2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nokia 6303 - tapasztalatok három nap után

    A V8 lecserélésével jutottam hozzá ehhez a készülékhez. Nagyon szerettem a Motorolát, de kíváncsi voltam az új s40 rendszerre, és arra is hogy milyen telefont gyárt mostanában a Nokia.

    A készülék újonnan került hozzám, doboza az átlagnál nagyobb volt, ezt a méretet nem indokolta a tartozékok száma (fülhallgató, adatkábel, töltő, leírás). Az adatkábel körülbelül 5 cm hosszú, nem is értem ezt hogy gondolták a Nokiánál.

    A készülék igen megnyerő külsejű, nekem annak idején az ezüst jutott, ez jóval elegánsabb a fekete változatnál. Az anyaghasználat tökéletes, műanyaggal alig találkozni a készülékházon, szinte mindent fém borít és ez meg is látszik a minőségen. Sokaknak nem jött be a telefon külsőre, nekem nem volt vele gondom.

    Az előlap nagy részét a 2,2"os kijelző foglalja el. A színei nagyon szépek, és kellően nagy ahhoz hogy lehessen rajta élvezni a képek nézegetését. A gombok jó minőségűek, a háttérvilágításuk egyenletes. Esemény hatására a navigációs gomb közepe időközönként felfénylik, ezt hasznos funkciónak találtam. Nem tetszett hogy nincs külön kameragomb, ahogy az sem hogy a hangerőszabályozó gombok kissé mélyen ülnek.

    Folytatás...

    rep3at 14 éve 11

  • Motorola V8 - Szép is, jó is

    Sokan látták már, mégis kevesen ismerik. Pedig megérdemli..

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 22

  • Motorola H500 teszt

    Nem is olyan régen elmélkedtem azon, hogy néha bizony jól jönne ha a telefonálás miatt nem kellene megszakítom amit éppen csinálok, szabadok lehetnének a kezeim. Rövid gondolkodás után döntöttem: Régről megmaradt Nokia 6103as telefonomat (amit nem is nagyon használok) elcserélem egy bluetooth headsetre. Rövid alkudozás után kötöttem ki tesztem főszereplőjénél, aminél külön pozitívum volt hogy a kedvenc gyártóm készítette.

    A külalakja nagyon tetszetős, nem "áll el" a fejtől, nem fog miatta senki sem hülyének nézni minket az utcán (engem legalábbis nem néztek, viszont sokan megkérdezték hogy mióta vagyok ilyen fontos ember), a színe is kellemes a férfiszemnek, nőnek nem szívesen ajánlanám. Szinte az egész készüléktestet kellemes tapintású gumiszerű műanyag borítja, az összerakás minősége kiváló.

    Folytatás...

    rep3at 14 éve 0

  • Antenna beszerelése - Motorola V8

    Sajnos amikor új házat varázsoltunk a mobilra egyik barátommal a nagy sietségben elfelejtettük beletenni az antennát. Ez körülbelül 2 hete történt, azóta van úgy hogy percenként elmegy a térerő és városomnak voltak olyan részei ahol egyáltalán nem is talált jelet. Egy idő után kezdett zavarni a viszonylagos elérhetetlenségem, de lustaságom eddig mindig felülkerekedett a barkácsoló kedvem felett. De nem ma!

    A szétszedés menetét egyébként egy szervízvideóból vettem, aki esetleg egy ilyen készüléken óhajt házat cserélni annak javaslom a tanulmányozását.

    Pár képet is készítettem közben (ezeken jól látszik milyen is ha megtámadják a készüléket az ujjlenyomatok), íme:

    Folytatás...

    rep3at 14 éve 0

  • Áu

    Az előbb írtam egy körülbelül 3 A4es oldal terjedelmű tesztet a Motorola V8 készülékről, az elküldés gombra kattintva a RI/OS azt kérte jelentkezzek be újra. Megtettem, el is tűnt egy egész esti munkám..

    rep3at 14 éve 13

  • Szemüvegvásárlás

    A szemem már körülbelül nyolc éve elromlott. Ha nehezen is, de valamennyire megtanultam vele együtt élni, régen mindig hordtam a szemüvegemet és nem volt a látással különösebb bajom. Sajnos nemrég ellopták kedvenc szemüvegemet (alábbi képen), ezért eljött az ideje az új vásárlásának.

    Kezdetben elég hétköznapi kereteket választottam, akkor még inkábba tömegbe való beleolvadás volt a célom, ez az évek során egyre inkább változott, amíg ki nem kötöttem életem első igazán extrém külsejű szemüvegénél.

    Egyik délelőtt éppen rádiót hallgattam egy unalmas magyarórán, amikor meghallottam hogy az Oakley cég betette a lábát Zalaegerszegre is. Gondoltam meg is nézem magamnak őket, alig egy hétre rá be is ugrottam szétnézni az új üzletben. Végigpróbáltam a fémkeretes szemüvegeket, de valahogy nem jöttek be. Talán túl hétköznapiak voltak? Mindenesetre hamar a napszemüvegkereteknél kötöttem ki, és itt már találtam olyat ami elnyerte a tetszésem.

    Folytatás...

    rep3at 15 éve 26

  • Érintőképernyő elérhető áron

    Valahol már biztosan említettem, hogy szeretek mobilokat cserélgetni, ezen okból kifolyólag gyakran látogatom mind az aukciós, mind a teszt és hírek témával foglalkozó mobilos oldalakat, és azt tapasztalom hogy az érintőkijelzős mobilok árai egyre inkább az alsó-középkategória árai felé közelítenek. A használhatóságuk jelenleg erős közepes, de a környezetem reakcióiból úgy veszem ki hogy ez kell a népnek, viszik mint a cukrot :)

    Néhány éve még elképzelhetetlen lett volna akár 50 ezer forint alatt legyártani érintőkijelzős mobilt, ma meg szinte már mást sem kapni ebben a régióban, ami nem is baj, mert a felsőbb kategóriák fejlesztései egyre gyorsabban terjednek lefelé is.

    Elég sok érintős mobilt használtam (KP500, P1, P990, 5800, iPhone, A701, S5230, Omnia, Compact) és kezdetben nehezen barátkoztam meg vele (tudni kell, hogy én általában mindig ujjal közelítek először az "áldozat" felé), de a mostanában kapható eszközök már elnyerték a tetszésemet (tetszett például a KP500 és az S5230 is). Az újabb generációkat bátran ajánlom mindenki figyelmébe, ezek már elég kiforrottak a mindennapos és nyugodt használathoz. Azért azt hozzá kell tenni a dolgokhoz, hogy ha egy ilyen mobil a földön köt ki akkor nagy az esély arra hogy teljesen használhatatlanná válik, és a kijelzőcsere nem lesz egy olcsó mulatság..

    Folytatás...

    rep3at 15 éve 7

  • Egy házcsere története

    Nem is olyan régen történt hogy vettem magamnak egy Motorola V8as mobilt. Sajnos a ház eléggé lestrapált állapotban volt de elhasználgattam úgy is. Azért a gyorstesztbe kiírtram hogy ha valaki tud új házat, szivesen venném. Vakegérke talált is nekem egyet nagyon kedvező áron és segített is a hozzájutásában (ezuton is szeretném kifejezni köszönetemet).

    Tegnap meg is jött a ház a maga rendje és módja szerint, a problémám mindössze az volt hogy én még sosem szedtem szét telefont, az ilyen dolgokat általában a szervízre szoktam bízni. Fel is vetettem a kérdést a Mobilos kérdések órája nevű topikban. Talán két vagy három óra múlva mrlujoak a segítségemre sietett és küldött egy videót, amiben részletesen elmagyarázták a ház szétszedését (ismét egy nagy köszönet).

    Rá is vettem gyorsan egyik osztálytársamat aki már szedett szét pár SE-modellt, hogy legyen a segítségemre. Olyan fél tizenkettő körül láttunk neki a munkának, kezdetben jól is ment, bár volt sok olyan rész amin azért fennakadtunk, pl.: gombok cseréje, érintőfólia leszedése, felső rész visszahelyezése, de összességében rendben haladt a munka. Körülbelül 3 órát dolgoztunk rajta, de meg is lett az eredménye, amit kicsit feljebb meg is csodálhattok, szerintem igazán szépre sikeredett.

    Folytatás...

    rep3at 15 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.