Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15651) proci985 válasza [CsuCsu] (#15650) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

founders ba szeriabol probaltal mar sort? (kbs/cbs/dkml/old bastard) ok hordoznak meg kokusszal es nekem a kedvenceim.

beawertownt / mikeller xet hol talaltal?

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15652) [CsuCsu] válasza proci985 (#15651) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

KBS es CBS megvolt, kifejezetten jo sorok, sot, kivaloak. Viszont nem kepviselik az etalont szamomra. Kaves vonalon a Beavertown Heavy Lord w/Coffee nalam odacsap a KBS-nak, kiegyensulyozottabb, testesebb. Illatra mint amikor belepsz egy kavezoba es eppen friss kavet orolnek. Meses darab, izre massziv cold brew es woodford whiskey. Szinten a Beavertown barrel store-ban probaltam, gyanithatoan kozvetlenul a hordobol. A CBS-nal en az Omnipollo Gideon's Pancake Stack-et jobban kedveltem juharszirupos vonalon, de oszinten szolva nagyon kozel vannak egymashoz.

A Beavertown Heavy Lord-okat a Beavertown sorfozdeben ittam. A kokuszos verzio nem kaphato jelenleg uvegesen, kizarolag csapolva esemenyeken. Szerveztek egy launch event-et a Heavy Lord-nak, ott volt kostolhato a kokuszos es kaves verzio a barrel store-ban, illetve a 3 Floyds Dark Lord ket boroshordos verzioja. (A Heavy Lord valojaban a 3 Floyds Dark Lord es a Beavertown Heavy Water sorok kevereke.) Az alap Heavy Lord kaphato par angol webshop-ban uvegesen, de ugy tudom, hogy skandinaviaba is visznek belole.

A Mikkeller X-eket a Mikkeller webshop-bol vasaroltam. Mult heten pakoltak fel oket, azota elfogytak sajnos. Erdemes mobilra feltenni a Mikkeller webshop alkalmazast, ami jelez, ha ritka sor erkezik a boltba.

[ Szerkesztve ]

(#15653) proci985 válasza [CsuCsu] (#15652) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

na, ez a testesebb a KBSnel kivancsiva tett. az azert elegge massziv (foleg ha van ideje allni par honapot a 2018ast hagyni kellett volna meg par hetet allni a release elott), afolott jellemzoen csak 14%+os soroket ittam eddig testre.

Beavertowntol eddig itt csak a Quellet lattam, az mondjuk finom volt (meg a Firestone west side beavo collabot ami meg siman atlag alatti). 3 Floydsot nem lattam.

viszont koszi a tippeket, ahogy nezem van par dan shop aminek eleg szep felhozatala van es szallit ide es van HR Fredrikssenuk amit evek ota meg akarok kostolni, szoval ha talalok Dark Lordot / Heavy Watert akkor szerzek (ez mondjuk lehet tobb honapos kor lehet, epp eleg jol el vagyok latva).

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15654) boci001


boci001
csendes tag

Hétvégi háttértevékenység a koncertek mellé a teljes sörsor végigkóstolása volt. A győztesem holtversenyben a Betyár Király és a szórólapon nem található Vári Nővérek '18 nevű summer ale lett.


(#15655) [CsuCsu]


[CsuCsu]
őstag

Beergium-hoz erkezett friss Prairie szallitmany, koztuk Bourbon Paradise es Pirate Bomb!, amiket kulonosen ajanlok. Gyorsan el fog fogyni, igy aki szeretne belole, igyekezzen.

(#15656) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Úgy néz ki, hogy ezek a búza sörök lesznek a kedvenceim. Paulaner, edelweiss, erdinger ezek nagyon bejöttek. :)

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#15657) ROBERTOH válasza Speeedfire (#15656) üzenetére


ROBERTOH
őstag

1664 Blanc-ot tudom még ajánlani: annak ellenére, hogy az értékelése alapján szörnyűnek kéne lennie, az egyik legjobb ár/érték arányú búzasör, pláne ha még le is van engedve az ára -szerintem, és sok helyen beszerezhető (osan, teszkó stb.)

ez a kedvenc aláírásom

(#15658) Ereshkigal válasza Speeedfire (#15656) üzenetére


Ereshkigal
őstag

A MONYO Schatzi is tetszene szerintem, csak ezektől sajnos drágább.

(#15659) Speeedfire válasza ROBERTOH (#15657) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

És ilyet hol lehet beszerezni?


Ereshkigal: 1x-1x belefér, a többi is csak ilyen alkalmi jelleggel lesz. ~250 körüli söröket szoktam inni, ez a vízválasztó nálam. :D
Szóval marad a heineken nálam, mint ivósör.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#15660) Dorian válasza Speeedfire (#15659) üzenetére


Dorian
félisten

1664 Balanc dobozos, fél l-es változata most csomó helyen kapható 300-ért, nagyon jó belga típusú búza, nagyon jó áron. De ez belga típusú, nem bajor, szóval tök más ízű. Bajor búzából a sok helyen kaphatóak közül az Erdinger Urweisse messze a legjobb.
MONYO Schatzi tényleg finom, de annyit nekem búzasör nem ér.

Igen, a Primator búza is nagyon jó! Nem olyan selymes, hanem inkább határozottabb ízvilág.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15661) Kergeboci válasza Speeedfire (#15656) üzenetére


Kergeboci
tag

Ha majd kicsit nyúlik a lélektani határ, az ár tekintetében, akkor két sört tudok ajánlani.

Az egyik legrégebbi europai főzde remekműje:
Weihenstephaner Hefe Weissbier

Ennek amúgy a kicsit "belgásabb" édesebb Vitusa is mennyei. Ezek elsősorban a Csakajósör-ben lelhetőek fel (biztos van máshol is)

A másik, inkább csapról volt jó, de üvegesből is bejöhet, ráadásul ezt egyre több helyen lehet kapni:
Primator Weizenbier

Viszont egyik sem a citrusos vagy ne adj isten korianderes vonalat képviseli. Ezek sűrű élesztős vonalban játszanak, ízük amolyan kenyeres, vagy inkább ahogy én szeretem mondani, banánosabb ízvilág.

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#15662) Kergeboci válasza Kergeboci (#15661) üzenetére


Kergeboci
tag

A Weihenstephaner Csakajóban most 700-ért volt, ha jól látom, az utolsó oldal frissítés idején, nem volt raktáron (nem tudom mennyire friss)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#15663) proci985 válasza Kergeboci (#15662) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

schneider /paulaner / franziskaner talan egy fokkal olcsobb de kb hasonloan jo. ezek kb egyszinten vannak a weihenstephanerrel szvsz.

ahogy nezem a kategoriat is kezdik ellepni a mikrofozdek mindenfele cuccai, de azok jellemzoen nem erik meg az arukat. a braupunktot a top5bol probaltam, gyengebb az osszes tradicionalis nemet fozde cuccanal.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15664) ROBERTOH válasza Dorian (#15660) üzenetére


ROBERTOH
őstag

Ittam dobozost is, de az nekem rosszabbnak tűnik, mint az üveges.
Előző hozzászólásomban írtam, hogy Auchanban és Tesco-ban (kis tesco-kban is) árulnak Blanc-t, de abc-kben is szoktak árulni, azaz könnyen beszerezhető.
A legtöbb búzától eltérő az ízvilága (leginkább a fűszerezettsége miatt), ezért szerintem egy próbát megér: eddig minden ismerősömnek bejött ;)

ez a kedvenc aláírásom

(#15665) Speeedfire válasza Dorian (#15660) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Utána nézek akkor, hátha találok valahol.


Kergeboci: Ezt már a múltkor is ajánlottad, de ebben a boltban kb semmit se találok, ami ajánlott és van raktáron is. Minden mást viszont igen.Pedig cseh sört is néztem volna innen, de semmi.

Amúgy az olcsó búzákból semmi iható nincs?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#15666) looser válasza Speeedfire (#15665) üzenetére


looser
addikt

Primátor búza nagyob CBA-kban szokott lenni, ill. Roni ABC-ben kapható a Schöfferhofer, szerintem érdemes kipróbálni. Ha eljutsz a Csakajósörbe (Kertész utca 42.), akkor a Weihenstephaner és Schneider Weisse söreit mindenképpen érdemes kipróbálni.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15667) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Port Brewing Santas Little Helper - Bourbon Barrel imperial stout.

Fekete test es gyors habzasu, BBA sorhoz kepest eleg sok barna hab. Illatra kave csokolade es bourbon. Csokolade, kave, malata, bourbon, sotet gyumolcs, fuszer es nemi koksz. Eleg alkoholos es az utoize neha atmegy etilalkoholba illetve higitoba (etilacetat) amin fel ora szelloztetes se nagyon segit.

Az alapsoret nem kostoltam de ez alapjan valoszinuleg egy regivagasu russian imperial stout lehet. A bourbon hordo kifejezetten jol all neki, kiegyensulyozott es kerek sor, viszont az utoize elrontja az osszkepet.

Ha az utoize nem csapott volna at alkoholba es higitoba neha akkor ez itt nagyon ajanlott lenne, igy viszont orulok, hogy vegul csak egy uveget hoztam el belole mert a masodikat valoszinuleg elajandekoztam volna. 18 euro / 0,375 uvegaron masfel Brewdog AB / Tokyo / Paradoxrol beszelunk vagy ket Founders KBS/CBSrol, ez ennyi penzert nagyon gyenge.

Kiegeszites: A port / lost abbey parostol eddig par sort probaltam: Az Agave Maria egy remek tequila BAs old ale volt aminek remekul allt a hordo kicsit dragan, a Ten Commandments pedig egy remek belga quad nemi tolgyfahordoval megbolonditva a tudasahoz kepest haromszoros aron. A hordo effektusa mindkettonel hasonlo volt. Osszel szoktak kiadni szoval ez itt mar kb egy eve a hordoban all, szoval azt se lehet mondani, hogy friss (de nincs rajta se palackozasi datum, se best before). Ha jo port BAt akarsz, akkor az Agave Maria hasonlo arban sokkal jobb vetel es sokkal kulonlegesebb sor.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15668) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Omnipollo Nebuchadnezzar IIPA

Feher kozepesen dus hab opal/smaragd testtel. Uveg kinyitasa utan fel meterrol erezhezto komloillat a hatterben egy csipetnyi elesztovel. Komlo, citrus, ananansz, malata. Nagyon kiegyensulyozott es csuszos.

Ezzel jubilalnam a kb ket evet, hogy felfedeztem a topikot es a kb ot evet, miota felfedeztuk barati korben a "fekete feher hullamos" sort. Van az a mondas, hogy jo bornak nem kell ceger, ez azzal egeszitheto ki, hogy jo sornek sem kell.

Nagyon ajanlott egyben DIPA/IIPA vonalon az egyik aranymercem, ahogy IPA vonalon a Punk es a Sculpin.

---

Visszanezve: Ot eve veletlenul vettuk le a polcrol. Majdnem masfelszer dragabb volt mint a Punk, alapvetoen a furcsa ceger volt talan ahol kiszurtuk az akkor frissen kaphato sort. Az tunt fel, hogy hogy kicsit erosebb volt egy IPAnal, de kivancsiak voltunk. Eddigre a csapat belga / weissen / lager / pilzeni vonalon tapasztalt volt, de stoutbol ismertuk kb a guinesst alebol meg kb csak belgakat. Par honappal kesobb szisztematikusan vegigprobaltuk az osszes helyben kaphato DIPAt hasonlo elmenyre varva, de eleg keves utotte meg a mercet. Hazibulira ivosornek mondjuk alkalmatlan mert eleg hamar leamortizalja a csapatot.

Evek ota stabil minosegben. Uvegben es csaprol ugyanolyan jo. Alapvetoen kellenek biztos pontok akkor is, ha az ember jellemzoen mindig mast iszik, ami mindig jo es mindig alkalmas aranymercenek. Vagy ha csak fontos, hogy a sok kiserletezes kozben valami biztosan mukodjon.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15669) szőröscica


szőröscica
addikt

Észrevettétek, hogy a soproni IPA gyengébb minőségű lett mostanában? Érzésre olyan, mintha sima lagerrel fel lenne hígítva. Sokkal kevésbé krémes és telt, mint korábban. Tescoban és Lidlben is vettem, az ország két különböző pontján.

(#15670) Luser2000 válasza szőröscica (#15669) üzenetére


Luser2000
addikt

Az "Ótvaros" duhaj?
Kezdek kiábrándulni belőle, nagyon változó a minősége.

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#15671) [CsuCsu] válasza Luser2000 (#15670) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Nem csodalkozom, ugy ertesultem, hogy eppen jelentos dragulas megy vegbe az europai premium komlopiacon. Tobb kraft fozdetol kaptam ugyanazt az infot, hogy gondjaik vannak a jo komlok beszerzesevel mostansag. Az okot nem mondom, de valoban eszrevehetoen kevesebb combos IPA-t lehet latni errefele.

(#15672) proci985 válasza [CsuCsu] (#15671) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Skandinaviaban egy hónapos hőhullám volt a komló meg az ottani klímát imádja.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15673) papelado válasza szőröscica (#15669) üzenetére


papelado
aktív tag

Nagyon rég leromlott már.Drága az aromakomló...De bakker akkor emeljenek.Ilyen kínálatban simán váltok.Most pl nem okozott gondot a Harcosra váltani ivó sernek.Magukat szoptatják...
Pár éve még kényszerből maradtam volna rajta mert hát ez van más nincs ami van az drága .De így...

Drágaszágom....

(#15674) bb0t válasza Dr.Zoo (#15615) üzenetére


bb0t
senior tag
LOGOUT blog

Nekem nem annyira jött be, a másik két társa meg leírásról sem, de azért kipróbálom őket. Mondjuk nem mondom, hogy nem volt kellemes elfogyasztani :DD

Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

(#15675) -secret- válasza szőröscica (#15669) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Múltkor bontottam egyet, azzal nem tudom mi volt de ment a lefolyóba. Szavatossági ideje még rendben volt... :U

(#15676) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Múlt heti mérlegem (már amennyire utólag össze tudtam szedni...:) ):

Lehmann Aranyhegyi Világos
Mad Scientist Jam72
Zip's Mango Pale Ale
Zip's Hopiverzum
Zip's Alpha Wolf
Zip's Ginger
Zip's Champagne of the North
Zip's Witbier
Békésszentandrási Ogre
Békésszentandrási Mutti
Hara’Punk Executive Pale Ale
Hara’Punk Punk Juice
UGAR Stróman

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15677) ROBERTOH válasza Dilikutya (#15676) üzenetére


ROBERTOH
őstag

Melyik milyen volt? Üvegesek vagy csaposak voltak?

ez a kedvenc aláírásom

(#15678) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Ma érkeztek Beerside-ról, a Gimbagombára kíváncsi vagyok (ezek az Omnipollo nevek bazz :D )

Dugges /Deer Bear Plum Spices
Omnipollo Gimbagagompa Coffee Vanilla Granola Stout
Omnipollo Amurga 11%, Imperial Stout
Omnipollo Hypnopompa 11%
To Øl Jule Mælk 15%

(#15679) [CsuCsu] válasza Dilikutya (#15676) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Impressziv felhozatal :R

En vegre tulvagyok a szombati CFA vizsgan, szombaton mentunk is unnepelni. Kovetkezoket szedtem ossze az elmult ket nap:

Against the Grain - Gnight Ryder
Siren - Maiden 2017
Brewdog Overworks - Rhus
Brewdog - 8 Bit
Erdinger Hefeweizen
Cloudwater - DIPA v3.1
Magic Rock - Hedonic Escalation

(#15680) Dilikutya válasza ROBERTOH (#15677) üzenetére


Dilikutya
félisten

Szolnok, Tiszavirág Fesztivál, zömében Zsófitól a Főzdebuszból. Csapolt. Rosszat nem ittam. A savanyított Zip's berliner annyira nem feküdt, a többi jó volt. Legjobban a Stróman és a Mango Pale Ale ízlett, de nyomukban volt a Lehmann pilsnere, meg az Executive Pale Ale.
Egyedül a Zip's Ginger nem ízlett, szeretem a gyömbért, de valószínűleg nem sörben, mert eddig egy gyömbéres sör sem ízlett. Kellemes volt a Hopiverzum, ritkán jutok fekete ipához, jó volt hogy egyszerre komlókeserű, ugyanakkor markánsan pörköltmalátás, enyhén kávés beütésű. A Jam72 alap, kóstoltam kis pohárral a BatátALE-t is, ekkor vettem a Jam72-t, mert a batátás szörnyű volt. Na nem annyira, mint tavaly az angolzelleres-tejkaramellás ale. A Zip's Alpha Wolf-ot csak egyet ittam, annyira nem maradt meg, a Witbier kellemes búza volt. Az Ogre alap, egyik kedvenc lágerem, a Mutti sem rossz, de inkább az Ogre. A Punk Juice is tetszett az enyhén grapefruit-os komlójával.
De ez az UGRA Stróman valami isteni, harapható, sűrű komló oldat gyakorlatilag, gusztusos színe van, és az állagán is látszik, hogy nem spóroltak az anyaggal. Társaságunk egyöntetűen rajongott érte, bár páran már kóstoltuk korábban is, akkor is remek volt.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15681) ROBERTOH válasza Dilikutya (#15680) üzenetére


ROBERTOH
őstag

Köszi a részletes beszámolót! :)

ez a kedvenc aláírásom

(#15682) Dilikutya válasza ROBERTOH (#15681) üzenetére


Dilikutya
félisten

A Lehmann Világost külön kiemelném, 2 éve ittam először, igazi surranópályás versenyző, mondhatni névtelen (én legalábbis sosem találkozok sehol a nevükkel) játékos, ehhez képest olyan jó kenyeres-malátás cseh stílusú láger, hogy csak lestem, amikor először ittam. Az igazi klasszikus ivósör, rendkívül jó ízzel.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15683) proci985 válasza Jhonny06 (#15678) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

A középső három mind zseniális, a duggest még nem kostoltam, a maelk pedig ha van annyira jó/hasonlo mint a sur maelk akkor imadni fogod

Szép kor

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15684) Nunder


Nunder
őstag

Lervig - Acid Crush

Legutóbbi Beerside-os rendelés első tétele, a nagyágyúkat a majd később :)

Sour IPA-nak tudnám elkönyvelni, ittam már a Gose-n át a Berliner Weisse-ig egy csomó savanyút, nem hiszem hogy ilyen jellegű lett volna köztük.

Kicsit olyan mintha maguk sem tudták volna mit főzzenek, ezt remekül tanúsítja a címke és a leírás is (Valami "It's not IPA in our Lambic, but lambic in our IPA" szerű mondat volt). Illata remek, citrusos és savanykás, tiszta Berliner. Ízre először a savanyú jön, majd a gyümölcsösség, utána elég hamar jön a komlós keserűség. Pár korty után rááll az ember nyelve, és teljesen iható/élvezhető a produktum.

Furcsa egy jószág nem mondom, de inkább maradok a vagy-vagy kategóriánál. Ettől még ha van lehetőségetek, egyszer megéri rákóstolni.

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#15685) proci985 válasza Nunder (#15684) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Jaja egyértelműen különlegesség.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15686) b.kov


b.kov
senior tag

Sziasztok!
Tegnap sikerült kiválogatni egy pár sört a beerselection-ben.

Delirium: Tremens
Mad Scientist: Monkey Temple
Mad Scientist: Liquid Cocaine
Primator IPA
Szent András: Black Rose
Ugar - Nomád

Eddig csak a Monkey Temple lett megkóstolva. Bevallom őszintén, egy picit többet vártam tőle, számomra enyhén túltengett a szénsav benne, bár meg kell jegyezni, hogy ez inkább amolyan személyes preferencia, hogy a kevesebbet tolerálom. :B Talán egy kissé különlegesebb ízre számítottam, de cserébe kaptam egy átlagos búzasör élményt, a vaníliát talán alig lehetett érezni.

Van valakinek esetleg személyes kedvence a felsorolt sörök közül? :))

(#15687) Dorian válasza b.kov (#15686) üzenetére


Dorian
félisten

Liquid Cocaine

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15688) tomazin


tomazin
veterán

jaromir mini garden működik? volt már itt valaki?

(#15689) jsk


jsk
Topikgazda

Hedon Taproom érdekes fizetési módszerrel.

(#15690) tuki2200 válasza jsk (#15689) üzenetére


tuki2200
senior tag

250ft /decitől... 1250ft egy fel literes sör, hülyének is megéri itt (házi)bulizni... amugy az otlet jo meg tamogatnam, de meg mindig nem tudom felfogni itthon miert dragabb az atlag kisuzemi mint mashol..

(#15691) szőröscica válasza jsk (#15689) üzenetére


szőröscica
addikt

Mi ebben a nagy szam? Miskolcon a zipsben legalabb 5 eve magadnak csapolod a sort. Csak mondjuk fele ennyibe kerul egy jobb sor.

(#15692) tomazin válasza tuki2200 (#15690) üzenetére


tomazin
veterán

Az ár főzetenként változik, de nagyjából a 250–500 forint per deciliteres tartományon belül.

ilyenkor érzem, hogy a pofátlanságnak nincs felső határa. de tipikus magyar találmány, hogy fizess többet, olyan dologért amivel mi spórolunk (nincs csapos->drágább a sör, nem kell az aprót szállíttatni->parkolási kényelmi díj)

(#15693) divot


divot
veterán

Én már csak ilyen földhöz ragadt vagyok sörileg, semmi extra, csak jelzem, hogy Steam Brew német sörök érkeztek a Tescoba. Fél liter 499 forint: barna, vörös és világos. Mindegyik 7,9% körül, asszem. Holnap megkóstolom.

(#15694) tuki2200 válasza tomazin (#15692) üzenetére


tuki2200
senior tag

Oh ma lattam Nyiregyi Metroba: 1uveg tavoli galaxis + 1 uveg red 5, 2db teljesen atlagos poharral amire ra van nyomva h Rothbeer 5200ft :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15695) Jhonny06 válasza tomazin (#15692) üzenetére


Jhonny06
veterán

A 250 szerintem nagyon max egy magyar kézműves sör decijéért, 500-ért a jobb külföldi imperial stout-okat mérik vagy inkább még olcsóbban. Vicc.

[ Szerkesztve ]

(#15696) [CsuCsu] válasza tuki2200 (#15690) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Kezmuves sorok szinte kizarolag 0.33l-es kiszerelesben jonnek. Ez a 250Ft/dl ar uvegesen 832Ft-ba kerulne, ami teljesen atlag Magyarorszagon. Kulfoldon ennel meg dragabb is egy atlag kisuzemi. Egy jobb de nem kiemelkedo IPA 4-5 GBP, Imperial Stout pedig 8-10 GBP. A kiemelkedo kategoria pedig 6-8 IPA-ert, impy stout 10-30 GBP.

Szoval en nem latok problemat az arazassal, foleg, hogy itt a hely fenntartasat es uzemelteteset is ki kell kohogni.

[ Szerkesztve ]

(#15697) tuki2200 válasza [CsuCsu] (#15696) üzenetére


tuki2200
senior tag

Csehbe 2€ kornyeken vannak a helyiek es 0,5 csapolva. Ne a nyugatiakat nezd ahol mas a bérezés és a költségek hanem a mi régionkat

[ Szerkesztve ]

(#15698) [CsuCsu] válasza tuki2200 (#15697) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

De milyen sortipusokrol beszelsz? Az atlag helyi cseh sor altalaban nem a modern IPA/stout vonalon mozog. A hagyomanyos cseh tipusok azert joval olcsobbak.

En is kiakadnek egy atlag lager-en vagy pilsner-en 250Ft/dl-ert. Viszont a cseh modern kezmuves vonal is kerul annyiba mint a magyar 700-900Ft/uveg ar.

Angliaban pedig rengeteg (tenyleg rohadt sok) kemzuves 'real ale' fozde van, amik hagyomanyos ale-t foznek a helyi pub-okba. Kezmuves egytol egyig, es 2 GBP-ert mar lehet venni toluk pint sort. Na, az atlag cseh fozde ezeknek a megfeleloje.

[ Szerkesztve ]

(#15699) tuki2200 válasza [CsuCsu] (#15698) üzenetére


tuki2200
senior tag

Pozsonyba a vár mellett csaprol az IPA 1,6-4€-ig van es mind kisuzemi. De Ale is van 2€ alatt.. Nem lagerekrol.

[ Szerkesztve ]

(#15700) [CsuCsu] válasza tuki2200 (#15699) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Azert en megneznem, hogy mit tud egy kezmuves €1.6 IPA. Az valami nagyon gyonge keveset komlozott session IPA lehet, vagy ritka rossz. A €3-4 mar realis.

(Nagyobb sorgyartol, mint peldaul Soproni, el tudok kepzelni ihato €1.6 IPA-t, de kisuzemiek soha nem fognak ilyen hatekonysaggal mukodni. Mondjuk a Duhaj is pont egy elegge visszafogott darab.)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.