Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18601) dnelb válasza siofok (#18600) üzenetére


dnelb
veterán

Én az időt szoktam nézni meg hogy hányszor ébresztette fel.. Esetleg próbáld meg a cataclysm romot. Nekem már ez a kombó marad a köv telómig, nem baj hogy csak 4.4.2 :D

(#18602) siofok válasza dnelb (#18601) üzenetére


siofok
őstag

Most picit ráállok az appok figyelésére előbb.screen wakelocknál a nils floating van elől 1óra 9 percel 11 óra futás óta,wakeup triggersnél meg a facebook 218 times-al. Mondjuk s facet mindig használtam,az sztem folyamat fogyasztott,nem most kezdett volna el.lehet a nils?

OnePlus nord 2t

(#18603) zsirfecske


zsirfecske
addikt

nyaraláson apartmanban gyenge a wifi, ahol az amúgy kifogástalan moto g már küszködik, ott az n5 még vígan netezik. érdekesség hogy az alu hátlapos ipad2/ipad air szintén vígan elvan, míg az ugyanúgy alu hátas prestigio droid tablet használhatatlan. iphone5 szintén nem bírja.

csak a wifi érzékenységre akartam egy effektív pozitív példát, nexus nálam csillagos ötöst kap. amíg akár csak egy pálcát is jelez, addig tutira stabil a wifi.

[ Szerkesztve ]

(#18604) Edge válasza zsirfecske (#18603) üzenetére


Edge
veterán

hol lőtted hogy csak 1 pálcás az N5-öd? enyim 2 pálcás volt a bucsuba :DDD

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#18605) assemble válasza Parallaxis (#18592) üzenetére


assemble
addikt

Nem az a baj, ha valaki nincs kepben, sokan nincsenek. Az a baj, ha valaki nincs kepben, es kozben ugy csinal, mintha kepben lenne, es folyamatosan magabiztosan zoldsegeket beszel. Ez a leheto legrosszabb kombinacio.

Mar nincs sok turelmem, de akkor szepen sorban: Globalisan dupla annyi eladas: [link] Es Na masikban sem emlekeztem rosszul, volt olyan negyedev, ahol globalisan az aktualis galaxy s csucsmodell egyedul lenyomta az ihpone eladasokat. Ugy tunik epp nem a 4, hanem a 3 volt, de ez mellekes: [link]

Youtube/maps: most mar telepithetem, amikor kivettek oket, nem telepithettem egyiket sem, mert egyik sem volt elerheto. Tovabba az ios korlataibol adodoan 3rd party appokkent tobb dolog nem mukodik veluk, ami korabban mukodott. Bezzeg a feszbuk, meg twitter ott csucsul OS SZINTEN integralva. Ezt felfogja egyaltalan valaki? Feszbuk, beleepitve az OS-be. Meg twitter. Hat nem fantasztikus? Ez szerintem minden elmond a platform celkozonsegerol :U

Igen, a droid mar joideje flat, illetve sose volt olyan kepzavaros skeuomorph, mint az ios. Es sosem voltak olyan ocsmany ikonjai sem. Komolyan erdekel, hogy megis milyen erzessel tolt el, amikor pl erre ranezel: [link] Szep? Gyonyoru? Kitenned poszterkent a falra? :DDD
A lassusag pedig nagyon is igaz, hiaba probalod magadat becsapni. Ha elegszer elmondod, talan te magad is elhiszed? Az igazsag az, hogy altalanossagban minden egyes modell minden egyes foverzio frissites utan egyre lassabb, es ez alol meg sosem lattam kivetelt, pedig jopar modellt es verziot lattam mar. Youtube is tele van osszehasonlito videokkal, ha erdekel valakit, nagyjabol mindig ez az eredmeny.

Nem, nem az android ikonjairol beszeltem. De ha mar szobahoztad: igen, androidon peldaul van alakja is az ikonoknak, es nem az osszes egyen-lekerekitett negyzet. Ami ranezesre nagyon jol nez ki (ios-en most mar az sem), de amikor pl arrol van szo, hogy egy ikont meg is akarnal talalni, sok szerencset kibogaraszni az ikonodat az adott esetben tobbszaz egyenikon kozul. Androidon ranezesre latszik, hogy mi micsoda. Ha az orat akarom elinditani, tudom, hogy egy szep kerek ora formaju ikont keresek. Ha az emailt, akkor boritek alaku ikont keresek. ios-en az egyik csunya negyzet ikont kell kivalasztani a 100 masik kozul.

Android-on es desktop-on a Chrome tenyleg ugyanazt a motort hasznalja. Megjelenitesre Blink-et, a JavaScript moptorja a V8. ios-en egyiket sem hasznalja, mert nem tudhatja a platform korlatai miatt. Ugyanazt a szanalmasan elavult es lassu UIWebView-t kenytelen hasznalni, mint barmelyik masik 3rd party ios app, platform korlatok miatt. Es ugyanazt a lassu szar javascript engine-t, ami kb 3-4-szer lassabb, mint barmelyik modern javascript motor. ios-en a chrome csak egy keret, belul koze nincs a valodi chrome-hoz, ugyanazt a lassu elavult alapertelmezett szart kenytelen hasznalni, mint barmi mas ios-en.
Per Apple's requirements for browsers released through their App Store, this version of Chrome uses the iOS WebKit - which is Apple's own mobile rendering engine and components, developed for their Safari browser - but is restricted from using Apple's Nitro JavaScript engine or even Google's own V8.[282] Chrome is the default web browser for the iOS Gmail application, but it cannot be used as the device-wide default application for opening webpages because Apple has not provided iOS users with the option to change the default from Safari [link]
Vagy egyenesen a Chrome oldalarol:
Chrome must use Apple's UIWebView for loading and rendering web content. [...]
Incognito* provides users with the best Incognito mode possible given platform limitations. [...]
Rendering and the Javascript engine are provided by iOS through UIWebView. Because Chrome does not have access to Safari’s Nitro engine, Chrome may have slower javascript performance. [...]
Chrome doesn't implement some HTML5 features such as WebGL and some CSS.
Since Chrome for iOS uses the UIWebView, it provides the same HTML5/OWP features that this component provides. [...]
UIWebView does not support XML or RSS. [...]

[link]

Es hogy ennek milyen kovetkezmenyei vannak a gyakorlatban, itt nagyon jol latni pl: tomshardware
Az eredmenyek siralmasak, a konkluzio pedig:
Due to Apple's App Store mandate that all third-party iOS browsers utilize Safari's stock engines, browser competition on this mobile operating system is practically non-existent. Unless Apple reverses course, allowing other developers to compete using their own unique rending and JavaScript engines, we really only need to check in with iOS every time the platform receives a substantial upgrade.
[...]
Android is where the real mobile Web browser action is. That mobile operating system should be just as vibrant and competitive as any on the desktop.

Hogy a vegen mirol beszelsz, arrol megint fogalmam sincs.

Es akkor az ingyenes oktatast itt be is fejezem. Nem kell megkoszonni, de nem is lesz folytatas, befejeztem. Csak remelni tudom, hogy legalabb annyit tanulsz a dologbol, hogy maskor talan kicsit jobban utanajarsz, es nem fogsz random (ki tudja honnan szedett) kijelenteseket tenni olyan dolgokrol, amikrol nyilvanvaloan halvany fogalmad sincsen.

[ Szerkesztve ]

(#18606) L.L. válasza assemble (#18605) üzenetére


L.L.
senior tag

Menjetek már szobára!

(#18607) assemble válasza L.L. (#18606) üzenetére


assemble
addikt

Meg jo, hogy engem probalsz elkuldeni a nexus topicbol, es veletlenul sem az alma-istenito, nexus/android kopkodo fogalmatlan kollegat :U

Egyebkent azert van offban, mert off, at lehet scrollozni, nem kotelezo elolvasni. A vita itt kezdodott, ezert itt tudtam ra erdemben reagalni. Ha valaki akarja es tudja, tolem at lehet helyezni masik topicba, ha mashova jobban passzol.

[ Szerkesztve ]

(#18608) L.L. válasza assemble (#18607) üzenetére


L.L.
senior tag

A hozzászólásomból azt szűrted le, hogy el akarok valakit is küldeni? Egyébként mint ( V ) fórumtárs is írta, miért nem mentek át Ide.

(#18609) slice14 válasza assemble (#18605) üzenetére


slice14
veterán

"Es Na masikban sem emlekeztem rosszul, volt olyan negyedev, ahol globalisan az aktualis galaxy s csucsmodell egyedul lenyomta az ihpone eladasokat."

Ez már bűntett, az IPHONE szót elírni. Te jó ég, milyen ember lehetsz. :DD

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S21 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn

(#18610) randras_83 válasza assemble (#18607) üzenetére


randras_83
addikt

Szerintem nem konkrétan neked szólt csak úgy globálba. Engem különösebben nem zavar, bár feleslegesnek érzem. A vége úgyis az lesz hogy lesz két nagyon hasonló rendszer annyi lesz a különbség hogy az egyik zárt lesz a másik nyílt.

:)

https://www.flickr.com/randras83/

(#18611) ToMmY_hun válasza dnelb (#18593) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Van tipped hogy mi miatt lehet? Alkalmazás vagy valami hibás a telefonon? :U

C programmers never die, they are just cast into void.

(#18612) dnelb válasza ToMmY_hun (#18611) üzenetére


dnelb
veterán

szar az android :D nálam eddig 3x volt cata-n beragadás, akkor is töltés után, és csakis google appok...
jah hogy neked deep sleep ragadás van? Tehát SOD ? nem kapcsol be a kijelző csak resi után?

[ Szerkesztve ]

(#18613) ToMmY_hun válasza dnelb (#18612) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Pontosan. Elalszik és nem ébred fel, csak újraindítás után. Régen Galaxy S2-őn is ez volt a gondom, akkor adtam el a francba és mondtam le az androidról egy időre. :D

C programmers never die, they are just cast into void.

(#18614) D80 válasza ToMmY_hun (#18613) üzenetére


D80
tag

Kernelt nem állítgattad?
Alulfeszelve nincs?

(#18615) ToMmY_hun válasza D80 (#18614) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Nincsen, egyedül a felső clock van levéve 1500 MHz -re. (vagyis akörüli értékre)

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#18616) dnelb válasza ToMmY_hun (#18613) üzenetére


dnelb
veterán

Én annyit tudok mondani, hogy nekem sosem volt ilyen franco kernellel, pedig n4 óta használom, elég komolyan alulfeszelve.. Volt 1-2 verzió ami hibás volt, de az javítva is lett 1 nap alatt max. Esetleg olvasgathatsz xda-n a topikjában is van e valakinek hasonló gondja..

(#18617) ToMmY_hun válasza dnelb (#18616) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Végignéztem azt is és nem volt ilyen probléma említve, valamint írtam a topicba is és ott is azt mondták, hogy nálam lesz a hiba, de fogalmam sincs mivel lehet gond. Ráadásul teljesen random időközönként jön elő, van hogy napokig tünetmentes a készülék, aztán van olyan is hogy utána egy nap 3-4-szer is elhalálozik. Esetleg valaki használja a C-rom + franco párost rajtam kívül?

Azt olvastam a témával kapcsolatban, hogy alkalmazás is okozhatja ezt a problémát. Esetleg volt olyan, aki találkozott konkrét ilyen esettel?

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#18618) m_dawe


m_dawe
senior tag

Az undervoltról van valahol valami részletesebb leírás? :B
Eddig csak angolt találtam azon nemigen igazodom ki :U

(#18619) Parallaxis válasza assemble (#18605) üzenetére


Parallaxis
addikt

PRIVÁT válaszoltam, kérném, hogy te is ezt tedd!!!

(#18620) D80 válasza Parallaxis (#18619) üzenetére


D80
tag

Írta, hogy az "ingyenes oktatás"-t itt be is fejezte.
Nem hiszem, hogy lenne folytatás, bár be kell vallanom nagyon élveztem!

(#18621) ToMmY_hun válasza ToMmY_hun (#18617) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Nos, végső elkeseredésemben elkezdtem logolni, szóval ha az android istenei is úgy akarják, akkor sikerül megtalálni a hiba okozóját. Több topicban is olvastam, hogy a Swype is okozhat SoD-ot. Valaki használja ezt a remek billentyűzetet rajtam kívül? :)

C programmers never die, they are just cast into void.

(#18622) dnelb válasza ToMmY_hun (#18621) üzenetére


dnelb
veterán

Csak a swiftkey ;]

(#18623) bigrock válasza ToMmY_hun (#18621) üzenetére


bigrock
addikt

Mivel logolod ? Ha gondolod, megnézem, én is Swype-ot használok.

(#18624) ToMmY_hun válasza bigrock (#18623) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Logcat Extreme alkalmazással. Google Play letöltés

C programmers never die, they are just cast into void.

(#18625) hariboh


hariboh
tag

ToMmY_hun (#18617) : én swypeot és francot használok, de semmi hasonló problémám se volt még :S

Más: esetleg van olyan, aki mostanában PA-t használt, de "áttért" Slimkatre? Gondolkozom, hogy ezt meglépem, de már úgy belaktam+tartok tőle hiányozna a theme engine. Örömmel olvasnám a tapasztalatokat!

[ Szerkesztve ]

(#18626) ToMmY_hun válasza hariboh (#18625) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Akkor valószínűleg más lesz a probléma, köszönöm a választ! :) :R Biztosan hiányozna neked az a Theme Engine? Én is azért választottam a C-rom-ot a Purity-vel szemben, aztán egy normális téma sincsen, szóval nem is használtam az első egy-két napot leszámítva.

SoD - Swype románc: Azért leírom, hogy a külföldi fórumban mit olvastam, hátha valakinek segít. Egy srác rom átpakolás után (tehát custom -> custom váltás után) tapasztalta a SoD nem túl kellemes jelenségét és állítása szerint ezt a Swype okozta. Miután letörölte a teljes alkalmazást a létrehozott mappáival együtt és teljesen frissen újratelepítette, a probléma megszűnt. Nálam nem ez lesz a gond, de hátha belefut ebbe is valaki :K :U

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#18627) hariboh válasza ToMmY_hun (#18626) üzenetére


hariboh
tag

[link] ez a téma, ami itt tart, de úgyis győzni fog a kíváncsiság :D

Amúgy számomra elég hihetetlen, hogy egy billentyűzet ilyet művelne, de ha gondolod, próbáld meg. Nem lehet, hogy inkább UV miatt van? Mert nekem régen azzal volt problémám.

(#18628) ToMmY_hun válasza hariboh (#18627) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Ez jónak tűnik, de fizetős. Én nem mernék témáért fizetni, mert az ingyenesek is tök jól néznek ki képeken, aztán a valóságban meg ronda/csomó grafikai elem hiányzik és így tovább. :(

C programmers never die, they are just cast into void.

(#18629) hariboh válasza ToMmY_hun (#18628) üzenetére


hariboh
tag

Ezt a PA csapat egyik tagja csinálta, szóval minden ami PA az témázva van :D meg azalatt a 15perc alatt gyorsan le is tudtam ellenőrizni.

(#18630) -juc- válasza ToMmY_hun (#18626) üzenetére


-juc-
aktív tag

Picit félve írom le, mert tök más telefonnál, de nekem az oldotta meg a SOD-problémát, hogy a minimum CPU-frekvenciát magasabbra kellett venni (az eredeti 200 MHz-es érték helyett 400-ra). A fogyasztást ez nem befolyásolta érezhetően, de betonstabil lett a rendszer, SOD nélkül. Egy próbát talán megér, ha van kedved kísérletezni...

(#18631) ToMmY_hun válasza -juc- (#18630) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Kipróbálom így is, köszi szépen az infót! :) :R

C programmers never die, they are just cast into void.

(#18632) FeRkE


FeRkE
őstag

Sziasztok,

Van valakinek gyors netje (pl. UPC FP 120/150/240 ?)+AC-s wifi routere? Mekkora sebességet lehet elérni kb. Speedtestben?

köszi

(#18633) lord.lakli válasza ToMmY_hun (#18621) üzenetére


lord.lakli
őstag

"L" előtt csak azt használtam stokon és franko kernellel is, de semmi gond sem volt vele. "L"-re még lusta voltam feltenni, de ezek után teszek egy próbát majd.

(#18634) siofok


siofok
őstag

code blue L alapu kernelét próbálta már valaki? :)

OnePlus nord 2t

(#18635) BeastMode válasza siofok (#18634) üzenetére


BeastMode
őstag

Ha a .188 verzióra gondolsz, akkor kb. 1 órája raktam fel, szóval még nem tudok véleményt mondani.

(#18636) siofok válasza BeastMode (#18635) üzenetére


siofok
őstag

nem,hanem erre

OnePlus nord 2t

(#18637) BeastMode válasza siofok (#18636) üzenetére


BeastMode
őstag

Ja, akkor bocsi:)

(#18638) huan


huan
őstag

Kérdeznék 2 amatőr kérdést:
- mire való a BusyBox?
- miért jobb más kernelt(pl.Franco-t) használni stock helyett?

(#18639) Algotis


Algotis
addikt

Aki Telenoros és van mobilnete, (nem lte) az meg tudná mondani, hogy mekkora a normális sebesség?

Androidos Outlookból küldve

(#18640) Nite válasza Algotis (#18639) üzenetére


Nite
őstag

41 Mbit az Allee mogott :DDD

Paid my dues!

(#18641) mmarta válasza Algotis (#18639) üzenetére


mmarta
senior tag

Szerintem az függ attól, hogy milyen csomagod van. Nekem All in M van itt 10/2 Mbit a sebesség.
Kártyásra pedig megint más a sebesség.

(#18642) ati888


ati888
senior tag

Android L-t hogy lehet lenémítani, a kikapcsoló gombbal csak kikapcsolni lehet?

Valamint ha hívnak, akkor csak halványan látszik a kijelző, mint amikor nincs feloldva. Alig lehet látni valamit így.

ati

(#18643) Yatte


Yatte
csendes tag

Sziasztok! Olyan kèrdèsem volna, hogy milyenek a felhasználói vèlemènyek? Gondolom lagmentes a telefon, mi a helyzet a bugokkal( ha van)? Zenei tèren, hogyan szól? Milyen hangosan?

Telenornál lehet kapni fehèr színben vagy csak feketèben èrhetö el?

Köszi elöre is a válaszokat! :D

(#18644) beloadjoker


beloadjoker
őstag

Milyen főzött romot ajánlotok mi pörög most?

Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb

(#18645) bucsupeti válasza ati888 (#18642) üzenetére


bucsupeti
senior tag

a bekapcsoló gombbal nekem ugyan úgy elhalkul mint a 4.4.x-ben. A képernyő nálam normális.

Összességében az L-el nagyon meg vagyok elégedve. A megjelenés óta hazsnálom, aktivan nem csak játékra. Az akkuidő veszett jó lett a 4.4.x-hez képest.

"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

(#18646) Algotis válasza mmarta (#18641) üzenetére


Algotis
addikt

Nekem vállati mobil online 2gb és nekem is 10/2 körül!
Köszi!

Androidos Outlookból küldve

(#18647) slice14 válasza bucsupeti (#18645) üzenetére


slice14
veterán

App kompatibilitásban már jobb helyzet? Gondolok itt a Light Flow-ra, TB-re, esetleg AdAway-ra...

Samsung Galaxy S21 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn

(#18648) ati888 válasza bucsupeti (#18645) üzenetére


ati888
senior tag

Én ha megnyomom hosszan, akkor csak a kikapcsolást ajánlja fel.

(#18649) gabipaci válasza HREH (#17899) üzenetére


gabipaci
addikt

Üdv urak.
Amire ment a válasz, a Gravity Box-ot ajánlja a Google gomb kinyírására, de nekem nem működik rendesen az a program. Van más megoldás is?

Logitech hardware tester

(#18650) dobolson válasza Yatte (#18643) üzenetére


dobolson
senior tag

Nekem 5 napja van meg, galaxy s4ről váltottam, de ég és föld a különbség felhasználói élményre. Laggal kb nem találkoztam, tök sima a működés, nagyon bejön. Fülessel nem használtam még, de maga a hangszóró kicsit halkabb, mint az s4é. Abba tudok belekötni, hogy néha csinál olyat, hogy ha a vissza gombot nyomogatom valamilyen alkalmazásból történő kilépéshez, olykor a végén nem kilép a kezdőlapra, hanem random bedom egy olyan alkalmazásba, ami fut a háttérben. Ez nem tudom, miért van. Na meg az értesítési ledem nem működik, csak a light manager kelti életre, de az sem mindig, néha elfelejt villogni így is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.