2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ólomcső?

    Adott egy panellakás, ami a '70-es évek második felében épült (tehát az újabbak közé tartozik) és én 2002 őszén költöztem be. Gyakorlatilag házgyári állapotban volt, úgyhogy a szokásos dolgok jelentik a problémát. Ócska nyílászárók - cserélve. Mivel zárószint, beázás - részben megoldva. Ócska burkolatok - cserélve. Ócska konyhaszekrény - cserélve. Ócska gáztűzhely - cserélve. Fürdőben a kád kivételével minden cserélve (csövek maradtak, mert nem volt rá pénz).
    Az elektromos vezetékek cseréje egy kisebb vagyon lenne, mert panelt vésni nem olcsó. A vízbeállások cseréje sem olcsó, mert 2 strang van (külön fürdő, külön konyha).
    Most viszont cserélik a strangot, tehát a fővezetéket a csőszekrényben. Szükség esetén a leágazás elzáróját is. Pontosan tudtam, hogy a konyhai hidegvíz elzárója teljesen szabálytalan (volt egy melegvíz-geinc törés, akkor láttam), gondoltam, ez most pont jó lesz, mert biztosan cseréleik. Aztán megnéztem alaposabban a csövet is.

    Reméltem, hogy alumínium, de megvakargattam.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 79

  • Terminátor: Sötét végzet – kritika

    Na, már megint egy film, de az az érzésem, hogy ez a véleményem kevésbé lesz megosztó.
    Erősen spoileres lesz, de másképp nehéz lenne.
    Elöljáróban annyit mondanék, hogy ekkora sz@rt kár volt csinálni. Semmi eredetiség, csak összeollózták az eddigieket és még azt is rosszul.

    Az alapfelállás az, hogy a T2 utáni részeket ezzel gyakorlatilag semmissé teszik. Ehhez képest a „főgonosz” terminátor olyan, mint a T3-ban a csaj. Persze variáltak kicsit rajta, de a lényeg ugyan az. Fém váz + folyékony fém bőr. A jó, akit visszaküldenek, olyan, mint a megváltásban (T4 ?) Marcus, tehát egy felturbózott ember és itt van a múltból itt ragadt, megöregedett T-800 101-es modell is, akit a genezisben (T5 ?) láthattunk.
    A történet kicsit T1, nagyobbrészt T2, de van benne a T3-ból és a T5-ből is egy kicsi.
    Semmi egyedi, semmi új ötlet. Tök jó, hogy nincs már Skynet. Van helyette valami, ami ugyan az, csak másképp hívják. Szánalmas.
    Ráadásul teljesen baromság az öreg T-800-as jelenléte. '97-ben nem lett világvége, tehát az a jövő nem létezik, de azért visszaküldött a Skynet egy terminátort '98-ba. Egy olyan múltba, ami számára nem is létezik és a terminátor ott öli meg John Connort. Hihetetlen. :(
    Még a poénokat is elqurták. Sarah Connor: „-Még visszatérek” Na ne már! :W

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 29

  • Joker(?) - vélemény

    Ami kétségtelen, az az, hogy Joaquin Phoenix baromi nagyot alakít. Nem is vele van bajom.
    A probléma szerintem az, hogy ez a karakter nem Joker. Ez a karakter egy elmebeteg pojáca, aki bekattan és elkezd ámokfutni.
    Már az is érthetetlen számomra, hogy eleve egy bohóc, mielőtt Joker lesz belőle. Szerintem ez nagyon gagyi. Olyan az egész, mintha valaki írt volna egy szimpla történetet egy többé-kevésbé átlagember bekattanásáról (Összeomlás megvan mindenkinek?) aki történetesen egy lepukkant szánalmas bohóc és valaki - jobb ötlete nem lévén - felkiáltott, hogy "Ez lehetne Joker!" és mivel másnak sem volt ötlete, rábólintottak: "Hát...végülis...akár...".
    Igazából nem rossz film ez (Mondjuk az első fele szerintem rohadtul unalmas), de ha nem az lenne a címe ami, a kutya nem nézné meg.
    Ebből a karakterből teljesen hiányzik az, amitől Batman mumusa lehetne. Tökéletesen hiányzik belőle az a rafinált, rideg profizmus, ami a pszihopaták sajátja.
    Na, ezt tudta a Heath Ledger féle karakter úgy, hogy megvolt benne ez a fajta kiszámíthatatlanság és őrület is.
    Igazából azt kaptam a filmtől, amit előzetesen vártam: Phoenix elképesztő alakítását, egy részleteiben jó, de összességében közepes filmet és egy elqrt karaktert.
    Igazából a DC nem tud mit kezdeni a karaktereivel. Hiába próbálnak a Marvelhez hasonlóan csinálni valamit, folyamatosan azt érzem, hogy nincs ötletük, hogy hogyan.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 5 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.