2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A legváltozatosabb retro platform - SS7 - CPU tesztek és kalandozások

    97-99 környékén járunk. Az Intel Slot1- re váltott, de az AMD még megpróbálja a Socket7- et is fejleszteni, mivel még lát benne lehetőségeket, valamint hogy átvészelje a SlotA bevezetéséig terjedő időszakot.

    Bevezető

    Egy teszt melyet régóta szerettem volna nyélbeütni. El is kezdtem 2 féle lappal, de mindegyiknél akadt némi hiányosság, aztán megérkezett az Epox MVP3G2. Gyakorlatilag a leggyorsabb SS7 lap, azonos FSB- n a G5 gyorsabb, de a nagyobb cache, akadályozza már a 112- es FSB elérését is. Memória-kezelése az ALi lapoknak jobb, de abból csak 512k cache- s van, jól is megy, de nálam legalábbis nem képes a G2 eredményeire, valamint nem indul benne a R9800Pro.
    A mem-kezelés azonban a G2 esetén is javítható, az ALi közelébe hozható, és dacára a kisebb átvitelnek, mégis jobb teljesítményt ad összességében a G2, valamint a driverezése, setelése is egyszerűbb (bár mindegyik komplex kissé, nehéz megtalálni az optimális BIOS/driver seteket), de ha megvan, akkor stabilan futnak overkill és korhű VGA- val is.
    Tehát a G2- ben a konvencionális, régebbi S7 procikat is ki lehet próbálni magasabb FSB- n, és ezen tény+az overkill VGA, érdekes következtetéseket von maga után, így több mint 20 év távlatából.

    Folytatás...

    DarthSun 3 éve 15

  • Kis retro vizsgálat, kevert időrendekkel

    Ebben a blogban a retro időszeletek felosztását szeretném érzékeltetni, azon belül is az alkatrészek keverését, szubjektíven, az időbetonozás önkényes mellőzését figyelembe véve.

    - retro : ebben mindenki egyetért lényegében sztem, korabeli, és a legtöbb vélemény szerint korhű alkatrészekkel passzol maga a kifejezés. A korszakot PC vonalon én az XT- től a P-III- ig teszem - sacc per kb
    - középretro (C)™ by DarthSun : a S478/S462- től a S775/SAM2+ dualcore- ig, minden olyan gép, mely már viszonylag gyors, de mai feladatokra már nem vagy kompromisszumokkal használhatók.
    - félretro(C)™ by DarthSun : az előzőnél későbbi gépek, rendszerint már négymagosok, melyek már mai prog/gamera is alkalmasak (bár már nem minden game indul pld egy C2Quad vagy Phenom-II procival), Win10 felmegy rájuk, szűkösebb anyagi keretek mellett homeofficera/tanulásra is megfelelőek, kb 2013- ig tarthat a kor. Az ezutániak természetesen már semmilyen retro kategóriába nem sorolhatók.
    A Copyright bejegyzést a retro fórumban tettem, ez nyilván erősebb védjegy mintha a Szabadalmi-hivatalban jelentem be :DDD . Valamint amiatt részletezem, mert az előző blogomban érkezett erre irányuló kérdés.

    Folytatás...

    DarthSun 3 éve 0

  • DELL Optiplex 745 - Retro kedvenceim 17

    Brand slim konfig, ráadásul S775 PentiumD procival. Ebben az a poén, hogy korábban már véleményt alkottam :B , ha 775, akkor minimum C2Duo legyen benne, de mégis meghagytam így (tehetnék bele E6600- at, azt még viszi a manual szerint, de mégsem cseréltem). Lett egy átmenet a 478 és az igazi 775 között. Core2- vel amúgyis ott van ugyanilyen chipsettel a miditornyos Esprimo, melyet a DualCore félretro gépek blogban már teszteltem.

    Tavaly októberben kaptam a kis gépet (is). Először csak lepróbáltam, nagyjából. Vinyót ki kellett vennem, és leadni, mielőtt elhoztam (céges bizalmas adatok).

    Folytatás...

    DarthSun 3 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.