2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

7. BRSZK (és retro börze)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bacsis Retro Számítógép kiállítása ismét kitárja kapuit, és megintcsak nagyobb lesz, mint valaha!

[ ÚJ TESZT ]

Az elmúlt 7 évben 6 alkalommal került megszervezésre a Bacsis Retro Számítógép Kiállítása, azaz röviden csak BRSZK. Ezt a lendületet szeretnénk tovább folytatni.

Szerencsére az idők folyamán oda jutottunk, hogy a kiállításunkat egy közel 800 nm-es sportcsarnokban rendezhetjük meg.
A korábbiakról a logouton illetve az indexen is olvashattok beszámolót!
Ahogy eddig is az lebegett a szemünk előtt, hogy tudnánk tovább fejlődni, és minél látványosabb, érdekesebb kiállítással kedveskedni a látogatóknak, úgy a következő kiállításra is ezzel a mentalitással készültünk, illetve készülünk.

Ezennel szeretném hivatalosan is bejelenteni, hogy 2022. június 25-26-án megrendezésre kerül Fülén a 7. BRSZK Party!

Szeretném kihangsúlyozni, hogy a tavalyi kiállítással ellentétben, ezúttal már nem lesz feltétel a védettségi igazolvány a kiállítás látogatásához, így bárki, aki szeretne, ellátogathat a kiállításra!

Hogy mi is lesz látható, illetve miben tudtunk még tovább fejlődni?
Frescho-részéről ezúttal is látható lesz minden nem x86 alapú számítógép, ami meghatározó volt a 80-as és 90-es években, az Acorn-tól kezdve a C64-en át a ZX Spectrum-ig!

Hege & MrDozer: mivel a Commodore volt a legfajsúlyosabb márka a PC mellett, idén MrDozer és Hege egy külön standot működtet a márka szerelmeseinek néhány érdekességgel, kiegészítővel. Egy igazi ritkasággal is bővül a kínálat. A különleges vendég egy nem túlzottan ismert modell, a C116-os lesz.

Schilence videokártya gyűjteménye sem hiányozhat a kiállításról! Mivel VGA kártyákból soha nem elég, így Cocoon-Z is beszáll a videokártya kiállításba, továbbá bemutatja hatalmas, dobozos PC játék gyűjteményét is.

Cocoon-Z a retro-lanparty sarkot bővítette. Egymás, vagy akár Cocoon-Z ellen idén már 10 gépen mérkőzhetnek meg a játékosok!

Madara-san hadrendbe állítja a retro konzolokat, Nintendo, Sega és a Playstation több modellje is kipróbálható lesz!

flymi idén újfent csatlakozik az egyedülálló processzor, VGA, és számítógép hűtő gyűjteményével.

Pdaw pedig a manager kalkulátor és PDA gyűjteményével kápráztatja el az érdeklődőket!

Alpi ahogy eddig is megszokhattuk, beizzítja az extrém-tuning részleget! Minden MHz-et kisajtol, amit csak lehet!

Bacsis azaz jómagam részéről a CPU gyűjteményem ezúttal is kiviszem, ami ismét tovább bővült újabb példányokkal, illetve az első x86 alapú PC-től kezdve, közel napjainkig, idén is évről évre követhető lesz a PC Számítógépek fejlődése.

Természetesen az évről évre tovább bővülő gázplazma kijelzős gépek sarka sem fog hiányozni!

De a fentieken kívül is több kisebb-nagyobb érdekességet szeretnénk még bemutatni, ilyen például a 4 játékos módban játszható Dyna Blaster projektorral kivetítve, vagy a LaserDisc lejátszó.

Bónuszként Dodi immár második alkalommal hozza el csodálatos makett gyűjteményét. Ha Panzer General rajongó vagy, tuti megdobban a szíved.

A fentieken kívül igyekszünk a gyereksarkot még élvezetesebbé tenni a kicsiknek, hogy tovább bírják, míg az apuci vagy épp anyuci kockul!

FIGYELEM ASSZONYMEGÖRZŐ IS LESZ!!!
Igény esetén próbálunk segíteni abban is, hogy a hölgyek is jól érezzék magukat! Amíg apuci kockul, addig a hölgyeknek szervezünk egy fél napos kirándulást Balatonfüredre és/vagy a székesfehérvári Bory várba, amit az én (bacsis) édesanyám vezényel le. Erre előzetes egyeztetés után lehet bejelentkezni (telefonszámom lejjebb, illetve a plakáton)

A kiállítás látogatása, ahogy eddig is, teljesen díjmentes!
Tehát még egyszer:
7. BRSZK helyszíne: Füle, Petőfi Sándor utca 12. (az iskola tornacsarnoka)
Időpont: 2022. június 25-26. A helyszínen étel, ital vásárolható lesz.
Gyertek el, várunk mindenkit szeretettel!
Szponzorokat keresünk!

Ééééés, hogy megint csavarjunk egyet a sztorin!
Idén megpróbálkozunk látogatói kérés alapján egy számítógépes (retro) börzével!
Idén, próba jelleggel szeretnénk biztosítani helyet olyan vállalkozó szellemű számítógép rajongóknak, akik szeretnének a helyszínen számítógépes alkatrészt értékesíteni, amolyan bolhapiac jelleggel!
Ha szeretnél Fülén sok száz ember elé kipakolni fölösleges számítógépes cuccot, amit eladnál, akkor írjál rám privátban, vagy hívj a lenti/plakáton lévő telefonszámon, és megbeszéljük a részleteket/lehetőségeket!
Ha nem érdekel maga a kiállítás (van ilyen ember) viszont szívesen vásárolnál retro, vagy kevésbé retro számítógép alkatrészeket, akkor ezúttal van még egy ok, hogy ellátogass a BRSZK-ra

Szponzorokat keresünk!

Végezetül pedig kérlek, engedjétek meg hogy ezúttal is megemlítsem a támogatás lehetőségét! A kiállítás eljutott arra a szintre, hogy a költségek egyre jobban emelkednek, viszont továbbra is magánszemélyként szervezem/szervezzük meg a többi kiállító társammal együtt. Némi tanácskozás után arra jutottam többedmagammal, hogy biztosítom a lehetőséget, hogy a kiállításhoz bárki hozzájárulhasson. Természetesen magánszemélyeknek a hozzájárulás lehetősége eddig is biztosított volt a helyszínen, de mostantól, aki szeretné támogatni a rendezvényt, az megteheti!
A támogatásért cserébe reklámfelületet tudunk biztosítani! Amennyiben úgy gondolod, hogy akár cégként szeretnéd támogatni a rendezvényt, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot!

Orsovai Sándor
06705129659

Természetesen bárki adományozhat a következő bankszámlaszámon:
OTP Bank: 11773391-03708116 Orsovai Sándor

Minden támogatást örömmel fogadunk! (Természetesen a befolyt összeget nem egy hawaii nyaralásra fogjuk elkölteni. Ha bármilyen okból kifolyólag úgy alakul, hogy le kell fújni a kiállítást, a befolyt összeg „nem fog elveszni”. Ebben az esetben egy másik időpontban lesz megtartva a kiállítás, aminek a költségeire akkor már értelemszerűen meglesz a fedezet.)

Zárószóként szeretnénk egy nagy köszönetet mondani a retro hardver gyűjtők kedvenc csomagküldő szolgáltatójának, a Foxpostnak! Aki nagyban hozzájárul, hogy ez a kiállítás az eltervezettek szerint készülhessen el!

Szeretnék köszönetet mondani az SOS-Adatmentés.hu-nak, aki szintén támogatja a rendezvényünket!

Le esett adathordozója? Nem felismerhető a gép számára? Meg égett? Törölték vagy valamiért elvesztek adatai? A jó hír az, hogy a legtöbb esetben van megoldás az adatok kimentésére.

Vállaljuk meghibásodott merevlemez, SSD, NAS, pendrive, memória kártya és RAID rendszerek adatmentését, adatvisszaállítását megfizethető áron.
http://sos-adatmentes.hu
http://szamitogepjavitas.com

Szeretnék köszönetet mondani a Hedon sörfőzdének is, akik támogatásával a kiállítók sör ellátása garantáltan biztosított

Azóta történt

  • Retro Kocka Kuckó 2

    Második alkalommal szerveztem retró számítógép és videójáték kiállítást szülőfalumban, Mártélyon.

  • Retro Kocka Kuckó @Hódmezővásárhely

    A jövő hétvégén Hódmezővásárhelyen újra a retró cuccoké a főszerep három napon át a helyi strandfürdőben!

  • Gyere el a 8. BRSZK-ra!

    Ismét tárt karokkal, rengeteg retro számítógéppel és egyéb látványos dolgokkal várunk titeket!

Előzmények

  • Beszámoló a 6. BRSZK-ról

    Részletes betekintést nyújtok a tavalyról 2021-re elhalasztott kiállításunkba és annak hátterébe.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.