2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ámítás

    Olvastam egy „érdekes” bejegyzést arról, hogy az óvodába nehezen beilleszkedő gyerekek megfelelő szakmai segítséggel teljesen le tudják vetkőzni a félénkséget, vagy az agressziót.
    Legtöbb esetben ez már önmagában ámítás.
    Mire egy gyerek eljut az óvodáig, a személyiségének az alapjai kialakultak. Azon már nem lehet változtatni anélkül, hogy ne rombolnánk le a még ki sem alakult személyiséget. Hogyha megpróbáljuk, azzal csak még több kárt okozunk.
    Hogyha a szülők és nagyszülők nem, vagy nem jól neveltek valakit kisgyermekként, akkor szinte csak a genetikai adottságainak köszönhetően lesz belőle „normális” ember.
    Ugyanakkor az sem jó, ha „túlnevelik”. Már kisgyermekként is lehet olyan frusztrációkat és elfojtásokat nevelni valakibe, ami az egész további életét tönkreteheti.
    Egy „problémás” gyereknek a környezetével is hatványozottan meggyűlik a baja. A gyermektársakkal talán kevésbé, de a felnőttek (bölcsődei gondozónő, óvónő, tanár) sokszor nem is próbálják megérteni és ez még tovább ront a helyzeten.
    Pont a gyerekekkel a legnehezebb egy külsősnek (gondolok itt a gyermekpsichológusokra és hasonlókra), mert ha problémája van, a legritkább esetben lesz őszinte. Miért? Egyrészt, mert sokszor ő maga sem érti, hogy mi a problémája, vagy hogy mi a problémája vele másoknak. Másrészt, mert fél.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 26

  • Egy sosem volt betegség története.

    Nyomasztó téma, tudom, de sajnos hónapok (vagy inkább évek?) óta ez határozza meg az életemet, ezért gondoltam írok róla.
    Azért sosem volt betegség, mert ez tényleg nem egy bizonyos kór, inkább valamiféle betegségek által okozott tünetegyüttes.

    Az alapfelállás még mindig a térdem, ami az Ostgood-Schlater szindróma egy egészen extrém példája. Nem írom le, akit érdekel, olvasson utána. A lényeg az, hogy nálam még most, 40 évesen is fennáll (illetve nem teljesen, de ez most nem mérvadó). Állandó gyulladás, extrém fájdalom. A fájdalomküszöböm hozzáidomult ehhez az állapothoz. Gyakorlatilag szinte nem is érzek fájdalmat.
    A másik alap dolog az allergia. Eredetileg sima szénanátha volt, de bejött mellé a kutya és macskaszőr is. Évekkel ezelőtt viszont valami rejtélyes okból a gyomromat kezdte izélgetni. Eléggé fura dolog, hogy amikor elkezd minden virágozni én fosok, mint a murányi kutyája.
    Szerintem a két porckorong sérvnek és a rosszul összeforrt törött csigolyámnak (a derekamban), csak annyi köze van a dologhoz, hogy nem vettem észre a fájdalomküszöböm miatt.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.