2020. április 2., csütörtök

Gyorskeresés

Bókolni kicsit másképp!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ennek a bóknak a történetét már régóta meg akarom írni. Mindig elhalasztottam, de most úgy éreztem, hogy itt az ideje egy kicsit elterelni a gondolataimat és valami pozitívabb dologra gondolni (illetve néhányan biztattak is erre).

Maga a bók eléggé rövid lenne és talán nem is teljesen érthető, ezért „kiegészítem” egy másik történettel. Igaz, a kettő összefügg.

A történet 1990-ben kezdődik. Akkor végeztem el az általános iskolát és kezdtem el a technikumot. Mégpedig, mint geológus. Apámtól kaptam ennek tiszteletére egy bányászgyűrűt. Ilyen gyűrűt legjobb tudomásom szerint 2 helyen csinálnak az országban, ebből az egyik itt van a mi koszos, büdös fővárosunkban. Ez a gyűrű onnan származik. Illetve az összes. Erre még visszatérek, de előbb lássuk az ékszert magát:

Trükkös darab, több egymásba fűzött karikából áll, amit csak egy bizonyos módon lehet összerakni. Kicsit olyan, mint egy ördöglakat. Így néz ki szétszedve:

Hogy miért az összes? Mert ez már a 4. Az elsőt kinőttem, a másodikat elhagytam valahol, a harmadikat pedig sikerült rommá törnöm. Egy gyönyörű szakadék lett a végső nyughelye (bányászgyűrűhöz méltó temetést kapott). A mostani '94-es keltezésű, de ez sem úszta meg. Először egy ajtót csuktak a kezemre, amikor is kissé kiment a fazonjából, de megvédte a kezemet.
Második alkalommal a bányászjelvény tört le róla (a két kalapács), mivel beleakadtam valamibe.
Mind a két alkalommal ugyan az az ékszerészlány vette át tőlem a gyűrűt és ő is reparálta meg. Azért írom, hogy lány, mert csak néhány évvel lehet idősebb nálam. Első alkalommal én 18 voltam, ő talán 20, esetleg 22.

Ennyi bevezető után jöjjön a bók története:

Októberben észre vettem, hogy eltört a gyűrű egyik karikája! Ahogy volt egy kis időm, elvittem az ékszerészhez. Harmadik alkalommal is az az ékszerészlány vette át a gyűrűt tőlem, aki már nem is annyira lány. Valószínűleg már közelebb van a 40-hez, mint a 30-hoz. Viszont még mindig nagyon vonzó! Amikor odaadtam neki a gyűrűt, mondtam, hogy már eléggé régi és többször is volt javítva.
- Legutóbb úgy 10 évvel ezelőtt és már akkor is a te kezedbe adtam, már akkor is te „gyógyítottad” meg!
Erre csak egy kissé félszegnek tűnő mosoly volt a válasz.
Kis hatásszünet után megkérdezte, hogy jövő péntekre jó-e, ha elkészül (ez egy csütörtöki nap volt). Mondtam, hogy igen és megkérdeztem utána, hogy kb. mennyibe fog kerülni. Kis gondolkodás után azt mondta, hogy megcsinálja garanciába! Hittem is, meg nem is.

Következő pénteken visszamentem. Éppen ebédelt, de ahogy meglátott, letette a szendvicsét és odajött a pulthoz. Mondtam, hogy leadtam egy gyűrűt javításra. Mire ő:
- Igen, egy bányászgyűrű! Már hozom is!
A – ránézésre – 25-30 tasak közül szinte keresgélés nélkül választotta ki azt, amiben a gyűrűm volt. Miután az ujjamra húztam, ismét megkérdeztem:
- Mivel tartozom?
- Semmivel!
- Biztos!?
- Biztos!
És csak mosolygott.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi volt ebben a bók? Nos az, hogy 10 év távlatából is emlékeztem rá! Valójában nem mondtam semmit, de mégis. Látszott rajta, hogy jól esik neki, amit mondok. Ugyan akkor nem volt benne semmi tolakodó és semmi tényleges dicséret! Ugyan akkor mégis!

Fogalmam sincs, hogy ha nem mondom ezt, akkor kellett volna-e fizetnem, de azzal áltatom magam, hogy igen! Úgy tűnt, hogy ez a bók, ami nem is volt bók, de mégis az volt, célba talált. Nem volt szándékos, de őszinte volt. Talán ezt érezte meg ő is.

Hozzászólások

(#1) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(őstag)

Tudom, hogy ez nem egy szokványos bók, de pont ez a bejegyzés lényege! Anélkül is lehet bókolni, hogy valami vaskos dicséret hagyná el a szánkat ( jó a segged).
Sokszor elég néhány egyszerű szó, hogy valakinek jó napot szerezzünk és mindezt tegyük őszintén! :)

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#2) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére

A jó szó nem kerül semmibe, mégis csodát tehet. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) .bableWes válasza Vakegérke (#2) üzenetére


.bableWes
(őstag)

pontosan:)

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#4) művésznő4


művésznő4
(csendes tag)

Jajj, de jóó! :)
Ezt a sztorit én már élőben is hallottam. ;]
Emlékszel Gerim, mikor a Szépművészetiben is elmesélted nekem ugyanezt? :)
(nem tudtam, hogy ez az a bizonyos bókolós sztori..)
Olyan jó, hogy megírtad!
Köszi szépen, mindenki nevében! :R

A gyűrű amúgy csodaszép élőben! ^^

(#5) baluka26


baluka26
(veterán)

Aranyos történet :)

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#6) Geri Bátyó válasza művésznő4 (#4) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Bizony, ez az a történet, de akkor a gyűrű volt a középpontban, nem a bók (vagy mégis?)! Így utólag mégis a bók a fontosabb!

Egérke: Bizony! Néhány keresetlen, kedves szó mindennél többet érhet!

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#7) geprombolo


geprombolo
(senior tag)

Csodás! :C
Nagyon szép történet. Néha az emberek megérzik a dícséretet a sorok között is. Köszi, hogy megosztottad velünk. :R

A Galaktikus Pingvinbirodalom Uralkodója és a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja. Játszani és játszani hagyni! cmd: Ping Win! :L topic mindörökké!

(#8) nem_tom


nem_tom
(őstag)

Nekem is jól esne, ha ilyen hosszú idő után is megismernének. Bár ez nálam pont fordítva van. Én megismerem a legtöbb régi ismerőst, de ők már engem nem nagyon. :U

YouTube csatornáim > Tánc: http://www.youtube.com/user/RamPaGe93HST Gameplay és egyéb: https://www.youtube.com/user/kenyergameplay

(#9) Иван


Иван
(őstag)

Király gyűrű. Ilyen nekem is kell :K

In a coat of gold or a coat of red, a lion still has claws / and mine are long and sharp, my lord, as long and sharp as yours. / And so he spoke, and so he spoke, / that Lord of Castamere...

(#10) Geri Bátyó válasza geprombolo (#7) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Ő úgy tűnik, hogy megértette! :)

nem_tom: Ne aggódj, engem sokszor a kollégáim sem vesznek észre.

Iván: Ilyen gyűrű csak akkor jár, ha megfelelő végzettséged is van hozzá!

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.