Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15401) looser


looser
addikt

Igazságot a savanyú sörnek!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15402) zoli03 válasza [CsuCsu] (#15400) üzenetére


zoli03
őstag

Ha egy kisebb városban laksz, akkor azért más a helyzet. Hiába túlárazott, ha máshol nem tudod megvenni. Pl a barna ale válogatásból egyiket se kapni nálunk sehol, meg ezeken kívül is van még pár, amit nem tudsz megvenni helyben.

(#15403) [CsuCsu] válasza zoli03 (#15402) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Nem kell helyben vasarolni, lehet rendelni interneten ezerfele sort.

Tularazast pedig arra ertettem, hogy gagyi soroket adnak dragan. Az a barna ale valogatas peldaul a legocskabb angol soroket takarja, itteni Arany Aszok kategoria. Es ennek tetejebe meg uvegben is vannak. Azok az ale-ek ugyanis 'cask' kondicionalasra lettek fozve, ahol meg erjed kicsit a pub-ban, es ugye mar eleve ott sem szamitanak jonak. Uvegben kifejezetten rosszak.

(#15404) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Üdv!

A Grimbergen sörökből érdemes mindegyiket megkóstolni, ha még nem ittam, vagy van olyan, ami alapból felejtős?

(#15405) [CsuCsu] válasza Ereshkigal (#15404) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A kriek picit gyenge szerintem, a tobbi jo az arat tekintve.

(#15406) Dorian válasza Ereshkigal (#15404) üzenetére


Dorian
félisten

Sztem nem jók, ízesített, műanyag ízűek.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15407) proci985 válasza looser (#15401) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Gyakorlatban gyumolcsbol fozott wild sourok jellemzoen 5-6 eur / 0,33-0,375 korul mozognak, illetve 7-16 eur / 0,75os uveg, azaz sikerult feltalalni az imperial stout aru es beszerezhetosegu ivosort.

Ha idekeverjuk a berliner weisset akkor ott 2-4 eur / 0,33on mar vegulis apa / ipa arban mennek a sorok, de azok meg izvilagban es komplexitasban inkabb egy APA / lager ellenfelei.

A cikkben az, hogy az amerikaiak jobb belgakat foznenek az minimum megkerdojelezheto. A valosag ezzel szemben az, hogy ket-haromszoros uvegaron kb hasonlo minoseget tudnak, amire jon a hype. Avagy ha nehez beszerezni egy sort az ember nem huzza le, a kek Chimayt meg jellemzoen kapni mindenhol. Europaban meg tenyleg par fozde van, kb a Brekeriet, a Mikkeller illetve a Temple (Uppsalaban). Utobbi mondjuk legalabb 5 eve foz es tenyleg epeizu soreik vannak, stabilan (pl a Perdition).

Szoval persze, erdekessegkent a fozdefeszt elott ez az iras jo, de nagyon is valos oka van, hogy miert nem terjed a stilus.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15408) Dorian válasza [CsuCsu] (#15400) üzenetére


Dorian
félisten

Lidli akció:

Breving Company sörök annyiért megkóstolásra méltóak.
Grimbergen szvsz full gagyi sör, Corsendonk nekem nem akkora kedvencem, de simán ér annyival többet. Bush nekem nemgyerebe, nagyon alkohol-ízű.
Warsteiner pils jó vétel, Erdinger is, de ha van 300-ért 1664 Blanc, akkor nincs miről beszélni. Tegnap Interspárga vettem egy kockával.
Guinness Draught egyáltalán nem ér annyit. Ha Original lenne, az már más, de ezt ahhoz képest vmi light verzió.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15409) [CsuCsu] válasza Dorian (#15408) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Az nem jott le, hogy ez nem a Guinness Original. Draught tenyleg nem nagy szam. A Brewing Company-hoz volt szerencsem, a cimke szep, de egy elegge lapos sort takar szerintem. Grimbergen szerintem 400-ert oke, de nyilvanvaloan kozeleben sincsen egy utos belganak. 1664 Blanc nekem szemelyesen nem jon be, de az ismeroseim szeretik, ugyhogy tenyleg nem lehet rossz vetel.

Hogy oszinte legyek, en egyik sort sem vennem a katalogusbol, szoval a velemenyem valoszinuleg nem is er sokat. Nem utik meg sajnos az ingerkuszobomet. Amennyit iszok, nem szoktam nezegetni a sorok arat, igy kimaxolom altalaban a minoseget. Persze van egy hatar amit mar soknak talalok, de eleg ritka, hogy egy megkivant sor annyiba keruljon.

Peldaul ha Magyarorszagon elnek, elso dolgom az lenne, hogy kisoprom a Csakajosor Prairie Artisan Ales Bomb! (Spaceship Earth Coffee) es Birthday Bomb! keszletet. Ezek olyan jok, hogy par ora alatt elfogy a teljes keszlet ha valamelyik webshop felrakja Angliaban. Budapesten pedig mar honapok ota ott allnak, amit kvazi erthetlennek talalok, meg a 3500 Ft/uveg ar ellenere is, egyszeruen annyira hihetetlenul finomak.

[ Szerkesztve ]

(#15410) jsk válasza [CsuCsu] (#15409) üzenetére


jsk
Topikgazda

A Birthday Bomb!-ot ittam pár hete. Valóban parádés, de az ára is az itteni viszonyokhoz képest. Mindenesetre segítettem megszabadulni tőle a Csakajósörnek.

(#15411) zoli03 válasza Dorian (#15408) üzenetére


zoli03
őstag

Itthon hol lehet Originalt venni (webshop)?

(#15412) lmno válasza zoli03 (#15411) üzenetére


lmno
őstag

Sehol...
Eddig csak Draughtot láttam meg Extra Stoutot.
Angol amazonról lehet Originalt rendelni, de elég húzós áron.

[ Szerkesztve ]

(#15413) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Csucsu, Dorian, köszi az infót! Keresek valami jobbat. :)

(#15414) jookomak válasza lmno (#15412) üzenetére


jookomak
őstag

Többen mondták már, hogy a Guinness csak Írországban jó, a többi helyen nem. Míg nem itt éltem, nem voltam oda érte, de mióta ez az egyetlen iható olcsó és könnyen elérhető sör (8 doboz 8 font), azóta kimondottan megkedveltem.

(#15416) lmno válasza jookomak (#15414) üzenetére


lmno
őstag

A dobozos Draught szerintem ugyanolyan volt mint itthon. Az Original valóban jobban ízlett nekem is, meg ugye csapolva pubokban.
Nálunk már az nagy szám, ha van egyáltalán csapolva valahol.

(#15417) looser


looser
addikt

Nekem kint a nagyüzemiek közül a Smithwick's ízlett a legjobban.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15418) Ereshkigal válasza Dorian (#15408) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Bush-ból én eddig az Ambrée-t és a de Noelt kóstoltam (1-1 üveggel), az utóbbi jobban ízlett, sőt, vennék belőle többet is, ha lenne akcióban. Az Ambrée nekem túl kesű volt, de ez ízlés kérdése. :B

[ Szerkesztve ]

(#15419) mekker


mekker
őstag

Ilyen packot vajon hol lehet kapni mainstreamebb helyeken?

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#15420) proci985 válasza [CsuCsu] (#15409) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

ja en is neztem, hogy punkosdhetfon nyitvavannak es a port santas helperjebol meg elvileg van nekik.

meg remenykedek benne, hogy a webshopjuk legendasan nem fedi egymast a valos keszlettel, szoval ha lenne nekik egy hr frederiksen akkor azt behuznam.

mondjuk a port ebbol olyan, hogy inkabb atvaltom eurora az arakat, mert forintban az ember elegge sokallna. marmint megiscsak egy talca borsodi / dreher egy uveg sorert. aztan ott a hoppin frog portfolioja amit atvaltok eurora es ugy is sokallom. jok az imperialjaik, de nem 20 euro / magnumuveg jok.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15421) Dorian válasza Dorian (#15398) üzenetére


Dorian
félisten

Lervig - Sour Suzy
Nagyon semmilyen. Enyhén savanyú, de semmi különös, az illatában pedig némi büdös összetevőt véltem felfedezni. Talán tettek bele egy kis rohasztott heringet is ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15422) [CsuCsu] válasza proci985 (#15420) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A hr frederiksen az tenyleg meses, en par Cantillon Lou Pepe Kriek-et tartogatok elfekvoben a szebb napokra. Hoppin Frog-tol a BA TORIS meg megeri szerintem, de abbol pont nincsen.

Amugy igen, koltseges tud lenni ez a hobbi. Valojaban annak ellenere, hogy itt esz a fene allandoan, en havonta 5-6 sort iszom meg. Szoval szamomra ertelmetlen mennyiseggel racionalizalni az arat, egy talca soha nem fogyna el, 5-6 dragabb sort pedig tulel a penztarcam.

(#15423) Dorian válasza [CsuCsu] (#15422) üzenetére


Dorian
félisten

Mindenkinek a saját optimális mennyiség / ár / minőség kombinációját kell megtalálnia.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15424) [CsuCsu] válasza Dorian (#15423) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Egyetertek.

[ Szerkesztve ]

(#15425) proci985 válasza [CsuCsu] (#15422) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

hoppin froggal nekem az a bajom, hogy a lervig koprodukcio sippin into darkness 4-5 euro/0,33ert remek ar/ertek aranyu karakteres imperial stout, a 15-20 euro/0,75os boris meg annyit nem er szvsz

ja hat en se ittam alkoholt kb egy honapja.

talcat en utobbi ot evben egyszer vettem (leszamitva ket alkalmat amikor hazibuliban en voltam a host), amikor a jackhammert nem lehetett mashogy kapni. ha jol emlekszem 10 honap alatt fogyott el es eleg sokat elosztogattam belole.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15426) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Ugar Brewery Stróman - New England IPA
10/10

Zseniális.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15428) [CsuCsu] válasza #68686080 (#15427) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Gondolom Dilikutya szamara az volt az addigi legjobb. Mindenki mashol tart. A HopTop jo peldaul, de en azert nem cserelnem el erte a Cloudwater Chubbles-t.

(#15430) Dilikutya válasza #68686080 (#15427) üzenetére


Dilikutya
félisten

Jó hát mi alföldi parasztgyerekek a Kőbányaira is megváltóként tekintünk itt a tanyán, nemhogy egy neipára. Én kimondottan szeretem az Ugar söröket, fejlődnek. Meggyeset nem ittam még tőlük, de hogy bármelyik barna annyira rossz, hogy kiönteni... azért ez már sznobság. A Borsodi Tüzest kiöntöttem, igen, de az lóhúgy.

Megnyugtatlak, hogy a Stróman akármelyik Mad Scientist ipával felveszi a versenyt. Külföldi 4-5x árú csodákat meg nem ismerek, ganéjhordás után ezek is jól esnek. Igaz a Strómant frissen kell inni, megmondta a sörfőző gyerek is, üvegesen pl. Szolnokra csak oda szállítanak, ahol végig hűtve is tudják tárolni.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#15431) jsk


jsk
Topikgazda

Nehéz a kettőt összehasonlítani, mert mire ideérkezik egy külföldi ipa/neipa/stb., addigra vélhetően "megöregszik". Ha egyáltalán friss volt. A BYM is emiatt nem küld külföldre semmit. Remek cserealap az angollal. Küldsz egy Money Gun-t, ő küld egy friss Cloudwater-t :)

(#15433) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Jövő szerdán érdemes lesz benézni a Hopaholic-ba, Brewdog tap takeover lesz. :)

Tangerine Zephyr
Small Batch Session Sour Ale
AB:22
AB:23
Clockwork Tangerine
Dead Pony Club
Punk IPA
Elvis Juice
AB: 24
Jack Hammer

(#15434) jsk válasza Jhonny06 (#15433) üzenetére


jsk
Topikgazda

Az Abstrakt-ok miatt szerintem benézek.

(#15435) [CsuCsu] válasza Jhonny06 (#15433) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Orvendetes, hogy van Abstrakt.

(#15436) Kergeboci


Kergeboci
tag

Ahogy sörszerető kolléga lentebb említette jönnek a tap takeoverek budapestre jövő héten.

Itt a részletes szórás:
https://bpbw.hu/hu/esemenynaptar/

Az érdekesebbek:

Megőrült Omnipollo lista:
https://www.facebook.com/events/239315063284499/
Poppelsek:
https://www.facebook.com/events/1928385470504993/
A már említett BrewDog:
https://www.facebook.com/events/587310028306146/

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#15437) looser válasza Kergeboci (#15436) üzenetére


looser
addikt

Boci, világosíts fel légyszi: ezek a tékóverek olyanok, hogy ha van bpbw karkötőd, akármid, akkor ezek is benne vannak, vagy az csak a rendezvényen fellelhető sörökre és időpontra vonatkozik?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15438) qltsar válasza looser (#15437) üzenetére


qltsar
addikt

Ezekbol elvileg kapsz 10% kedvezmenyt, ha egy sessionre van jegyed.

(#15439) [CsuCsu]


[CsuCsu]
őstag

Kis dicsekves, majusi adag ;] :

[ Szerkesztve ]

(#15440) looser válasza qltsar (#15438) üzenetére


looser
addikt

Na az szuper. Majd meséljetek :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15441) jookomak válasza [CsuCsu] (#15439) üzenetére


jookomak
őstag

Melyik webshopból?

(#15442) [CsuCsu] válasza jookomak (#15441) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

https://capsandtaps.vendecommerce.com/

(#15443) qltsar válasza looser (#15440) üzenetére


qltsar
addikt

En nem megyek:DDD, talan majd a tobbiek meselnek:).

(#15444) Kergeboci válasza looser (#15440) üzenetére


Kergeboci
tag

Tervek szerinte a BrewDog-on, Omnipollo-n, To OI-n, Pyynikin és talán a The Garden-en látogatást teszek (nagyjából ez a prioritás sorrend is). Oszt meglátjuk, munka mellett, hogy bírom. :))

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#15445) Dorian


Dorian
félisten

Na, ez elég fasza :K
Erőteljes vörös sör, jó sok komlóval, IPA-s illat-ízkombinációval.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15446) L4D1K


L4D1K
őstag

Múlt hétvégén a Csakajósörben kíváncsiságból megkóstoltam az AleSmiths Speedway Stout-ot. Bár ne tettem volna... Nálam új etalon lett.

# ANTAL Tuning #

(#15447) L4D1K válasza Dorian (#15445) üzenetére


L4D1K
őstag

Mondtam én neked, hogy az a legjobb :))

# ANTAL Tuning #

(#15448) tomazin


tomazin
veterán

Amit nagyon dicsertek cloudwater ipat, azt lehet itthon kapni?

(#15449) Dorian válasza L4D1K (#15447) üzenetére


Dorian
félisten

A rózsaszínt most bontottam, az íze nagyon érdekes és nagyon csajos: összetett ízű gyümölcsös limonádé.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15450) L4D1K válasza Dorian (#15449) üzenetére


L4D1K
őstag

Nyáron 45 fokban visszatérek rá. Ilyen esőben marad vmi nehezebb.

Ezek a sour ale-ek még mindig valahogy nem bejövősek... Vagy csak nem ittam jót.

# ANTAL Tuning #

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.