2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Nokia 6303 - tapasztalatok három nap után

Írta: | Kulcsszavak: Nokia . 6303 . teszt . klasszikus

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A V8 lecserélésével jutottam hozzá ehhez a készülékhez. Nagyon szerettem a Motorolát, de kíváncsi voltam az új s40 rendszerre, és arra is hogy milyen telefont gyárt mostanában a Nokia.

A készülék újonnan került hozzám, doboza az átlagnál nagyobb volt, ezt a méretet nem indokolta a tartozékok száma (fülhallgató, adatkábel, töltő, leírás). Az adatkábel körülbelül 5 cm hosszú, nem is értem ezt hogy gondolták a Nokiánál.

A készülék igen megnyerő külsejű, nekem annak idején az ezüst jutott, ez jóval elegánsabb a fekete változatnál. Az anyaghasználat tökéletes, műanyaggal alig találkozni a készülékházon, szinte mindent fém borít és ez meg is látszik a minőségen. Sokaknak nem jött be a telefon külsőre, nekem nem volt vele gondom.

Az előlap nagy részét a 2,2"os kijelző foglalja el. A színei nagyon szépek, és kellően nagy ahhoz hogy lehessen rajta élvezni a képek nézegetését. A gombok jó minőségűek, a háttérvilágításuk egyenletes. Esemény hatására a navigációs gomb közepe időközönként felfénylik, ezt hasznos funkciónak találtam. Nem tetszett hogy nincs külön kameragomb, ahogy az sem hogy a hangerőszabályozó gombok kissé mélyen ülnek.

A hátlap nem a mostanában divatos "felőlem telefon felőled kamera" elrendezéssel készült, viszont a fém hátlap miatt így is elég impozánsan néz ki. Nem tetszett hogy a memóriakártya foglalatát csak a hátlap levételével érhetjük el (igaz ehhez nem kell kivenni az akkumulátort). A készülék alján már szerencsére szabvány microUSB és 3,5ös csatlakozókkal találjuk szembe magunkat, ez mindenképpen jó pont, viszont csalódottan vettem tudomásul hogy a töltést nem képes felvenni az USB csatlakozón keresztül.

A készüléket bekapcsolva az s40 platform legújabb változatával találjuk szembe magunkat. Az újítások egy átlagos felhasználónak csak a megváltozott ikonokon vehetők észre, látszólag minden más maradt a régiben, esetleg ott vehető észre hogy nem muszáj belépnünk egy almenübe ahhoz hogy megváltoztassunk egy beállítást. Az aktív készenlét egy nagyon jó ötlet, én csak ezzel használtam, számtalan hasznos funkciót ki lehet így pakolni a képernyőre. A menürendszer sem változott sokat, viszont a menüpontok között megjelent a Maps is. Ez a program offline térképként is használható viszont külső vevővel képessé tehető navigációra is.

A multimédiás funkciók jók, a kamera napos időben nagyon szép képeket csinál viszont beltérben vigyázni kell vele mert könnyen bemozdulnak a képek. A vaku elég hatásos, az viszont nem tetszett hogy a középső gombra hárul mind az exponálás, mind a fókuszálás művelete. Beállítási lehetőségekből nem kapunk túl sokat, ez már csak a kialakítás miatt is érthető, nem ez a készülék fő funkciója. A videófelvétel funkció kiválóan sikerült, VGA mozgóképet képes felvenni az eszköz 15 fps sebességgel, ami azért kiemelkedik a klasszikus telefonok mezőnyéből. A zenelejátszó kezelőfelülete szép, igazodik a beállított témához, található benne testreszabható equalizer, de gyári hangzásképek közül is válogathatunk. Az albumborítókat megjeleníti, viszont a sebességével nem mindig voltam elégedett, ahogy azzal sem hogy a gyári fülhallgató pocsék minőségű (ennél rosszabbal nem igazán találkoztam még) és a hangszóró halk.

A webböngésző állítólag megújult, én sok változást nem érzékeltem rajta. A weblapokat az EDGE sebességhez képest gyorsan és jól tördelve jeleníti meg, viszont én szívesebben használnék hozzá egy Opera minit.

A beszédminőség jó volt, mindig rendesen hallottam beszélgetőpartnereimet és ők sem panaszkodtak hogy problémájuk lenne.

Mind a microUSB, mind a bluetooth átlagon felüli adatátviteli sebességet kínál, utóbbival sikerült elérnem 65-85 kb/s sebességet is.

A készülék akkumulátora kiváló teljesítménnyel rendelkezik, meg voltam vele elégedve, nekem minimum 3 napot kibírt sok nyomkodással, ami azért szép teljesítmény.

A készülék ideális lehet azoknak, akik egy klasszikus és minőségi telefonra vágynak, elérhető áron.

Hozzászólások

(#1) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Használd egészséggel! Nem karcosodik a hátlap, mint pl a 6300-nál?

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#2) Móci


Móci
addikt

Szép kis telefon, gratula hozzá! Ezzel mintha én is szemeztem volna, de nem vagyok benne biztos. :B

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#3) No-kia


No-kia
őstag

szemezgetek ezzel a telóval én is, tuti az a 3,5mm-es csatlakozó? mert akk ez egy nagy plusz pont

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#4) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Már elnézést, hogy megkérdezem: olvasod a priviket?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Újabb privi ment. Az utolsó.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) rep3at válasza mexicanraven (#1) üzenetére


rep3at
őstag

Körülbelül másfél hétig volt nálam a készülék, ennyi idő alatt nekem nem jelentek meg a hátulján a karcok.

No-kia: Igen, tuti a szabványos audiócsatlakozó, saját headset használatával elég emberi hangminőséget produkált nekem (a gyárira nem is érdemes szót vesztegetni, szörnyű minősége van).

Forward thinking. كرر

(#7) skylinelaca


skylinelaca
senior tag

énis hozzájutottam egy ilyenhez, pannonnál, bevittünk egy selejt mobilt, + volt bónuszunk, igy összesen 2490 ft ba került a vadiúj telefon :P:D

iPhone 13 Product RED - Nintendo Switch OLED - Xiaomi Redmi Note 10 Pro - Xiaomi Redmi Mi10T Lite 5G

(#8) rep3at válasza skylinelaca (#7) üzenetére


rep3at
őstag

Ennyiért meg aztán tényleg főnyeremény :)

Forward thinking. كرر

(#9) Vakegérke válasza rep3at (#8) üzenetére


Vakegérke
veterán

Pláne egy jó csere után, lásd Motorola, közben tartozol egy jótevődnek piti 3.915 pénzzel.
Nem szégyenled magad?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) tomej


tomej
aktív tag

V8-at erre lecserélni? Nekem van mindkettő (ilyen a nokia a céges). Hát nem tudom...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.