Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Egy online elektronikai boltban paypal checkout-tal rendeltem mindenféle fióklétrehozás, egyéb nyavaja nélkül, a rendelést szépen befogadta a rendszerük - bár visszaigazoló emailt csak a paypaltól kaptam. Belépve a paypal fiókba látok egy figyelmeztetést, hogy valódi fizetés nem történt, ez csak pre-authorization ("On 5 April 2023, $yz USD was preauthorized for a purchase on your card xx-yyy. If it isn’t completed or it’s completed for a different amount, any pending amounts will drop off, usually within a day.").
Ez az egy nap mennyire fix időintervallum?Csak azért kérdem, mert ha az eladó b.szik elfogadni a rendelést/küldeni az árut, akkor miután kimérgelődtem magam, hogy megszerezte a nevem-címem, tipliznék Alira és megrendelném onnan...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz t72killer #46753 üzenetére
Letelt a 24 óra és még mindíg ott volt a terhelés, jaz "eladó" meg nem reagált semmit, még egy nyomorult automata order confirmation se jött tőle, úgyhogy refundoltatom.
Kieg: pár klikkeléssel meg is tettem, instant zárták is a történetet . Egy dolog zavar kicsit, hogy a "bolt" megszerezte a név+cím párosomat, ha ez valami scammer, akkor viszi az adatokat .
-
sipiadam
csendes tag
Sziasztok!
Termékek eladásából lett egy nagyobb összeg a Paypal számlámon, amit szeretnék kiutalni egy OTP-s deviza számlára, ha már Revolut-ra nem lehet. Azonban utalás előtt át akarja nekem váltani Ft-ra (borzalmas válási áron), majd gondolom az OTP vissza váltja nekem eurora ( gondolom megint borzalmas áron). Be tudom valahol állítani azt, hogy a deviza számlám euro alapú és ne váltsa nekem sehova a pénzt ?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Topikgazda
válasz sipiadam #46755 üzenetére
Nem lehet, hiszen magyar tulajdonos csak forintos magyar számlát csatolhat a fiókhoz, ami azt jelenti hogy minden deviza forintra konvertálva lesz kiutalva. Egyértelműen írják ha a számla hozzáadást indítod.
Nincs díja, az áfrolyam lehet alacsony a devizavételi árfolyamokhoz viszonyítva
Inkább költsd el. Még akkor is jobban jársz ha az EUR-t az egyenlegen váltod mondjuk USD-re és úgy költöd el, mint a forintos kiutalás, bár 3 hónappal ezelőtt amikor gyengébb volt a forint akkor megérte volna.[ Szerkesztve ]
-
sipiadam
csendes tag
De jól ki van ez találva...
Túl nagy összeg, hogy ezt csak úgy elvásárolgassam. Köszönöm a segítséget! -
Topikgazda
válasz sipiadam #46757 üzenetére
Nagyobb összegnél érdemesebb banki utalással kérni a pénzt és hogy ne sokat bukj a könyvelési díjon EUR esetén jobb a személyes Wise EUR számla, mint akár az OTP deviza számla, bár az OTP-re is mehet. Valójában egy kicsit túlzás a vásárlói védelem miatt ragaszkodni a PayPal-hoz
-
Topikgazda
-
Gardaai
senior tag
Ha automata kifizetésem van amit a PayPal-ról vonnak le, azt hol tudom beállítani, hogy semmilyen formában ne a PayPal egyenlegemről vonja le, hanem az elsődleges kártyámról?
Utólag már betudtam állítani a tranzakció alatt a "bolt"-ra kattintva, hogy a kifizetéseknél ne használja az egyenlegem, de ez csekély vigasz, ha már váltottam 372 Ft-on eurót Revolut-on majd ahelyett 400-ba váltotta a PayPal egyenlegemről...↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Topikgazda
válasz Gardaai #46761 üzenetére
Beállíthatod hogy miről vonja aza dott rendszeres előfizeésnél alul, dea kártya alapértelmezett devizája is egyezzen a fizetendő devizával.
Rákattintasz az adott rendszeres fizetésre és a Funding source szerkesztése, akkor sem használja az egyenlegen lévő összeget, ha a fizetés előtt egy másik deviza egyenleg vagy egy 0-ás devizaegyenleg az alapértelmezett, akkor mindig a kártyánál próbálkozik.
Inkább ez utóbbi a biztos,
Ha komolyan gondolják ezt: If you have a PayPal balance, we’ll use it first. If there’s a problem with the payment method you choose, we’ll use one of your other cards on file to make the payment. -
Gardaai
senior tag
Az a probléma, hogy mindenhol ahol lehetett átállítottam, hogy a kártyát használja. Viszont ezt a szolgáltatást amit most levont, úgy "igényeltem", hogy vásároltam egy terméket és kiegészítő szolgáltatásként írták be 0-ás tételként és majd a következő hónap (ami most van) vonja le a szolgáltatás díját, majd folyamatosan minden hónapban.
Ezt előre nem tudtam volna beállítani ezzel a módszerrel, mert nem szerepelt még a kivonaton ilyen tétel.. Ezért keresnék egy globális megoldást.
Vagy ezt minden kereskedőnél tételtől függetlenül, ha már van a listában, akkor egyesével minden új cégnél be kell állítanom, hogy hagyja békén a PayPal egyenlegem?Szerk.: most nézem, hogy nem automata fizetésnél nincs is lehetőség kiválasztani, hogy miről vonja le.
Szerk2.: ezen a linken találtam beállításokat [link] lehetséges, hogy most hogy kivettem már a kereskedőnél a pipát, hogy használja az egyenlegem, akkor most már globálisan is így fog tenni? Mert a két alsó beállításnál nincs már bent a "pipa".
[ Szerkesztve ]
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Topikgazda
válasz Gardaai #46763 üzenetére
Azt gondolom tudtad hogy milyen devizában vonják, ennek megfelelően tudod állítani hogy ha azon az egyenlegen van pénzed ne az legyen az alapértelmezett, így amikor keresi a pénzt abban a devizában nem fog találni és bankkártyáról tudja csak leemelni.
Mint ahogy a szövegük is tartalmazza egyenlegről szedné elsőként, az a globális megoldás amit írtam, a 0 összegű egyenleg vagy nem olyan devizában az alapértelmezett egyenleg.
A rendszeres fizetések és a normál fizetés egy kicsit eltérő beállítású.
Ők is azt javasolják hogy ne tárolunk az egyenlegen pénzt, mióta kártyát használok fiizetési eszközként nincs az egynelegen semmi, ha meg bejüön deviza akkor a legrövidebb időn belül elköltöm vagy ha szükséges kiutaltatpom a bankszámlámra, de persze ez csak a végső eset, mert azért nem kedvező árfolyamú forint pénzt adnak. Jobban járok ha elvásárolom.[ Szerkesztve ]
-
Gardaai
senior tag
-
Topikgazda
válasz Gardaai #46765 üzenetére
A forint egyenlegről, mert magyar fióknál az az alap le tudja szedni és váltani ha az az elsődleges, mert ez az alapműködése, arra nem vonatkozik amit írtam amíg az elsődleges.
Pont az léíyneg hogy van forintod az egyenlegen és bármely devizában tudsz fizetni.
Ha EUR vagy USD vagy GBP vagy HKD vagy bármely más egyenleg az alapértelmezett akkor nem látja HUF egyenlegen a pénzt.
Szóval úgy működik ahogy írtam, de az alapokon hagyva fizetni fog EUR-t[ Szerkesztve ]
-
Gardaai
senior tag
Én is folyamatosan kiutalgatom, de most az egyszer rajta hagytam, mert meguntam pár naponta kiutalgatni ha sok érkezik be. Szerencsére nem nagy összegről beszélünk, ahol +20 Ft váltás fájt volna, de akkor erre figyelni kell sajnos, ha nincs egy "kapcsolós" megoldás.
Köszönöm!↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Topikgazda
válasz Gardaai #46767 üzenetére
Arra is figyelj hogy az egyenlegek közt váltva kevesebb forintot használsz fel, mint amikor fizetéskor váltja.
Van forintod és valamit meg akarsz venni 20 €-ért akkor előtte a forint egyenlegről átváltasz 20 €-nyit, az € egyenleget teszed meg elsődlegesnek és azután fizetsz. Ekkor nem a drágább vásárlási árfolyammal fogja váltani, mert a forint egyenlegről fizetve a 20 €-t az lesz használva. -
Kobe
veterán
kis help kellene, ezer éve nem használtam paypalt de msot olyan külföldi webshopbol rendelnék ahol csak ezzel lehet fizetni
revolut mastercard virtuális kártyámat hozzáadtam paypalhoz
a webshop szerint 245 EUR-t kellene fizetnem, amiben már benne van az ÁFA, viszont paypal checkoutkor mindenáron 269 EUR-t akarna levonni a kártyáról, pedig fizetésnél a válassza a kártyakibocsátó árfolyamát opciót használomötlet erre ?
-
Topikgazda
Ez a webshop nem írja hogy milyen költsége van a PayPal fizetésnek?
De nem jól csinálod. Lépj be a PayPal-ra és állítsd a kártya alapértelmezett devizáját EUR-ra, ezután ha fizetni akarsz nem kell foglalkoznod a váltással mert az EUR összeget a PP csak továbbítja a Revolut felé, nem kell állítgatni és ha a webshop nem számol fel x %-ot akkor 245 EUR fog jönni-menni.
Te is tudsz hozzáadni több virtuális kártyás, azokat egyenként más-más devizára állítva fizetéskor csak a megfeleő kártyát kell kiválasztanod és úgy fizetni. Nekem van WISE digitális (virtuális) USD, EUR, GBP, HUF alapértelmezett kártyaszám és mindig azzal fizetek mint amiben kell, ez azért mert ha egy kártya van akkor havonta maximum 6-10 alkalommal lehet csak állítani az alap devizát.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A kártyát nem szabad eltávolítani és ha mégis újból hozzáadod mindig legyen rajta egy kis pénz.
Ami a képen van az mind látható és ilyen formátummal? Ha nem akkor CTRL-F5-el oldal frissítés vagy PayPal sütik és böngésző gyorsítótár törlés. Nagyon rég ilyen a felület.Közben megnéztem a mobil app-ban is állítható, Pénztárca, a kártyára kattintás, Pénznem jobb szélen a > és lehet választani.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Olyankor mi a helyzet, ha fizikai boltban átvételt kértem, paypallal fizettem + eladó visszaigazolt, hogy áru átvételre előkészítve - utána nem elhanyagolható költségen (120km...) elautózkáztam a boltba, ahol megpróbálnak alternatív terméket rámsózni, mert a nagyonkész csomag mégse volt kész?
Konkrétan megtörtént, végülis a károm kb felét fedező kompenzációt kértem (ebbe se akart belemenni, még neki állt feljebb állítva, hogy az alternatív termék drágább*) és elfogadtam az alternatív terméket. Ha még egyszer hasonlót eljátszanának, mondhatom nekik, hogy sztornó és az utiktg-emmel együtt kérem vissza az árat? Ha ez jogos kérés lenne, akkor persze rögtön találna elfogadható alternatívát, csak azért mondanám, hogy túlságosan ne szokjanak már rá az átverősdire...
*konkrétan virágföldekről volt szó, rendeltem 300litert, kaptam az állítólag drágábból 240-et. Marhajó, nekem adott mennyiség kell, nem márkamánia.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Sziasztok!
Próbáltam PayPal-el fizetni, erre bedobja, hogy biztonsági okokból előbb változtassam meg a jelszót. Próbáltam megváltoztatni, viszont itt eléggé holtpontra jutottam.
Jóváhagyást kért amire 3 módot ajánl fel. A mobil appot választottam de ekkor onnan kijelentkeztetett( hiába kapcsoltam be már vagy ezerszer az ujjlenyomat azonosítást fel sem ajánlja)
Kiküldettem SMS kódot a telóra. Azt beírva elfogadta, de PSD2 Strong Customer lóf@szra hivatkozva azt mondja, hogy írjam be a titkos kérdésekre a választ...hogy mi volt a háziállatom meg ilyen hülyeségek...amire ember nincs aki valaha értelmeset írt be... Szóval már nem emlékszem milyen halandzsát adtam meg ezekre a kérdésekre...és innentől kapufa. Se bejelentkezni nem tudok...sem jelszót resetelni, mert 2 eltérő azonosítást szeretne.Hogy lehet ezt gyorsan helyre rázni?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Topikgazda
válasz MrSealRD #46778 üzenetére
Mondanám hogy hívd fel őket, de szerintem nem megy a hétvégén telefonos ügyfélszolgálat, és akkor is meg kell erősíteni azt hogy te vagy az ilyesmi kérdésekre adott válasszal, amit most meg kellene adni. Nekem bizony értelmes válaszaim vannak az általam kiválasztott titkos kérdésekre. És tudom is a párokat.
Esetleg az FB-n vagy ha van chat ott kérj visszahívást.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Chat alatt melyik chatre gondolsz?
Igen, valóban nincs hétvégén telefonos ügyfélszolgálat...
Facebookon írtam nekik...Ja, egyébként olyan adatokat használni azonosításra, amit kb minden környezetemben élő ismerhetett... Mert a Buksi kutyát nem a szekrényben rejtegettem mint titkos kulcsot... Az SMS kód az smafu...biztos nem én vagyok, de ha tudom, hogy Buksi kutya akkor igen.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
ricsi99
addikt
Sziasztok
Adott paypal számla kb 3-4 éve nem használtam
Annó még egy angliai telefonszámhoz lett párosítva.
Sajna se a teló se a szám már nincs meg
Van bármi esély arra hogy a régi szám nélkül belépjek esetleg töröljem a fiókot?
Csinálnák szívesen újat ,de jó lenne a megszokott e-mail cimemmet használni hozzá
Angolom eléggé gyatra így kihagynám a support hívogatását mert kb a felét se értem amit mondEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
danithe
tag
válasz ricsi99 #46781 üzenetére
Paypal mobilos applikációval nekem sikerült átírnom, nem olyan rég, szerintem probáld meg, vagy marad az amit @V/ írt.
Azt mondd, amit mondanod kell, ne azt, amit mások szeretnének hallani. Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást. Egy szakadékot nem lehet két részletben átugrani.
-
Pulykahuszár
csendes tag
Sziasztok.
Csütörtökön utaltam a bankszámlámról a PayPal számlámra, de még nem érkezett meg az összeg. Máskor már másnapra rajta szokott lenni. Szerintetek írjak nekik vagy még várjak?
-
Topikgazda
válasz Pulykahuszár #46784 üzenetére
1-2 maximun 3 munkanap és ha reggeli órákban utaltad, az eddig másnapra az nagyon jó volt eddig, mert nem az a jellemző.
A közlemény rovatba beírtad és csak azt, a transfer ID-et? Nem maradt le véletlenül? És csak a te neveden lévő forimntos bankszámláról met és a bankod el is küldte? Mert jártam úgy hogy valami technikai hiba miatt nem ment ki az utalás, pedig vissza is igazolta rendszer.
De az Összefoglalóba említettem erre is tippet.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Pulykahuszár #46786 üzenetére
Még ma könyvelhetik ha bankból elment csütörtökön, holnap írsz vagy telefonálsz ha nem történne meg.
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Sokszor használom a PayPal-t fizetésre webshopokban. Most viszont egy eladó azt kéri, hogy adjam meg a Paypal accountomat, gondolom arra akarja küldeni a számlát. Itt pontosan mire gondol? Hol találom az accountomat?[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
MrSealRD
veterán
-
félisten
Üdv!
Csehországba utazok tavasszal, és felmerült, hogy a vásárlások lebonyolítására beneveznék egy PayPal kártyára - a már meglévő számlámhoz igényelném.
Mit gondoltok, érdemes? Jobban váltja a Forintot Koronára, mintha az utazás előtt a belvárosi arabnál váltanék valutát?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Topikgazda
válasz AxBattler #46792 üzenetére
Nem jó ötlet, inkább Wise regisztráció, igényelsz bankkártyát, 1 héten belül megkapod és használhatod piaci árfolyammal, készpénzt is lehet felvenni bármely devizában.
És tudtommal magyar regisztrációk esetén nem lehet PayPal kártyát kapni. -
félisten
Köszi.... igen, utánaolvasva a PP bukó idehaza.
Most tavaszra már késő, de be fogom szerezni az egyik cég kártyáját... ahol kevesebb a számlavezetési, tranzakciós, váltó díj. Kápé felvételt/befizetést nem tervezek, szóval csak az elektronikus szolgáltatások a mérvadóak.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Oliverda
félisten
válasz AxBattler #46797 üzenetére
Az bő 1 hét alatt megjön, ameddig akár több virtuális kártyát is lehet csinálni, amit Apple/Google Pay-jel akár többen személy is használhat, a közös számláról nem beszélve. Bővebben erre: [link]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Topikgazda
válasz AxBattler #46799 üzenetére
Nézd meg mindkettő lehetőségeit aztán dönts.(Vagy használd mindkettőt.) Van néhány különbség.
A Wise-nál van lehetőséged különböző devizákban bankszámlaszámokat igényelni amelyek a neveden vannak.
Van olyan forint bankszámlájuk ami benne van a magyar azonnali utalási rendben és tényleg azonnal ott a pénz bankszámládon és erre akár még a munkabéredet is megkaphatod.
A Revoluttal folyamatosan hadakozik az MNB a bankosítás miatt és a bankszámlák sem egészen úgy működnek mint a Wise-nál.
A Wise-nál nincs hétvégi felár. Itt is megy a Apple Pay vagy Google Pay. Normálisan működik az ügyfélszolgálat.
Van egy srác aki mindkettőt ismerteti és össze is hasonlítja, itt a Wise-ról az oldala itt pedig a Revolut-ról szóló oldal.
Nekem hasznosabb a Wise, mert egyediek a bankszámláim az általam használt devizáknál, a kártya használat majdnem azonos és rendben vannak a maygar pénzügyi szabályozás területén.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest