2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • AGP tesztsor, Retro kedvenceim 11, Prescott vs Barton

    Ezen blog egy vegyes tesztsorozat eredményeinek összefoglalója, valamint a közben véglegesre szerelt, 11- es sorszámot kapott gépem részletezése és nem utolsó sorban Prescott a Barton ellen viadalt is láthatunk.
    A 10. gép ideiglenesen kimaradt, de immár pótoltam. A 4GHz- es Win98- as gépem blogja kapott frissítésként egy Retro kedvenceim 10 alcímet és az írás végére beszúrtam az immár házba költözött gép fotóit, tehát ő viseli a 10. kedvenc megnevezést.

    A szabadon levő AGP kártyáimat azonban egy "átlag" P4- ben teszteltem végig, mely a jelenlegi írás 1. lépése lett. Amiatt ebben, mivel a P4P800- at vagy az A7N8XE Deluxe- t nem akartam ennyi méréssel, power on/off, reboottal, kártyacserével gyepálni, viszont az Asrock lapot pont ilyen célra vettem. Először ezen konfigot részletezem.

    Folytatás...

    DarthSun 4 éve 23

  • Katmai vs K6-III+

    Újabb hardverek érkeztek, nagy örömömre. Lepróbálva kaptam, biztosan működik minden, de nyilván én is kipróbálom, akár kíváncsiságból is. Lesz amelyik beépül, a többi pedig tartalékban a fiókokban. Az első próbákhoz elővettem a tartalék BE6 lapot, Katmai procival. Ennek apropóján jött az ötlet hogy a korszak másik nagyágyújával, a K6-III+ - al ringbe szálljon. Kipróbálhattam volna a bejövő alkatrészeket P4 lapban is, de amiatt hogy ezt a kis versenyt lebonyolítsam, egyelőre a BE6- ot választottam.

    Tesztrendszerek

    Intel P-III system

    Abit BE6 lap
    Pentium-III Katmai 500/@550 MHz proci - SL35E , sufniventivel a bordán
    3x128MB SDRAM 133@100MHz CL2
    AIW Radeon9800Pro video - @398/351 MHz
    SB Live SB0100 hang

    Folytatás...

    DarthSun 4 éve 2

  • 486 VLB vs PCI

    Az igazság pillanata.Sok összevissza mérésem volt régebben 486- on, sokszor szembejött hogy a VLB mintha jobban menne.Mivel nemrég érkezett a gyűjteménybe sok hozzávaló, készítettem egy viszonylag rendezettnek számító tesztet, hogy kontrollált körülmények között, erős procival és egy kis időt szánva a rendes belövésre, saját teszttel tapasztaljam meg mennyi az annyi. Neten nehezebb is találni azonos procival összehasonlító tesztet, mely egyértelműen erre hajaz. Esetleg VIP lappal, de arról bebizonyosodott hogy nem igazán sebességbajnok mindkét foglalat terén, inkább csak különleges, valamint ma már ritka és drága.

    Összeállítottam tehát két konfigot, melyben minden azonos, csak az alaplap és persze a tesztelt videokártyák különböznek. Minden alkatrész nagyon szép, szinte újszerű állapotban került hozzám.

    Tesztrendszerek

    Nézzük végig először a VLB konfigot :

    Folytatás...

    DarthSun 4 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.