2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Retro kedvenceim 1. 386-os lap kicsit felerősítve

    Aki ismer a K6-retro fórumból, tudja hogy retro kedvelő vagyok.Komplett konfigurációkat szerelek össze, ezeket gyűjtöm. Nemrég hozzájutottam egy kiváló állapotban lévő 386ADIII lap + DLC proci szetthez, gondoltam írok róla egy kis szösszenetet .
    Ez tulajdonképpen nem is annyira tuning nem is annyira teszt, csak egy retro élmény de természetesen némi tesztet is végeztem valamint bizonyosfajta tuning is van benne.

    Az akku környéke is kiváló állapotban leledzett de ettől függetlenül az azonnali eltávolítás mellett döntöttem, annál is inkább mert szufla nem volt benne, ezekben már tuti hogy lemerült az akksi. Elégedetten láttam hogy alatta sem folyt ki, a CMOS- hoz és a külső betápláló tüskékhez is sértetlenek az alaplapi vezetékek, ilyen korú lapnál ez már ritka szerencse.
    Kapott egy külső elemtartót, 2 AA teleppel, 3V bőven megtartja a beállításokat, ráadásul a CMOS fogyasztása olyan kicsi hogy a telep természetes önkisülése/lemerülése előbb következik be mint az igény miatti kifogyása, de itt egyszerűen cserélhető is.A tartó egyelőre a ház alján szigszalagos rözítést kapott, nem szép de praktikus.

    Folytatás...

    DarthSun 11 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.