Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt hsz- ed csak most vettem észre
Hasonló teszt van amúgy, az ebben a tesztben nyertes K6-III+ egy kissé marad el a P-III/500- tól - itt a hasonlítás.
A Cyrix persze lassúbb, de az összesített erdménye meglepő a PR300- asnak is, a 400- as meg mégjobb. -
KROK640
nagyúr
Nem semmi, nagyon komoly teszt.
De azért az is kőkemény, hogy a Cyrix 250MHZ-es procira PR366-ot adott meg (vagyis minimum a Celeron 366-al egyenrangú lenne), a 300-asra meg 433-at. Akkoriban nem tudok oylan CPU-t ami a - pentium II kivételével - azonos órajelen csak elérte volna a Celeront, nemhogy megdöntse, így ezt kissé (nagyon) átverés szagúnak érzem a gyártó részéről.Mindemellett természetesen egy nagyon érdekes teszt, amiről látszik, hogy rendesen volt benne munkád, és szépen bemutattad az SS7 változatosságát.
-
Állat teszt! Egy ilyenért ölni tudtam volna annak idején mikor nekem is S7/SS7 lapom volt.
ASUS P5-AB, álmomból felkeltve is mondom bármikor, hogy ez a legjobb alaplap amivel dolgom volt.
Megjárt benne jó pár alkatrész, P166mmx@210-től kezdve az 500-as K6-2ig. SB16-tól az SBLive!-ig. A Voodoo2-től a Geforce 2GTS-ig. A pár gigás winyóktól ketdve a 80-as Seagate-ig. -
válasz
#90088192 #10 üzenetére
Kössz !
Via vagy i815 ? Idézem magam a retro topikból :
Pont ez lesz az antológiám egyik lényege, összehasonlítani a 815- ös lapokkal, meglátjuk mi lesz a vége. Szeretek az ilyenről saját magam meggyőződni, a neten található infók nem mindíg tükrözik a valóságot. Gyakran a kialakult téves nézeteket szeretik felnagyítani, pld ha a Via chipsetet gyengébbnek mondja a közvélemény, akkor még tegyünk rá néhány lapáttal. Persze ez még itt csak tipp, majd kiderül hogy ezen esetben igaz-e vagy hamis.Általánosságban és konkrétan is : a Via nálam sikersorozatot futott be, felsoroltam pár lapot, indokokkal - [link], [link].
Köztük van a G2 is, ezen teszt alapja, végülis a világ legjobb SS7 lapja.Screamer 4x4 : jó játék, régebben próbáltam, lehet előveszem megint
-
Ez a mentéses módszer jónak néz ki, amiben pld nincs automata teszt, jó ötlet !
Úgy emlékszem az UT2004 is egész jól megy Tuán, de régen próbáltam, megnézem majd ismét, ráadásul annak van automata external tesztmódszere.423- as Villamette tesztem van (1.3 és 1.9GHz- en), de az FX5900XT- vel futott - [link]
-
Via 694T és i815 b-stepping nekem is van itthon, ha megcsinálod az összehasonlítást, annak külön nagyon fogok örülni, de tán párat majd én is mérni fogok, ha a minimum fps-eket esetleg nem vizsgálod.
/Sok játékban nem arra vagyok kíváncsi, hogy a 694T vagy az i815b hozza a jobb átlagot, hanem arra, hol jobbak a minimumok, viszont elég körülményes időnként a minimumok mérése. Most a Deus Ex (2000)-nél például azt tervezem, hogy megkeresem a 4 legproblémásabb helyet az első pályán, mentek náluk, aztán fps mérés céljából betöltöm ezeket a mentéseket több procival is, mindkét lapra felépítve ua. a konfigot, majd átlagolok a mentési helyeken mértekből./
Arra is kíváncsi lennék egyébként, egy Willamette 1800/2000 MHz hol áll egy PIII-S-hez képest. Az 1400-as 512$-es csúcs Tua tippre az 1800-as Willa teljesítményét hozná.Drukkolok a 9800 Pro-nak, az lenne a legkorhűbb felállás!
2003-as játékok között is van sok, amit még vinne a Tua, de sok esetben ott már azért nagyon csúnya számokat mutatna az fps mutató. Ettől függetlenül lehetne bevenni párat, pl. Freelancer. Annak nincs nagy cpu igénye például.
-
Hű, köszi, megnézegetem a listád alapján javasoltakat.
Prociteszt, valamint a Via és a 815 közötti erőviszony. Rápróbálok 9800Pro- val is. Ki tudja, lehet hogy még többet hoz mint a 3850. Ehhez még drivert sem kell cserélnem, csak bedobom a 9800- at.
Lezavarom az első méréssort 3850- el, ha kialakul a végleges tesztsor, aztán kicserélem a 9800Pro- ra, amelyik nyer, azt alkalmazom az összes procival, és a 3 lappal. -
Pár ötlet játékokhoz (jegyzetből copy-paste):
Unreal Tournament (1999)
System Shock 2 (1999)
AvP (1999)
QUAKE III Arena (1999)
Descent 3 (1999 or 2000)
Counter-Strike for PC ver1.0 (2000)
Unreal: Gold (2000)
Deus Ex (2000)
CRIMSON SKIES (2000)
SUPERBIKE 2000 (2000)
Starlancer (2000)
METAL GEAR SOLID (pc-re 2000)
PROJECT IGI: I'M GOING IN (2000)
Command & Conquer: Red Alert 2 (2000)
Gothic (2001)
RtCW (2001)
IL-2-Sturmovik (2001)
Jedi Knight II: Jedi Outcast (2002)
Tactical Ops: Assault on Terror (2002)
Gothic 2 (2002)
Mobile Forces (2002)
Soldier of Fortune 2 (2002)
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (pc-re 2002-2003?)Tudom, leginkább proci tesztet akarsz, és eltűntetni a VGA limitet, de tippre szerintem bőven elég lenne ehhez egy 9800 Pro / 6600 GT is, nem szükséges ide a HD 3850, max érdekességként.
-
Jó volt olvasni, köszi az írást, és várom nagyon a Tuás tesztet, engem az a korszak jobban érdekel, mint ez az SS7-es!
-
SlotA és (a Slot1) : drága volt az SRAM, emiatt került nagyobb csíkszélességgel a magon kívülre, nyákra. Drágább, de egy ideig olcsóbb volt lényegében emiatt. Jó lett az, bár főleg Intel vonalon a Slot1, magával hozta a BX chipsetet is, mely a legstabilabb retro platform, máig is. De az AMD féle SotA is jó sztem.
-
-
angyalpc2
aktív tag
Uhh szép kis teszt
K6 III+ nak 600MHz-nél lett vége, bár állítólag 800-ra is fel lehet húzni.
Utána jött a K7, bár a socketet meg tarthatták volna...
A Slot A a Slot 1-el egy hibás döntés volt, drága és korlátozott
Pedig 321 érinkezőből 242...lett.
Új hozzászólás Aktív témák
lo 97-99 környékén járunk. Az Intel Slot1- re váltott, de az AMD még megpróbálja a Socket7- et is fejleszteni, mivel még...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jogász topic
- DOOM - The Dark Ages
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Napelem
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest