2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Véletlenek: vannak, vagy nincsenek?

    Erre a kérdésre alapvetően 2-féle válasz létezik (pontosan! :K igen és nem :DDD ), attól függően, hogy milyen beállítottságú az, akit kérdezünk.
    Aki fél a bizonytalanságtól és nem tudja elfogadni, hogy „csak úgy lézengünk a világban cél nélkül”, valószínűleg nemmel szavaz, mint ahogy azok is, akik ezt a választ alá tudják támasztani valamiféle ideológiával.
    A másik fajta válaszolónak viszont feláll a szőr a hátán attól a gondolattól, hogy minden eleve elrendeltetett és valójában nincs szabad akaratunk, vagy csak korlátozottan. Az ilyenek természetesen igennel válaszolnak.

    Jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik verzió az igaz? Na, ez pontosan az a válasz, amit valószínűleg sosem fogunk megkapni! ;]
    Természetesen lehet jönni egyrészről a különböző vallásokkal és egyéb olyan nézetekkel, amik az eleve elrendelést fogadják el, de az nem bizonyít semmit.
    Másrészről pedig jöhet a tudományos válasz, a kvantumfizikával és Heisenberg-el, de ez nem ad választ a hétköznapi tapasztalatokra.

    Vannak azért olyan emberek is, akik számára nem minden fekete, vagy fehér és próbálnak valami középutat találni. Ez persze legtöbb esetben egyik oldalnak sem felel meg ( :P ), de én most mégis megpróbálkozom valami ilyesmivel.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 11 éve 146

  • GOM Audio - Használja valaki?

    Gyakorlatilag azóta használtam a Winamp-ot zenehallgatásra, mióta PC-t használok. Mellette kipróbáltam sok más alternatívát is, de egyik sem győzött meg igazán.
    A GOM Playert évek óta használom a filmek nézésére és nagyon szeretem, de a fejlesztők audio lejátszója valamiért elkerülte a figyelmemet. Egészen mostanáig. Levadásztam, feltelepítettem és megszerettem. Ugyanazt tudja, mint a Winamp (igaz, magyar nyelv nincs), de letisztultabb a felület (én nem találtam megfelelő skint a winamp-hoz) és úgy vettem észre, hogy jobban is szó. Nem valami csúcs hangrendszert használok, csak egy egyszerű, de jó minőségű 2.1-es cuccot (Creative Inspire T-3130), úgyhogy a hangminőség javulását csak ennek tükrében tudom megítélni.
    Kíváncsi vagyok, hogy használja/kipróbálta-e még valaki és mi a vélemény róla?

    Geri Bátyó 11 éve 16

  • Kedvenc kütyüim! (fölöslegesek?)

    Ahogy a címben is említettem, nem komoly hardverekről, csak egyszerű kis szerkentyűkről van szó, amiknek a szükségessége ráadásul megkérdőjelezhető!
    Valójában ezért is jutott eszembe, hogy írok róluk. Tulajdonomban van (és nagy megelégedéssel használom) egy Samsung Galaxy S II okostelefon, ami gond nélkül kiválthatná őket.

    Hogy mikről is van szó? Egy MP3 lejátszóról és egy könyvolvasóról!

    Creative Zen X-Fi 2

    Ő lenne az a bizonyos MP3 lejátszó.

    Már hosszú évek óta megvan (nagyjából 3 éve) és az elődje is sokban hasonlított. (Egész pontosan arra gondolok, hogy egy kisebb telefon méretű, érintőképernyős eszközről beszélünk.) 3”-os 400x240 felbontású resistive érintőkijelzőről van szó. 8 GB, micro SD kártyával bővíthető (jelenleg az is 8GB, de 16-os kártyát is kezel) memória és nem utolsósorban, a névadó X-Fi chip!
    Nem akarok belemenni semmiféle technikai leírásba és hosszas elemzésbe, de az a lényeg, hogy az X-Fi kifejezetten jól szuperál egy MP3 lejátszóba ültetve is!

    Folytatás...

    Geri Bátyó 11 éve 30

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.