Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Seagate Barracuda - avagy 4 TB elfogadható áron - ST4000DM004

  Megosztom kis tapasztalatomat, melyet új merevlemez vásárlásakor gyűjtöttem össze, hátha másnak is hasznossá válik.

  1 TB-os HDD-met (WD Blue EZEX) kinőttem és szerettem volna legalább 2 TB-ra váltani, ráadásul strapabíró kivitelben, de a lehető legolcsóbban.
  Sokan már erre felhorkantanak, hogy ha strapabíró, akkor minimum WD Black 5 év garival. Csakhogy amíg az árak az alábbiak alapján alakulnak, úgy ez felejtős, mert a költséghatékonyságot nem látom a képletben:

  2 TB WD Blue - 18k
  1 TB WD Black - 20k
  2 TB WD Black - 32k
  4 TB WD Black - 60k

  Csakhogy 2TB-ban a WD blue már nem ajánlott. A Toshiba P300 igen:
  2 TB - 15k - best buy? Vagy mégsem, mert +5k:
  3 TB - 20k !!!
  4 TB - 35k (X300) - ez már túl drága

  Oké, végeztünk is, jelenleg a 3 TB-os P300-as éri meg a legjobban 20k-ért, ha nem számít a zaj és hő. Azt azért tudni kell, hogy csak 2 év gari van erre, 7200-al pörög (jobban kopik na) és parkoltatja fejet (erről majd később), tehát pl: CrystalDiskInfo-val a parkoltatást ki kell kapcsolni.

  Folytatás...

  SirRasor 9 hónapja 27

 • Látásjavítás alapfokon

  FIGYELEM: A bejegyzésben a személyes tapasztalataimat osztom meg! Valakinek segíthet, valakinek nem.

  Bevezető
  Lassan 25 éve (~10 év CRT) bámulom a monitorokat és a látásom az utóbbi 2 évben jelentősen kezdett megromlani. Egyrészt a stressz miatt (nyak beáll, ami azonnal rontja a látást! Lazulásával azonnal visszaállhat az éleslátás), másrészt a rövid fókuszálási táv miatt.
  Szemüveget viszont nem akarok hordani! Még kb. láttam annyira, hogy ellavírozzak a mindennapokban, de 100%-os eredményt akarok!

  De hol is kezdjük?
  Egyedül a szemtornáról hallottam, aminek elég kétséges az eredménye, mivel nagyban függ attól, hogy milyen honlapon milyen gyakorlatokat találunk, illetve elég kitartóak vagyunk-e ahhoz, hogy hónapokon-éveken át csináljuk. Miiii? Éveken át?!? NEKEM AZONNAL KELL EREDMÉNY! Na olyan megoldás a szemüveg vagy lézeres szemműtét. Sajnos a természetes módszerek nem hatnak ilyen gyorsan (vagy eddig még nem találtam ilyet).

  Folytatás...

  SirRasor 3 éve 27

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.