2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Aláírások

    Tudom, hogy nem látszódnak a legjobban az aláírások és a kép is elég gyaszura, de csak a kontraszt emelésével tudtam úgy-ahogy olvashatóvá tenni.

    A nagy kérdés:

    Kiknek az aláírása van a képen?

    frescho 5 éve 12

  • Home computerek - 2. rész

    A home computerek első szériája után nem sokkal eljött az idő, amikor megfizethetővé váltak a gépek.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 5 éve 39

  • BRSZK - három kép, három sztori

    Arról már írtam, hogy mekkora meló volt a kiállítás szervezése. Ez a bejegyzés arról szól, hogy milyennek láttam a látogatókat.

    Dynablaster. 4 joystick, 4 játékos. Hatalmas csaták és nevetések forrása volt a játék. Mindez annak ellenére, hogy a projector nem volt a helyzet magaslatán és emiatt a fényerő miatt csak negyed méretben sikerült kivetíteni a képet. Nem csak a látogatók szerették. A nulladik és az első kiállítási napot sikerült pár menettel zárni.

    Nem biztos, hogy könnyű felismerni, de éppen egy szilicium ostya van a kezemben. Nagyon jó volt a csapat, egymás gépeiről is tudtunk mesélni, ha kellett. Márpedig kellett, mert mindenkire ráfért pár perc kimenő néha. Bacsis így is úgy rohangált fel-alá, mint a mérgezett egér. A látogatóknak pedig mesélni kellett. Volt aki szinte végig ott volt, akadt aki még a középiskolában használt ilyen gépet, de akadt aki csak benézett, mert hallott a kiállításról. Érdekes volt, hogy milyen vegyes volt a közönség.

    Folytatás...

    frescho 5 éve 12

  • BRSZK 2019 0. nap

    Nagyobb helyen, több géppel várjuk a látogatókat Fülén. 7 perce már hivatalosan is kinyitottunk.

    youtube videóért kattintsatok a képre

    frescho 5 éve 1

  • Ismertetők

    Nem egyszerű pár mondatot írni egy gépről. De ezek már a végső simítások a kiállítás előtt.

    Jön a szokásos kérdés: Melyiket próbálnátok ki szivesen? Mondjuk most nem költői a kérdés, mert jövőhéten szombaton és vasárnap megtehetitek a BRSZK keretei között, ha eljöttök Fülére.

    frescho 5 éve 11

  • Pravetz Joystick

    Kinek mond valamit az, hogy Pravetz számítógép? Úgy tippelek, hogy elég kevés embernek. Nem is csoda, mert itthon nem forgalmazták és nem is mai darabok. A bolgárok velünk szemben nem sokat hezitáltak amikor a saját home computerüket tervezték, hanem simán lemásolták az Apple II-őt. Az első szériánál még a ROM is bit szinten egyezett. Ezért amikor olcsón hozzájutottam két sosem hasnzál joystick-hoz, akkor éltem a lehetőséggel. CSak annyi volt a baj, hogy a csatlakozója nem egyezett meg az Apple II-vel.

    A joystick masszív felépítésű és kinyitva láthatóan nem volt még hasnzálva.

    A dobozban találtam egy papírt ami kicsit segített, ugyanis a 6 pólusú csatlakozó és az almákban alkalmazott alaplapi IC foglalat közötti huzalozást véltem benne felfedezni.

    A nyomon haladva felskicceltem, hogy minek hol kellene lennie. Nem bonyolult, már csak át kellett forrasztani.

    Folytatás...

    frescho 5 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.