Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3601) Isten88 válasza DrJános (#3600) üzenetére


Isten88
senior tag

Félreértesz. :) Vettem egy 32 GB-os mSD-t a telefonba, és szeretném pendriveként is használni, pl. 6-8 GB-os fájlokat hordozni rajta. A darabolt-csomagolás és a fájl szeletelése időigényes és körülményes, ezért keresek megoldást a problémámra. :)

(#3602) DrJános válasza Isten88 (#3601) üzenetére


DrJános
aktív tag

Ja bocsi. Ezt nem tudtam. :B Valamiért úgy rémlett mintha HD-s videót akarnál rá rakni mindenféle képen. Amúgy eddig nem is tudtam, hogy a Fat "elfogy" 4 gigánál, mondjuk mivel óriás fájlokat sosem raktam ilyenre így még nem találkoztam eme gyengéjével.

Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10

(#3603) Isten88 válasza DrJános (#3602) üzenetére


Isten88
senior tag

Igen, azok a fájlok, amiket jelenleg rá szeretnék/szerettem volna tenni, azok HD videók, de nem mobilon szeretném lejátszani, hanem "hordozni" szerettem volna.

(#3604) Dency01 válasza Isten88 (#3601) üzenetére


Dency01
aktív tag

Darabolás miért lenne időigényes? Ugyanaz mintha másolnád. Total commanderben fájl/fájl darabolása, nyomhatod egyből kártyára.

Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.

(#3605) Isten88 válasza Dency01 (#3604) üzenetére


Isten88
senior tag

Valamiért nem szereti a TC a kártyákra/pendriveokra való szeletelést, de alternatívaként ez lesz, mert a másik megoldás nekem nem annyira tetszetős. (Ext2/ext3-ra formázni a kártyát, csak ugye a windows nem kezeli ezt a fájlrendszer-formátumot, csak ha nagyon akarja az ember...de ebbe nem szeretnék belemászni.)

(#3606) Isten88


Isten88
senior tag

Nem lehet azt valahogy megoldani, hogy a menübe lépve (ahol a telepített alkalmazások vannak) az utolsó használt oldalt nyissa meg, ne mindig az elsőről kelljen lapozni? Ha igen, hogyan? Pl. mint ahogy az x10 mini pro-nál van.
Köszi a válaszokat előre is! :)

(#3607) Isti2 válasza Isten88 (#3606) üzenetére


Isti2
aktív tag

Talán némileg segíthet, ha a legtöbbet használt programok szerint rendezed a menüt.

(#3608) Timer


Timer
veterán

Már a kezdetektől olvasom a fórumot, de egyelőre még várok a vásárlással, több okból is. A kabócázás egy dolog, örülnék, ha nem lenne, de nem ez a fő ok, amiért várok. Azoktól kérdezném, akik rendelkeznek a készülékkel: hogyan áll a helyzet az üzemidőket tekintve? Nagyon harmatosnak tűnik az akkumulátor, nem tudom, az én használati szokásaim mellett meddig bírná. Röviden: állandó email szinkronizáció (20-30 email oda-vissza minimum), napi maximum 20 perc beszélgetés, néhány sms, durván másfél óra böngészés mobilneten, fényerő 2/3-on, éjjelre eszköz kikapcsolva. Szerintetek ezzel a metódussal bírna legalább 2 napot a készülék? Sajnos ismerve magamat, ha naponta tölteni kell a kicsikét, szinte biztosan megfeledkezem majd erről, egy lemerült telefonnál pedig csak nagyon kevés idegesítőbb dolgot tudnék mondani. Pláne, hogy Murphy mindig gondoskodik az ilyen esetekben arról, hogy éppen nagyon kelljen telefonálni.

Más. Androidon van arra megoldás, hogy létrehozzak egy olyan profilt, amelyben aktív a bluetooth, és ezt a profilt minden nap automatikusan aktiválja a rendszer egy megadott időtartamban, majd visszaálljon az alap profilra?

(#3609) markitos válasza Timer (#3608) üzenetére


markitos
csendes tag

Üdv!
Tegnap osztálykirándulásra mentem hajnal 5kor, és mivel reggel raktam a töltőre a telefont nem sikerült csak 80%-ra feltöltenem, és este 8ig 20%-ra sikerült lemerítenem, de mindezt úgy hogy folyamatosan ment a net, vonaton oda vissza legalább 2 de lehet 3 óra játék is volt, és még telefonálgattam is vele. Szerintem ha ilyet kibírt lemerülés nélkül, akkor nem olyan vészes az aksi.
Főleg az utóbbi időben, eleinte nekem is hamar merült, de amióta fel lett töltve párszor (meg 2.3.4 van rajta pár napja, lehet az is segít) azóta nagyon fasza minden, és többet bír. Szerintem azokkal amit te elmondtál kibír 2 napot, ha éjszakára kikapcsolod.
UI: Fényerő 50%on van.

(#3610) lintaba válasza Timer (#3608) üzenetére


lintaba
csendes tag

A bluetooth-ra Llama amit ajánlani tudok. Rengeteg beállítása van (helytől, időtől, töltöttségtől, stb.) függően képes rengeteg dologra (fényerő, moblinet, wifi, bluetooth, intentek küldése(!) ), és ráadásul ingyenes.

Töltöttség: Eleinte nekem egy napot sem bírt ki (folyamatos wifi vagy mobilnet, max fényerő, folyamatos használat), de azóta már jobb. Tegnap például 2 órányi folyamatos wifi kapcsolat (szinkronizálás, netezés, netrádió halgatás) után is kb csak a fele ment le. De normál használat (mondjuk bekapcsolt wifi) mellett nekem azt írja, hogy 26 órát simán kibírna. Tedd fel a quick settingset, és mindig állítsd a fényerőt úgy hogy még jól lásd, de a lehető legkissebb legyen.

(#3611) Timer válasza lintaba (#3610) üzenetére


Timer
veterán

Lintaba, Markitos!

Köszönöm a válaszaitokat! Tulajdonképpen, ha az általatok leírtakat figyelembe veszem, az én használati szokásaim mellett vélhetően tényleg kihúzza a kis akkumulátor 2 napig.

Most már csak azt kell megvárnom, míg végre bekerül a Telenor kínálatába (ha bekerül ebben az életben egyáltalán...)

[ Szerkesztve ]

(#3612) troland26


troland26
őstag

nem nagyon használom még a telefont ( megfelelő tok hiánya ) az állapot menüpontba mit jelent az , hogy akkumlátor készültsége : kisütés .. ? :F

(#3613) lintaba válasza troland26 (#3612) üzenetére


lintaba
csendes tag

azt hogy éppen nem töltöd, hanem merül.

(#3614) dokee78 válasza Timer (#3611) üzenetére


dokee78
félisten

Nem fogja a 2 napot kibírni ugyanis a gyakorlat màst mutat.

(#3615) Pityu89


Pityu89
senior tag

Örömteli, hogy más is nehezen nyitja az usb takarót, nem csak én. :DDD Pengével én is levágtam egy kicsit és már használhatóbb .:) Hátlap is recsegett, beraktam egy papírlapot a kamera alá. Befejeztem a telefon gyártását. :D

(#3616) lintaba válasza Pityu89 (#3615) üzenetére


lintaba
csendes tag

nem tudom miért nem tudták az aljára tenni a jacket, meg a töltőt. Nem elég hogy hónapok kellenek amíg az ember megszokja, de a fejhalgató is elég hamar meg fog így halni. Ráadásul jack+usb esetén alig lehet bekapcsolni

Tegnap kipróbáltam egy fehéret, és fura módon sokkal használhatóbb a home gombja, mert könnyebb benyomni. Miért nem tudták a feketét is ilyenre csinálni? :F

(#3617) fatal` válasza lintaba (#3616) üzenetére


fatal`
titán

Miért halna meg hamarabb a fejhallgató? Pont, hogy később, mivel nem a zsebed aljáról tekeredik a kábel, hanem felülről gyakorlatilag érintetlenül.

(#3618) kexksz válasza fatal` (#3617) üzenetére


kexksz
addikt

Mert fejjel lefele nem szabad zsebre rakni? :D

(#3619) lintaba válasza kexksz (#3618) üzenetére


lintaba
csendes tag

miért ne szabadna? szerintem pont hogy úgy a kényelmesen eltehető és elővehető, és biztonságosan tárolható, ha kijelzővel befelé, fejjel lefelé van.

(#3620) fatal` válasza kexksz (#3618) üzenetére


fatal`
titán

De igen, de minek raknám zsebre fejjel lefele? Ha rendesen van akkor sokkal könnyebb elérni pl. a hangerőszabályzót és nem kell kivenni a metrón (például).

Amúgy meg szvsz teljesen mindegy hogy alul vagy felül van a csatlakozó.

Akinek nem tetszik, hogy felül van az vegyen sima minit, azon alul van. :D

Jack+USB esetén meg simán be lehet kapcsolni.

[ Szerkesztve ]

(#3621) Enci1983 válasza Isten88 (#3606) üzenetére


Enci1983
senior tag

Home gomb hosszú lenyomásával felugrik egy ablak az utóbb használt appok listájával, még be sem kell menned a menübe.

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.

(#3622) 5oultrain


5oultrain
aktív tag

Sziasztok!

Nemrég cseréltem le a telefonom egy x10 mini pro-ra, így én is gyarapítom a tulajok sorát.. és persze lenne nekem is pár kérdésem.

1. A fény érzékelő mire jó? Mert eddig azt hittem, hogy automatikusan állítja a kijelző fényességét a kültérhez, de nem találtam erre beállítási lehetőséget. Azt láttam, hogy ha telefonálok akkor amíg a fülemnél van a telefon, akkor elsötétül, majd eltartva vissza, de ennyi lenne az értelme?
2. A gyári vírusirtó, tényleg olyan fontos, hogy rajta legyen a telefonon, vagy nem szükséges és törölhetem?
Azt hiszem egyenlőre ennyi.

Mellesleg, még én sem tudtam frissíteni 2.3.4 re, de inkább már a 4 est várom.
Ja és nem ciripel, hanem dobol.

PSN ID: legalkriminalz

(#3623) fatal` válasza 5oultrain (#3622) üzenetére


fatal`
titán

Az X10 Mini Pro topicja erre található. :)

2.3.4-re az x10 mini prot nem is fogod frissíteni, 2.1 rá az utolsó.

1. A fény érzékelő mire jó? Mert eddig azt hittem, hogy automatikusan állítja a kijelző fényességét a kültérhez, de nem találtam erre beállítási lehetőséget. Azt láttam, hogy ha telefonálok akkor amíg a fülemnél van a telefon, akkor elsötétül, majd eltartva vissza, de ennyi lenne az értelme?

Nem ennyi az értelme, automatikusan állítja a kültérhez a fényességét. Beállítást azért nem találsz rá, mert nincs, nem lehet kikapcsolni, sajnos.

(#3624) 5oultrain válasza fatal` (#3623) üzenetére


5oultrain
aktív tag

Jó helyre írtam, csak a telefon nevét nem tudom még, szóval Xperia mini pro-m van.
Azt hogy tudom ellenőrizni, hogy működik-e az automata fényerősség?
Próbáltam letakarni az érzékelőt, meg nagy fénynek kitenni, de nem láttam változást.
Csak azért érdekel, mert olvastam, hogy valakinek ezzel is problémája volt.

PSN ID: legalkriminalz

(#3625) fatal` válasza 5oultrain (#3624) üzenetére


fatal`
titán

Eddig 1 ilyen hsz volt, ez inkább a simi minik gondja. Itt a ciripelés a probléma, de annak semmi köze a kijelzőhöz.

(#3626) 5oultrain válasza fatal` (#3625) üzenetére


5oultrain
aktív tag

Értem, észre lehet venni az automatikus fényerőállítást valahogy?
Ciripelést, még nem vettem észre, de dobolás van videó felvétel alatt.
A vírusirtót törölhetem, vagy azért hagyjam rajta?

PSN ID: legalkriminalz

(#3627) lintaba válasza 5oultrain (#3626) üzenetére


lintaba
csendes tag

a quick setupban nekem van rá gomb hogy automatikusan állítsa, vagy kézzel.
20-30%os fényerőnél észreveheted abból, hogy vibrál időnként a fényerő.

(#3628) fatal` válasza 5oultrain (#3626) üzenetére


fatal`
titán

Én töröltem, úgyis próbaverzió csak, neked kell eldönteni.

(#3629) dokee78 válasza fatal` (#3623) üzenetére


dokee78
félisten

Találkoztam olyan okos emberrel is akinek Xperia X10 Mini Pro II je van.

(#3630) ko9 válasza Timer (#3608) üzenetére


ko9
addikt

Üdv!
Simán ki fogja bírni, még akkor is, ha nem kapcsolod ki éjszakára, csak beállítod, hogy rakja Repülő üzemmódba magát.
A Llama programot ajánlom én is, eléggé el lehet szórakozni a beállításokkal, de ha egyszer beállítod, soha többet nem kell, és eléggé meg fog látszani az akksiidőn.

--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

(#3631) e-newsee


e-newsee
addikt

Kicsit lemaradtam. Van néhány kérdésem:
- 2.3.4 alatt is megmaradt a cirip, ugye?
- Javult a kamera minősége az új verzióval?
- Van arra lehetőség, hogy a kapcsolatokat vezetéknév szerint rendezze? A régi telómban úgy volt beírogatva, az tudta úgy rendezni, most meg összevissza vannak a nevek. Ha már lokalizált verzió (T-s), akkor miért nem tudtak belerakni egy ilyen egyszerű sorba rendezést? :W Vagy csak én vagyok láma, és nem találom?
- Van valami értelmes e-mail kliens androidra? Én összetúrtam a marketet, de semmi használhatóra nem akadtam. A gyári még azt sem mutatja, hogy mekkora a letöltendő levél mérete, ami pedig fontos lenne az adat alapú mobilnetnél.
- Ha wifivel akarok emilt küldeni, akkor mi legyen a kimenő szerver? A t-emailes nyilván nem fog működni, pláne, hogy Bazsó-Winkler netem van otthon. De a városban meg más, szóval...
- A galériában valahol meg tudom nézni a képek részletes infóját? Az "Adatok" opcióra nem írja pl a felbontást sem. Arról, hogy az exif infókat látom, ne is álmodjak? :)
- És egy költői kérdés: Miért cserélték le a képernyőlezárás animációját???? Tök buli volt a "régi tévé" dizájn.

Amúgy az USB fedéllel nekem sincs gondom, még körömvágás után sem.
A kártyára nekem azt írja, hogy vfat fájlrendszer. Az milyen, mit tud? Csomagból a telefonba tettem először, az formázta be magának.

Köszi a válaszokat, és a megértést, ha balgaságokat kérdeztem. :)

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#3632) Davey7 válasza fatal` (#3628) üzenetére


Davey7
senior tag

Most a Mcafee-rol beszelunk? Mert az ami rajta van,nem csak proba verzio,hanem 1 eves licensz van hozza.
En beallitottam es nagyon popec kis program :) Most,hogy elkuldtem szervizbe a telefont,mikor beletettek egy sim kartyat irta is a megadott szamra az sms-t,hogy lehet,hogy elloptak es kicsereltek a kartyat a telefonban.
Azutan jott a masik uzenet a terkeppel,hogy hol van eppen :)
Nem rossz kis cucc. Igy legalabb megtudtam,hogy mar kezbevettek a telot,es talan hamarosan visszakapom :)

(#3633) fatal` válasza dokee78 (#3629) üzenetére


fatal`
titán

Mert bírka boltok sok helyen így árulják. De láttam már simán Mini Pro II-nek is.

(#3634) e-newsee válasza fatal` (#3633) üzenetére


e-newsee
addikt

Azért ez a keverés a megnevezés körül valahol a SE "fantasztikus" névadó gyakornok marketingeseinek köszönhető. :)

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#3635) fatal` válasza e-newsee (#3634) üzenetére


fatal`
titán

Ebben is lehet valami. Az előző x10 mini volt, ez nyugodtan lehetett volna arc mini (most az a csúcsmodell).

(#3636) lintaba válasza e-newsee (#3631) üzenetére


lintaba
csendes tag

- wifis üzenetküldés: használj gmailt :D annak van saját smtp címe (meg van beépített kliense)

(#3637) dokee78 válasza Davey7 (#3632) üzenetére


dokee78
félisten

Nekem 14 napos Trial volt gyárilag a Mini-n.

(#3638) fatal` válasza Davey7 (#3632) üzenetére


fatal`
titán

Igen arról, 14 napos trial van rajta emlékeim szerint.

(#3639) e-newsee válasza lintaba (#3636) üzenetére


e-newsee
addikt

Nem használok gmailt, mert a jelenlegi email címem majdnem 13 éve meg van, és nincs kedvem minden regisztrációt átállítani. Viszont! Nem lehet a gmailes smtp-t valahogyan előszedni, és más kliensben használni?

hunfatal: Valóban, ott van mintának a galaxy mini is ugyanezen logika alapján. Viszont nekem az a gyanúm, hogy itt egy új termékcsaládot akartak létrehozni.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#3640) fatal` válasza e-newsee (#3639) üzenetére


fatal`
titán

Próbáld ki, de szerintem nem: smtp.gmail.com

Egyébként miért kellene mindent átállítani? Fogod és átirányítod a mostani leveleidet a gmailre.

[ Szerkesztve ]

(#3641) Davey7 válasza fatal` (#3638) üzenetére


Davey7
senior tag

en regisztraltam magam es 2012 oszig irja a hasznalatot :) es nem fizettem sehol semmit.

(#3642) Zugi válasza e-newsee (#3639) üzenetére


Zugi
aktív tag

Nem használok gmailt, mert a jelenlegi email címem majdnem 13 éve meg van, és nincs kedvem minden regisztrációt átállítani.

Ugyanígy vagyok én is, de erre nagyon jó megoldás van. A nem gmail-os címem át van irányítva a gmail-omra, így minden levelet megkapok és azt a telefonon könnyen olvasom a gmail-os fiókban.
A gmail-ban pedig be lehet állítani a kimenő levelek feladójaként azt is, hogy milyen nevet és email címet jelenítsen meg. Beállítottam a külsős emailcímemre. Ha ezt megcsinálod, úgy senki nem veszi észre, akivel levelezel, hogy te épp egy gmail-t használsz, hanem ő csak az eredeti emailcímedről küldött levelet látja.
Így meg már felesleges is más emailklienst használni.

[ Szerkesztve ]

(#3643) e-newsee válasza fatal` (#3640) üzenetére


e-newsee
addikt

Az átirányítással semmi baj nincs, csak ha telefonról küldök emailt, akkor a gmailes cím jelenik meg, mint feladó. Abból meg csak keverés lenne. Na de mindegy, majd kísérletezem. A többi kérdésemre tudtok valami választ esetleg?

Zugi: Így már jobb a helyzet, hogy állítható a feladó címe. Majd meglátom. csak az a baj, hogy a normál email címemen nagyon részletesen be van állítva minden szűrő, átirányítás, auto áthelyezgetés különböző mappákba, stb. Á, macerás ez nekem, ennél én lustább vagyok. :)

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#3644) Zugi válasza e-newsee (#3643) üzenetére


Zugi
aktív tag

ha telefonról küldök emailt, akkor a gmailes cím jelenik meg, mint feladó

lásd előző hozzászólásom!

(#3645) fatal` válasza e-newsee (#3631) üzenetére


fatal`
titán

- Cirip maradt.
- Nem tudom, nem használom a kamerát, max profilképet fotóztam eddig.
- Tudtommal alapból úgy rendez, csak fordítva rakta át.PC-n meg tudod fordítgatni, bár nem túl gyors, de kénylemesebb, mint a telón. Belépsz a gmail.comon és címtár.
- Passz, gmailt használok. Nézd meg a Moxiert, az is email kliens, gyárilag rajta van a pro a telón, állítólag elég jó. (Ha nem jön be az átirányításosdi)
- Ezt már kitárgyaltuk, próbáld a gmail smtpjét (szintén, ha nem átirányítasz)
- Tegyél fel QuickPicet abban azt hiszem van ilyen opció és szerintem jobb, mint a gyári galéria, igaz, nincs benne annyi csicsa.
- Ezt senki nem érti, szerintem is jópofa volt. :) Bár lehet, hogy ez így jobban kíméli az aksit, de szerintem nem sokat számíthatott az a kis animáció, és legalább egy beállítási lehetőséget adhattak volna.

- A kártya sima FAT32.

(#3646) e-newsee válasza fatal` (#3645) üzenetére


e-newsee
addikt

Köszi a válaszokat, néhány rekontra :)
-A QuickPic-et majd kipróbálom
-A moxier csak a picipuha exchange fiókot akarja kezelni, az email többi részét kitárgyaltuk, majd lesz valami. :)
-A kapcsolatoknál semmi változás. A telefonon bevittem a saját nevemet (Sz. Cs.). Keresztnevet a keresztnévhez, vezetéknevet a vezetéknévhez. A listában a "Cs" betűhöz teszi a sorban, nem az "Sz"-hez. Szóval vagy fordítva írom be, vagy a keresztnevek alapján használom, ami elég idegesítő. Többet már átírtam úgy, hogy mindkét név a keresztnévhez van beírva. Így egész használható. De a régi telefonokban akkor is lehetett állítani, hogy a kapcsolatokat mi szerint rendezze. Ha jól emlékszem, a Siemens C35-öm még a bevitel sorrendjében is tudta, aminek semmi értelme, de az is egy lehetőség volt. :) Egy ilyen modern kézi "szuperszámítógép" meg csak egyféleképpen. :)

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#3647) fatal` válasza e-newsee (#3646) üzenetére


fatal`
titán

Mondom, hogy neten vedd fel a neveket a gmailbe belépve a címtárban és jó lesz. Én így vettem fel mindenkit. :)

Így vezetéknév szerint rendez.

(#3648) psyche83 válasza Mucsi14 (#3568) üzenetére


psyche83
csendes tag

Nekem nem megy a samba file sharing.

Kiiorja, hogy nem rendelkezem root jogokkal és/vagy telepítsem a Superuser programot. Megtettem. Abban viszont nem látni futó alkalmazást.

Szóval nem értem...

(#3649) fatal` válasza psyche83 (#3648) üzenetére


fatal`
titán

Rootolt telefon kell.

(#3650) psyche83 válasza fatal` (#3649) üzenetére


psyche83
csendes tag

rootolt telefont hogy?

A másik kérdés:

eddig ment a wifi az itthoni hálózatomról, most viszont kiirja, hogy korlátozott hozzáférés. A router admin felületében mindnen stimmel. Mi lehet a baj? Más hálózat nincs jelenleg.

A routerben nem látni a DHCP client listben a telefont. IP címe 169.254.103,61. Mikor is ad ilyen IP címet egy router?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.