2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Álmodtam a repülésről

    Álmodtam a repülésről, többször is. Éreztem a szél suhogását magam körül és ahogy a ruhámat rángatja. Éreztem a félelmet, hogy nem tudom irányítani … eleinte.
    Később elkezdtem egyre jobban élvezni, ahogy a fák koronája fölött néhány centivel suhanok el és egyre magabiztosabban kerülgetem az akadályokat.
    Azután körülnéztem és gyönyörködtem az alattam elsuhanó tájban. Újra és újra.
    Először csak a közvetlen környéket jártam be és érdekes volt más perspektívából látni az ismert és megszokott környezetet, de később egyre messzebb merészkedtem, ahogy egyre magabiztosabbnak éreztem magam.
    Kitágult a világ, de mégis a részleteket láttam élesebbnek ezáltal.
    Érdekes, hogy megfelelő helyről szemlélve, bár átfogóbb képet kapunk, mégis jobban feltűnnek azok a fontos, érdekes részletek amik megszínesítik a képet és amiket újra meg akarsz nézni.
    Ebben az állapotban megtehettem.
    Felszabadultnak, elégedettnek és igen, boldognak éreztem magam. Pedig egyedül voltam.
    Ugyanakkor ott volt a táj. A város, a házak, a fák és az ég madarai társamul.
    Egyre nagyobb lendülettel vetettem bele magam a mélységbe, mert pontosan tudtam, hogy nem zuhanhatok le.
    … pontosan tudtam.
    Láttam a határokat, de ezeket – Ikarossal ellentétben – tudatosan tágítottam apránként és nem léptem át. Végül mégis a csillagos ég lett a határ, ami valójában a határtalanság.

    Végül visszatértem a földre és nem álmodtam többé a repülésről.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 12

  • Piaci elemzők szerint…..

    Ez az a mondat, amitől a falra mászok. Az utóbbi 5-10 évben erősen bebizonyosodott, hogy a „nagyrabecsült” piaci elemzőknek halvány fogalmuk sincs arról, hogy mit várnak el a felhasználók.
    Ez még nem is lenne feltétlenül probléma, de sajnos a gyártók a piaci elemzők előrejelzései alapján alakítják ki a termékportfóliót. Ez viszont már probléma, mert sokszor a termékkínálat nem fedi le a tényleges igényeket.
    Hogy miért működik mégis ez a rendszer? Roppant egyszerű. Viszonylag kevés a tudatos felhasználó. Ezzel nem a felhasználókat szeretném minősíteni, mert nem lehet elvárni, hogy mindenki szakértő legyen. A probléma az, hogy az átlagember elhiszi, amit a piaci elemző által befolyásolt gyártó a képébe tol. Vagy a gyártó által befolyásolt piaci elemző?

    Notebook. Tényleg jó hogy van. Sok esetben a munkát nehéz lenne másképp megoldani. Az átlag felhasználónak viszont semmi szüksége a mobilitásra. Megveszi a notit, lerakja az asztalra, rádugja az egeret, billentyűzetet és az FHD monitort és utána szentségel, hogy nem fut rajta rendesen a „krájsziz”. Nem is értem, hogy miért?
    Nyilván, egy háztartásban is lehet létjogosultsága egy notinak. Második gépként. Amíg valaki játszik a PC-n, addig a többiek egy notin le tudják rendezni a facebookot.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 42

  • Mese egy szakállról.

    Jó ideje ígérgetem már néhány embernek, hogy megírom ezt a történetet. Évek óta befejezetlen volt. Nem, mintha olyan különösebben izgalmas lenne, de hamár megígértem...

    Már egészen korán, úgy 15-16 éves korom környékén elkezdtem próbálkozni azzal, hogy szakállat növesztek. Hogy miért? Mert tetszik. Valójában semmi más oka nem volt... Eleinte. ;]
    Valljuk be, akkoriban eléggé satnya volt az arcszőrzetem (most sem egy dzsungel), így időnként meguntam és leborotváltam. Ráadásul a rokonok is rendszeresen leszólták (leginkább anyukám, de a nagynéném is) és a tanáraim sem rajongtak érte.
    Igazából ez kevéssé befolyásolt, de azért egy kicsit mégis. Kevés ember van, akit nem érdekel a legkevésbé sem mások véleménye, pláne teenager (mármint tinédzser) korban.
    Ami leginkább visszatartott, az az volt, hogy nem volt sem kellő mennyiségű, sem kellő minőségű szőrzetem. :(

    A fordulópont 1993 novembere volt (17 éves voltam ekkor), amikor is kirúgtak a középiskolából. Ez egész pontosan 1993 november 8-a, hétfő volt és én előző nap borotválkoztam.
    Akkor utoljára.
    Olyan körszakáll-féleséget növesztettem. Azért féleséget, mert a bajuszom és a szakállam nem nő össze a mai napig sem. Szóval van egy bajusz, ami az ajkam középvonala alá ér és van egy kecskeszakáll, aminek a hossza eleinte 1-3 cm volt, attól függően, hogy mikor nyírtam.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.