2022. október 3., hétfő

Gyorskeresés

Motorola W388 - tapasztalatok három nap után

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nemrég sikerült cserélnem egy ilyen mobilt a régi a920asomra. Nem a fő SIM-kártyámat pakoltam bele, csak azért vettem hogy valamiről tudjak rádiózni/zenét hallgatni is.

A fekete verziót fogtam ki (amúgy a szürke jobban tetszett volna színben és menüben is), és szerintem nem is olyan rossz az anyaghasználat, na jó nem egy Vertu Ascent, de nem is arra találták ki, második telefonnak tökéletes. Sajnos a headsetet nem kaptam meg hozzá, de amúgy megvolt a doboz, adatkábel és a töltő is. A Gombok jó nyomáspontúak, nekem a méretükkel sem volt különösebb bajom csak a világítás erős kék színe nem nyerte el a tetszésem. Szomorúan vettem tudomásul hogy az oldalára nem kerültek hangerőgombok, szerintem ezek igazán elférhettek volna. A mobil két oldalán kaptak helyet a csatlakozók (2,5mm, miniUSB), amiket egy jó minőségű műanyag takarólap véd. A MicroSD kártya slotja sajnos az akkumulátor alá került, de mivel a készülék (a hírekkel ellentétben) támogatja a Mass Storage módot, ezért ez nem is olyan nagy baj.

Sajnos a 128x160 pixel felbontású kijelzőt még mindig nem tudtam megszokni, igaz hogy erős a világítása és jól látható de a V3-sorozat után egy csalódás. A bal soft gombbal juthatunk a zene menübe, ahol három választásunk van: csengőhangok, zenék és rádió. A zenelejátszó csak akkor hajlandó elindulni, ha van a gépben memóriakártya. Amúgy nem rossz szerkezet, sok válogatási lehetőségünk van, lehet csinálni saját lejátszási listákat, de eq sajnos nincs benne. A hangja kihangosítva telt és hangos, ahogy fülhallgatón is, de nekem valahogy nem jöttek át a mélyek (igaz, nem az eredeti headsetet használtam). A rádió nagyon jól van megoldva, ismeri az autómatikus letapogatást, és tartalmaz RDSt is, sőt belekerült egy nagyon ritka tulajdonság is, a felvétel lehetősége. Igaz, ezt nem érdemes nagyon erőltetni mert elég gyenge minőségben vesz fel (AMRben vesz fel, érzésem szerint 32 kbit/s). Egyébként 10 csatornát lehet tárolni, és a vételi érzékenység nagyon jó (nekem olyan 15 csatornát sikerült befognom elsőre itt Zalaegerszegen, míg másik telefonnal jó ha 5-10 összejött).

Amúgy egyéb funkciók tekintetében elég alap a telefon, de ennyi pénzért nem is várok el sok tudást, legalább elfogadható minőségben tud zenélni. A kamera VGA létére egész szép képeket csinál, igaz egy kicsit lassú, érdemes 2 másodpercig mozdulatlanul tartani. Videót nem tud felvenni és lejátszani sem, ez ekkora kijelzőn nem is egy nagy érvágás.

Került bele számológép, stopper, naptár és többidőpontos ébresztés is. A Java játékokat állítólag támogatja, tesz is egy ilyen könyvtárt a memóriakártyára, de hiába dobáltam bele a Motorola L6ra írt játékokat, nekem nem akart elindulni egy sem (várom az ötleteket). Telefonálni erről még nem telefonáltam így a beszédminőségről nem tudok nyilatkozni sajnos, de a kihangosítás biztosan jó (a zenéből kiindulva).

Sok testreszabási lehetőségünk van mint általában minden Motorolánál, témából (vagy ahogy itt elnevezték, színsémából) gyárilag 3 darab van, és eddig nem tudtam újabbakat letölteni, mondjuk csak a kijelölés színét változtatják meg. Tud csörögni és rezegni egyszerre, és van egy külön gomb a rezgő üzemmódba való váltáshoz.

Az akkumulátor nálam körülbelül 2 napig bírta, igaz elég sokat nyomogattam, szóval ez az érték jónak mondható. USBről tud tölteni, és elég gyakori ez a kábelfajta, szóval a kompatibilitással sem lesz baj.

Három nap alatt ennyire ismertem ki a telefont, én alapból elégedett vagyok vele, számomra a bluetooth hiánya kicsit zavaró, de van egy V3asom is, és azon megtalálható szóval nekem nem olyan hatalmas gond. Fiataloknak ajánlanám, akik egy strapabíró, zenelejátszós telefont szeretnének, és nem akarnak sokat költeni rá.

A teszt megtalálható még: http://motofan.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=69:motorola-w388-gyorsteszt&catid=35:Pesztek&Itemid=63

Hozzászólások

(#1) rep3at


rep3at
őstag

Közben megtaláltam a Java játékok telepítésének módját. Azért nem ment, mert mindig összetévesztem a kiválaszt gombot a menü gombbal (A V3nál külön van a kettő, itt egybe)

[ Szerkesztve ]

Forward thinking. كرر

(#2) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Nekem is van egy V3i-m, egy darabig még meg, is marad. Szép kecses, vékony, na jó, nagy lapos, de egyelőre megfelel. :)

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3) rep3at válasza Thunderzolee (#2) üzenetére


rep3at
őstag

Nagyon szeretem a V3i-t, sajnos hátlapom nincs hozzá (így kaptam). Ha valaki tud valahol a környéken nem leszek hálátlan..

Forward thinking. كرر

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.