Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15901) #47205632 válasza #47205632 (#15900) üzenetére


#47205632
törölt tag

Bipolar Bear egész jó volt, ez egy white szűretlen ipa, fűszerezve. Kellemesen csúszott, nem tolakodó íz, van neki egy kis nyamnyam nyálkás érzete ahogy folyik a számban. Volt egy hangyányi alja, gondolom a szűretlensége miatt.
A First irish red ale az abban a pillanatban, hogy a pohárhoz ért 3 centnyi sör szétrobbant 3 decinyi habbá. :DDD Negyed óra volt mire ki tudtam tölteni a pohárba az egészet és elkezdeni inni. Az első kortyokban a számban is szétdurrant habbá az egész úgyhogy vártam vele amíg megnyugszik és kipezseg belőle a szénsav egy része. Utána már nem csinálta és iható lett. Ez már nem annyira jött be, erősebb kesernyés íze van és nem csúszik olyan könnyen.

És. Nem fordultam fejre. Pedig azt hittem kiüt, de 6.6 decinyi átlagolva 5% sör nem döntött fel. Szerencsére. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15902) somasz válasza #47205632 (#15901) üzenetére


somasz
addikt

A First vörös sztem gyenge. Ahogy szinte az összes First is. A pubjukban, csapról is ittam már saját ízhibás sörüket. "Nagyra" fújt lufi. Kerüld el szerintem.

Brew Your Mind hop-up eseményéről kéne szerezned sört, havonta egyszer visznek a Neked Csak Dezsőbe. És frissen fogyasztanod.

Esetleg költséghatékonyabb lenne eljutnod egy fesztre és csak 1-2 deciket inni a kiszemelt példányokból. KR4FT feszt ilyen lehet, mondjuk biztosan nem lesz "túl" olcsó.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#15903) jsk


jsk
Topikgazda

Nem bírtam várni még pár napot, így meg is érkezett az első rendelésem a Ghost Whale-ről. Köszi a tippet [CsuCsu]. Hétvégén rendeltem. Hétfőn fel is adták, ma hozta a GLS. A teljes rendelés meghaladta a 125 fontot, így Magyarországra is ingyen hozták a csomagot. Az én részem:

[ Szerkesztve ]

(#15904) looser


looser
addikt

Így kerül bele a kukorica - alternatív gabonák a sörfőzésben

jsk: szép csomag, melyikkel kezdesz? :-)

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15905) [CsuCsu] válasza jsk (#15903) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Gratulalok, ez egy nagyon jol osszerakott szelekcio! Latom, hogy elmartad az utolso Heavy Lord-ot, szep :D Kivancsi leszek, mit szolsz majd hozza! Szamomra egy nagy favorit csaprol, es meg erlelek egy uveggel, ami amugy a legszebb sorosuveg amit valaha kezzel fogtam.

[ Szerkesztve ]

(#15906) Dilikutya válasza somasz (#15902) üzenetére


Dilikutya
félisten

Biztos jók ezek az ilyen-olyan eseményekről összevadászott friss cuccok, csak épp ha nem fővárosi, akkor baszhatja mindenki. Ez már sznobság. Teljesen jók a First sörök, 600-ért elég sűrűn vannak a Spar/Intersparban, 5 decis, annyit simán megér bármelyik, talán csak a Pilsner nem, mivel olcsóbban is lehet kapni jó ebben a stílusban (260-270 a Pilsner Urquell, ami ugyan nekem üvegesen mindig szar, de a dobozos jó). Legalábbis az APA és IPA jók, üvegesen láttam már mást is, azokat még nem kóstoltam, talán egy meggyes meg egy búza elérhető még a hipermarketekben.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15907) fo_di


fo_di
őstag

tegnap ittam egy Brewdog Jet Black Heart Nitrot, és azt kell mondjam, hogy meglepően finom volt. Alapvetően ugyanis nem szeretem a stoutokat, de ennek egész lágy, kávés aromája volt, szóval határozottan jó ötlet volt kipróbálni. Nem tudom, a nitro mennyit tett hozzá, de nem bántam meg.

(#15908) [CsuCsu] válasza Dilikutya (#15906) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A BYM konkretan Szekszardon foz, es lehet venni toluk kozvetlenul is. De elerheto a soruk szekszardi, pecsi es szegedi sorozokben is. Szoval rohadtul nem igaz, hogy 'baszhatja' mindenki, aki nem fovarosi. Ha tajekozodik az ember, nem olyan lehetetlen beszerezni ezeket.

Az, hogy melyik sor jo, kisse szubjektiv. Masok a teljes kraft kategoriat leoltjak 'teljesen jo a Soproni' alapon. Ettol fuggetlenul a FIRST ipai nem hozzak azt, amit egy atlagos ipanak tudnia kell, es szerintem tul is vannak arazva a tudasukhoz kepest.

fo_di: a nitro valoszinuleg nem sokat adott hozza dobozbol. Tippre a laktoz a ludas, ami kremesse teszi a stout-okat. Ugyanis a JBH egy milk stout, es nem mellesleg nem imperial, igy nem tul durva. Ha van egyszer lehetoseged, probald ki a Wiper And True Milk Shake-et.

[ Szerkesztve ]

(#15909) jsk válasza [CsuCsu] (#15905) üzenetére


jsk
Topikgazda

Igyekeztem :) Átnyálaztam a teljes választékot. Reméltem is, hogy a Heavy Lord utolsó darabja nálam köt ki. Egyről maradtam le, a Verdant Lunaról. Szeptember elején újra rendelek.

(#15904) looser: Az IPA sörökkel kezdem. A stoutok/porterek nem sürgősek ebben a melegben. (bár augusztus 1-től szeptember 14-ig nem akartam alkoholt inni, most módosítottam augusztus 10-re :D)

(#15910) #47205632


#47205632
törölt tag

Ez a Summer Syndrome is nagyon jól csúszott, nincs semmi erős íze, pont jó. Ezt szeretem mikor ilyen lágy. Azt írja blonde ale szűretlen.

A Flying Rabbit már keserűbb, az meg egy American szűretlen IPA, az már nem annyira tetszik. Persze megiszom és érezni, hogy rendben van. De nekem inkább az a lágy vonal jött be nagyon eddig, aki alapvetően nem szerette a sört a kesernyés íze miatt, de azok a lágyak már nagyon bejövősek. :DDD

Kezdek félni, mert már csak pár lager van amit a végére hagynék. És barnák amik a skála szerint elég keserűek. Én megeszem az igazi étcsokit, megiszom a kávét minden nélkül, elrágcsálom a kávébabot és még ízlik is. De valahogy a kesernyés sörök nem jönnek be mégse. Lehet úgy fogom elharapdálni. :DDD

(#15911) looser válasza #47205632 (#15910) üzenetére


looser
addikt

Akkor komlóteával kellene kezdened :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15912) Dilikutya válasza [CsuCsu] (#15908) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nekem pl. az említett városok még Budapestnél is keservesebben érhetők el, főleg Pécs, Szekszárd.

Nem azt mondom, hogy világbajnok a FIRST, de hogy 600-ért túlárazott lenne? A pilsnerük valóban drága ennyiért, de igazából ennyiért bárki pilsnere túlárazott már.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15913) #47205632 válasza looser (#15911) üzenetére


#47205632
törölt tag

Miért is, az nem keserű? :DDD
A Summer Syndrome és a Bipolar Bear tetszik, azokból venni fogok még. Ez már nagy előrelépés. Vagy ezek nem számítanak sörnek? :DDD

Mára beraktam egy német búzát meg egy hibrid lager-ale-t a Szent Andrástól, a barnákat inkább szombatra raktam, nem tudom mit vált ki majd belőlem. :DDD Nagyobb kiszerelésű meg erősebb is ugye...

(#15914) Kergeboci válasza #47205632 (#15913) üzenetére


Kergeboci
tag

Sörnek számít.
Hogy milyennek, az meg ízlés kérdése. Nálam egy laza nyári frissítőnek megfelelt mindkettő.
(a bipolar egy ipának hívott witbeer volt, a syndrome meg egy citrás apa, untappd emlékezetem szerint)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#15915) boci001


boci001
csendes tag

Tegnapi gyűjtés, Durres, Albánia.
Ha az import söröket kizárom, akkor is lesz mit kóstolgatni a következő napokban. :)

(#15916) #47205632


#47205632
törölt tag

Ez a Napkincs annyira frankó volt szintén, hogy csak úgy csúszott le a gyomorba. :DDD Jó malteres volt csak úgy fröcsögött bele a pohárba az alja, fel kellett kevernem a tartalmat. :DDD
Néztem az IBU értéket, ami ízlett azok mind alacsonyak voltak, viszont a Bipolar már közepes és mégis finom. Közben letoltam a Magyar vándort is, ennek is közepes az IBU és ez valóban kesernyésebb, de nem az a nyelvösszerántó, fejösszeszorító rettenet, hanem finoman, ízesen kesernyés. Beszarok, hogy van sör ami ízlik és ráadásul több is van. :DD
Ezeknek nem volt habja se mondjuk, nagyjából semmi. Az összes többi az felhabzott rendesen.

(#15917) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Kedves szomszéd, aki szintén Zoli, hozott nekem az Olaszországi nyaralásáról, egy helyi sört.
Azt kell hogy mondjam, finom.


"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#15918) sharkypeti


sharkypeti
aktív tag

2 hét múlva megyek pár napra Stuttgart környékére (Baden-Württemberg), az a környék eddig még ismeretlen számomra. Üveges söröket szoktam kóstolni mindenhol, most is ezt tervezem. Van konkrét sör, amit tudtok, hogy helyi márka és ajánljátok? A pilsener, meg úgy általában a világos sörök a kedvenceim. Kicsit már tájékozódtam, amit mindenképpen ki fogok próbálni, az a Stuttgarter Hofbrau és a DinkelAcker. Van konkrét tapasztalat?

OnePlus 12

(#15919) Dilikutya válasza #47205632 (#15916) üzenetére


Dilikutya
félisten

Magyar Vándort én nagyon szeretem, isteni láger sör. Elvileg láger/ale hibrid, de utóbbi nem érződik. Szentandrásról a Monarchista és az Ogre finom még láger vonalon. Van az Óarany is, de olyat talán egyszer ittam, de mintha az is kellemes lenne.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15920) looser válasza #47205632 (#15913) üzenetére


looser
addikt

Dehogynem, sőt, csak a szoktatás miatt :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15921) szőröscica


szőröscica
addikt

Lidl ipat, apat ki fozi? Egesz jo az arahoz kepest.

(#15922) marcipunk válasza szőröscica (#15921) üzenetére


marcipunk
tag

én úgy tudom, ők: http://sormuvek.hu/

röff!

(#15923) proci985 válasza sharkypeti (#15918) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

altalaban ha vannak specialis boltok alkoholnak (szoktak lenni mindenfele) akkor erdemes oda beugrani es kerezedni.

esetleg az untappeden is van local tick ami megint egesz hasznalhato.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15924) #47205632


#47205632
törölt tag

Andrásék Feketéje a következő, féltem tőle, hogy agresszív lesz, pedig ez egy teljesen laza sör. Nincs hab, nincs erős keserűség, amit az ibu is jelez mondjuk. Egy laza láger, csak színezőkomlóval meg pörköléssel, mondjuk azt azért érezni rajta, de finoman. Bak amúgy az írás szerint. Nem érezni azt se, hogy 7%-os.
Durva egyébként, hogy semmi hatása nincs, jó nyilván harmadik üvegnél már lenne. De bezzeg ha meginnék a kommersz 5%-ból ugyanennyit akkor már nyúlnának a végtagjaim meg elöntene a melegség. Ettől meg semmi bajom.
Vagy lehet, hogy kezdek hozzászokni az alkoholhoz és keserűséghez? :DD

(#15925) Luser2000 válasza marcipunk (#15922) üzenetére


Luser2000
addikt

Igen, ők.

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#15926) Dilikutya válasza #47205632 (#15924) üzenetére


Dilikutya
félisten

Az alkoholszázalék csak egy része a dolgoknak. Nekem múltkor egy fesztiválon 10 korsó crafttól (5-8% közöttiek vegyesen) sem volt semmi bajom másnap. 10 üveg Kőbányaitól meg szerintem kettőbe hasadna a fejem egész nap, és sugárban okádnék még másnap délben is.
Kukoricadara a sörben: próbáltunk tájékozódni, avagy hogyan lesz a könnyed témából komoly
Tudja, hogy mitől fáj a feje, ha sört iszik?

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15927) #47205632


#47205632
törölt tag

Bigfoot Alcatraz a következő, kesernyés, nem annyira szimpatikus, de. A legvégén megérezni a csoki ízt, az annyira király, hogy kedveltté teszi. :DDD
Olyan mint a vanília fagyi, azt sem kedvelem, bár megeszem ha nincs más. De ha kerül bele csokidarabka, sütidarabok, mogyoródarabok és valami öntet akkor már nagyon ízelni fog.
Ez a sör ugyanez. Alapból biztos nem ízlene, de így a csokis, égetett ízzel tök menő. És visszaböfögve is csokis. :DDD

Na már csak az Ogre meg a Mutti van holnapra és elfogyott minden. :DD :(
Mutti az limitált 1216/9000 van nálam.

(#15928) Dilikutya válasza #47205632 (#15927) üzenetére


Dilikutya
félisten

Akkor neked alapvetően az angol ale-ek is bejönnének. Fullers-ek között keresgélj, sokfelé lehet őket kapni, akcióban 600-ért is hazavihető. Rég ittam, de emlékeim szerint az ipájuk sem túl keserű, szerintem a tipikus angol ízvilágra az nem jellemző.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15929) jsk válasza Dilikutya (#15928) üzenetére


jsk
Topikgazda

A Fuller's-t én is támogatom. Ár/érték arányban jó sörök.

[ Szerkesztve ]

(#15930) proci985 válasza Dilikutya (#15926) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

zöld pardon volt a legdurvabb a csapolt korsojukkal. nem tudom mi volt abban a sorben, de megittunk kettot es masnap mindig a halalunkon voltunk.

Dorothy: ha bejon a csokolades - vanilias vonal akkor en az imperial stoutok kozott is probalnek.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15931) szőröscica


szőröscica
addikt

Az Edelweiss es az Erdinger gagyibb lett mostanaban, vagy csak az altalanosan hozzaferhetobbe valt igazan jo sorok miatt erzodnek higabb, egyszerubb italnak? Csalodtam a nyaron mindkettoben, pedig regen szerettem oket. Egyedul az Ausztriabol hozott barna Edelweiss hozza meg a szintet.

(#15932) [CsuCsu] válasza szőröscica (#15931) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

En is ugy vettem eszre, hogy mintha ezeknek picit esett volna a minosege. A jo oreg Weihenstephaner Hefeweissbier-rel es Vitus-szal viszont nem tudsz melleloni, ezeket a kategoria csucsanak tartom. A minap ittam elobbit ujra csapon, szeretni valo banankenyer meg mindig. Csakajonal szokott lenni mindbol.

(#15933) #47205632


#47205632
törölt tag

És ezennel elfogytak a sörök. :DDD A Mutti is egy kesernyésebb sör, illatában és ízében is érezni a sörfőzőmester taktikáit a különböző komlókkal és nagyon érdekes kombinációkkal. Ahogy a címke is írja. Tényleg van egyfajta virágos illata is. Nem rossz, csak nekem ez az íz/keserűség sok egyben.
Az Ogre már sokkal barátibb, nagyon jópofa ivósör. Kesernyéssége van ennek is azért, de semmi más nincs és emiatt marha jó üdítő. A fél literes kiszerelése miatt ez elég jó bestbuy is.
Legalább tudom már, hogy amiket ajándékba adtam azok jók voltak, biztosan nem okoztak csalódást.

A felhozatalból kellene tanulságokat levonni. Igazából rossz egyik se volt. A First irish red ale az nekem semmilyen szinten nem jött be, azt nem tudom értékelni.
Ami nagyon tetszett az a Summer Syndrome és a Napkincs. Alig van kesernyés ízük, csak inni kell és el is tűnik a pohárból. Villámtöltő. Lélekfeltöltő. :DDD Mindkettő búza, de szerintem itt nem ezen lesz a hangsúly, hanem a levés komlózáson.

Nem volt rossz a Magyar vándor meg a Flying rabbit, Bipolar Bear, de rendszeresen nem innám ahhoz túl ízesek. Ami erősebb ízű, de mégis elkortyolgatnék néha evés helyett, az Andrásék Feketéje és a Bigfoot Alcatraz. Erős ízűek, de jó "megenni" őket.

A hagyományos világos lager vonal az jó, de nem igazán fogott meg. Az Ogre jó kis sör, de nekem a gyengébbek, kevésbé komlósak jobban ízlelnek vagy ha erősebb akkor legyen valami ennivalóan komoly, mint az Alcatraz. A Mutti ugyanez a lager mint az Ogre, csak az kicsit bolondított, furfangos, nagyon jó munka, de nem az én vonalam.

Alapvetően mindenféle módszertől függetlenül ízlenek bizonyos sörök, mindegy mi az. A gyenge, nem kesernyés, kevésbé ízharmonikus sörök jönnek be, mint napi szinten ivósak. De tetszenek a komolyabb erősebb ízű, harapnivaló sörök is, mint desszert.
Ami nem az én világom az a kettő közötti, a hagyományos vonal lényegében. Megiszom ezeket is, de nem a kedvenceim.

(#15934) mekker válasza szőröscica (#15931) üzenetére


mekker
őstag

Az Erdinger sosem jött be (kivéve az Urweisse), az Edelweissnél meg sztem az van, hogy néha hónapokat is áll a melegben, aztán így elég változó a minősége. Egyszer vettem dobozosat, és valahogy nem jött be (ez nem reprezentatív).
300 alatt ott van még a Valentins és a Pécsi búza is. Az utóbbi egész jól hozza az Edelweissos ízt, de még épphogy csak 1-2x kóstoltam.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#15935) Dorian válasza mekker (#15934) üzenetére


Dorian
félisten

Erdinger épp most kukáztam magát nálam, esküszöm a Valentins jobban ízlik.Vettem egy barnát is, az majd este bontom fel. Persze az Urweisse más, az az egyik legjobb búza.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15936) Dr.Zoo válasza Dorian (#15935) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

A Valentin's 200 forint alatt szvsz best buy. Állandó minőségű, nem emlékszem belőle rossz palackra, pedig néhány kockát már megittam belőle.

Egyébként most 189 forint az Auchanban.

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#15937) Dorian válasza Dr.Zoo (#15936) üzenetére


Dorian
félisten

Valentin's-ben nekem túl a kelleténél több benne a savanykásság, viszont inkább stílus, mint minőség kérdése.
De az Erdinger más kiöntve sem bizalomgerjesztő, híg + semmi hab. :F Mostanában csak az Urweisse-t ittam belőle, az viszont nagyon finom.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15938) zoli03 válasza Dr.Zoo (#15936) üzenetére


zoli03
őstag

Olcsó búzában érdeme kipróbálni a pennys Adelskronent. Szerintem ízre nem rossz, minőségre én állandónak mondanám.

(#15939) fo_di


fo_di
őstag

valaki főz otthon sört errefelé? navnak hogy kéne bejelenteni? eddig főztem egy párat, de most fogok hazaköltözni külföldről (itt nem érdekelt senkit), és nincs kedvem titkolni a sörfőzést, ha nem kell "zárjegyet" venni, csak ingyen bejelenteni, és nem túl körülményes a dolog (ha ügyfélkapuval megy az applikációból, az már elmegy)
illetve milyen vízből föztök? mert a kinti vízem elég jó, de az otthoni csapvíz annyira undorító időnként, hogy inni nincs kedvem belőle, nem hogy sört főzni... az ásványvízek a fellelhető számok alapján meg azért szintén elég kemények, ami nem feltétlen jó a sörnek

(#15940) Jofi81 válasza fo_di (#15939) üzenetére


Jofi81
őstag

Nem kell zárjegy, csak be kell jelenteni. A NAV-os programból lehet.

Én sima csapvízből főzök, mert itt nem rossz. Ha nálad nem megfelelő, akkor vagy desztillált vagy RO vizet használhatsz, viszont ezeknél vissza kell pótolni az ásványi anyagokat.

(#15941) fo_di válasza Jofi81 (#15940) üzenetére


fo_di
őstag

és a navos programban hanyas űrlapot kell kitölteni, meg mennyivel előre?

(#15942) Jofi81 válasza fo_di (#15941) üzenetére


Jofi81
őstag

Talán JV29. Facebookon az Első Magyar Házisörfőző Egyesület csoportban találsz hozzá segítséget.

(#15943) fo_di válasza Jofi81 (#15942) üzenetére


fo_di
őstag

OK, köszi, körbenézek

(#15944) #47205632


#47205632
törölt tag

Ti mindennap isztok amúgy sört? :DDD

(#15945) ROBERTOH válasza #47205632 (#15944) üzenetére


ROBERTOH
őstag

Én csak hétvégén szoktam 1-2-t. Most a Brew Age Dunkle Materie és La Trappe Bockbier-t ittam meg. Előbbi annak ellenére hogy black ipa, majdnem olyan volt mint egy sima "barna" sör, csak ha nagyon koncentráltam, akkor éreztem rajta az ipát. Utóbbi szintén barna, nagyon szénsavas, de nem habos. Előbbi sör teljesen átlagos volt számomra, utóbbi viszont bejött, máskor is innék belőle.

ez a kedvenc aláírásom

(#15946) Dorian válasza #47205632 (#15944) üzenetére


Dorian
félisten

Ilyenkor nyáron minden nap kettőt. Vagy a 2. helyett egy pohár bort a vacsorához.
Már gondolkodtam rajta, h alkoholista vagyok-e ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15947) jsk válasza #47205632 (#15944) üzenetére


jsk
Topikgazda

Szeptembertől-júniusig csak péntek-szombat-vasárnap 5-6 üveg. Nyáron heti 2-3 nap szünet van. Mindenesetre azzal nyugtatom magam, hogy nem iszom minden nap, így nem vagyok alkoholista :D

(#15948) [CsuCsu] válasza #47205632 (#15944) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

En csak akkor iszok, ha van olyan sor ami erdekel. Uvegeset szigoruan csak hetvegen (es vannak hetvegek amiket kihagyok szandekosan). Hetkoznap csak akkor, ha csapra tesznek valamit a kozelben ami erdekel, nehogy lemaradjak rola. Akkor is csak 1/3 pint-ot kerek ki.

En a kostolasra es valtozatossagra megyek ra, ritkan iszom ugyanazt ketszer. Akkor szokot elofordulni, amikor barataimmal vagyok olyan helyen, ahol nincs semmi uj ami erdekelne es a kiprobaltak kozul ami van az nagyon jo. Kulonben gin & tonik.

(#15949) Dr.Zoo válasza #47205632 (#15944) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Hétköznap igyekszem minimumra szorítani, hétvégén illetve szabadság alatt napi 4-5 doboz.
Ha esetleg van baráti társaság, cognac-ot mellé.

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#15950) NoLF válasza #47205632 (#15944) üzenetére


NoLF
addikt

15 évig tuti, azóta csak hetente 1-2x max...

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.