2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Retro kedvenceim 8. - PII/450

  Jöjjön tehát a 8. gép, a retro aranykorából, szokásom szerint olyan kalandozósan, kötetlenül, de azért egy kis rendszerbe fogva. A PII széria csúcsa. SL2U7, megjelenési ideje 98/08/24. Robosztus proci, egyenletes teljesítménnyel. Jobban kedvelem mint a korabeli húzott CerkaSztár 300@450- est. Határozottan stabilabb. A 99- ben megjelent Win98SE nagyon megy neki, ezen oprendszer stabil is a hiedelmekkel ellentétben, ennek azonban feltétele hogy jó vas legyen hozzá, meghálálja.

  A koncepció hasonló mint a 3. gépem esetén, itt is befigyel a korabeli 2 rivális, a Gravis és az Awe. A 3- as gép esetén Awe32+GUSPnP, itt pedig az Awe64Gold+GUSMAX páros száll a ringbe. A Gold itt azonban 32MB fedélzeti rammal van felszerelve (a spéci SimConn kiegészítőnek köszönhetően), míg az Awe32- ben csak 8MB van. Kissé igazságtalan a verseny, mivel a 32(28)MB- ba /az EMU8000, a 32MB- os EDO ramból 28MB- ot tud megcímezni/ belefér már egy igen jó minőségű Roland 26MB- os minta.

  Folytatás...

  DarthSun 5 éve 9

 • Félretro a hangkártya gyűjteményben

  A Creative gyűjteményemet erősítettem nemrégiben kettő masszív darabbal. A sorozatból minden korszakhoz van, az XT- be való 8 bitestől kezdve, az SB16/Awe- ből a legtöbb, a relatíve újabból csak külső X-Fi, de majd terítékre kerülnek a mai modellek is. Némelyiknek egész jó a hangja, állítólag...viszont a hullámtáblát már nem tudják, az ment a süllyesztőbe sajna.

  Az Audigy2ZS PlatinumPro- ból már volt egy példány, most beszereztem mégegyet.

  Mindegyik a helyén :

  Még az ElitePro hiányzik ebből a kistoronyból...

  A szintén félretro gép, melybe került :

  És egy kis desktop a kipróbáláskor :

  Folytatás...

  DarthSun 5 éve 9

 • Szóljon az LP !

  A projekt azért született hogy a bakelitlemezeimet kis aktív dobozokon is hallgatni tudjam. Van egy Kenwood erősítőm nagy dobozokkal, de éjjel a kis Solo6C- ket szoktam hallgatni. A Kenwood- ban van phono előfok, de akkor minden alkalommal be kéne kapcsolni. Hangkártyáim pedig RIAA nélküliek (egyelőre). Kell tehát egy RIAA korrektor. A Revox A78- at választottam.


  Készült egy táp is hozzá, de csak 24V- os kompakt graetz- et tartalmaz, így sorba kötöttem vele kettő AA elemet (27V kell), az előfok fogyasztása olyan kicsi hogy az elemek előbb lemerülnek a természetes önkisülés miatt, mint az áramigénytől. A sorbakötött kimenetet pedig megpuffereltem még egy párhuzamos kondival.

  Folytatás...

  DarthSun 5 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.