2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Lenovo Ideapad 5 - nyomás alatt :D

Írta: | Kulcsszavak: lenovo . ideapad . 5 . bekapcsol . gomb . gányolás . javítás . laptop

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Került hozzám egy ilyen, távolabbi rokontól, fura hibával. Rendszeresen kikapcsol, és nehezen kapcsol be. Illetve érthetetlen módokon. A tulaj egy néni, aki valami családtagjától kapta, aki "ezzel foglalkozik".

Tényleg érdekes volt, mert azonosíthatatlan módon néha leállt, néha ment egy darabig, függetlenül attól, hogy töltőn volt-e. Mondjuk sokat nem segített, hogy először valószínűleg tényleg teljesen le volt merülve. A tápja jó volt. USB C tápról is ugyanezt csinálta...

Miután minden más ki lett zárva, jött az, hogy bekapcsológomb. Biztos rossz a kapcsoló! A kapcsoló mind a 4 lába sípolt egymáshoz, nyomva és nem nyomva is... azóta sem értem. :D Viszont a kapcsolónak volt egy határozott nyomáspontja, ha nem volt a helyén a kis kapcsolós NYÁK, tehát jónak tűnt - a döglött kis kapcsolók általában nem pattannak határozottan.


Innen indulunk

(Amúgy nem nehéz szerelni, 9 csavar az alján, és le is jön egyben az egész alsó takarólemez, mint a T440 óta kb. minden rendesebb Lenovo gépről. Alatta a hátsó sarokban ott van egy kis NYÁK, a zsanér tartja, meg egy flexkábel csatlakozik rá, simán kivehető. Ezen van a két USB A aljzat is.)


Az alja nélkül

Adódott, hogy akkor valami nyomja a kapcsolót... de mi? A műanyag elem, ami a ház tetején maga a gomb, annyira kis semmi, hogy az biztos nem - és tudott is mozogni eleget, az miért nyomná... az nyomta :DDD . Ettől szerencsétlen hol leállt, hol magától elindult :D


Ez a kapcsolós NYÁK

Kicsit megolvasztva a műanyag gombon a kapcsolót nyomkodó keresztet - ehhez a hűtőt is ki kellett venni - máris normálisan kezdett kapcsolóként működni a cucc, lett egy minimális útja a műanyag gombnak. A másik fajta fura indulást az okozta, hogy ennek az izének a BIOS-a tartalmaz egy opciót, ami felnyitásra bekapcsol, akármilyen állapotból... :D


Barbarizmus :)

Nem mellesleg jópár csavart kellett pótolnom, többek között a hűtő 3 csavarjából kettőt... :W merthogy eleve nem is voltak a gépben... :S


Na végre működik :D

A Thinkpad-jeimet nem cserélném el rá, de különben tetszett, könnyű, de nem annyira konzumeresen nyeklő-nyakló cucc.

Hozzászólások

(#1) Luck Dragon

Ügyes vagy . Érdekekes , hogy nem voltak benne a hűtő csavarjai, ezek szerint valaki már próbálkozott , csak nem volt olyan ügyes vagy feledékeny volt.
Szeretem a Lenovo gépeit , van egy IBM R40 ThinkPad ami mai napig teszi a dolgát és egy G Wood ami szintén üzemel .
Most keresem az utódját , Legion 5 az egyik kiszemelt , de a szerviz hálózata sajnos már csak Lengyel országban van , így ez most eltántorított .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#2) pusszycat válasza Luck Dragon (#1) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Vegyél Asus-t, abból is oled-est. Én is elgondolkoztam egyen, de a mostan gépem is kiszolgál. Plusz monitorra kötve használom, de akkor meg minek oledes-t? A mostan laptopomat felturbóztam adatároloval van benne 1.75 TB.

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#3) Luck Dragon válasza pusszycat (#2) üzenetére

Asust is néztem , pontosabban Zenbook Pro-t vagy Dell Precisiont
Sulit + munka eszköz lesz egyben . AutoCad – SolidEdge – EdgeCAM-Office- stb ennek mind mennie kell.
Az Oled kijelzővel az a baj hogy csak fényes kijelzővel vannak ellátva , nekem meg matt kell .
De ilyen programok mellett nem biztos hogy az Oled lenne a legjobb választás a sok menü sor használata miatt felek hogy beég ?

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#4) pusszycat válasza Luck Dragon (#3) üzenetére


pusszycat
nagyúr

A Zenbook nem kicsi ilyesmihez 14" vagy van nagyobb is? Ezekhez kell egy jó monitor amúgy is. Tehát ha van monitor jöhet bármi.

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#5) Luck Dragon válasza pusszycat (#4) üzenetére

Igen van nagyobb is [link] .
Monitor(ok) meg van .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#6) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

Én az ideapad kijelzője pláne a fos TN után nagyon megörültem a Matebook D15 IPS paneljének, pedig a legvacakabb állítólag. Hát én nekem ez is megváltás. Persze itt muteréknál itt van hozzá a 24 es LG monitor. Imádom, gyönyörű képe és brutál fényereje van.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.