellékhelyiséget. Nem azonnal, de egész gyorsan vissza tudtam aludni. Hajnalban rémlik egy kis ébrenlét, de utána még aludtam valamennyit.
  Ezen felül ebéd után ledőltem egy picit. Nem tudom mikor aludtam el, de amikor felébredtem, akkor azonnal az órára néztem és 14:0x volt.

  Folytatás...

  SirRasor 3 hónapja 10

 • Seagate Barracuda - avagy 4 TB elfogadható áron - ST4000DM004

  Megosztom kis tapasztalatomat, melyet új merevlemez vásárlásakor gyűjtöttem össze, hátha másnak is hasznossá válik.

  1 TB-os HDD-met (WD Blue EZEX) kinőttem és szerettem volna legalább 2 TB-ra váltani, ráadásul strapabíró kivitelben, de a lehető legolcsóbban.
  Sokan már erre felhorkantanak, hogy ha strapabíró, akkor minimum WD Black 5 év garival. Csakhogy amíg az árak az alábbiak alapján alakulnak, úgy ez felejtős, mert a költséghatékonyságot nem látom a képletben:

  2 TB WD Blue - 18k
  1 TB WD Black - 20k
  2 TB WD Black - 32k
  4 TB WD Black - 60k

  Csakhogy 2TB-ban a WD blue már nem ajánlott. A Toshiba P300 igen:
  2 TB - 15k - best buy? Vagy mégsem, mert +5k:
  3 TB - 20k !!!
  4 TB - 35k (X300) - ez már túl drága

  Oké, végeztünk is, jelenleg a 3 TB-os P300-as éri meg a legjobban 20k-ért, ha nem számít a zaj és hő. Azt azért tudni kell, hogy csak 2 év gari van erre, 7200-al pörög (jobban kopik na) és parkoltatja fejet (erről majd később), tehát pl: CrystalDiskInfo-val a parkoltatást ki kell kapcsolni.

  Folytatás...

  SirRasor 3 éve 29

 • Látásjavítás alapfokon

  FIGYELEM: A bejegyzésben a személyes tapasztalataimat osztom meg! Valakinek segíthet, valakinek nem.

  Bevezető
  Lassan 25 éve (~10 év CRT) bámulom a monitorokat és a látásom az utóbbi 2 évben jelentősen kezdett megromlani. Egyrészt a stressz miatt (nyak beáll, ami azonnal rontja a látást! Lazulásával azonnal visszaállhat az éleslátás), másrészt a rövid fókuszálási táv miatt.
  Szemüveget viszont nem akarok hordani! Még kb. láttam annyira, hogy ellavírozzak a mindennapokban, de 100%-os eredményt akarok!

  De hol is kezdjük?
  Egyedül a szemtornáról hallottam, aminek elég kétséges az eredménye, mivel nagyban függ attól, hogy milyen honlapon milyen gyakorlatokat találunk, illetve elég kitartóak vagyunk-e ahhoz, hogy hónapokon-éveken át csináljuk. Miiii? Éveken át?!? NEKEM AZONNAL KELL EREDMÉNY! Na olyan megoldás a szemüveg vagy lézeres szemműtét. Sajnos a természetes módszerek nem hatnak ilyen gyorsan (vagy eddig még nem találtam ilyet).

  Folytatás...

  SirRasor 6 éve 27

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.