Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#133351) Doky586 válasza --Disztroj-- (#133348) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Van

(#133352) Marci112233 válasza --Disztroj-- (#133348) üzenetére


Marci112233
őstag

Még szép hogy van. Ha újrarakod a Wint akkor nem kell az egész meghajtót lezúzni. Persze ha van mindenről mentésed akkor nem feltétlen szükséges, de azért még manapság is jó ha külön a Win.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#133353) King Unique válasza --Disztroj-- (#133348) üzenetére


King Unique
titán

Újabb visszatérő kérdés, amiről már volt szó ebben és más topikokban is számos alkalommal, illetve nemrég itt szintén. :)

(#133354) --Disztroj-- válasza #86564352 (#133349) üzenetére


--Disztroj--
senior tag

Persze, két példányban tárolom a nyerset / filmes vagyok / csak azt nem tudom hogy ha frissül a windows, vagy mit ad isten kék halál van / 4 év alatt eddig 1x / akkor azért bízhatok e a rendszerben, hogy nem kutyul, vagy ez továbbra is para?
Marci112233: Igen, reinstall miatt hasznos, de csak emiatt nem partícionálnék, mert elég nagy gikszer kell ahhoz, hogy erre szükség legyen.

sz.j: Alapvetően én is, de 1Tb vinyónál félek több gondot jelentene falakat húzni, mint egyben hagyni. Hadd nyújtózkodjon a win is, ha akar.

[ Szerkesztve ]

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#133355) --Disztroj-- válasza King Unique (#133353) üzenetére


--Disztroj--
senior tag

Igen, láttam ezeket és minden válasz kb "rend a lelke" alapon a partícionálást ajánlja, de gyakorlati hasznáról nem esik szó, vagyis; másként viselkedik így a win? gyorsabb-lassabb? win update parafaktor? Esetleg miegyéb van ezzel, ami a reinstall / tehát szélsőséges / eseteken túl is indokolja a partícionálást.

[ Szerkesztve ]

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#133356) King Unique válasza --Disztroj-- (#133355) üzenetére


King Unique
titán

Először is particionálni mindenképpen kell, nincs olyan, hogy particionálás nélkül használsz egy HDD/SSD meghajtót... Ha külön adatpartíció létrehozása a cél, az a kérdés, akkor meg azt kellene írni.
Másrészt világosan le van írva a linkelt eseteknél, hogy mikor lehet értelme a külön adatpartíció létrehozásának, ami nyilván nem szimplán a "rend a lelke" mindennek. Ahol ha azok téged nem érintenek és/vagy ilyen hatalmas kérdés ez az egész, akkor tényleg jobb ha inkább egyben hagyod a lemezterületet a C-nek, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#133357) sz.j válasza --Disztroj-- (#133354) üzenetére


sz.j
nagyúr

"Alapvetően én is, de 1Tb vinyónál félek több gondot jelentene falakat húzni, mint egyben hagyni. Hadd nyújtózkodjon a win is, ha akar"

Ahogy gondolod, ez a Te döntésed, bár egyáltalán nem nagy ügy egy tárolón "falakat húzni", ráadásul szerintem még biztonságosabb is lenne.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#133358) looser


looser
addikt

Sziasztok!

Egy régi játék futtatásánál (egy darab exe) a következő hibaüzenetet kapom: "Az osztály nincs regisztrálva". Több megoldást is próbáltam (regsrv32 explorerframe.dll; alapértelemezett alkalmazások visszaállítása; kompatibilis mód(ok)), amelyeket találtam az angol nyelvű hibaüzenetre (class is not registered) keresve, de sajnos nem működnek. A játék futott a kezdetektől (júliusban telepített rendszer), egyik napról a másikra történt a dolog. Változás, tudtommal, nem történt. Örömmel várok bármilyen ötletet.

Üdv :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#133359) Csupingo válasza --Disztroj-- (#133355) üzenetére


Csupingo
veterán

Gondolom nem lesz a win ettől lassabb, vagy gyorsabb. Ha megfelelő méretű darabot választasz le, akkor a frissítésekkel se lesznek gondok. Az egyik előnye, amit már írtak, hogy nulláról történő telepítésnél (mert ez a mániád, vagy csak ez a lehetőség maradt) elég a win partícióját törölni, a másikon minden adatod megmarad.

Ez főleg akkor hasznos, ha nem akarsz telepítés előtt külső adathordozókra mentegetni. Vagy azért mert nincs is külső adattárolód, vagy mert tovább tarthat, vagy mert nem is lehetséges, mivel már elindulni sem képes a sérült win.
Természetesen a merevlemez halála esetén minden elvész így is, ezért a fontos dolgok mentéséről érdemes gondoskodni.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#133360) --Disztroj-- válasza King Unique (#133356) üzenetére


--Disztroj--
senior tag

köszönöm a gyorstalpalót! :R
igen és igen, külön adatpartició volt a kérdés, ahogy az mindenkinél átment aki válaszolt. :U

Értem azt, hogy 2 éve is volt erről szó / linkjeid linkje 2019-be repít /, csak mint minden, a win is változik, meg a technológia és egyáltalán nem egyértelmű, hogy az ultrabook forradalom kellős közepén 2021-ben még mindig érdemes vacakolni adatpartíciókkal, vagy biztonságos végre ez a pálya, hogy a win a "nem rendszerfileokat" bántja vagy sem, ha pl frissül, vagy bármi baja van, vagy túl van végre ezen a korszakán az MS és csak olyan ősarcok agyalnak adatpartíciókban egy meghajtón belül, akik commodore64 óta verik a klaviatúrát / én /

A kérdés nem hatalmas, csak érdeklődöm és ez PH fórum, ahol tizenéve tuti választ remélek, ha érdekelnek a részletek.

sz.j, Csupingo: Köszi a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#133361) Doky586 válasza --Disztroj-- (#133360) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha nem érted hogy miért jobb ha van egy különálló D: partíció, akkor nem érted a lényeget. Ez 20 éve is így volt, ma is így van, nincs változás. Az MS nek sincs köze hozzá. Linux esetén is így van..
Hogy mire jó a mentés..? Miért jó ha a legdurvább vírusfertőzés(?) után is 10percel már újra használható a belakott géped? Van aki nem érti ezt, sose ment semmit.. :((

(#133362) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Sziasztok.

Volna egy kérdésem, miszerint ha klónoznám az egy szem 230GB-s nvme SSD-n lévő friss és konfigolt telepítésem a későbbi gubancok elkerülése végett, akkor a macrium reflect-ttel ezt hogyan oldhatom meg? Van-e valami párszavas útmutató hozzá?

Tudom, már többször le lett írva itt a múltkor is, de pont ilyen esetet nem találtam, hátha... :R

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#133363) King Unique válasza gordonfreemN (#133362) üzenetére


King Unique
titán

Úgy, hogy nem klónozol, hanem értelemszerűen mentést készítesz vele ha az a cél egy esetleges későbbi visszaállításhoz, amiről igen, már számos alkalommal volt szó itt, lásd egy másik válaszban leírtakat, + az ott linkelt komplett útmutatókat. :))

(#133364) Geth válasza --Disztroj-- (#133360) üzenetére


Geth
addikt

Helyzetfüggő, pl. nálam a rendszer eldobható:
A passzív adatok másik gépen (szerveren) vannak. Ami fontos, az mentve. A meló git repókban csücsül. Egy darab storage eszköz van a kiszolgáló gépekben. Baromi ritkán kell reinstall, de ha kell, akkor félóra alatt automatizáltan felkúszik egy friss rendszer programokkal (nem mentésből - cserébe nem kell az egész OS mentését frissen tartani).
Sok dolog eleve szinkronizálva van felhővel/repóval.

Ilyen feltételek mellett én már leszoktam a külön partícionálásról.
Cserébe alig kell állítgatni, hogy mi hova kerüljön, nem kell jogosultságokkal foglalkozni, hiszen az alapbeállítások jók. A "mennyi helyem van még" kérdés leegyszerűsödik.

(#133365) King Unique válasza --Disztroj-- (#133360) üzenetére


King Unique
titán

Azért átment itt is, hogy mire vonatkozhat, csak meg lett jegyezve, hogy a particionálást, meg a nem kell particionálni kijelentést ilyen vonatkozásban helytelenül használják egyesek - mint a linkelt példák is szemléltetik - , mert ugye nyilván eleve particionálva lesz a célmeghajtó a telepítésnél több partícióra ("kicsik" + C), max. az előbbiek mellett a külön adatpartíció (pl. D) létrehozása a kérdés. ;)

De, szvsz egyértelmű hogy mikor lehet értelme külön adatpartíció létrehozásának, ami a linkelt eseteknél világosan le van írva, illetve példákkal - lásd pl. újratelepítés a 0-ról, rendszermentés és visszaállítás, akár dual-boot más rendszerrel, stb. - szemléltetve. Meg ennek semmi köze ahhoz, hogy 2 hónapja, vagy 2 éve volt erről szó itt, mert ugyanúgy érvényes lesz 2 év múlva is. + A "nem rendszerfileokat" bántja vagy sem" nem teljesen világos pontosan hogyan is kell érteni, de itt alapvetően főleg a C meghajtóról és annak tartalmáról van szó, ahol clean install esetén nyilván megy a C-n minden a levesbe, alaphelyzetbe állításnál max. a személyes fájlok tarthatók meg a C-n, repair install esetén meg a személyes fájlok mellett a telepített programok és beállítások is.

A hatalmas kérdés meg arra vonatkozott, hogy ha a user nem tudja azt eldönteni, hogy létrehozzon-e vagy sem célirányosan külön adatpartíciót a célmeghajtón a telepítésnél, meg több körön keresztül kell ezt magyarázni, akkor lehet jobb ha inkább egyben hagyja a lemezterületet a C-nek és nem bonyolítja, ennyi. :B

[ Szerkesztve ]

(#133366) -szabi-


-szabi-
őstag

Hi

Olvastam, hogy a jelenlegi win regisztrációt le tudom választani a konfigomról és akkor átvihetem másikra. Ennek mi a menete?
Előre is köszi.

üdv

(#133367) gordonfreemN válasza King Unique (#133363) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Hálás köszönet, siker. :R

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#133368) King Unique válasza -szabi- (#133366) üzenetére


King Unique
titán

Szükség esetén megoldható az újraaktiválás hardvermódosítás esetén is, amiről szintén volt már szó itt többször, lásd egy másik válaszban, az ott linkelt példákban leírtakat. + Arról is nemrég, hogy pl. a meglévő digitális licencet nem lehet csak úgy leválasztani, megszüntetni az adott hardvernél.

(#133369) -szabi- válasza King Unique (#133368) üzenetére


-szabi-
őstag

Hi
A linkelt Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után alapján nálam a "A Windowst a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták" üzenet van.
Akkor nekem a cikk szerint elég lesz annyi, hogy bejelentkezek a másik gépen a microsoft fiókommal és lefuttatom az aktiválási hibaelhárítót a Windows 10 újraaktiválásához?
Azt hittem ez bonyolultabb lesz.
Köszi.

(#133370) King Unique válasza -szabi- (#133369) üzenetére


King Unique
titán

Akár, + az ott linkelt másik leírás alapján belépni a Microsoft-fiókba, az új eszközt kiválasztani az aktiválásnál, stb.
Másik lehetőség a telefonos automata ügyfélszolgálat és azon keresztül megoldani az újraaktiválást (példa), nem feltétlen kell Microsoft-fiókhoz kapcsolni a licencet.
Vagy a következő meg az lehet, hogy ha Retail típusú licenc, akkor az ugye átvihető másik hardverre, ha az előzőről el lett távolítva, deaktiválva azon (bővebben).

(#133371) -szabi-


-szabi-
őstag

Ez a Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után cikk nem foglalkozik ezzel a retail vs oem licenccel.
Microsoft fiókos átvitelnél ez nem számít?

(#133372) King Unique válasza -szabi- (#133371) üzenetére


King Unique
titán

Le lett írva és útmutatókkal szemléltetve hogyan lehet megoldani az újraaktiválást, több módszer is ismertetve lett, meg hogy akár még OEM licenc esetén is megoldható, legyen elég ennyi. Ha esetleg nem sikerülne megoldani - normál esetben és megfelelően végrehajtva, valamint érvényes licenc, termékkulcs esetén nyilván működnie kell - , akkor kellene ez ügyben legközelebb írni, kérdezni, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#133373) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Egy kis problémába ütköztem a legutóbbi frissítés óta ami 1909-ről történt 20H2-re. 2 monitorom van, először a icc színprofilok tűntek el, akkor ha megy egy FB stream egyik monitoron akkor ilyen képi villanások vannak a másik monitoron, mintha egy hirdetés jönne fel egy a másodperc tört részére.
Nem akartam a rendszert újrarakni mert SSD csere volt tervbe véve ami ma meg is lett rendelve, így 1-2 napon belül meg is lesz.
Jelenleg most 2 lehetőséget látok

1; Win 10 felrak, hagyom hogy az updater letöltse az összes illesztőprogramot és meglátjuk mi lesz. Ezután DDU-val GPU driver le, majd a legfrissebb komplett drivert felrakom Nvidia oldaláról GeForce Experience-el együtt.
2; Win 10 felrak, előtte persze UTP ki a lan csatiból, letiltom azt hogy a Win10 illesztőprogramokat telepíthessen fel, majd felrakom a chipset drivert, lan drivereket, intel rapid drivert, audio drivert, gpu drivert.

Szerintetek melyik lenne a legjobb megoldás? Először próbáljam meg az 1. lehetőséget hogy a Win 10 rak fel minden drivert? Az a "baj" hogy GPU-ból csak magát a drivert rakja fel, az Experience-t nem de arra is szükségem van. Ezért volt múltkor is hogy DDU-val leszedtem az egészet aztán Nvidia oldaláról az egészet felraktam.

Köszi! :R

iPhone 13 Pro Max

(#133374) Csupingo válasza jozsi252 (#133373) üzenetére


Csupingo
veterán

Szerintem az experience külön is telepíthető.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#133375) -szabi-


-szabi-
őstag

Ismerősömnél jártam úgy hdd átkerült másik gépbe (ntfs fájlrendszer) és a win nem akart megnyitni könyvtárakat, fájlokat.
Mit kellene állítanom, hogy a hasonló helyzetet elkerüljem?

(#133376) King Unique válasza -szabi- (#133375) üzenetére


King Unique
titán

Hát NTFS fájlrendszer esetén értelemszerűen a hozzáférési engedélyeket, meg akár nemrég egy másik válaszban említett módon beállítva az adott meghajtón.
+ Ha már ide-oda van rakosgatva az a HDD, akkor erre is érdemes odafigyelni.

(#133377) --Disztroj-- válasza Doky586 (#133361) üzenetére


--Disztroj--
senior tag

Én tökéletesen értem, hogy miért jó a szeparált adatpartíció / asztalin még a cache is külön vinyón van / csak az érdekelt hogy manapság mennyire para, ha mégsem. / ultrabookon kisebb a játéktér /

macbook userek osx mellett nem filóznak partíciókról adatbiztonság miatt / pláne, mert icloud / Winnél meg még mindig ENNYIRE para? A többség véleménye szerint látszólag igen.

Geth: Nálam nagyjából ugyanez a helyzet.
Nem életem legfontosabb filejait szeretném a gépen tartani egy példányban, csak nem félteni az adatokat pl. egy updatettől. Ezek szerint nem kell.

"Cserébe alig kell állítgatni, hogy mi hova kerüljön, nem kell jogosultságokkal foglalkozni, hiszen az alapbeállítások jók. A "mennyi helyem van még" kérdés leegyszerűsödik"

Pontosan ez a hozadéka az, ami miatt hagynám egyben.

King Unique:
"A hatalmas kérdés meg arra vonatkozott, hogy ha a user nem tudja azt eldönteni, hogy létrehozzon-e vagy sem"

Nem "létrehozzak vagy sem", hanem hogy 'életbevágó ez, vagy sem'!

Ha csak a durván eseti win reinstall meg vírus a fő érv / nálam 4 év alatt nulla /, akkor ezek szerint nem, és ezzel meg is kaptam a választ. :R

[ Szerkesztve ]

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#133378) -szabi-


-szabi-
őstag

Ezt írja a hdd tulajdonságai:

Ez alapján ha átteszem másik gépbe akkor ott nem lesz írható, módosítható a felhasználók csoport tagjai számára, viszont a rendszergazdák csoportnak teljes hozzáférése lesz.
Szóval gond nélkül menni fog?

(#133379) jozsi252 válasza Csupingo (#133374) üzenetére


jozsi252
veterán

Köszönöm a linket! Viszont nem tudom a driverekkel mihez kezdjek, fogalmam sincs mi okozhatta ezeket az anomáliákat az 20H2 frissítés után.
Most leszedtem MCT-vel a legfrissebb 20H2 verziót, Rufus segítségével pendrive-ra felmásoltam, talán ha így települ a 20H2 az updates driverekkel együtt akkor lehet nem lesz gond.

iPhone 13 Pro Max

(#133380) Doky586 válasza --Disztroj-- (#133377) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Nem "létrehozzak vagy sem", hanem hogy 'életbevágó ez, vagy sem'!"

Ezt neked kell eldöntened. Nyilván ha 20 dühös ügyfél toporzékol a pult előtt hogy mikor szolgálod már ki őket, néha kiabálás hallatszik, te meg a gépre hivatkozol hogy nem megy, nem megy, ha nem lenne kovid plexi ablak akkor már fejbetalált volna egy tojás, a céget percenként 1ezer forint kár éri, a főnököd szólt hogy ezt zárásig vagy megoldod vagy holnap már nem kell munkába menned. Adatok nincsenek veszélyben -azok más szerveren vannak- csak az ezen gépen levő tucatnyi program omlott össze, így nincs idő a tiszta újratelepítésekre.

Erre való a rendszer mentés. 10 perc alatt visszarakod és kész. De ez csak akkor van ha nem 1TB-os a rendszerpartíció, rajta a sok felesleges szeméttel. (mind az 50 ügyfélpulton)

[ Szerkesztve ]

(#133381) Geth válasza Doky586 (#133380) üzenetére


Geth
addikt

Mondjuk ilyen szituba a 10 perc is szar.
Esetleg előrántani egy tartalékot. Vagy thinclient és/vagy diskless, akkor restart. Nem fog senki 10 percig visszaállítgatni :DDD

(#133382) King Unique válasza --Disztroj-- (#133377) üzenetére


King Unique
titán

"macbook userek osx mellett nem filóznak partíciókról adatbiztonság miatt / pláne, mert icloud / Winnél meg még mindig ENNYIRE para? A többség véleménye szerint látszólag igen."

A Windows 10-nél is van integrált online mentési lehetőség, lásd OneDrive. Valamint más az adatbiztonság és más az, amiről - clean install esetén elég csak a C-t és a kicsi partíciókat törölni és nem kell a teljes lemezt (adatok/egyéb fájlok maradhatnak a D-n), rendszermentésnél nyilván kisebb méretű lesz a képfájl ha nincsen a C-n a pl. 500 GB-nyi letorrentezett film és nem kell a mentésbe azt is belefoglalni, egyazon lemezen dual-boot illetve több OS együttes használata esetén jól jöhet a közös adatpartíció, stb. - most szó volt. :))

Oké, akkor ne hozz létre a célmeghajtón külön D partíciót, a telepítésnél sem jön létre alapértelmezetten, meg pláne ha továbbra sem teljesen világos (pl. vírust én nem is említettem, meg az az ellen történő védekezésnél alap másik fizikai lemezen az offline mentés), hogy miért és mikor jöhet jól.

[ Szerkesztve ]

(#133383) mufi


mufi
senior tag

Hogyan kell Screensawer-t illetve ahhoz valami jelszot beallitani, hogy pl egy perc utan felugorjon a kepernyovedo es csak jelszoval lehessen belepni? :O

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#133384) zolee001 válasza ArthurShelby (#133325) üzenetére


zolee001
őstag

Aztán NFS servered van e (kétlem) mivel a Windows 10 ben csak a client van benne (amiröl a neve is böszen árulkodik) nyilván ezért nem sikerül
Az NFS megosztáshoz kellenek NFS (nem smb) megosztások valamint egy NFS server ami hostolja a megosztásokat

(#133385) ArthurShelby válasza zolee001 (#133384) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Van egy synology nas-om, ami tud smb-t és nfs-t is. Csak mivel az utóbbinak kisebb az overhead-je, inkább azt használnám, ha lehet.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#133386) Geth válasza ArthurShelby (#133385) üzenetére


Geth
addikt

Ez biztos? Nem olyan régi tesztekben, ahol linux oszt meg win kliensek felé, az nfs-t agyonveri bármi.
Win10-ben tudtommal még mindig csak nfsv3 van, az se segít.
Szerintem ha windows is van a képben, maradj az smb3-nál.

[ Szerkesztve ]

(#133387) zolee001 válasza ArthurShelby (#133385) üzenetére


zolee001
őstag

Létrehozod azt a bejegyzést
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ClientForNFS\CurrentVersion\Default folder named AnonymousUid and AnonymousGid and assign the UID and GID found on the UNIX directory as shared by the NFS system

mount -o anon nfs.share.server.name:/megosztásneve X:
vagy
mount -o anon \\10.1.1.211\mnt\vms Z:

(#133388) Myers


Myers
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy laptopot. Win10 menne rá, csak az a kérdés, hogy hogy?
Gyárilag telepített, vagy utólag vásárolt? Az MS oldalán 45.000-ért árulják, de az árukeresőn van pár ezerért is. Ezekben az olcsókban mi a trükk?
Néztem egy boltban egy adott típus w10 és a nélküli változatát, és 40k a difi, tehát nagyjából az MS oldalán lévő ár jön ki. Mit javasoltok?

http://www.muszaj.hu/

(#133389) #73959936 válasza Myers (#133388) üzenetére


#73959936
törölt tag

az ezerhatvenes biztos legális lesz :F vagy nem :U

(#133390) Nixon18


Nixon18
senior tag

Sziasztok!

Mit kellen beállítanom, hogy a routeremen (tp-link c7) létrehozott openVPN kapcsolattal elérjem a hálózatban lévő gépeket távoli eléréssel?
Minden mást elérek, ami nem windowsos. De ha a remote desktop connection-nel szeretnék csatlakozni a gép nevére azt írja, hogy nincs a hálózaton ilyen gép.
Mindkét gépen be van kapcsolva az SMB1, a távolról vezérelni kívánt gépen engedélyezve van a távoli kapcsolat és a hálózati mindenféle felderítés.

(#133391) Doky586 válasza Myers (#133388) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Jó hogy felhozod e témát..
Szerinted erről itt még sose esett szó..? :DD :D :DD

(#133392) G33Z@


G33Z@
tag

Sziasztok! Létezik, hogy a D: defrag után 3x annyi ideig bootol a gép és az expkorer is lustább, döcögősebb lesz? :F Win ssd-n van azzal nem csináltam semmit.
Nem szoktam defragozni de gondolom nem ennek kellene lennie. Lassabban áll fel a rendszer, mintha hhd lenne... Két hónapja telepítettem, nem szeretném újra.

(#133393) Winnie The P válasza Myers (#133388) üzenetére


Winnie The P
őstag

Mit javasoltok?
A kereső használatát az oldalon!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#133394) zolee001 válasza Nixon18 (#133390) üzenetére


zolee001
őstag

ip cimmel csatlakozol vagy beállitasz rendes dns-t

(#133395) zolee001 válasza Myers (#133388) üzenetére


zolee001
őstag

Eleve olyat veszel amire elöre telepive van az oprendszer

(#133396) King Unique válasza Myers (#133388) üzenetére


King Unique
titán

Erről már számtalanszor volt szó itt a topikban, legutóbb pl. ennél és ennél az esetnél. Ahol ha még csak most tervezed laptop vásárlását, akkor adott a gyárilag Windows 10 Home / Pro kiadással előtelepített laptop vásárlási lehetősége is, amiknél nyilván nincsen semmilyen trükk és jogtiszta a licenc, ellenben a pár ezer forintos ki tudja milyen forrásból való termékkulcsokkal. Ha Windows 10 nélkül, illetve pl. FreeDOS kivitelben vennéd a laptopot és utólag ahhoz Windows 10 Home / Pro termékkulcsot, akkor meg lásd a linkelt eseteknél leírtakat. Ahol ha biztosan működő termékkulcs és jogtiszta licenc kell, akkor adott hogy milyen forrásokból javasolt vásárolni. Ha csak egy olcsó termékkulcs kell az aktiváláshoz és nem feltétel az előbbi, akkor meg saját felelősségre akár a pár ezer forintos is megteszi.

[ Szerkesztve ]

(#133397) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Sziasztok,
windows 10 alatt miért írhatja ki egy csomó program azt, hogy írásvédett a mappa/meghajtó? Újra lett húzva a rendszer alaplap csere miatt, és ezzel szivat most. :U

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#133398) King Unique válasza Speeedfire (#133397) üzenetére


King Unique
titán

Neked is újra, lehet ellenőrizni ezek közül mi van / nincs beállítva.

Ahol ha az alaplapcsere miatt feleslegesen (megoldható akár anélkül is) újra lett telepítve a Windows 10 a 0-ról, akkor nem meglepő, ha hozzáférési gondok vannak NTFS fájlrendszerű másik HDD/SSD meghajtónál ami még a korábbi Windowsban létezett felhasználó által lett létrehozva, lásd ebben és ebben a válaszban leírtakat. Már ha egyáltalán erről van szó, mert többek között még az sem derült ki a leírtakból, hogy a rendszermeghajtón vagy másik meghajtón van-e az említett probléma...

[ Szerkesztve ]

(#133399) Speeedfire válasza King Unique (#133398) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Köszi, ezekkel elleszek egy darabig.
Rendszer meghajtó nem is lehetne, hisz formázva van.
Nem ez egy adattároló hdd a gépben. Minden fotó, melós cucc itt van. A hdd attributumáról töröltem már a read only-t, a useremet felvettem mint teljes hozzáférés a meghajtón. De így is szivat. De megnézem ezeket. :R

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#133400) Nixon18 válasza zolee001 (#133394) üzenetére


Nixon18
senior tag

A tp-link dns-ét használom. Sajnos nincs fix IP-m

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.