2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Mese egy szakállról.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Jó ideje ígérgetem már néhány embernek, hogy megírom ezt a történetet. Évek óta befejezetlen volt. Nem, mintha olyan különösebben izgalmas lenne, de hamár megígértem...

Már egészen korán, úgy 15-16 éves korom környékén elkezdtem próbálkozni azzal, hogy szakállat növesztek. Hogy miért? Mert tetszik. Valójában semmi más oka nem volt... Eleinte. ;]
Valljuk be, akkoriban eléggé satnya volt az arcszőrzetem (most sem egy dzsungel), így időnként meguntam és leborotváltam. Ráadásul a rokonok is rendszeresen leszólták (leginkább anyukám, de a nagynéném is) és a tanáraim sem rajongtak érte.
Igazából ez kevéssé befolyásolt, de azért egy kicsit mégis. Kevés ember van, akit nem érdekel a legkevésbé sem mások véleménye, pláne teenager (mármint tinédzser) korban.
Ami leginkább visszatartott, az az volt, hogy nem volt sem kellő mennyiségű, sem kellő minőségű szőrzetem. :(

A fordulópont 1993 novembere volt (17 éves voltam ekkor), amikor is kirúgtak a középiskolából. Ez egész pontosan 1993 november 8-a, hétfő volt és én előző nap borotválkoztam.
Akkor utoljára.
Olyan körszakáll-féleséget növesztettem. Azért féleséget, mert a bajuszom és a szakállam nem nő össze a mai napig sem. Szóval van egy bajusz, ami az ajkam középvonala alá ér és van egy kecskeszakáll, aminek a hossza eleinte 1-3 cm volt, attól függően, hogy mikor nyírtam.

itt kicsit hosszabb
itt kicsit hosszabb

itt kicsit rövidebb
itt kicsit rövidebb

Ezeken a képeken már bőven 30 fölött vagyok, de a lényeg azért látszik. Képzeljétek el, hogy milyen volt korábban! :DDD

A középiskolát persze nem hagytam abba. Egy év kihagyás után folytattam és befejeztem. A tanáraim persze nem rajongtak az arcszőrzetemért, de az iskolaszabályzat nem tiltotta, így megmaradt. Más kérdés, hogy mindenképpen megmaradt volna. Akkor már nem érdekelt mások véleménye.
Természetesen kaptam megjegyzéseket diák és tanár részről egyaránt, de idővel mindenki megszokta. Én is. Már el sem tudtam képzelni magam másképp. :N

Ez a mai napig is így van. A szakáll a részemmé vált. Ráadásul mindig is érdekelt, hogy milyen lenne, ha megnöveszteném. Rizikós volt, hiszen – mint említettem – nem túl sűrű.
Mint később kiderült, nem is akar nagyon hosszúra nőni.
Az ex-feleségem nem akarta, hogy megnövesszem, így csak akkor vágtam bele, amikor már biztos volt, hogy válunk. Az azóta eltelt 5 év alatt gyakorlatilag állandósult a hossza, mivel 15cm-nél hosszabbra nem hajlandó megnőni és mivel erősen göndörödik, talán ha 10 cm-esnek látszik.

pár éve még nem őszült
pár éve még nem őszült

tavaly már igen
tavaly már igen

Jópofa lenne ha be lenne fonva, de igazából kevés hozzá. Néhány alkalommal próbálkoztam vele, de inkább csak poénból, például szilveszterkor. Mondjuk inkább nevetséges volt, mint vicces! :DDD

A jövőben még sok minden lehet. Az elmúlt 5 évben sűrűbb és hosszabb is lett, bár a „fejlődés” nem túl erőteljes. Az ex-párom már így ismert meg, de időnként felvetette, hogy vágjam le a szakállamat, mivel elkezdett erősen őszülni. Végül nem vágtam le.

Egyelőre marad az biztos, de a jövő az bizonytalan. Szakállam mindig is lesz, egyedül a hossza kérdéses.

Hozzászólások

(#1) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

Na, csak megszültem. Vakegérke meggyőzött! :R

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#2) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy kell neked! :)

Jó a szakállad, egyéni karaktert ad az arcodnak. :)

Szakállam nem volt még, csak egy hetes borostám. Bajuszom viszont igen. Sajnos furán nő, ezért lemondtam róla. A középtől kifelé, úgy "hitlernyi" távolságra mindkét oldalon van egy kis szünet, aztán jön a második felvonás. Ettől függetlenül volt már akkora is, hogy pödörni lehetett. Amit nagyon nem bírtam, az az, hogy csiklandozta a számat. Mondjuk combkefeként jól szuperált... :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) #51736960 válasza Vakegérke (#2) üzenetére


#51736960
(törölt tag)

jó hajlékony lehetsz, ha a bajuszoddal a combodat tudtad kefélni :DDD

(#4) Vakegérke válasza #51736960 (#3) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy nincs is gerincem? ;)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) moonlight115


moonlight115
(Korrektor)

Miért is vágnád le, ha neked tetszik? Aki szeret, így is szeret, aki meg nem, az akkor se szeretne, ha babapopsi simaságúra borotválnád. Szerintem jól áll. :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#6) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#2) üzenetére


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

A combkefét sokan szeretik! :K
Amúgy az enyém is hibádzik itt-ott, az arcom többi részén.
A meglévő is felemás. A jobb oldal sűrűbb.

Loveless: :DDD Azért ezt most vizualizálztam!

Hódika: Köszönöm! :R Időnként azért jól esik a pozitív megerősítés! :K

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#7) frem1790


frem1790
(tag)

A szakáll nem csak szép, de hasznos is. Íme néhány gondolat róla, az internet után szabadon:

Azt hitted eddig, hogy a szakáll csak egy céltalan szőrcsomó a fejen? Pedig a szakállas emberek okosabbak. Tény, hogy a szakáll segít jobban koncentrálni, és odafigyelni dolgokra – márpedig ha ezt teszed, okosabb leszel.

Segít elüldözni a medvét, ha éppen efféle helyen kószálsz, de az erdőből is hamarabb kitalálsz, ha eltévednél. És nem csak a kóbor morzsákat raktározza el szűkösebb időkre, de a levegőben szálló port is szűri.

Intelligencia… Személyes biztonság… Egészség… Mi kell még? :DDD

(#8) Klaus Duran válasza frem1790 (#7) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

/L]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#9) Geri Bátyó válasza frem1790 (#7) üzenetére


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

Hö-hö!
Teljesen igaz, mivel gondolkodás közben rendszeresen a szakállamat babrálom. Mondjuk medve ellen még nem vetettem be, de sohase lehessen tudni! :DDD

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#10) petipetya válasza Vakegérke (#2) üzenetére


petipetya
(PH! nagyúr)

"hitlernyi távolságra" — itt nem tudtam tovább olvasni a röhögéstől :DD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.