Hirdetés

Házi készítésű nyalánkság 2

Múltkori sütemény hiányát orvosolni szerettem volna . Ez “ sült “ ki belőle . (Barackos süti ) :)

Napi kakukktojás

Miért van az, hogy mind a telefonokon, tableteken de még a TV-en is van fényérzékelő szenzor de a monitorokon nincs ?
Pedig annyira egyértelmű lenne, nekem sokszor hiányzik ez a funkció .

BRSZK

Sokan ismerhetitek címben említett rövidítést és annak szervezőjét Bacsist.
Élőben megtapasztalni és megismerni, igaz csak futólag a főszervezőjét és általa kreált hangulatát a csarnoknak már más tészta. De haladjunk szépen az elejétől.

Helyszínt szinte azonnal megtaláltuk, nos nem csak azért mert maga Füle olyan piciny falu lenne, inkább a sok autó és személy egyirányú mozgása tette lehetővé.
Itt jön az első pozitívum! Míg kiszállhattunk volna az autóból egy fiatal ember akinek nyakában egy fehér kártya mutatta ,hogy ő bizony Bacsis csapatának egyik "koordinátora" egyből ott termet a semmiből és felajánlotta a csarnok melletti füves, árnyékos parkolóját (ezúton is köszönöm neki).
Sikeres parkolásunkat követően még az útbaigazítást is részletesen vázolta fel elénk, így szemernyi esélyt nem adott annak tükrében hogy eltévedjünk.

Házi készítésű nyalánkság

Nem vagyok nagy cukrász , sőt … de már csak egy kis tejszínhab és mazsola hiányzik és kész is. :D

Málna torta.

Vriesea

Vriesea azaz pikkelyvirág .
Brazíliából származó növény, melyet egész évben árulnak a kertészetek és most már nekem is van .
( Apró örömök az életben :) )

Mulandó finomságok új köntösben . De jó is?

Nem tartom magam édesszájúaknak, de vannak gyenge pillanataim . Most is elcsabitott egy régi íz emléke és mivel úgy is bevásárolni indultam, hát nosza , adott az alkalom .
Oda érve vizslatom kedvenc csemegémet amit egyszerűen a föld nyelte el. Arra gondoltam , hogy ezt is utolérte a modernizálás íratlan alaptörvénye ~ minden ami jó és finom annak pusztulnia kell .

Csalódottságom mértéke szinte mérhetetlenségbe kezdet átfordulni , mikor az osztályáért felelős személy érkezésekor kérdésével irányult felém “ esetleg segíthet-e ? “
-Köszönöm ,ezt keresem .
-Van! Tőlem jobbra zöld csomagolásban , hiszen megújult csomagolásban kapható. Tán ezért is nem vette észre . Bár megértem , mivel több évtizede sárgás csomagolásban ismerhettük meg . Mondta ezt az eladó legnagyobb meglepetésemre és megköszöntem a segítségét.

Gyorsan vettem is kettőt , mert hát nem Is mohóságból fakadóan , csak pusztán az ijedtség mértéke miatt . :DDD
Kibontásával , majd az első harapást és ízlelését követően lett igazán nagy a boldogságom , mert ami igazán a legfontosabb az íz , igen az íz az ami nem változott és ezzel a tradíció folytatódhat tovább .

Családi házból lakásba, avagy nehéz a házból lakásba költözni?

Sziasztok!
Ahogyan a címben is szerepel , szeretnénk jövőre lakást vásárolni , jelenleg kertes házban élünk amitől nem szeretnénk megválni. De akkor , hogy jön ide a lakás vásárlás?
Lényegében ahol élünk nem rendelkezik olyan munkalehetőséggel amivel én és párom foglalkozunk. Rengeteget utazunk napi szinten csak is munka végzés miatt , ami számokban minimum nyolcvan & kilencven kilométert tesz ki és itt még nem voltunk bevásárolni , ügyet intézni, rokonokat meglátogatni , kirándulni ,stb-stb. Az ehhez tartozó utazási időről nem is beszélve. Így a céges autónkba négy év alatt bele is szaladt 170,000 kilométer.

Majd egy nyugodt este előjött ez a téma és elkezdtünk számításba venni, hogy ezt a problémát mivel is lehetne orvosolni,helyettesíteni. Maga a város adott és azon belül szeretnénk majd lakást kinézni magunknak és csak hétvégén kellene haza utaznunk.

-Elsősorban albérletben gondolkodtunk, de havi 120 & 130,000-ft lenne amire jönne a rezsi és hát nem mostanában megyünk nyugdíjba és fizetnénk ezt a sok pénzt ami a végén nem is lenne a miénk.
Így jött a saját lakás vásárlás gondolata.

Autó vs tömegközlekedés .

Helyzet kialakulásának apropója adta a lehetőséget ,hogy sok-sok év után újra tömegközlekedéssel tegyek meg hosszú távot. De a történetet előre ellőve kellemes és egyben hatalmas pozitívummal zárul.
Maga az utat már párszor megtettem ami abból áll ,hogy Budapestről ,Rákospalota egyik szeletéből kiindulva elérjek Pécs belvárosának szélébe.

Kis előtörténet ;Másnap indultunk is volna együtt párommal, de sajnos előtte egy nappal kapott egy hívást ,hogy azonnal be kell menni valamilyen halaszthatatlan munkaügyben. Na puff, ment is a szorzás osztás. De a matek nem állt össze,így hát elvitte az autót én pedig régen nem használt tömegközlekedésre adtam a fejem, hisz nekem is oda kell érnem valahogyan.
Tudni kell rólam , na meg aki itt már ismer, szinte mindenhová 'is" autóval megyek, sajnos elkényelmesedtem. De ez van. :DDD Gyorsan kimentünk ,összeismerkedtünk az új BKK-s applikációval és jegyautomatáival amiről sok rossz híreket lehetett olvasni,hallani de én bátran szembeszegültem vele és szerintem győztem vagy csak szerencsém volt . Nekem egyértelmű volt szinte azonnal a menü, pillanatok alatt nálam voltak a jegyek. Majd jöhetett az IC jegy vásárlása is. Na de nézzük a két végpontot azaz autó vs vonat:

Csacsi öreg medvém!

Itt a hétvége, végre van időnk pakolni . Költözés előtt aki ezt átélte nem kell elmesélnem mivel is jár ez.
De néha olyan dolgok kerülnek az ember kezében ami képes egy kicsit a nosztalgia asztala elé ültetni és végig csámcsogja az akkori hozzá fűződött élmények sokaságát.
Most sem lett másképp, párom kérdezi hogy ez még kell nekem? Majd mikor ránéztem a kezében található kissé már viseltes csomagolásra, dobtam is el mindent és vettem ki kezéből azzal a felkiáltással, juj ez még meg van?!

Gyorsan kibontva, tokjából kivéve szinte érintetlen állapotban vettem szemügyre fiatalságom egyik meghatározó készülékét amit még szüleimtől kaptam.
Majd jött is a kérdés ,vajon még működik? A dobozban a megannyi papírok mellett a töltőjét kivéve pasztáztam a legközelebbi konnektort és tettem fel tölteni. Kis idő után életjelet adva boldogság öntötte el szívemet hogy ez a remek német eszköz még mindig késztetést érez hogy a mindennapi feladatokat újra megtegye.