Hirdetés

2020. december 4., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Most így visszaolvasva, ez a film annyira gáz, hogy még egy értelmes kritikát sem tudtam írni róla. Pont olyan össze-vissza lett, mint a film maga,.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#2) Zsolt_72 válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


Zsolt_72
MODERÁTOR

"(…) a film annyira gáz, hogy még egy értelmes kritikát sem tudtam írni róla. Pont olyan össze-vissza lett, mint a film maga."

Bátyó, köszönet azért, hogy legalább megpróbáltad. :) Nagyon kedveltem a sorozat első két részét (a mai napig is simán megnézem újra, nem unom). Viszont ez is hasonló lesz részemről, mint az Alien-széria: a másodikkal le is zárul számomra. Megnézem a többi részt (vagy belenézek), de nem köt le, nem tartozik oda (nekem nem).

Eladó egy Spigen "Ultra Hybrid 2" átlátszó tok, fekete kerettel iPhone SE(2020)/8/7 -es modellekhez. Dobozában, bontatlanul.

(#3) Geri Bátyó válasza Zsolt_72 (#2) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

A Megváltás szerintem rohadtul jó lett, mint ahogy az Alien szériából is szeretem a 4. részt és a Prométeuszt is. De az Aliennél is a Covenanttal felülírtak mindent és szarul.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#4) Zsolt_72 válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


Zsolt_72
MODERÁTOR

Akkor lehet, hogy a Megváltás kap még egy esélyt (sokáig nem jutottam vele, közbejött más, amikor néztem volna).

A Prométheusz nagyon rosszakat kapott mindenhol, ahol néztem róla kritikát. Ahhoz képest nem is volt annyira gáz, csak valahogy az igazi Alien nekem az első két rész. A második úgy általában is nagy kedvenc, szerintem piszok jó sztori és remek kivitelezés. Tetszenek a fegyverek, a felszereléseik - különösen a gumikerekes harcjármű.

Fiatal kamaszként láttam először (megjelenésekor) a Teminátor-t és egyből bejött.

Eladó egy Spigen "Ultra Hybrid 2" átlátszó tok, fekete kerettel iPhone SE(2020)/8/7 -es modellekhez. Dobozában, bontatlanul.

(#5) Geri Bátyó válasza Zsolt_72 (#4) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Szerintem a Megváltással érdemes foglalkozni. Kiváló keretet ad a történetnek és nagyon jó a sztori szerintem.

Alienből nekem is a 2. rész a kedvencem, de a 4. csak azért nem, mert elqrták a végén a királynővel a sztorit (2 királynőnek kellett volna lenni). A Prométeusz pedig szerintem egy nagyon jó előzménytörténet. Remekül összekapcsolhatták volna az eredetiekkel, de a Covenant az egész sztorit szétbarmolta.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6) Hieronymus válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

A Prométeusz nem volt rossz. Előnyének kell tekinteni, hogy nem simult be teljesen a Alien sorozatba.

Arnold nagyapára már nem vagyok kíváncsi. A terminátorról lehúzták már az utolsó bőrt. Bizonyosan megnézem, ha majd felkerül a Prime-ra, ingyenesen.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#7) icemad válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


icemad
veterán

Megváltásra +1. Tényleg megváltás volt a 3 után. Egyébként egy nagyon jó film. Nálam jobb helyen van, mint az egy. T2,. Megváltás, T1 a sorrend. Az újat nem láttam még, a többiről meg kár beszélni...

Egyébként a Megváltás egy trilógia első része lett volna. Kár, hogy nem teljesedett ki. Érdekelt volna a folytatás.

[ Szerkesztve ]

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#8) Geri Bátyó válasza icemad (#7) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Tényleg nagy hiba, hogy azt nem vitték tovább. :(

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#9) Cifu

Időparadoxon: Az időutazós történetben az a legszebb, hogy paradoxonokkal van tele. Elvben ha egy időhurkot "lezársz", akkor meg kellene, hogy szűnjön a hurok. Tehát ha a T2-ben lezárták a hurkot, akkor sose lesz Skynet, sose T-800 (hahó, Swarci T-800 Model 101, nem T-101 ;) ), sose lesz T-1000 és így tovább. Az megszűnt létezni.

Na most a film azt az elméletet emeli ki, hogy mi van, ha valójában az időhurkokat saját maga az idő (vagy sors?) próbálja helyreállítani. Nincs Skynet? Lesz egy azonos célú és végeredményű rendszer, persze más névvel. Nincs John Connor? A helyét betölti Daniella Ramos.

Ha hülyeségnek is tűnik elsőre, legalább megpróbálták alátámasztani valahogy...

Női Terminátor: Ami engem inkább zavart, hogy a PC jegyében akkor most megcsinálták a T2-őt nőkkel. Gyakorlatilag Swarci csak fanservicenek kellett (meg hogy rajta legyen a stáblistán), és a Rev-9 meg azért férfi alakot kapott, mert hát Ő a gonosz...

Terminátor: Megváltás: Izlések és pofonok, de nekem azért sok bajom volt a Megváltással. Az egyik alapvetően az, hogy továbbra sincs logikus magyarázat arra,mi a fészkes fenének van szüksége Skynetnek rabszolgákra. Miért nem öli simán meg az embereket? Marcus története elvben alátámasztaná az indokot, csakhogy az nagyon sántít, vagy legalábbis nekem nem hihető (ennél nyakatekertebb módon ki se lehetne ezt találni).

Plusz a többi logikátlanság, évtizedek óta repülő A-10C-k, és úszó Virginia-osztályú tengeralattjáró, mi táplálja az élő emberiséget, és a többi.

Terminátor: Megváltás triológia: Ugyebár az egész Megváltás történet úgy indult, hogy a frissen megalakult The Halcyon Company felvásárolta a Terminator franchise teljes jogait. A cég két lelkes tulajdonosa sikeresen összehozott annyi befektetői pénzt (éppen a 2008-as pénzügyi válság előtt), hogy ezt megtehesse, sőt még berúgja az új triológia motorját. Hovatovább még saját játékstúdiót is létrehozott, a Megváltás számítógépes játék változatának létrehozására (a játék nagy bukás lett, BTW). A cég sokkal nagyobb bevételt várt a filmtől (és a játéktól is), hogy az induláskor a befektetői pénz mellé felvett hiteleket rendezni tudja, viszont a bevételek nem alakultak túl jól, így azonban csődvédelembe kellett menekülnie, és persze a kevés pénzé tehető értékek közül az első a Terminator széria jogai voltak...

A cég még bugyborékolt pár évig, aztán végképp elsüllyedt...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#10) Trade88


Trade88
tag

A harmadik rèsztől már szar volt az egèsz..
Nem kellett volna ennyire túl erőltetni ezt az időutazást ès legnagyobb rèszt a jelenben játszani.
Egy jó kis komor posztapokaliptikus jövőben sokkal jobb lett volna a szèria szerintem.

(#11) icemad válasza Trade88 (#10) üzenetére


icemad
veterán

Nem ez volt a Megváltás? Abban csak egy "időutazó" volt, Markus, de őt inkább hibernálták vagy ilyesmi.

Egyébként Christian Bale ebben (is) nagyon jól hozza a szerepet. Tényleg hihető, hogy a T2-ben megismert vagány kissrác ilyen felnőtt lett. A harmadik részben az a nyikhaj hatalmas csalódás volt.

[ Szerkesztve ]

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#12) Victoryus válasza Cifu (#9) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Plusz még ott vannak a regények. Ott világosan kiderült, hogy nem csak egy terminátort küldtek vissza az időben, hanem többet is, különböző idősíkokba, még a középkorba is. Ez például megmagyarázná, hogy került a 2. részben a kutatóhoz a chip, meg a kéz, holott be lett olvasztva az első részben a terminátor, vagy a 2. részben, kicsit már keverem.
Nekem minden rész tetszett eddig, a csöcsös terminátor is :D
Pont az a jó benne, hogy bármennyi idősík lehet, hiszen nem tudjuk valójában hányat küldtek vissza. Ráadásul hibrideket is ír a könyv, akik szintén a Skynetet védték a múltban.
Ha így nézzük, akármelyik sztorit lehet folytatni. Plusz még ott volt a Sarah Connor krónikái is, ami megint csak alternatív jövőbe vezetett, azt se tudták ki John Connor.

(#13) Geri Bátyó válasza Cifu (#9) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Igaz, tényleg T-800 101-es modell.

Az időparadoxont el tudom fogadni, de az, hogy egy Skynet számára nem létező múltba megy vissza és úgy öli meg John Connort, hogy már semmi értelme, az nem paradoxon, hanem ostobaság. Úgy meg lehetett volna magyarázni, hogy valójában a T2 előtti időbe küldte vissza (Amikor bujkáltak) és ott nem találta meg, ezért nyírta ki csak '98-ban. Utána pedig már nem a Skynet küldözgeti vissza a terminátorokat, hanem az új rendszer és végig Daniela lenne a célpont, csak Sarah mindig lekapcsolja őket. Így össze lehetett volna fésülni a két idősíkot.
Ráadásul még azt is jól meg lehetett volna magyarázni, hogy miért lett ennyire emberi. Időutazáskor valami hiba történt és megsérült a procija és ezért nem sikerült a megfelelő időben megtalálni és kinyírni Johnt és ezért segített később.
Máris nem lenne ostobaság a teljes történet.

A Megváltásban lévő logikátlanságokra is lehet értelmes magyarázatot találni. A repülők, helikopterek, tengeralattjáró, nem évtizedek óta működik, mert sok idő kellett, amíg az ellenállás megszerveződött (mondjuk 15 év) és csak akkor kotorták őket elő védettebb hangárokból, vagy bunkerekből.
A kaja sem akkora gond. A Skynet nem uralja az egész világot. Mondják is a filmben, hogy nem szoktak a gépek ennyire délre jönni. Az emberek által ellenőrzött területeken pedig lehet kaját termelni.
Az emberek meg azért kellhetnek, hogy kísérletezzen velük és kifejleszthesse a T-800-asok szerves borítását, de az is jó magyarázat (szerintem), amit te említettél, hogy Marcushoz hasonló hibrideket csinálna belőlük.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#14) Samus


Samus
addikt

Fura, ízlések és pofonok. Szerintem a Megváltás iszonyat sz@r lett, nekem egy robotos akciófilm lett, de semmi Terminátor érzést nem éreztem. Nekem speciel a harmadik rész a kedvencem. Jó ég tudja hányszor néztem meg újra. 2015-ben pedig a Genisys lett a második kevdencem.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#15) Egon válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


Egon
nagyúr

Szerintem meg a 4. rész pont a legrosszabb volt a Terminátor-szériában, a sorozat megcsúfolása.
Nem tudom miért ekézik a 3. részt: abban legalább pont volt logika (ami megtörtént, azon már nem tudsz változtatni), nekem bejött. Ha sorrendet kellene állítani, akkor talán (csökkenő sorrendben) a 2,1,3,5,4 lenne (a legújabbat még nem láttam), bár az idő sokmindent megszépít (nagy összegben mernék fogadni, hogy ha újranéznék a szériát, sokak szemében degradálódnának a korábbi részek, különösen az első).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#16) laceszgamer


laceszgamer
addikt

Én a legjobban a vége felé szakadtam, komolyan miért kellett azt is bejátszani, hogy a karját leszakítják mint a T2-ben, aztán a végére meg hopp energiacella, de egy hihetetlen és váratlan fordulat kapcsán most épp a szemébe került. :D Bezzeg az elején arra képtelenek voltak, hogy ne legyen ennyire felismerhető az, hogy még véletlen sem egy 101-es modell az, mert teljesen más volt az arca még napszemüvegben is. Digitálisan olyan lehetetlen lett volna megoldani a dolgot? Jont érdekes mód viszonylag jól el tudták kapni, mondjuk nem tudom, hogy digitális volt, vagy egy nagyon jól sminkelt színész.
Mondjuk számomra az 5-nél még jobb, de ez nem ennek a résznek az érdeme, hanem simán számomra az 5 volt a mélypont, egyrészt az elbaltázott színésztrió Sarah-Jon-Kyle szerepében, másrészt annyira erőltetetten nyomták benne a poént, hogy az inkább már kínos volt. A mélypont kb ott volt mikor megszólalt a Bad Boys zenéje aztán jöttek a rendőrségi fotós " poénok " a magassággal meg a mosolygással, akkor azon gondolkodtam, hogy ez most valami paródia akar végső soron már lenni.
Szóval a 6 ennél még jobb volt szerintem de még így is nagyon eltolták, egyszerűen semmi új, csak egy összevágott, felmelegített katyvasz. Valahol oda tudnám tenni mint a Szellemirtók feldolgozást, agyukra ment ez a PC dolog, csak épp kegyetlenül rosszul sült el.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#17) Agyturbina


Agyturbina
aktív tag
LOGOUT blog

Akik a déli határvidékén éltek talán ismerős lehet

Elektromodulator dva :DD

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

(#18) looser válasza Geri Bátyó (#13) üzenetére


looser
őstag

Sőt, továbbgondolva, miért nem egy egész hadsereget küldött vissza a Skynet? Hiszen az egész rendszer létezéséről van szó, így minden csepp erőforrást megért volna. Az embereknek tudjuk, hogy csak egy lehetőségük volt (2x1, Kyle és az átprogramozott 101-es), de a Skynet kvázi végtelen erőforrásokkal rendelkezett. Már két darab T1000 is el tudta volna intézni. De szerencsére nem így történt :-)
Nekem egyetlen egy dolog volt zavaró, hogy Daniela nem kapott nagyobb identitást. Csak azért, mert egy tökös utcai harcos lett belőle, lényegében ő lett az emberi ellenállás vezetője? A hülye punkok, akik a fiatal Grace-t megtámadják, nem hiszik el, hogy lehet harcolni a gépek ellen és erre ez a lány bebizonyítja azzal, hogy lefegyverezi őket majd visszaadja a fegyvereiket (mínusz a pisztolyos csóka). Nekem ez volt a leggyengébb rész. De nagyon élveztem, szerintem szuper volt, csak nem lesz olyan jó érzésem többet, amikor a T1-2-t újranézem.
Érzésem szerint úgy húsz éven belül eljutunk oda, hogy Legion sem lesz, ehelyett egy valóban az emberiség szolgálatába állított AI lesz a főszereplő, amely embereket "mérgez" meg, mint az Androméda törzsben és így veszi át a hatalmat :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19) domos válasza Victoryus (#12) üzenetére


domos
senior tag

Az első részben présgépbe került a terminátor, nem beolvasztották, annak a karja és chipje van a Cyberdyne-nál a 2. részben.

There is no replacement for displacement.

(#20) GreatL


GreatL
senior tag

Hagyni kellene ezt az egészet... egyszerűen hülyeség az egész időutazásos-terminátoros katyvasz. Volt belőle két jó film, amiben napjaink körülményei között verekedett meg pár alig elpusztítható gyilkológép és kész. Már a második részhez is forgattak alternatív szenátoros befejezést ami egy baromság volt mert logikusan meg sem történhetett volna, le is vágták ahonnan csak tudták.

Intel Core i7-9700K | SNSV RTX 3080 STRIX OC | Xiaomi Mi 9

(#21) looser válasza GreatL (#20) üzenetére


looser
őstag

Szerintem meg ne hagyják, akármennyi epizódot meg tudnék belőle nézni. Ez akkor - már - nem neked szól. Csinálják a rajongóknak, én megnézem moziban és meg fogom venni BD-n is, ahogy az eddigieket (első 4 dvd-n van meg). Csak azért mert sokaknak nem tetszik...arra van megoldás.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#22) laceszgamer válasza looser (#21) üzenetére


laceszgamer
addikt

Hát off kicsit de épp ez a baj, hogy sokan így vannak vele, az a címe, akkor jó lesz, és sokan elmennek rá, így nem is kell megerőltetniük magukat, a cím eladja a dolgot, lehet a film bármennyire rossz. És ez végső soron tényleg nem más mint egy jól csengő név lejáratása, amit így tényleg tisztességesebb lenne, ha hagynának békén.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#23) Csabroncka


Csabroncka
addikt

A film elején (nem az elmegyógyintézetes jelenet), CGI amikor Swarci kinyírja Connort?

Ha igen az k.. szép munka, viszont akkor nem értem konkrétan miért nem folytatták direktben. Voltak jó jelenetek, pl a repülőgépes rész, de a vízi erőmű is nagyon rendben volt. Ismét a forgatókönyvön múlt minden, az egész egy katyvasz, illetve nem igaz, hogy nem képesek valami újabb típusú T-t kitalálni, ez az alak váltósdi már lerágott csont és szinte már viccesen hat...

"in medias res"

(#24) Zsolt_72 válasza Geri Bátyó (#5) üzenetére


Zsolt_72
MODERÁTOR

Emlékezve az itt folytatott beszélgetésre, tegnap végül is végignéztem a “Megváltást”. Nem bántam meg, úgyhogy köszönöm a biztatást, hogy ne hagyjam ki. 🙂 Ami viszont a topik témájául szolgáló részt illeti: némi fenntartással kezelem a filmet, valószínűleg megnézem (de legalábbis bele fogok kezdeni). Majd, egyszer. Nem tűnik fontosnak. 😀

Eladó egy Spigen "Ultra Hybrid 2" átlátszó tok, fekete kerettel iPhone SE(2020)/8/7 -es modellekhez. Dobozában, bontatlanul.

(#25) Fotonhámozó válasza Agyturbina (#17) üzenetére


Fotonhámozó
senior tag

Ahoj, poplacsek! :DDD Északon (is) ismerős, állítólag a szlovákoknál (is) ilyen néven futott a moziban. Az biztos, hogy láttam valamikor a '90-es évek végén VHS kazettán a film elejét, jól emlékszem rá, ahogy fut a Terminátor felirat a képernyőn, aztán hangalámondással benyögik: Elektromodulátor dva. Lassan, félelmetes hanglejtéssel írom az aktuálist:

E-l-e-k-t-r-o-m-o-d-u-l-a-t-o-r----- s-e-sz-t

:D

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#26) Geri Bátyó válasza Zsolt_72 (#24) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Örülök, hogy tetszett! :K
Mint az a hozzászólásokból kiderül, nem mindenki van így vele.

(#14) Samus:
Úgy tűnik, te vagy a másik véglet (szó szerint)! :D

(#18) looser:
Az eredeti sztori szerint a Skynet végső elkeseredésében (már ha használhatom ezt a szót egy program esetében) kezdte visszaküldeni a terminátorokat, mert már közvetlen veszély fenyegette és nagyon kevés ideje volt.
"az emberiség szolgálatába állított AI lesz a főszereplő, amely embereket "mérgez" meg, mint az Androméda törzsben és így veszi át a hatalmat"
Az 5. részben pont ezt tette a Genisys John Connorral. Megfertőzte nanorészecskékkel, amik apránként lecserélték a sejtjeit.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#27) Jofi81 válasza Fotonhámozó (#25) üzenetére


Jofi81
őstag

(#28) Fotonhámozó válasza Jofi81 (#27) üzenetére


Fotonhámozó
senior tag

Mondom állítólag. Viszont VHS kazin biztosan volt Elektromodulator Dva címmel, haverokkal szétröhögtük magunkat rajta.

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#29) Geri Bátyó válasza Jofi81 (#27) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Annyit tudok hozzáfűzni, hogy mi a középiskolai kollégiumban már ezeken a szövegeken röhögtünk a film megjelenésekor, bár a (Cseh)szlovák változatot mi sem láttuk. Nem kérdeztük meg, hogy honnan származik és hogy igaz-e, mert simán el tudtuk képzelni, hogy ez igaz. Már csak azért is, mert a koleszban tudtunk fogni egy szlovák metálrádiót, ahol a műsoridő 2/3-a szlovák zenekar volt.
Meg amúgy is, a pozor vlak és a zmrzlna után bármit el lehet képzelni. (Valami olyan is volt még, hogy: Szandokanu tigricu, zakrovnyicsez malaju, de ez szerintem nem pontos)

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.