2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mango / Optimus 7 tapasztalatok két hét után

    Még leírni is durva de majdnem egy évig volt iPhone-om, így nagy agyalás előzte meg a váltást de már annyira ki akartam próbálni az új Windows Phone rendszert hogy nem bírtam tovább, és mivel helyben volt egy szép Optimus 7, így hosszas halogatások és fejtörések után elcseréltem az iPhone-ra.

    A készülékház nagyon szép, de sokkal törékenyebbnek, sérülékenyebbnek hat (lehet hogy ezt azért mondom mert az iPhone-hoz jó minőségű szilikontokom volt), ez kissé zavaró, ám a nagy kijelző és a minőségi kidolgozás kárpótol ezekért.

    Összeszedtem néhány fontos különbséget, ezek szinte ordítottak az első nap után:

    - Az Optimusnak sokkal szebb és fényesebb kijelzője van (utóbbi néha kellemetlen is, a legkisebb fokozat kb. az iPhone legmagasabbjának felel meg).

    - A Mango gördülékenyebb és bőven nem akad annyiszor mint egy iOS 5 3GS-en, érezni hogy a burkolat alatt dupla annyi RAM és egy 1 GHz-es processzor dolgozik.

    - Míg az iPhone még a DVD felbontású sorozataimat is kissé akadozva, a feliratokat elcsúsztatva jelenítette meg addig ez elboldogul a 720p-s DivX filmekkel is.

    Folytatás...

    rep3at 12 éve 2

  • Igen!

    Inkább nem is írok semmit, a kép magáért beszél. Boldog vagyok!

    rep3at 12 éve 41

  • Az okostelefon okos embert igényel

    Egy mai délután történt eset hatására gondoltam hogy írok egyet, mostanában elég sokszor találkozom a történetben említett problémával.

    Egy haverom ma lejött a kedvenc pubomba és büszkén mutogatta a frissen vásárolt iPhone 4S készülékét amiről természetesen meg volt győződve hogy a legjobb, ő most megvette a tutit. Igaz ami igaz, kissé irígykedve vettem kézbe a készüléket miközben a zsebemben lapuló, kissé már öregecske 3GS-re gondoltam. Segítettem neki betenni a SIM-kártyát és figyelmeztettem hogy vegye le a gyári fóliát ha telefonálni akar aztán magára hagytam kicsit és mire visszajöttem már a földhöz akarta csapkodni a telefont mert hogy ez milyen szar és hogy ő ezt nem tudja kezelni. Az iPhone megvételéig három Nokia készüléket használt, azokat megszokta és simán tudta kezelni egy idő után, ez viszont annyira gyökeresen új volt hogy első látásra minden máshogy volt mint amit megszokott.

    A "butáról" okostelefonra váltás előtt mindenképpen javasolt kicsit utánaolvasni a dolgoknak, esetleg megkérdezni pár ismerősünket hogy mi és hogyan működik az adott rendszeren. Sokan azt gondolják hogy bizonyos funkciók amik a régi készülékeiken megvoltak azok természetesen megvannak az újon is hiszen az már alapnak számít.

    Folytatás...

    rep3at 12 éve 2

  • Neki merjek vágni?

    Már elég hosszú ideje (10 hónapja) boldog iPhone felhasználó vagyok, nem is igazán gondolkodtam el azon hogy mi lenne ha más rendszert is kipróbálnék hiszen tökéletesen belaktam a rendszert és 1-2 kisebb apróságon kívül igazából semmi kifogásom sincs ellene. Mégis, az utóbbi időben felkeltette a figyelmem a Windows Phone platform és kacérkodom a gondolattal hogy esetleg tennék egy kirándulást a rendszer felé egy minőségibbnek mondható készülékkel (HTC-re gondoltam).

    A váltás (ha csak próba is) lélekben sem könnyű, hiszen nagyon megszerettem az iPhone készülékem. Magamban felsoroltam pár érvet/ellenérvet mindkét rendszer mellett (a WP7 esetében csak találgatok, illetve a tesztekre hivatkozok).

    iPhone 3GS (8GB):

    Előnyök:
    Kiforott és könnyen kezelhető rendszer, a legnagyobb alkalmazásbolt, iPhone-érzés, kiváló hangminőség, nagyon jó támogatottság

    Hátrányok:
    Kevés memória, viszonylag elavult hardver, kis felbontású és a konkurenciához képest fakó és viszonylag kis méretű kijelző

    WP7-es telefon:

    Előnyök:
    Nagy és élénk színű kijelző, HD kamera, tetszetős rendszer, csúcskategóriás hardver, újdonság varázsa, szintén zárt rendszer

    Folytatás...

    rep3at 12 éve 50

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.