2020. február 28., péntek

Gyorskeresés

Alkoholista "Upgrade 2012.02.15."

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy tűnik, hogy én lettem az.

Az elmúlt közel 2 évben elég sokat ittam (kizárólag sört, mert azt nagyon szeretem), de bármikor meg tudtam állni hogy ne igyak, ha olyanom volt. Sokszor napokig nem ittam, mert nem kívántam.

Az, hogy miért vágtam ennyire bele a lecsóba, teljesen triviális (és ostobaság is): sok sz@r szakadt a nyakamba és én az alkoholba menekültem. Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem megoldás semmire, de mivel tényleg szenvedélyesen szeretem a sört, úgy voltam vele, hogy ez legalább jó!

Azért az leszögezném, hogy nem rúgtam be napi szinten, de volt olyan, hogy az is bekövetkezett, amikor rossz napom volt.

Tegnap jött az utolsó löket. Összevesztem egy emberrel, akiről azt gondoltam, hogy őszinte és tényleg szeret, de kiderült, hogy sem nem őszinte, sem nem szeret igazán. Közelebb vagyok, mint a barátnői és kényelmesebb volt hozzám jönni.

Kissé kiakadtam és jól bepiáltam. Megittam úgy 8-9 sört. Reggel másnaposan ébredtem (valahogy nem lepett meg) és mivel kutyaharapást szőrével, elkortyolgattam délután 2-ig még hármat. fejre álltam, mint a jancsiszög, de ez sem lepett meg.
Szépen bekábultam és aludtam 4 órát. Amikor felébredtem, eléggé furcsán éreztem magam. Szédelgés, homályos látás és kusza gondolatok. Arra gondoltam, hogy még mindig részeg vagyok, ami logikus is lett volna, de úgy voltam vele, hamár lúd, legyen kövér! Ittam még egy sört. Mire elfogyott, megszűntek a "panaszaim". Nem szédülök, kitisztult a látásom és kitisztult a fejem is.

Úgy tűnik, hogy eljutottam arra a szintre, amikor a szervezetem már nem tud alkohol nélkül normálisan működni.

Nyilvánvaló, hogy ez nem jó, de ez van és ennyi! Elfogadom, ahogy azt is, hogy gyakorlatilag nyomorék vagyok és azt is, hogy nem kellek a kutyának sem.

UPGRADE:

Eredetileg is többen felvetették, hogy a tünetek (mint ahogy a nagy mennyiségű sörfogyasztás is), csak a fáradtság, melankólia, magány és egyéb hasonló tényezők következménye.
Azt kell mondanom, hogy igazuk volt. Már a tavalyi év vége felé is sokkal jobban voltam, mivel elkezdtem azzal foglalkozni, hogy a múlt sz@rságait elővettem és ahelyett, hogy elnyomom, megpróbáltam ténylegesen túllendülni rajtuk. Ez már önmagában is sokat segített, mert ezáltal már ismertem a problémát.
A sors fintora, hogy amikor már eljutottam idáig és lényegesen nyugodtabb voltam, akkor rátaláltam a boldogságra is! :) Azóta jóval ritkábban és jóval kevesebbet iszom. Gyakorlatilag nem is kívánom és ha mégis, akkor inkább csak az ízét.
Ráadásul már 3 sör is megárt! :DDD

Ettől függetlenül, ezt az időszakot nem áll szándékomban elfelejteni, mert tanulságos. Azt hiszem, hogy közel álltam ahhoz a ponthoz, ahonnan már nehéz lett volna visszatérni. Talán - tudat alatt - a bejegyzés is ezért "íródott" : Figyelmeztetés tőlem, nekem!

Hozzászólások

(#1) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(őstag)

Jöhet minden. Hogyha belém rúgtok, az is jó, mert egy idő után talán már nem fogok fájdalmat érezni és az pozitív!

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#2) Carlo009 válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


Carlo009
(tag)

Hát, nem is tudom mit írjak! Ez az alkohol biztosan nem a legjobb megoldás. Épp nemrég írtam, hogy én 1 doboz sört sem tudok meginni. Szerintem az okokat kellene megkeresni, hogy miért nyúltál a pohár után.
Más: Ausztriában egy parkolóban beszéltem egy autószállítós sofőrrel és azt mondta, hogy a lányának valami olyan fickó teszi a szépet, aki verseket ír. A lány apja nem kamionos véletlenül?

Na, megyek nézem a Film+ on a Kémjátszmát. Nem kell a nőknek annyi lelkizés, versfaragás. Légy velük kemény férfias, azt szeretik.
Sikeres megoldást kívánok!

(#3) művésznő4


művésznő4
(csendes tag)

:(

(#4) Geri Bátyó válasza Carlo009 (#2) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Ahogy írtam is, tisztában vagyok vele, hogy az alkohol nem megoldás, de mostmár mindegy.

Verset pedig sokan írnak, nem csak én. Nem kamionos az apja.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#5) chevron7


chevron7
(csendes tag)

Mindenkinek vannak problémái! Nem az a nyerő, ha a problémádat valamivel elfeded, hanem ha megoldod őket és később nevetve nézel vissza azokra az időkre amelyeket legszivesebben meg se éltél volna!

"Az alkoholista nem tudja magáról, hogy alkoholista."

(#6) Gergő_


Gergő_
(őstag)

Ülj be egy moziba inkább vagy add oda valakinek a sörök árát akit szeretsz, lehet akár saját magad is csak ne idd el. :D

(#7) Carlo009 válasza Geri Bátyó (#4) üzenetére


Carlo009
(tag)

Mit nem adnék, ha a helyedben lehetnék! A lakóhely szempontjából. Látom Pesti vagy.
Tegnap volt 305 FT-om, ma vettem egy újságot 290 FT-ért és már csak 15 FT-om van. Ebből kell, hogy megéljek 1 hónapig. Utána kapok Jövedelempótló támogatást havi 31 ezer FT-ot.
Tessék, ez a jövőm.
Ha Pesten lennék most és pénzem is lenne, egykettőre elfelejteném a bánatom szombat este! Irány az éjszaka! A Pesti éjszaka! Eszméletlen bulik vannak!
Igaz, hogy egy barátom, ismerősöm, barátnőm sincs, de szereznék!

Hajléktalan nők között biztos találnék egy rendes lányt, aki szeretetre, törődésre vágyik.
Meghívnám egy kávéra és ha szimpik vagyunk, már meg is van a női társaság, irány a Budai mulató! Zene, tánc,........bakker miért nem Pesten vagyok?

(#8) Gergő_ válasza Carlo009 (#7) üzenetére


Gergő_
(őstag)

Nem lehet hogy zárva vannak az ajtók körülötted?

(#9) VIPowER válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


VIPowER
(senior tag)

Szerintem semmiképpen ne szokj le róla, mert vesekő ellen igen hatékony.
Nekem is az orvos mondta hogy igyak sört, amikor vesekövem volt( 14 évesen) azóta is azt iszom. Persze nem a vesekő ellen, ugyanis a doki elfelejtette mondani más jó tulajdonságát.:)
Ha jólesik, igyad, csak ne legyél hullarészeg. Ennyi a történet.:D

(#10) Szten Márs


Szten Márs
(nagyúr)

Maradt körülötted valaki, akiben még bízol?
(Egyébként nem vagyok biztos a diagnózisod helyességében.)

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.