(1000g esetén )
Recept;
Víz 3,6 dl
Étolaj 5 ek.
Étkezési só 3 tk.
Cukor 4tk.
Búzaliszt (BL-80) Kb 60-65 dkg
Száraz élesztő ; 1 csomag (7g/0,7dkg)
Amivel készült pedig egy SilverCrest kenyérsütőgép.
[ ÚJ bejegyzés ]
(1000g esetén )
Recept;
Víz 3,6 dl
Étolaj 5 ek.
Étkezési só 3 tk.
Cukor 4tk.
Búzaliszt (BL-80) Kb 60-65 dkg
Száraz élesztő ; 1 csomag (7g/0,7dkg)
Amivel készült pedig egy SilverCrest kenyérsütőgép.
updog
őstag
Az gáz ha a receptből levágtam hogy ez a 7. program (Expressz) a receptfüzetben? Mi is ezt toljuk évek óta (covidos süssünk otthon mánia mond valamit?
) ugyanilyen géppel, este bekészítjük a gyerekekkel, reggelre megsül, meglepően szinte tökéletes.
donmackó
addikt
Nekünk ez a recept vált be:
350 ml víz
1 evőkanál olaj
1 teáskanál só (sima só, az örlős sóval nem lett jó)
3 teskanál cukor
1 instant élesző
500 g liszt (sima bl55, a lidl-ös liszttel tömörebb lett, a többivel jó)
Ízesítésként lehet beletenni instant kakaóport némi tejjel, vagy aszalt gyümölcsöt meg mazsolát. A lisztet pedig 1/3 vagy max 1/2-ed arányban le lehet cserélni rozs vagy rízslisztre.
válasz
Hieronymus
#6
üzenetére
Ebben teljesen igazad van.
gabyka
aktív tag
válasz
Hieronymus
#6
üzenetére
Viszont az, hogy a 'saját kezeddel készíted' és teljesen ehető...felbecsülhetetlen...
válasz
Luck Dragon
#4
üzenetére
Nem lehet összehasonlítani az otthoni és a kézműves kenyeret.
A kézműveshez kenyérhez elegendő három összetevő és egy nagyon jó kemence. Liszt, víz és só. Az élesztőgombákat a levegő biztosítja.
A kenyérsütő gépek esetében többet kell trükközni. Rövid a kelesztési idő. Nem lehet előmelegíteni a sütőt.
Sonkát, hagymát is tettünk bele, mikor stögettünk itthon ilyet
pusszycat
nagyúr
válasz
Luck Dragon
#2
üzenetére
Én azt hittem csak só van a kenyérben. Melyik a jobb a bolti vagy a saját? De most őszintén.
Lájk