Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15351) looser válasza boci001 (#15350) üzenetére


looser
addikt

A nemjóját, egészségedre :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15352) boci001 válasza looser (#15351) üzenetére


boci001
csendes tag

Köszi. :)
Még néhány a könnyebb műfajból, nőnemű gyűjtés. Azért a kókuszos engem is izgat kicsit.

(#15353) tomazin válasza boci001 (#15350) üzenetére


tomazin
veterán

A zubr nem valami bolenyfuves tomeny? :S

(#15354) boci001 válasza tomazin (#15353) üzenetére


boci001
csendes tag

Láttam ezen a néven töményet is, de az nem igazán az én műfajom.

(#15355) qltsar válasza tomazin (#15353) üzenetére


qltsar
addikt

Zubr a sör, a Zubrowka a bölfényfű vodka: [link]

(#15356) perempe válasza boci001 (#15350) üzenetére


perempe
addikt

a 10-es Krusovice nagyon ismerős, 50 centért vettem többet pár hónapja egy szlovák Tescoban. csapolt Corgont csak egyszer ittam.

melyiket ajánlod az ipari sörök közül? mennyibe kerülnek? hol?

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#15357) looser


looser
addikt

A nagy magyar élelmiszerláncban olasz gyártású japán sör kapható :-)
249Ft

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15358) boci001 válasza perempe (#15356) üzenetére


boci001
csendes tag

Még nem ajánlom egyiket sem, este raktam be hűteni. Két St. Omer volt a nap befejezése, kellemes francia blonde sör.

Vásárlás helye Carefour, Nowy Sacz, PL. A nagyüzemiek 2-5 zloty, a kézművesek (képen üvegben) 4-9 zloty. (1 zloty kb 75 Ft) Komoly választék volt a kézművesből, kb 10 gyártó 30-40 féle söre. Ez nem rossz egy multitól. :)

[ Szerkesztve ]

(#15359) looser


looser
addikt

(#15360) qltsar válasza looser (#15359) üzenetére


qltsar
addikt

Ehh...szerencsére ma már egyszer túlestem ezen...

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

(#15361) proci985 válasza looser (#15359) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

a brand epites remek, csak ahhoz eloszor kiszamithato alapsort kene fozni egy ideig aztan ha az megy akkor lehet mellette kiserletezni.

mi ket eve voltunk utoljara elesztoben, akkor az volt a tapasztalat, hogy budapesti mercevel eleg dragan epp elfogadhato soruk volt csak csapon. ha beer geekekre lovik be a helyet akkor az nem opcio, hogy van hetfele epp elfogadhato american pale ale meg egy hasonlo kategoriaju stout es minden erezni, hogy hat az alapanyagon azert sporoltak.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15363) [CsuCsu] válasza proci985 (#15361) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Egyetertek. Az alapsor hianya gatolja a terjeszkedest. A brand epites resze maga az alapsor, azt kell teriteni a sorozokben, ahol az emberek megkedvelik es ezert hajlandoak kiprobalni az extrabb dolgokat a fozdetol. A Brewdog sem a Paradox-szal notte ki magat, hanem a mezei Punk IPA-val, amit teritenek ahol csak tudjak. Nem is csoda, hogy a legtobb sikeres kraft fozdenek van 2-3 jol definialt alapsore.

Kiszamithato jelenlet is kell meghatarozott mennyisegu sorozoben, amit szinten alapsorrel lehet csak biztositani. Ezt mar a leghipsterebb londoni garazsfozdek is tudjak, a legkisebb ismeretlen fozdenek is van 1-2 alapsore, ami csapon van 4-5 kornyekbeli pub-ban es dobozosan a kornyekbeli uzletekben/bufekben.

Viszont en ugy latom, hogy sok magyar fozde forditva ul a lovon, a nem-sor-geek sorozoknek pedig nagy kockazat bevallalni az extrabb es fogyaszto szamara ismeretlen alkotasokat brand hianyaban.

[ Szerkesztve ]

(#15364) proci985 válasza [CsuCsu] (#15363) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

pontosan. meg legutobb amikor ott voltam nem az volt a baj, hogy nem mertek kiserletezni, hanem az, hogy nem voltak jok a soreik csapon. ha a cel az ipa megismertetese, akkor kellenek a kozeputas de megis karakteres sorok, mint pl a punk. ami a maga modjan egyebkent szvsz van annyira jo, mint a paradox. vagy siman jobb ipakent, mint az AB:23 volt barley winekent (vagy ugy altalaban sorkent). legalabb azon a szinten, hogy az ember ne erezze, hogy hat ez ennyit nem er meg, mert nem fog tobbet probalni.

aztan utana lehet kiserletezni.

meg lehet felhozni az omnipollot, nade Omnipollobol ahogy szamolom 32fajtat ittam az utobbi 5 evben. mindezt ugy, hogy emlekszem amikor par eve megkostoltuk a Punkot es a Nebuchadnezzart, hogy irtak mennyire jo, aztan tenyleg. es azota is.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15365) looser


looser
addikt

Hát srácok, hasonlóképp érzek, de Dani azért ott volt az elején, szervezte a Főzdefesztet, amiket azért a mai napig emlegetünk. Ezzel szemben a "forradalmi" meg "punk" valahogy kiveszett az egészből (tényleg, Grabanc szokott még készülni? Nekem Gergő maradt a punk, a magyar Mikkeller, már ha nem sértődik meg ezen :-) szóval fura nekem BD-ről,-től olyanokat olvasni hogy a "a hazai kisüzemi söripar védőszentje és mecénása", "sörbrandeket épít", "Ritka a...jó marketinggel megtolt sör", "mivel mi járunk az élen, a megoldásokat is mi találjuk meg". Mintha valami nagyon megváltozott volna útközben. Én örülök, hogy van az Élesztő, bár magam nem járok oda. Valószínűleg KK-t ha kérdeznénk (mivel magasan az ő blogját tartom a legjobbnak; egyszerre informatív és irodalmi) ő is csak PC-n nyilatkozna erről a dologról. Mindegy is végül, mindannyian megtaláltuk azt, amit szeretünk :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15366) proci985 válasza looser (#15365) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

igen, par eve emlekszem amikor eloszor voltunk ott, egy elmeny volt vegre Budapesten jo magyar sort inni.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15367) [CsuCsu]


[CsuCsu]
őstag

UK-ban eloknek, vagy ismerosokkel rendelkezoknek:

A Cloudwater unnepli az egy eves webshopot, ezert egy honapig ingyen szallit (minimum hat doboz sor). Emelle ujrafoztek a legjobbnak tartott IPA-jukat (Chubbles) es ujraertelmeztek egy masik legendat (DIPA v3.1).

Tobb info errefele.

[ Szerkesztve ]

(#15368) NoLF válasza proci985 (#15346) üzenetére


NoLF
addikt

millió vegán hely van pesten ami kifejezetten jó és egyáltalán nem fogyókúrás.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#15369) qltsar válasza looser (#15365) üzenetére


qltsar
addikt

Nana...azert ne allitsuk be mar ugy, hogy csak o szervezte a Fozdefeszt-et...amit kiallitoi oldalrol hallgatva 'elmeny' volt megelni. Cifra torteneteket meseltek annak idejen tobb kiallito barataim is...persze a vendegkor ebbol nyilvan nem eszlelt semmit (szerencsere). Termeszetesen a negativ oldalt sem kell/lehet teljesen egy emberre raakasztani.

Valahol ott kezdhetett a melyrepules iranyaba menni az egesz, amikor a 32-esek tererol kinotte magat az egesz, meg a Budai rakpartos szerintem jo volt helyszinileg.

(#15370) looser válasza qltsar (#15369) üzenetére


looser
addikt

OK, akkor másik megvilágításban: ki volt a rendezőasszisztens a SW1, Ben Hur, Titanic stb. filmeknél? Szerintem 1000-ből 1 ember mondja meg. Dani volt FF arca, még ha nagy is :-) Akkor kezdődött ez az egész, nem csak Magyarországon, hanem egész K-EU-ban, aztán legális lett az otthoni sörfőzés, elindultak a versenyek, ami mögött már elég komoly szakértői gárda van; szóval csak azt akarom ebből kihozni, hogy 2011-12-ben azért még nem nagyon volt tapasztalat egy ilyen rendezvény lebonyolításában. Ezt már többször írtam, hogy elfogadom, ez így természetes, hogy professzionalizálódik ez az egész, csak sajnálom a jó (alacsonyabb) árakat, ami a fenti cikkben "marketinggel megtolt sör" igéje alatt materializálódik.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15371) qltsar válasza looser (#15370) üzenetére


qltsar
addikt

Szerencsere az olcsobb sorokre, helyekre vannak alternativak.

(#15372) looser válasza qltsar (#15371) üzenetére


looser
addikt

Persze, van egy pár, csak az eredeti topicra reflektálva nekem is ambivalens érzéseim vannak. nekem a Legenda és Rizmajer ilyen. Azért megy az eke rendesen a KS topicban is.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15373) tomazin válasza qltsar (#15369) üzenetére


tomazin
veterán

Marmint kalvin-mikszath-lorinc pap terekre gondolsz? ;]

(#15374) jookomak válasza tomazin (#15373) üzenetére


jookomak
őstag

Ha jól emlékszem, akkor már a Lőrinc pap téren sem volt hivatalosan, csak a Krúdy Gyula utcában. ;]
Nézzen valaki vissza egy akkor pavilon-térképet! :D
De tény, hogy azok voltak a legjobbak. Aztán Bart úr nagyravágyásának köszönhetően túlnőtték magukat, belépő, stb, aztán kész, volt, nincs.

(#15375) qltsar válasza looser (#15372) üzenetére


qltsar
addikt

Ez csak a public topic...láttad volna az igazit :DDD...

@tomazin: is :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15376) looser válasza qltsar (#15375) üzenetére


looser
addikt

Na ne izgass, az merre van? :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15377) tomazin válasza jookomak (#15374) üzenetére


tomazin
veterán

De volt, térkép nélkül emlékszem, hogy ott volt a kalti (kaltenberg, nem a kaltenecker) a legelején, ahogy megérkeztünk a máriáról.

Ez így igaz, azok voltak a legjobbak (nekem a műegyetem rakpartos kimondottan nem jött be). De "Bart úr nagyravágyásának köszönhetően" ez a kijelentés szerintem erős. Elindult egy folyamat, aminek az lett az eredménye, hogy egyre többen látták meg, hogy van ám élet a bőcs-kőbánya-sopron-pécs tengelyen kívül is. Emlékszem anno magunkban ültünk a tompa angyalban és max 1-2 érdeklődő ha beesett. Ma meg helyfoglalás nélkül esélytelen. Ugyanez lett a feszttel is, ahogy nőtt úgy lett egyre kevésbé családias, baráti, úgy kellett megtenni bizonyos lépéseket, hogy kezdjenek valamit a növekvő igényekkel.

[ Szerkesztve ]

(#15378) jookomak válasza tomazin (#15377) üzenetére


jookomak
őstag

Nem tudom pontosan hogy zajlott (talán qlstar megerősíti), de a következőt képzelem el. Hasraütésszerűen első főzdefeszten egy kitelepülő stand ára, legyen 500k. Látá az úr, hogy ez jó. A következőn legyen 700k. Látá az úr, hogy ez jó. A következőn legyen egy millió. (Itt már drágulnak a sörök is, mint a veszedelem). Ok, nő az érdeklődés, egyre többen vannak, behozzák a street foodot. Tovább nőnek az árak mindkét oldalon. Hm, hogy lehetne még több bevétel? Metapay kártya. Saját pohár belépő gyanánt. Metapay nem jó, vissza kp. Legyen fizetős a budi.
Egyszerűen vannak rendezvények, amik nem tudnak tovább növekedni egy bizonyos szintnél. A főzdefeszt még akart egyet lépni előre, az lett az eredménye, hogy elbukott. Félre ne értsd, én szerettem kijárni, megvolt az a hangulat, hogy na EZ a kézműves sörfesztivál. Ez most úgy néz ki, hogy van 5 kisebb más. Illetve megmaradt a cseh, bár néha azt látom, ők se tudják, hogy hol, és mennyit akarnak. Meg az oktoberfest majmolás. Vagy ott volt a bbb, beer burger bbq. Tök korrekt rendezvény volt az is. Vagy a hamburger day (erős kézműves-kraft sör jelenléttel). Ezek is bedőltek.

(#15379) tomazin válasza jookomak (#15378) üzenetére


tomazin
veterán

A főzdefeszt még akart egyet lépni előre, az lett az eredménye, hogy elbukott.

Ez ellen mit tudott volna tenni? A mikszáthon az utolsón lépni nem tudtál. Úgy indultunk el sörért, hogy 2-t kértünk, mert egyet megittunk, aztán a következővel kiálltuk a sort.

De abban igazad van, hogy odáig "fejlődött", hogy már észrevehető volt az összeg amit otthagytál.

(#15380) [CsuCsu] válasza tomazin (#15379) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A BPBW csinalja jol. Limitalt szamu jegy, a tomeg kontrollalt, de fizetni kell. A problema, hogy magyar viszonylatban draga. Gondolom a kulfoldi fozdek nem voltak olcsok. Kivancsi vagyok milyen lesz, ha kihozzak a ritka es keresett cuccokat akkor jovore nem lesz problema megtolteni meg ilyen aron sem. De vakon, sorlista nelkul elegge kerdeses.

A Hop City (Northern Monk csinalja) es a Mikkeller sajat rendezvenye is ugyanigy szervezodik. Ha tul sok az ember, elvezhetetlenne valik.

(#15381) looser válasza jookomak (#15378) üzenetére


looser
addikt

Szerintem a végén a városligeti lehetett volna a megoldás: senkit sem zavart a tömeg és el lehetett férni, este is. Akinek nem jutott hely, leheveredett a fűbe. Állati hangulatos volt szerintem, bár nem találtam ki elsőre a Hungáriára :-D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15382) ROBERTOH válasza looser (#15381) üzenetére


ROBERTOH
őstag

Az nekem is bejött. Lehet tudni róla, hogy miért lett vége?

ez a kedvenc aláírásom

(#15383) jsk válasza ROBERTOH (#15382) üzenetére


jsk
Topikgazda

A városligetes helyszínt én is szerettem. Igazi piknik hangulata volt. Szerintem a magyar főzdéknek a végén egyszerűen nem érte meg a Főzdefeszt anyagilag. Az utolsó kettő idejében már elérték az elérhető fizetőképes közönséget. Azóta tuti, hogy csak lassan növekszik.
Anno nyertünk FB játékon 5 ingyen sört és egy ingyen kaját. A Zip's standnál csak húzták a szájukat. A kajásnál a szemembe mondták a jó étvágyat helyett, hogy szemetek a szervezők, mert nem elég hogy fizetnek a helyért, de még ingyen is kell adniuk a nyereményt, holott ezt a Főzdefeszt hirdette meg.

Mindenesetre a fizetős wc annyiből jó volt, hogy normálisan takarították, nem hánytad el magad, ha bementél.

Nagyjából helyette lett a Kraft, a maga kis industrial helyszínével a "világvégén". A ligetbe legalább jöhettek a gyerkőcök. Földre takaró, étel, üdítő, labda, futkorászás.

[ Szerkesztve ]

(#15384) looser válasza ROBERTOH (#15382) üzenetére


looser
addikt

Sajnos nem tudom, de gondolom a szervezők valami rentábilisebb dologba akarták fektetni a pénzük. Ha a helyszínre gondolsz, azt a lakók elégelték meg, ezért kellett költözni. Épp most térek át másik telefonra és nézegetem a memóriakártyán lévő fotókat és találtam 1-2-t az 5. Főzdefesztről (2013.06.07-09) :-)
Ez itt alább pl. a Lőrincz pap téren egy spontán alakult tánccsoport. Ha jól emlékszem, pár ember kezdte el, utána sokan csatlakoztak, gyerekek, felnőttek is. Nagyon jó hangulata volt.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15385) Nunder


Nunder
őstag

Hölgyek, Urak.

Csütörtöktől Lervig akció az Aldiban!

Sour Suzy - 3.16
Lucky Jack - 3.54
Hoppy Joe - 3.5

[ Szerkesztve ]

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#15386) qltsar válasza Nunder (#15385) üzenetére


qltsar
addikt

Meghaltam :DDD :R

(#15387) looser válasza qltsar (#15386) üzenetére


looser
addikt

Mert akkor nem lesz olyan savanyú! Én egy kis szikvizet is tennék hozzá, pár csepp citromot, lime-ot és pici gyömbért belereszelve.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15388) Kergeboci válasza looser (#15387) üzenetére


Kergeboci
tag

Én meg ezek után oda mennék hozzád, kivenném a kezedből a poharad, kiborítanám a wc-be és vinnék neked sört helyette :))

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#15389) qltsar válasza looser (#15387) üzenetére


qltsar
addikt

Ha majd egyszer ráérzel a savra, bánni fogod amit leírtál :DDD....!

[ Szerkesztve ]

(#15390) Jhonny06 válasza looser (#15387) üzenetére


Jhonny06
veterán

Persze, meg akkor már egy kis komlót is.. a végén még igazi sör lesz belőle :DDD

(#15391) jookomak válasza qltsar (#15389) üzenetére


jookomak
őstag

Nagyon sokszor próbáltam ráérezni, de sose sikerült. Egy valamilyen berliner weiss-ra mondtam, hogy ha úgy állok hozzá, hogy egy jó kis üdítő a 40 fokban, akkor ok.
Ha sour-t akarok inni, akkor kérek bármit a legendától, vagy valami kevésbé menőt az élesztőben. ;]

Tényleg, a marionett mikor szűnt meg?

[ Szerkesztve ]

(#15392) looser


looser
addikt

Na, úgy mindannyótoknak válaszolva: nem ittam még a pop lambicokon (közértben kapható gyümölcsösök) kívül echte, jó belga darabot. Mekyik az, ami úgy 2e Ft-ig olyan, hogy na azt muszáj, mert azzal belekóstol az ember a vadélesztős történelem legmélyébe?

jookomak: most nyáron lehet, hogy sikerrel jársz >:> Toltam egy Kozsó no cukit pénteken, de nem tudom őszintén szólva, mi van vele, mert meghatározhatatlan mellékíze volt. Nem rossz, de nem is jó. A KIT, Joker és BB még mindig jók.

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#15393) proci985 válasza qltsar (#15386) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

en egy probat tennek veluk, apat es ipat is tudnak nagyon jot fozni, bar ahogy nezem ezek nem szuretlenek (meg nem is kerulnek annyiba, mint a zipper es a supersonic).

btw a skandinavok a berliner weissenel komolyan gondoljak, hogy nem raknak bele cukrot, szoval a szorpos otlet annyira nem ordogtol valo.

looser:

Ezekbol van 0,375os ami arban kb befer:
- Oud Beersel 135: Komplex, szinte egyaltalan nem savas
- Tilquin Oude Gueze: kb az Oude Gueze szintje.
- Mikkeller SpontanCassis (mas spontan variansok is jellemzoen vannak csakajoban. Nagyon sokat dolgoztak a Lindemannal. Gyumolcsos, kozepesen savas. Gyakorlatilag izvilagban a Lindmans variansa szvsz.
- Lindemans: Belgaban mindig van, ez elegge savas. Talan a legolcsobb es legegyszerubben beszerezheto.
- Cantillon Gueze: Nagyon savas es finom. Relative nehezen hozzaferheto

Ha talalnal: 3 Fountainen, Boon Geuze, Rodenbach, de jellemzoen nekik 0,75oseik vannak amik 3-3500 korul indulnak. Amerikaiak felejtosek belga soroknel, jellemzoen a csucs soreik dupla-tripla aron tudjak a bejaratott belgak tudasat, egy ket specialis esettol eltekintve mint a Brooklyn Black Opsa.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15394) qltsar válasza looser (#15392) üzenetére


qltsar
addikt

Lindemans Gueuze Cuvée René

Boon Oude Geuze

Timmermans Limited Edition Oude Kriek (2013) - életem egyik legsavanyúbb bármije.

Dugges Black Currant - ez érthetetlen, hogy hogy lehet csak ennyi ponton.

Mikkeller SpontanSeabuckthorn

(#15395) somasz válasza looser (#15392) üzenetére


somasz
addikt

Boon Oude Geuze Mariage Parfait 0,375l - 2000 Ft

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#15396) tomazin válasza looser (#15392) üzenetére


tomazin
veterán

Nem biztos, hogy erőltetni kell. Nem mindenkinek való ez a vonal. Kint brüsszelben elvittem a családot a Cantillonba. Körbementünk, aztán a végén kaptunk egy pohár gueuzet meg egy krieket. Az elsőt senkinek nem sikerült meginni (de volt kirakva vödör ahová lehetett önteni, szóval ami messze nem volt üres) a másodikat is csak vékonyan.

[ Szerkesztve ]

(#15397) [CsuCsu] válasza looser (#15392) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Ha hozzafersz, Brasserie Cantillon-tol barmit. A malnas Rose de Gambrinus az egyik kedvencem, de a kriek-ek is eszetlenul adjak.

[ Szerkesztve ]

(#15398) Dorian válasza Nunder (#15385) üzenetére


Dorian
félisten

Nos, a Lervig Hoppy Joe nagyon finom! Éppen egy norvég filmet néztem, úgyh még inkább átjött az érzés ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#15399) zoli03


zoli03
őstag

Lidlben lesz sörakció: [link]. Lesz pár újdonság is, ami eddig nem volt náluk.

[ Szerkesztve ]

(#15400) [CsuCsu] válasza zoli03 (#15399) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Van 1-2 jo darab, de osszessegeben elegge lagymatag. A legjobb ar/ertek aranyt a Grimbergen es Erdinger sorok hozzak.

A Bush es a Corsendonk meg jok, de nem jobbak annyival a Grimbergennel mint amennyivel tobbe kerulnek.

Az angol es ir soroket felejtsetek el, tularazott az osszes (kiveve Guinness).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.