2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lassan új gépház kell, de melyik?

    A jelenlegi házam (Gigabyte Sumo 5115) statikailag és külalakra még mindig hibátlan, de az előlapi USB kivezetések elkoptak és nem érintkeznek rendesen. Emiatt nem szándékozom megtartani az új gép vásárlásakor. Illetve dehogynem, csak benne hagyom a régi gépet is. Azt sem érdemes eladni, meghagyom őket egymásnak.

    A vásárlás még nem most lesz, viszont a házzal kapcsolatban eléggé bizonytalan vagyok.

    Mivel eleve szeretem a nagy méretű házakat, nyilván ilyeneket kerestem. Ami még fontos ebből a szempontból, hogy sok ATX méretű ház annyira szűk, hogy a max. szélességű lap (244 mm) csak cipőkanállal fér bele (Volt „szerencsém” ilyet szerelni.). Ennek okán EATX házban gondolkodom.

    Pénztárca szempontjából nem szívesen mennék 40000 fölé, de nem csak az számít. Ráadásul a Corsairt leszámítva nincs tapasztalatom ezekkel a gyártókkal (Illetve a CM esetében korlátozott), ezért lenne jó a véleményeteket meghallgatni. Ha esetleg az adott típussal is van valakinek tapasztalata, az még jobb. Egyéb ötleteket is szívesen látok.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 22

  • Pityu naplója 3. rész

    Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 4 éve 10

  • A tegeződésről/magázódásról - elemzés szubjektíven

    A tegeződésről/magázódásról most olvastam egy bejegyzést és a hozzászólásokat. Azt gondolom, vitát indítani egy nyúlfarknyi bejegyzésben – alig alátámasztva és gyakorlatilag személyes véleményként – felelőtlen és átgondolatlan, mivel ez sokkal szélesebb körű vizsgálódást igényelne. Azt is leírom, hogy miért.

    Azok az illemszabályok, amikre sokan hivatkoznak, vagy utalnak, egy olyan korban jöttek létre, amikor a társadalmi berendezkedés teljesen más volt. Ráadásul már akkoriban sem tartották be őket betű szerint.
    Elvileg ugyanis a tegeződést kezdeményezheti:
    - azonos „rang/társadalmi helyzet” esetén az idősebb.
    - életkortól függetlenül a magasabb „rangú/társadalmi helyzetű”
    - mindentől függetlenül a nő
    Ez utóbbi az, amit már akkor sem tartottak be, amikor létrejöttek az illemszabályok. (Szerintem abban egyetértünk, hogy a – mégoly felvilágosult – Gróf Széchenyi István is gondolkodás nélkül kirúgta volna a szobalányt, ha az le meri tegezni.)
    Ugyanakkor a felajánlott (tehát kezdeményezett) tegeződést visszautasítani udvariatlanság.

    Szigorúan véve tehát, ha a mekiben egy fiatal nő áll a pult mögött és letegez egy idősebb férfit és a férfi visszamagáz, akkor ebben az esetben a férfi az udvariatlan.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 65

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 4 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.