2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 4 éve 5

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 4 éve 23

  • Lakótelepi idill!

    Egy ismerősömnél láttam ezt a képet, a vidéki élet szépségeiről:

    Gondoltam írok egy hasonló szösszenetet a városi, azon belül is a lakótelepi élet "szépségeiről"! (A szemfüleseknek feltűnhet, hogy a kép készítője szerint a kecske béget.)

    Na, akkor egy kis lakótelepi idill!

    Reggel 5:45-kor arra ébredsz, hogy a szomszéd öregasszony indul bevásárolni (feltétlenül ott kell lenni már nyitás előtt) és jól becsapja az ajtót maga után.
    Mire visszaaludnál, már lent vannak a kutyatulajdonosok és a kutyák hangosan üdvözlik egymást és a napfelkeltét (Kisebb kutyák esetében ez a hang megfelelhet a macskanyávogásnak.)
    Időközben beindul a forgalom a közeli főúton, tehát zörög a villamos, pöfög a dugóban álló busz és teherautó és elindulnak a gyerekek – kellő ordibálás közepette – az óvodába, iskolába.
    A fölötted lakó nő már tűsarkúban rohangálva készülődik (lódobogás?).
    7:30 körül már elkezdik a füvet nyírni a parkban fűnyíróval és fűkaszával is, de persze nem egyszerre, hogy lehetőleg egész nap zajonghassanak. Persze 1 nap alatt nem végeznek, úgyhogy 2-3 napig élvezheted a műsort (minden héten).

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 185

  • Mezítláb. Vagy mégsem? upgrade!

    Már nagyjából 10 éve hallottam arról a „mozgalomról”, hogy jobb lenne mezítláb közlekedni, mert az emberi láb arra lett kitalálva. Nyilván ez a modern világban nehezen elképzelhető, de több cipőgyártó is rákapott a témára és elkezdtek olyan cipőket csinálni, aminek a talpa csak egy vékony kopóréteg, ami megvédi a lábat a közvetlen behatásoktól, de kellő szabadságot biztosít és nem emeli meg a sarkat. Ami még feltétel, hogy legyen hely a lábujjaknak szabadon mozogni, tehát ezek a cipők jellemzően kellően bő első résszel rendelkeznek és a teljes felső rész is valami könnyű, vékony anyag.

    Én néhány éve találkoztam a neten – teljesen véletlenül – ennek az irányzatnak a legextrémebb képviselőivel, a Vibram Fivefingers cipőkkel. (A Vibram céggel már sokan találkozhattatok, mert alapvetően talpakat csinálnak, jellemzően túracipőkre és bakancsokra.)

    Nyilván első körben röhögtem egy jót, de azért kíváncsi is voltam. A kíváncsiságomnak viszont erősen gátat szabott az a tény, hogy ezek a cipők rendkívül drágák. A legegyszerűbb változat 80 euró (nálunk kb. 30000 Ft), a legdrágábbak 140 euró körül (nálunk kb. 50000 Ft) vannak és ezért csak egy vékony gumit és egy vékony szövet felsőt kapunk.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 89

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.