2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 3GS - Érik már a beszámoló

    Már több mint két hónapja a tulajdonomat képezi egy iPhone 3GS, eddig főleg lustaság és időhiány miatt nem írtam még róla összefoglaló cikket de a téli szünet közbeni "nyugiban" talán több időm/energiám lesz a cikk összehozására.

    Elöljáróban annyit mondanék hogy aki netalántán 3G-t akar első iPhone-nak vásárolni az ne tegye, könnyen rossz vélemény alakulhat ki benne a rendszerről. Használhatónak az is használható de az alkalmazások 20-30%-a már nem indul el rajta, a sebessége pedig maximum a fele az újabb 3GS-nek. Igen, tudom hogy nem mindenki szeretne 20-25e Ft-tal többet költeni csak hogy más hardvere legyen a külsőre változatlan iPhone-nak, de mindenképpen sok csalódástól kíméli meg magát, az eredmény egy sokkal használhatóbb és felhasználóbarátabb készülék lesz.

    Főbb különbségek (processzor/videogyorsító/memória/kamera/videófelvétel/rendszer max.):

    iPhone 3G: 412 MHz / PowerVR MBX / 128MB / 2.0MP FF / nincs / 4.2.1

    iPhone 3GS: 600 MHz / PowerVR SGX535 / 256MB / 3.2MP AF / VGA@30fps / 5.0.1+

    Egyszóval tehát ne tévesszen meg senkit a megegyező külső, egészen más élmény az újabb használata. Folytatás következik.

    rep3at 12 éve 33

  • Video Challenge

    Elhatároztam magamban hogy kipróbálom magam videózás terén (eddig nem igazán használtam a telefonomat videózásra, nem szoktam még meg 3G után hogy a 3GS-ben adott ez a funkció) és egy napomat bemutatva csinálok egy kis szösszenetet, persze több nap felvételeit használva. A terv az hogy kis 3-4 másodperces klisékből rakom össze a kb. 2-3 perces kis videót, utána kicsit szerkesztgetek rajta (stabilizálás elsősorban) és felrakom a végeredményt. A felvételt már tegnap este megkezdtem, eddig 12 kis klip jött össze de legalább 80-100at tervezek csinálni.

    Tudna valaki használható ingyenes videószerkesztő programot ajánlani? Esetleg még egy olyan alkalmazást keresnék amit iPhone-ra feltéve kibővülnek a videófelvétel közbeni lehetőségek (szüneteltetés pl.). Előre is köszi mindenkinek!

    rep3at 12 éve 2

  • Elegem van a postából..

    Pont ma volt egy hete hogy feladtam egy utánvétes csomagot (igen, a régi iPhone volt). Gondoltam hét elején úgyis megjön a pénz, türelmesen vártam. Szerda délelőtt már kezdtem kissé ideges lenni, hiszen a vevő elmondása alapján már kedd délelőtt megérkezett hozzá a csomag és ki is fizette. Na hát már ott tartok hogy lemegyek a postára érdeklődni hogy hogy is van ez hogy egy hét eltelt és pénz még sehol, nem szívesen várnék hétfőig, tekintve hogy az új iPhone és a bluetooth füles majdnem az összes pénzemet elvitte, jól jönne már az a pénz..

    rep3at 13 éve 10

  • Megérkeztek

    Legnagyobb örömömre tegnap befutott a két csomag Pestről, így most már egy iPhone 3GS és egy Motorola S9-HD boldog tulajdonosa vagyok. Egy nap nem elég hogy véleményt alkossak e két eszközről de pár mondatot azért írnék róluk.

    Az iPhone sokkal jobb mint az előző 3G, sebességben bőven túlszárnyalja, eddig szinte egyszer sem akadt meg, még úgy sem hogy iOS5 van rajta. A kamera sokkal jobb mint az előzőben és a videófelvétel is egész kellemes minőségű, szóval összességében meg vagyok vele elégedve, bőven megérte a pénzét, bár azért örültem volna legalább egy 16 GB-osnak, de hát inkább legyen új állapotú és 8 GB-os.

    A Motorola füles is elnyerte a tetszésem, bár kialakításából adódóan nem lehet a fülpárnákat teljesen a fülbe nyomni, így a hangzása nem olyan erőteljes mint a vezetékes fülesemnek, de a kábelmentesség kárpótol ezért a hiányosságért. Tetszik benne az is hogy vannak rajta vezérlőgombok, így már nem kell a mobilt elővennem a számváltáshoz.

    rep3at 13 éve 2

  • Wireless music

    Mivel a zene eléggé fontos szerepet tölt be az életemben, ezért igyekeztem mindig valami minőségi füllhallgatót beszerezni, az olcsóbb vacakokat meg a nyitott füleseket csak nagy ritkán használtam, ezeken véleményem szerint egy szenvedés a zenehallgatás, én úgy vagyok vele hogy az ember vagy minőségit hallgasson vagy semmit.

    Jelenleg egy Maxell Colour Canalz tipusú fülest használok (10 mm-es meghajtó, nagyon jó dinamikatartomány, magas hangerő) teljes megelégedéssel, a minősége a kedvenc zenei stílusaimban simán felveszi a versenyt a tesóm 30e Ft-os AKG fülesével, na meg ezért nem olyan nagy kár ha részegen elhagyom valami "ereszdelahajam" buliban és az átlatalm hallgatott stílusokhoz is tökéletesen passzol a hangzása. Egyedül a kábelekkel volt mindig bajom, de ez a helyzet hamarosan megváltozhat, hiszen kirándulást teszek a vezeték nélküli fülhallgatók világába.

    Egy Motorola S9-HD a kiszemelt, sok jót olvastam róla, kíváncsi vagyok a gyakorlatban hogyan viselkedik majd. Teszt hamarosan, elvileg holnapután délelőtt kapom meg az új iPhone-nal együtt.

    rep3at 13 éve 19

  • Top5 UKF

    Ezek a zenei stílusok (főleg a Dubstep) erősen megosztóak, véleményem szerint még nem fejlődött ki rendesen, a stílus kedvelőinek elég sokat kell keresgélniük mire megtalálják a stílusukhoz legjobban illő Dubstep vonulatot, persze garanciát még ez sem jelent rá hogy megtaláltad a kedvenc előadóid, ugyanis egy alkotó is legtöbbször többféle stílusban kipróbálja magát, ha megtetszik egy száma még akkor is lehet hogy a következő már untatni fog.

    Mindenesetre álljon itt az öt legkedveltebb számom az UKF berkeiből (Youtube kedvencek alapján, csak mert hátha megkopott már az élmény egyiknél-másiknál):

    The Prototypes - Cascade (d&b)

    Foreign Beggars - Still Getting It (Feat. Skrillex) (Dubstep)

    Modestep - Sunlight (Dubstep)

    Brown & Gammon - Blow My Mind (Dubstep)

    Camo & Krooked - Watch It Burn (Feat. Ayah Marar) (d&b)

    Folytatás...

    rep3at 13 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.