Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16901) proci985 válasza Jhonny06 (#16900) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

:B

hat, megint kezd kicsit keves idom lenni, szoval probalok jo cuccokat venni. mondjuk ez a honap kulonosen eros volt es par cucc (3 fonteinen bio framboze 2017, brooklyn black ops 2018, lorelei 2018) meg erik.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#16902) [CsuCsu] válasza proci985 (#16899) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Eppen most palackozzak az uj Anagram-ot az Omnipollo Instagram szerint :)

(#16903) Aranypatkány válasza chatran (#16897) üzenetére


Aranypatkány
tag

Én a dobozos Edelweiss-nál éreztem, hogy egy búzának mennyire nem áll jól a fém. Egyszerűen bűnrossz, pedig az üveges egy iható kommersz búzasör. Ne vegyetek dobozos búzasört (Erdingert se)

(#16904) Lauda


Lauda
félisten

Na úgy néz ki megszűnt az üveges 6%-os argus gold, legalábbis az eladók szerint kampó, nem lehet rendelni. Szerintem finom volt, 200ft-ért best buy cucc-volt. A majestik annyira nem ízlik. Nem ismertek egy jó alternatívát rá? :D

(#16905) Aranypatkány válasza Lauda (#16904) üzenetére


Aranypatkány
tag

Van Konrad 12° a tescóban (dobozos), elég jó cseh ivósör, bár ez 300 forint.

(#16906) Lauda válasza Aranypatkány (#16905) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm a tippet! :D

Közben kerestem és visszaolvastam, azt a zöld dobozos goldot nálunk nem láttam. Ezen kívül ajánlottak pennyben kapható cseh sört is, azt is megkóstolom majd. ;)

(#16907) perempe válasza looser (#16895) üzenetére


perempe
addikt

nagyon elszálltak itthon az árak, pl. a Borsodi 6x0.5l (dobozos) akciósan 1329Ft a Tescoban.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#16908) Dilikutya válasza perempe (#16907) üzenetére


Dilikutya
félisten

Lyukas garast nem ér.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#16909) koxx válasza perempe (#16907) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az pont 1000 ft-tal több mint amennyit ér.

(#16910) Weareus válasza Dilikutya (#16908) üzenetére


Weareus
addikt

Jaja.
Tegnap vettem Stellát, Tesco-ban, a Borsodis, természetesen, kukoricadarával. :DD
Hányat, soha többet. :N

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#16911) Dilikutya válasza Weareus (#16910) üzenetére


Dilikutya
félisten

Abban a Stellában csak az bosszantó, hogy sörárban adják. Onnan már tényleg csak 20-30 Ft, és kezdődik a Pilsner Urquell.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#16912) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Sparban láttam ma dobozos Franziskanert és üveges Franziskaner Dunkelt. Sok áradozást olvastam már ezekről, így az utóbbiból vettem két üveggel (550 Ft/db)... meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#16913) Weareus válasza Dilikutya (#16911) üzenetére


Weareus
addikt

Tegnap hozattam is asszonnyal az Urquelből. :K
Megváltás volt a Stellához képest.
Gyanúsan jó sör.

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#16914) shteer


shteer
titán

vótmá?

2019 őszén jön a Soproni Porter


a középső dobozterv nyert

[ Szerkesztve ]

..szerintem jónak tűnik

(#16915) [CsuCsu] válasza shteer (#16914) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Egyebkent nem tudom egy hagyomanyos porter, ami elegge keseru, mennyire lesz kelendo Magyarorszagon. Meg a hazajaban sem tul gyakori, a kraft vonalon pedig (nem veletlenul) teletoljak adjunktokkal es hordozzak, mert mashogy nehez eladni.

Szerintem egy 5-6%-os coffee (milk) stout tobb esellyel indulna, de az tul koltseges lenne a Soproni arkategoriajahoz, hacsak nem aromat hasznalnak valodi kave helyett.

Masik vonalon pedig a jofele olcso gyumolcsos Berliner Weisse / Gose hianyzik a magyar piacrol, szerintem ezeknek boven lenne nyaron kereslete, es a gyumolcsot is egyszeru varialni ha megvan az alapsor. Persze Soproni arban csak aromara lehet szamitani.

[ Szerkesztve ]

(#16916) looser válasza [CsuCsu] (#16915) üzenetére


looser
addikt

Ha egy 1000 Ft/kilós nagykerárú robusztával tolják meg, akkor az sörliterenként (10ml kávét számolok, az olasz eszpresszó sztenderd 7g kávéból 25ml ital) durván 3 Ft nyerskávéár jönne ki. Persze azt őrölni, főzni kell plusz kell bele laktóz, de 300 alatt kijönne valószínűleg. Én megkóstolnám :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#16917) [CsuCsu] válasza looser (#16916) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Nem a kave itt a nagy koltseg, hanem a logisztika. A coffee stout-ba ugyanis nem fott kavet raknak (neha mondjuk azert megtoljak cold brew kaveval), hanem a kesz sort kavebabon erlelik. Ehhez tarolokapacitas kell a megfelelo tartalyokkal, ami a Soproninak uj beruhazast jelent, es fenn is kell tartani. Viszont ha aromat hasznalnak, az egesz beruhazas es logisztika megkerulheto.

[ Szerkesztve ]

(#16918) proci985 válasza [CsuCsu] (#16915) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

egyebkent Magyarorszagon fozott valaki egyaltalan portert? craft stout is kb csak mutatoban volt. mondjuk szerintem ez egy jo dolog, hogy a soproninal be merik vallalni.

berliner weisse jellemzoen kraft vonalon torokmaroan savanyu, az meg a magyar "cukrot mindenbe" konyhakultura mellett nem igazan mukodne. a gyumolcsos es bogyos variansok meg dragak. gose / lichtenheiner gyakorlatilag ugyanezekkel a problemakkal kuzd es craft szinten se elterjedt. persze, vannak jok, de egy Omnipollo Bianca 4 euro / fel literes dobozert mar draga ivosornek.

nem tudom, hogy UK felhozatal hogy nez ki, de jofele olcso berliner weisse sved piacon sincs. a brekerietnek volt a rhubarbja (2 euro / 0,33, sour) ami jo volt, a to olnek van az ecetsavizu berliner weisseje 1.7eur/0,33ert (rossz), esetleg meg ott a dugges tropic thunderje de az meg 3 eur / 0,33ert meg nem tudom mennyire teljesiti az olcsot. plusz igazabol megneznem, hogy a magyar piacon a szinten eleg savas tropic thunder mennyire mukodne.

aromaval meg az a baj, hogy visszaut. az Omnipollo Noabol pl tilos egy este egy uvegnel tobbet meginni, mert masnap konkretan meg mindig tele lesz az ember orra a sor fel testevel (meg ugye eleve eleg eros de az mar csak a hab a tortan). namost mig egy Noabol egy este jellemzoen eleg egy, de egy ivosorbol lehet az ember fel litert vagy akar egy litert is meg akar inni.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#16919) ROBERTOH válasza proci985 (#16918) üzenetére


ROBERTOH
őstag

pl.: link
tavalyi legjobb sör amit ittam. Sima verzió viszont nem jön be.

ez a kedvenc aláírásom

(#16920) Dilikutya válasza [CsuCsu] (#16915) üzenetére


Dilikutya
félisten

Coffee milk stout a kommersz kategóriában? Hol élsz te? Én még nem láttam ebben az árkategóriában ilyet. A Soproni ezt az ársávot célozza, akár csak a Dreher, a Heineken, a Borsodi a saját sörökkel. Persze lehetne csinálni 1000 Ft-os stoutokat, de most őszintén... ki a tököm venné azt meg? Akik csak az alap Soproni árkategóriában gondolkodnak, azok nem. Akik nem félnek az 1000(+) Ft-os söröktől, azok megveszik a craftot akkor is, ha lenne ilyenje a Soproninak. Kocsmák nem tartanák, mert sokba kerülne. Én se vennék 1000 Ft-ért Soproni sört, de mondjuk 600-ért se. Nagy mennyiséget nem lehetne eladni belőle, emiatt nem érdemes a technikába beruházni. Olyat tudnék elképzelni, hogy valamelyik nagyobb craft főzdével lefőzetik saját recept szerint, és csak ha a piac jól reagál rá, utána kezdeni el foglalkozni vele házon belül.
Egyébként feltételezem, nem kell valami kegyetlen keserű dologra számítani, az IPA és az APA is eléggé abban az ízvilágban maradt, mint az alapsör, csak felsőerjesztéssel és több komlóval. A Dreher sem sokat kockáztatott a Pale Ale-el. Viszont a kukoricamentes Hidegkomlósra kíváncsi leszek.

Így ha belegondolok, nem is nagyon emlékszem, hogy ittam volna portert. Talán a Tesco Finest szériában van, de biztos nem vagyok benne. Kávés stout viszont akad.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#16921) jsk válasza ROBERTOH (#16919) üzenetére


jsk
Topikgazda

De az balti porter. Ez meg szerintem eredeti angol porterféle lesz. A Bagoly alapsör nem kiemelkedő. A kávés verzió valóban sokkal jobb. Viszont a kávé teljesen elnyomja az eredeti ízt.

A soproni porter egy receptje egy a sörgyár által rendezett porterfőző verseny győztes receptje. A kommunikáció szerint a sör már készen van, csak érlelik, és ősszel lesz kapható.

[ Szerkesztve ]

(#16922) looser válasza [CsuCsu] (#16917) üzenetére


looser
addikt

Ez abszolút érthető és elfogadható érv. De ilyenkor azt kell tenni, mint ahogy a Dreher kezdte a Dreherfeszteken, kis szériás (multi méretben persze) sörök, amelyek persze már futottak pár kört a marketingeseknél - melyik a népszerű stílus, azon belül mely gyártó, mely receptje - és persze hogy azt mennyiből lehet kihozni a legolcsóbban. A Soproni a bruttó 300 Ft-os polcárat soha nem fogja megugrani és szerintem így jó. Ennyi pénzért szuper söröket lehet csinálni (csehek és németek legalábbis képesek rá) és úgy tűnik, rajta vannak a gyártók. Persze a pekándió meg ír moszat tökéletesen felesleges egy tömegsörbe, de esetleg később a hazai nagyok is megléphetik, hogy lesz egy prémium szériájuk, magasabb árú sörökkel, kisebb kiszerelésben. Lassan változnak a dolgok, már magam sem vagyok túl szkeptikus :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#16923) Dilikutya válasza looser (#16922) üzenetére


Dilikutya
félisten

Amúgy tényleg érdekes, hogy a cseheknél mennyi jó sör van olcsón. Persze ezekben semmi extra, lágerek, de akkor is. Itthon meg 600 a FIRST Pilsnere, és nem jobb a Pilsner Urquell-nél.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#16924) Dr.Zoo válasza Dilikutya (#16923) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Tavaly augusztusban hoztak nekem (palack ára is benne volt) Pardubicky Porter-t, 350 forint/üveg áron, átszámolva.
Szóval lehetne, ha akarnánk.. :)

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#16925) jsk válasza Dilikutya (#16923) üzenetére


jsk
Topikgazda

Csehország: 1. Lakosság száma 10,5 millió 2. Egy főre jutó sörfogyasztás kb. 145l/fő

Magyarország: 1. Lakosság száma 9,8 millió 2. Egy főre jutó sörfogyasztás kb. 72l/fő

Sokkal több sört tudnak eladni, ezért olcsóbb is főzni.

(#16926) Dorian válasza jsk (#16925) üzenetére


Dorian
félisten

Meg az is lehet, h nem 27% az áfa...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#16927) Dilikutya válasza Dr.Zoo (#16924) üzenetére


Dilikutya
félisten

Azt én is szeretem. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#16928) Dilikutya válasza jsk (#16925) üzenetére


Dilikutya
félisten

Amilyen a magyar nagyüzemi sör... belegondolva, évek óta kerülöm, most, hogy a Heinekennek hála ott a Krusovice is mindenhol. Olyan helyre meg nem megyünk, ahol a Soproni/Borsodi/Kőbányai a csúcs.
Valamelyik nap vettem búcsúzóul Dreher Classic-ot, mocsokszar. Nem fog hiányozni.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#16929) [CsuCsu] válasza proci985 (#16918) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Nem mindegyik weisse es gose tul savanyu, be lehet ezt loni. Persze a gyumolcsosoket csak aromaval tudom elkepzelni, a radlereket is igy csinaltak.

UK piacon nincsen rendszeresen elerheto jo weisse, es amugy egyik europai gyarto sem jar az amerikaiak kozeleben sem gose, sem weisse vonalon. Meg a nemetek sem, akiknel ezek a stilusok tokre el voltak hanyagolva, es a jenkik tamasztottak fel oket. Gose vonalon a North Brewing Co. Triple Fruited Gose sorozata egesz jo egyebkent, £4-5 egy doboz, de ezeket orrba szajba megkuldik valodi gyumolccsel es nem a tomeg piacra keszulnek. Hogy ez most ennyiert ivosor-e vagy nem, az egyentol, atlagosan fogyasztott mennyisegtol es anyagi helyzettol fugg. Szamomra barmi ivosor £6 alatt.

@Dilikutya #16920 Mar elnezest kerek, de nem ertem mire alapozod a fejtegetesedet. Ha elolvasod a kommentemet, pontosan arrol irok, hogy 300Ft-ert nem kivitelezheto egy valodi hagyomanyos coffee stout a fentebb emlitett okok miatt, viszont aromaval/koncentratummal megoldhato. Ha a porter-t ki tudjak hozni ennyibol, akkor ezt is.

Amugy a UK-ban elek (persze hard Brexit eseten koltozok), es itt van kommersz coffee milk stout. A Siren Broken Dream peldaul tavaly a CAMRA Supreme Champion sor volt, es rengeteg pub-ban elerheto. Akkora ra az igeny, hogy a gyarto nem gyozi kapacitassal. Es ez valodi, ujvonalas jo minosegu kaveval keszul. Olcsobb kaveval es a magyar munkaberekkel ezt 400Ft-ert mar ki lehetne hozni, koncentratummal pedig ennel is olcsobban.

[ Szerkesztve ]

(#16930) jsk válasza Dilikutya (#16928) üzenetére


jsk
Topikgazda

Ezzel csak egyet tudok érteni. Ami jó volt, az is ócska lett: lásd. Soproni IPA.

Viszont a lakosság részének tökmindegy. Lehet, hogy ha lenne jó cseh szintű láger, akkor is megvennék a Kőbányait. Nincs kultúrája a jó sörnek. A magyar nagyüzemek meg inkább eltesznek plusz 100 M profitot, minthogy jobbat főzzenek. Véletlenül se csökkenjen a profitráta. A cseheknél nagyon sok kisüzemi lágerfőzde van, így helyi szinten is versenyt támasztanak a nagyüzemi söröknek.

[ Szerkesztve ]

(#16931) Dilikutya válasza jsk (#16930) üzenetére


Dilikutya
félisten

Az rettenetes. Pedig komolyan ízlett megjelenéskor.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#16932) shteer válasza Dilikutya (#16931) üzenetére


shteer
titán

Mi történt a megjelenés óta?

..szerintem jónak tűnik

(#16933) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

El vannak itt tévedve egyesek. A lakosság elsöprő többségének a 300 forint fölötti sörök már nem ivósörök. Sőt, már a 300 forintot is sokallják érte. Mi vagyunk nagy kisebbségben, ezt be kell látni.

(#16934) [CsuCsu] válasza jsk (#16930) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Ezt az igenytelenseget sok mas teruleten is megtapasztaltam. Es most vonatkoztassunk el a jovedelemtol, mert az alacsony keresetuek eseten termeszetesen ertheto, hogy miert vannak a legolcsobb termekre raszorulva.

Viszont a jol szitualt ismerosoknel is azt latom, hogy mindegy milyen az ize, csak legyen olcso es be lehessen b*szni tole. Az eteltol csak jol lehessen lakni. A profitmaximalizalo nagyuzemeket en nem hibaztatom, ok teszik a dolgukat. Ha a szart is el lehet adni, az a fogyaszto hibaja. A Soproni IPA-t konkretan azert lehetett felhigitani, mert igy is megveszik es ebben az arkategoriaban nincsen konkurencia. Ha lenne valami verseny talan nem igy nezne ki a helyzet, de akkor sem biztosithato, mert minoseg helyett arbeli verseny is kialakulhat, akkor pedig ugyanitt tartunk, csak olcsobban.

(#16935) Dilikutya válasza shteer (#16932) üzenetére


Dilikutya
félisten

Híg, savanyú, kellemetlen. Nem olyan, mint 2 éve volt.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#16936) Aranypatkány válasza [CsuCsu] (#16934) üzenetére


Aranypatkány
tag

Miért, az átlag brit nem a kommerszet issza?

Szerintem amúgy még a skandinávok sem az omnipollon, mikkelleren, to öl-ön, stb.-n nevelkednek, hanem isszák a tuborgot, carslberget, royal-t pl. a dánok. Mármint nem a sörisszák, hanem az átlagnép. Vagy nem így van?

(#16937) jsk válasza shteer (#16932) üzenetére


jsk
Topikgazda

Egy hazy kinézetű session ipa volt jó áron. Ma meg egy sima pale ale, és nem a jobb fajtából.

[CsuCsu]: Én is tapasztalom ezt. Ugyanakkor azt is figyelembe veszem, hogy nekik az nem fontos. Mások olyanra költenek el rengeteg pénzt, amit én tartok hülyeségnek. Ők valószínűleg így vannak a sörrel.

(#16938) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#16936) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Az atlag jol szitualt brit tapasztalataim szerint igenyesebb, mint az atlag jol szitualt magyar. (Ugy nagy altalanossagban, nemcsak sor teren, hanem kultura, gasztronomia es hobbik teren is. Az elet minden teruleten torekednek a jobb minosegre.) Persze eletkortol is fugg, a 40 feletti korosztaly tobbnyire a hagyomanyos ale-ket issza, de abbol is ugy latom, hogy igenylik a jobb minoseget.

A kraft itt mar mainstream. Persze nem Cloudwater vagy Verdant, hanem Brewdog, Fourpure, Beavertown, Siren, Wild Beer, Magic Rock, stb. Session IPA-k, Punk IPA, lagerek. Tele vannak veluk a boltok. A Punk IPA meg a legvanyadtabb Weatherspoons-ban is csapon van. Az a helyzet, hogy itt az ismertebb kraft fozdek ugy tudtak nagyobbra noni, hogy kialakitottak egy olcsobb headliner vonalat, ami tokeletes szupermarketbe es atlag pub-okba. Alig dragabb a kommersz nagyuzeminel, de minosegben veri. Fogy is rendesen. Az ismeroseim nagy resze nagyon nem soros peldaul, de szinte az osszes kozos osszejovetelre ertelmes sorok kerulnek elo.

[ Szerkesztve ]

(#16939) Dilikutya válasza Aranypatkány (#16936) üzenetére


Dilikutya
félisten

Gondolom, Tuborgból nem a Horvátországban főzött kukoricásat isszák.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#16940) Aranypatkány válasza Dilikutya (#16939) üzenetére


Aranypatkány
tag

Nem jobb mint az itteni.De amúgy van több fajta is. Pl. Tuborg Gold, meg Carlsbergből is van erősebb (Elephant), meg Classic, meg sok más. De amúgy egyik sem jó sör. Már sokszor voltam Koppenhágában, és a boltokban mindenki ezeket a royal meg tuborg féle söröket veszi ládaszámra.

A dán nagyüzemi sörökre egyébként jellemző, hogy rohadt erősek alkoholban, de marha szarok.
A svédek természetesen járnak át "turisztikai utakra" hajókkal... :))

(#16941) proci985 válasza [CsuCsu] (#16929) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

amugy egyik europai gyarto sem jar az amerikaiak kozeleben sem gose, sem weisse vonalon
na igen, ivosorhoz az se art, ha be lehet menni a boltba es venni meg belole ha elfogyott.

Aranypatkány:a mikkellernek van kommersz lagerje az american dream, es nagyon jo.

de egyebkent pl a nagyobb fozdek mint a Mariestad is siman vallalhato lagert foz, a karacsonyi sotet lagerjuk meg foleg.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#16942) looser


looser
addikt

Legenda NeoCitra

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#16943) mekker


mekker
őstag

A sima Dreherből (Gold) nem az anyagot vették ki, hanem a kukoricát. Ja, és kapható a Dreher Red Ale.

Ízre tényleg olyan, mint a vörös sörök, de lehetne karakteresebb is. Kicsit hasonlít a kommersz gyümis sörökre, ahol a szappanos, édes íz elnyom minden mást. Ettől függetlenül ízlett, 280Ft-ért teljesen vállalható lett.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#16944) jookomak válasza [CsuCsu] (#16938) üzenetére


jookomak
őstag

Én abszolút nem így látom. Észak-Írország után Angliában vagyok, a helyzet ugyanaz.
Tök mindegy, hogy milyen az anyagi helyzeted, akkor is a nagy többség a legegyszerűbb "csak álljunk be, mint a gerely" típusú italokat issza.
Excsajom bátyjai tele voltak, mégis minden este úgy kezdték, hogy egy üveg Buckfast, ami a helyi kevert kb. Holott bármilyen jó italt meg tudtak volna menni. A kocsmákban, klubokban meg csak a whiskykóla, gintonic és a hasonló borzalmak mennek, többnyire helyi gyártású rövidekből. Amik természetesen borzasztóak. Ez így megy a drágább, elit helyeken is. Múltkor 10 fontot fizettem egy jackie cokért valami nagyon jampi helyen. (Ne kérdezd) Anyád'
Persze van olyan réteg, aki érdeklődik a minőség iránt, legyen az étel, ital. De a kritikus tömeg még mindig az olcsóra van ráállva. Inkább elköltik taxira meg a ruhára a pénzt egy szombat esti kiruccanásnál, mint magára a minőségi piára.

Magam részéről örülök, hogy ahogy mondtad, minden boltban lehet már kapni egy punkot, vagy egy thornbridget. Sok helyen northern monk is van pl, vagy stone. Én is inkább megveszem ezeket, mint a carslberg/stella vonalat, még ha 2x annyiba is kerül. Ha meg barátokkal megyünk valahova, akkor szerencsére craft beer rajongó mindenki, úgyhogy akkor természetesen olyan helyre megyünk.

Ha Manchesterben jársz, szólj, gurítunk egy sört. Pont a vasútállomás kijáratánál van egy tök jó pub. Itt még a restiben is craftot mérnek! :D

(#16945) Lauda válasza shteer (#16896) üzenetére


Lauda
félisten

Épp most kortyolgatom ezt a sört. Borzalmas szerintem. Az üvegesnek volt egy fincsi kis íze, ez olyan semmilyen, leginkább szénsavas lötty, katasztrófa. :W Így elbaszni ezt az argus goldot...

Annó a sima argus is egy simán iható kategória volt. Helyettük gyakorlatilag csak lóhúgy maradt a lidlben. Esetleg elmegy kategória a majestik, de nagyon határeset, nekem.

[ Szerkesztve ]

(#16946) Jofi81 válasza Lauda (#16945) üzenetére


Jofi81
őstag

A Perlenbacher nem? Már abból is csak dobozos van, de régen az üveges egész jó volt.

(#16947) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Omnipollo / Siren / David Strachan Lorelei Maple Coconut Toast 2019 imperial porter

Fekete test barna illekony habbal. Illatra kokusz, csokolade, kave, porkolt malata. Izre juharszirupos cukormaz, porkolt malata, kave, kokusz, csokolade, hatterben talan nemi komlo.

Az elozo fozete imperial porter vonalon ratebeer #2, ez kb ugyanazt tudja, talan minimalis kokusszal es nemi komloval. Utobbi lehet azon mulott, hogy amit elozoleg ittam, az lehet papiron mar le volt jarva.

Nagyon ajanlott. Omnipollo webshopban meg van, vigyetek amig van. De csak ha bejon az edes vonal.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#16948) Lauda válasza Jofi81 (#16946) üzenetére


Lauda
félisten

Azt még nem kóstoltam, csak az argusokat. Megízlelem ha kapok belőle, köszi a tippet! ;)

(#16949) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Sziasztok szakik!

2 technikai jellegű kérdés:
1. Leffe, Stella, Hoegaarden üvegek betetdijasak, vagy vigyem őket a szelektív gyűjtőbe?

2 a képen látható üvegeket Bp. belváros/3-as metró/1-es villamos vonalán hol váltják vissza?:R

[kép]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#16950) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

Ivott már valaki kiemelkedően jó CSEH ipát/dipát/neipát/redipát... vagy ez tényleg nem az ő műfajuk? Ha igen, ajánlatokat kérek! :) Clock, Matuska esetleg? Vagy ezeknél is van jobb?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.