2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Szemüvegvásárlás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A szemem már körülbelül nyolc éve elromlott. Ha nehezen is, de valamennyire megtanultam vele együtt élni, régen mindig hordtam a szemüvegemet és nem volt a látással különösebb bajom. Sajnos nemrég ellopták kedvenc szemüvegemet (alábbi képen), ezért eljött az ideje az új vásárlásának.

Kezdetben elég hétköznapi kereteket választottam, akkor még inkábba tömegbe való beleolvadás volt a célom, ez az évek során egyre inkább változott, amíg ki nem kötöttem életem első igazán extrém külsejű szemüvegénél.

Egyik délelőtt éppen rádiót hallgattam egy unalmas magyarórán, amikor meghallottam hogy az Oakley cég betette a lábát Zalaegerszegre is. Gondoltam meg is nézem magamnak őket, alig egy hétre rá be is ugrottam szétnézni az új üzletben. Végigpróbáltam a fémkeretes szemüvegeket, de valahogy nem jöttek be. Talán túl hétköznapiak voltak? Mindenesetre hamar a napszemüvegkereteknél kötöttem ki, és itt már találtam olyat ami elnyerte a tetszésem.

A fentebb látható Oakley Fives keret tetszett meg csillogó fekete színben. Sötétített lencsével elég emberien nézett ki rajtam, sajnos sima dioptriás lencsével nem tudtam kipróbálni. Akartam bele egy kis sötétítést tetetni (fényérzékeny a szemem ugyanis), de azt mondták hogy az ő lencséjükön lesz fényvisszaverő réteg, nem kell aggódni. Nemsokára meg is érkezett a szemüveg (Amerikából lett rendelve), és felpróbálhattam.

Hát nagy csalódás volt sötétítés nélkül.. Kicsit furán is éreztem magam vele az első hónapokban, az nem tetszett benne például, hogy mindig le akart csúszni a fülemről. De az ovális karika sok mindenért kárpótolt.

Sajnos egyik ferde éjszakám során egy szintén hasonló állapotban lévő törtfehér bőrű egyedekből álló banda úgy gondolta jó buli lesz más szemüvegével buliba menni. Azóta sem láttam..

Ez körülbelül fél éve történt. Azóta a régről megmaradt szemüvegjeimet viseltem itthon, de az utcára már nem volt pofám ilyenbe kimerészkedni, ezért ott eléggé leszűkült a látóköröm. Sajnos ez miatt sok ismerős mellett köszönés nélkül elmentem, érdekesen is néztek rám utána..

Csak most jutottam el odáig hogy kinézzem életem második Oakley szemüvegét. Egyik nap be is mentem az üzletbe (ami azóta két helységgel rendelkezik), és megnézegettem a kínálatot. Ismét a Fives tetszett meg, de úgy gondoltam hogy a fekete kicsit komor nekem, ezért megnézegettem hogy mi is a választék a gyártó weboldalán. A füstbarna szín tetszett meg, ez - ha lehet - még extrémebb külsőt ad az amúgy sem hétköznapi ókulárénak :)

A lencse vásárlásakor bajban voltam, mert az előző nem segített fényérzékenységi problémáimon, ezért rászántam magam a sötétítettre. Választottam is egy szép középbarna színt. Sajnos a lencsék ára az egekbe szökött (majdnem megduplázódott), ezért törzsvásárlói mivoltomat voltam kénytelen latba vetni a kedvezmények igénylésénél, de megérte mert így csak ötvenezer forintot fog kóstálni összesen.

Mivel a különleges szín miatt ezt is Amerikából rendeltettem meg, körülbelül 3 hét amire ideér a keret, de ennyit ki tudok bírni fél év várakozás után. Csak jönne már :)

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Hát, nemrég sikeresen összetörtem az Oakley szemüvegem. :( Pedig annyira klafa volt, mert ilyen furcsa formája volt, (mint pl. ennek is az írásban), nem az a hagyományos forma. Még jó, h így nyár végén történt, nem annyira fontos pótolni, bár néha télen is elkel napszemüveg.

Am kontaklencsét hordok, de ötletesnek tartom az Oakley keretes szemüveget is. Használd egészséggel, ha megérkezik! :K

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) rep3at válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


rep3at
őstag

A minősége valóban nagyon jó, egyszer fél óráig rágta egy kutya de pár karcoiláson kívül nem esett baja..

Sajnos nekem nem csak napsütésben kell..

Forward thinking. كرر

(#3) rep3at


rep3at
őstag

Sajnos időközben kiderült hogy a gyártó magyarországi forgalmazójánál csak fekete színű keret van, és más színből csak jövőre tudnak hozatni. Kár, szívesen kipróbáltam volna más színben is :(

Forward thinking. كرر

(#4) tibi666


tibi666
senior tag

nekem 120 ezerbe fájt az rx-es oakley-m, szóval te nagyon olcsón megúsztad.
ezt írországban rakták össze.
flak jacket polished rootbeer/gold iridium polarized rx-es lencsékkel.

[ Szerkesztve ]

(#5) tibi666 válasza rep3at (#3) üzenetére


tibi666
senior tag

azért én a lab-ot felhívnám pesten, a vidéki oakleyt forgalmazóknál én is találkoztam érdekes esetekkel.

(#6) Lenry válasza tibi666 (#4) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

120 ezer forint !? :Y

de örülök, hogy nem tökéletesen, de kielégítően és messzire is élesen látok.
a negyedét nem tudnám ennek kifizetni

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7) tibi666 válasza Lenry (#6) üzenetére


tibi666
senior tag

a mezei szemüvegem megvolt 50ből, az egy sima head keret, meg hoya lencsék bele.
az oakley kicsit drágább volt. ha esetleg romlani fog a szemem, tuti nem csináltatok újat. inkább veszek egy ray ban-t.

(#8) rep3at válasza tibi666 (#7) üzenetére


rep3at
őstag

Ebben sötétített Hoya lencse lesz, körülbelül 70 ezer lenne Oakley lencsékkel. A bolt eladója a szemem láttára (fülem hallatára) hívta fel az Oakley magyarországi képviseletét..

Forward thinking. كرر

(#9) eastsider


eastsider
nagyúr

nekem is oakley van dioptriás..yardstick. ez is műanyag keret, de kevésbé extrémebb külsejű
nekem 80k volt. (40k lencse 40k keret) de transitions hoya lencse van benne (fényre sötétedik...)

(#10) rep3at válasza eastsider (#9) üzenetére


rep3at
őstag

A fényre sötétedő lencse szerintem elég gagyin néz ki, mondjuk én azért választottam "sima" sötétítettet mert napközben mindig fényérzékeny a szemem, éjszaka meg mindenképpen rosszul látok. Csak jönne már meg :)

Forward thinking. كرر

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.