Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46851) Gallmix válasza iceQ! (#46845) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Én kértem egy adat összesítőt ez pár nap volt, ott meg volt minden adat amit valaha megadtam, beleértve a korábbi már törölt bankszámlák is. Ezt profilban találod valahol.

[ Szerkesztve ]

(#46852) iceQ! válasza V/ (#46848) üzenetére


iceQ!
addikt

Beszéltem az ügyfélszolgálattal. Vissza is állították a Bank account-ot. :R

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#46853) Gallmix


Gallmix
aktív tag

PayPal egyenlegről euró kiutalása 0,99 euró díjért Revolut számlára (2 perc alatt)! Tesztelve és működik!

forrás

Sziasztok!
Volt már itt szó többször a csoportban arról, hogy miként lehetne PayPal egyenlegről eurót kiutalni más deviza bankszámlára, mondjuk a Revolut számlánkra.
Ugye ez a PayPal fiókból nem lehet magyar címmel regisztráltaknak, mert a rendszer jelzi, hogy csak magyar bankszámla adatokat lehet megadni és csak forintban lehet kiutalni... ez meg ugye nem olyan jó, mert hát ahogy a PayPal vált, talán olyan árfolyamon a reptéri pénzváltók váltanak...
Már jelezték nekem páran, hogy a Xoom.com szolgáltatásával ez megoldható, 0,99 euró díj ellenében. Szóval kipróbáltam.

A válasz röviden: Igen, ki tudtam utalni és megérkezett a Revolut euró egyenlegemre az összeg 2 perc alatt (külön regisztrációra sincs szükség).
Az Xoom.com oldalra rámész (egyébként ez is a PayPal tulajdona és magyar nyelven ez is elérhető), bejelentkezés és a PayPal fiókoddal bejelentkezel (nem kell regisztrálnod külön a Xoom-ra).
Pénz küldése, megadod azt, hogy melyik országba utalnál (Revolut számla magyar ügyfeleknél Litvániában van) és végigmész a folyamaton, kiválasztod, hogy eurót utalnál és euró érkezzen meg. Itt a díjtáblázat azt írja, hogy 0 euró a díja mindennek, de ez egy becslés, írják is alul, végül majd 0,99 euró lesz a díj.
Ezután van olyan lehetőség, hogy Visa bankkártyára utalás, vagyis az ahhoz tartozó számlára, de Litvánia nem támogatott, így ez az opció nem adott, így a bankszámlára utalás kell.

Megadod a bankszámlaadatodat, ezután lesz olyan, hogy az ismerős adatait kell megadnod (vagyis a saját Revolut számládra utalás esetén a te saját adataidat), a végén ki tudod választani, hogy a PayPal egyenlegről akarod a megadott összeget kiutalni. Fontos, hogy ez az opció csak akkor jelenik meg, ha olyan összeget adtál meg, amennyi rendelkezésre áll a PayPal egyenlegeden, ezenkívül az elején kalkuláld bele a 0,99 euró díjat, ami erre rá fog jönni. Szóval itt jelzi a díjat is, hogy mennyi lesz, 0,99 euró, majd véglegesíted és ennyi. 🙂

Dollárra nem próbáltam ki, annál az elején díjként 7,99 dollár díjat mutat a PayPal egyenlegről dollár kiutalásra, de ez is végül változhat és több is lehet...
Sok sikert! 🙂

[ Szerkesztve ]

(#46854) V/ válasza Gallmix (#46853) üzenetére


V/
Topikgazda

Direkt nem lehet utalni továbbra sem és Xoom még nem a PayPal, de a többi amit írsz az igaz, használható arra hogy a PayPal mint Xoom fizetési eszköze működjön.

(#46855) Gallmix válasza V/ (#46854) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Én csak bemásoltam, mert sokszor visszatérő kérdés, hátha valakinek hasznos lesz.

(#46856) V/ válasza Gallmix (#46855) üzenetére


V/
Topikgazda

Nincs ezzel semmi gond, egy lehetőség annak aki nem akarja a devizát elvásárolni, csak vannak akiknek nincs Revolut, nem is akarnak és a Xoom sem kell nekik és a költséget sem akarják fizetni. És azért ez nem egészen kiutalás, pénzküldés inkább. Viszont a linked egy privát csoportra mutat és itt nem lehet tagokat toborozni, mert csak akkor látja valaki a forrást ha csatlakozik, szóval erre a linkre semmi szükség a hozzászólásodban.

[ Szerkesztve ]

(#46857) pingvin2023


pingvin2023
újonc

Sziasztok !

Lehet úgy is pénzt küldeni másik paypal számlára, ha össze van kapcsolva a bankkártyám a paypalszámlámal és 0 ft van a paypalomon? Választ előre is köszi! Szép napot!

(#46858) V/ válasza pingvin2023 (#46857) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, ha van kártya akkor az lesz a pénzforrása. Ez esetben még a deviza váltás is a kártyakibocsájtó árfolyamával történhet, ami kedvezőbb szokott lenni mint a PayPal árfolyama.

(#46859) Remekelek28


Remekelek28
őstag

Üdv. A pénz igénylésénél ha kifizetem,akkor ott van vásárlói védelem?
Vagy csak ha számlára fizetem.

(#46860) V/ válasza Remekelek28 (#46859) üzenetére


V/
Topikgazda

A pénzbekérőre (ami számlának tekinthető) történő fizetés esetén van PayPal védelem, eleve látnod kell az erre emlékeztető szöveget.
Ha PayPal.me linket kaptál volna ott sajnos lehet hogy nem úgy van beállítva ha magánszemély küldi, nem cég vagy vállalkozó.
Egyébként ezt sem szabad ellenérték begyűjtése esetén személyes használatúként beállítani.

Személyes vagy kereskedelmi célokra
Amikor regisztrál a Szolgáltatásra és létrehozza PPM-hivatkozását, meg kell adnia, hogy a PPM-hivatkozást elsődlegesen barátaival és családtagjaival végrehajtott tranzakciókra kívánja használni („Személyes” használat) vagy termékek és szolgáltatások ellenértékeként ügyfelektől érkező kifizetések fogadására („Kereskedelmi” használat). Bár átállíthatja a Személyes PPM-hivatkozást kereskedelmi használatra, valamint egyes Kereskedelmi PPM-hivatkozásokat Személyes használatra, SZEMÉLYES PPM-HIVATKOZÁS NEM HASZNÁLHATÓ KERESKEDELMI CÉLÚ PÉNZFOGADÁSRA, ÉS A KERESKEDELMI PPM-HIVATKOZÁSOK SEM HASZNÁLHATÓK SZEMÉLYES TRANZAKCIÓK VÉGREHAJTÁSÁRA.

Amennyiben rendelkezik üzleti PayPal-számlával, minden a számlához társított PPM-hivatkozást automatikusan kereskedelmiként azonosítunk.

[ Szerkesztve ]

(#46861) pingvin2023 válasza V/ (#46858) üzenetére


pingvin2023
újonc

Köszönöm a választ!

(#46862) chris0000


chris0000
őstag

hi. ha küldök pénzt paypalon, hol tudok megjegyzést adni hozzá? egy kép jó lenne, én sehol nem találom... thx. üdv. :R

(#46863) V/ válasza chris0000 (#46862) üzenetére


V/
Topikgazda

Az összeg megadása utáni képernyőn a Milyen célból történik a kifizetés?-re kattintás és készíthetsz kártyát is hozzá a csomag ikonra kattintva.

(#46864) Gallmix válasza V/ (#46856) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Én nem toborzok tagokat. A csoport nem az enyém. Én is ugyan olyan sima tag vagyok ott mint bárki más. Az információk miatt léptem be oda is, néha olvasgatok és itt gyakran felmerült, gondoltam megosztom veletek. De azóta már cikk is született belőle (a csoport tulaja írta aki üzemeltet egy weboldalt is. https://revb.hu/igy-utalhatsz-ki-eurot-a-paypalrol-revolut-szamlara-atvaltas-nelkul/

pl a Revolut tanácsadás pénzért dologgal nem értek egyet. Ilyen alapon te is tehetnél így meg sokan mások is.

(#46865) V/ válasza Gallmix (#46864) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez így már jó, nem kell a csoporthoz csatlakozni hogy elolvassa aki akarja.
Persze nekem még mindig az a pontosabb meghatározás hogy Xoom-on keresztül a PayPal egyenlegről mint pénzforrás a Xoom-hoz lehet EUR-t küldeni EUR bankszámlára. Nem utalunk a PayPal egyenlegről. De a lényeg az hogy hozzá lehet jutni forintra váltás nélkül.

(#46866) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Szerettem volna felölteni a paypal számlámat pénzel. Sajnos úgy utaltam el az összeget a paypalra hogy nem volt a paypal fiókomhoz hozzá csatolva a számlám.
Az összeget ilyen esetben 30 napon belül visszakapom ?

[ Szerkesztve ]

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#46867) chris0000 válasza V/ (#46863) üzenetére


chris0000
őstag

áhh kösz az infot! üdv. :R

(#46868) V/ válasza Directors (#46866) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha megadtad a tranzakció azonosítót akkor le tudják könyvelni, bár azt írják hogy előtte add hozzá, ez nem szükséges. Saját neveden lévő forintos bankszámlárol mehet. A nem könyvelhető pénz 15 nap után megy vissza. De ez úgy gondolom sikeresen az egyenlegedre kerül.

[ Szerkesztve ]

(#46869) Directors válasza V/ (#46868) üzenetére


Directors
senior tag

Megadtam a tranzakciò azonosítòt, és saját nevemen van a forintos bankszámlám. Akkor kíváncsi leszek megérkezik-e a pénz, illetve mikor.
Köszi a segítséget!

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#46870) 8nemesis8


8nemesis8
veterán

Sziasztok!

Valahol korábban arról olvastam, hogy a paypal kártérítés már nem lesz vagy nem úgy, mint korábban. A vásárlói védelem megmaradt? LEGO-t vennék Litván embertől és paypallal utalnék, ha véletlenül tégla jönne vagy más, akkor van védelem?
Az összefoglaló szerint úgy értem, hogy van dispute ebben az esetben!

(#46871) V/ válasza 8nemesis8 (#46870) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem változott semmi, csak ne személyes tranzakcióval fizesd ki, vásárlás legyen, bár ez sem változott.

(#46872) 8nemesis8 válasza V/ (#46871) üzenetére


8nemesis8
veterán

Értem, akkor gondolom ez a "or paypal friends in EUR" a személyes tranzakció ugye?

(#46873) V/ válasza 8nemesis8 (#46872) üzenetére


V/
Topikgazda

Pontosan.

(#46874) Pogifej


Pogifej
csendes tag

Sziasztok!

Évek óta használom a paypal-t 1x sem volt belépési gondom.
Nem tud azonosítani, we couldn't confirm it's you.
Kínomban jelszót cseréltem, ami sikeres volt, a biztonsági kérdések is stimmeltek, sms is jött, de továbbra sem enged be. Ja applikációval beenged, de böngészőből fizetném a sweet tv-t.

Köszönettel, Gábor.

(#46875) V/ válasza Pogifej (#46874) üzenetére


V/
Topikgazda

Pont egy másik topikban írtam, hogy semmi értelme jelszó cserét csinálni ha valamiért nem tud valaki belépni. Ez a technikai jellegű belépési problémát biztos hogy nem oldja meg, főleg ha nem felejtette el a jelszavát akkor minek?
Van egy Nem vagyok robot felugró ablakos azonosítás ha azt nem jelölöd, akkor jön az ilyen szöveg. Ez a + azonosítás még akkor is előjön ha van kétlépcsős belépési azonosításod.
Applikációból is lehet fizetni.

Indítsd újra a hálózati csatlakozási eszközödet, hogy új IP cím legyen és töröld a PayPal sütit és a böngésző gyorsítótárat is töröld. Ezután újraindítva böngészőt az új IP címes környezettel működni szokott.
Nézd meg hogy a felugró ablak engedélyezve van-e böngészőben.
Esetleg a reklámblokkoló és az IP cím rejtő vagy az oldalfordítás is bekavarhat.
Néha a magyar nyelvű felület is okozhat gondot.
Ez a link a belépéshez legtöbbször jól működik.

(#46876) Pogifej válasza V/ (#46875) üzenetére


Pogifej
csendes tag

Köszi a választ!
Mára már be tudok lépni böngészőből, de sweet tv-t továbbra sem tudom paypal-al fizetni.
Még megpróbálom ezt a felugróablakos mókát, beugrott, hogy talán a vodánál volt már ilyen gondom.

(#46877) 8nemesis8 válasza V/ (#46873) üzenetére


8nemesis8
veterán

Köszönöm, egyébként ilyenkor semmilyen védelem/reklamációra nincs lehetőség vagy csak korlátozottan!?

(#46878) V/ válasza 8nemesis8 (#46877) üzenetére


V/
Topikgazda

Semmi hiszen a rokonodnak, közeli ismerősnek küldted és megbízol bennünk valamint tőlük nem szoktunk vásárolni általában. A szeméyles tarnzakció esetén nincs védeklem, az csak a kereskedelmi tranzakciók esetén van és ezekért azért kér díjazást attól aki elad a PayPal, hogy tudják fedezni az esetleges reklamációs költséget.

(#46879) Gallmix


Gallmix
aktív tag

PayPal eladhatja nemzetközi fizetési üzletágát, a Xoomot

Ez a módszer sem tartott sokáig akkor...

[ Szerkesztve ]

(#46880) 8nemesis8 válasza V/ (#46878) üzenetére


8nemesis8
veterán

Köszönöm, abszolút jogos és logikus magyarázat!

(#46881) V/ válasza Gallmix (#46879) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha megveszik akkor is maradhat a PayPal egyenleg mint pénzforrás, lényegében nem változna semmi mert értelmeteln a PayPay egyenleget kivonni és csak bankkártya és bankszámla maradjon pénzforrásnak.

(#46882) Rick4


Rick4
félisten

Sziasztok!
Nem sűrűn jövök ide, igz heti többször is használom, de nincs baj a paypallal, viszont évente egyszer belenyúlok valamibe, most is akadt egy apróság.
Vettem egy autót, le akartam alvázszám alapján kérni pár infót, kerestem a neten, pont ebben az autoiso nevű csapatba akadtam bele.
Az autó alvázszáma alapján azt írták, több infó rendelkezésre áll, így kifizettem a pénzt, és jött a letölthető pdf. Na itt indult a gond. Valós km 177 ezer van a kocisban, megvannak a márkaszervizes látogatások, szervizkönyv, osztrák műszakikon rögzített óraállások, minden tiszta, és sorba rakható, viszont ettől a csapattól egy "kamu" jelentést kaptam 3900 forintért, szó szerint NULLA infó jött az autóról, csak a szokásos gyári visszahívások általánosságban erre a típusra, meg egy 7 évvel ezelőtti 46 ezer km-es óraállás, szóval a szolgáltatás használhatatlan.
Írtam nekik, mellékeltem a márkaszervizből és a szervizkönyvből származó infókat, amihez köze sincs az általuk megadott adatoknak, de semmi válasz. Jeleztem a paypalon, most megint csak várunk az eladóra.
Hogy tudok továbblépni, hogy a paypalhoz kerüljön az eset? Nyilvánvaló, hogy nekem adnak igazat, csak most nem tiszta, várjak-e még, és majd megjelenik egy gomb, vagy tudok már most is csinálni valamit?
Ezt látom..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#46883) V/ válasza Rick4 (#46882) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nem jutsz egyezségre az adott céggel akkor június 9-ig a rosszul fordított Hiba továbbítása a PayPalnak linkre kell kattintanod.10-én lezárják döntés nélkül.

(#46884) Rick4 válasza V/ (#46883) üzenetére


Rick4
félisten

Hát igen, ezt nem értettem én sem, franc se tudja, miért nem angolul írja, azzal előrébb lennék..

Köszönöm! :R

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#46885) DEGU83


DEGU83
tag

Sziasztok, nem tudok belépni a fiókomba, nem jön a várt sms, meg a telefonhívás sem. Jó telefonszám van megadva. Nem értem a doklgot, eddig nem volt baj. Mi lehet ennek az oka? :R

(#46886) V/ válasza DEGU83 (#46885) üzenetére


V/
Topikgazda

Telekom (30-as) számokra működik, ebben a mp-ben próbáltam ki és a szokásos telefonszámról jött +36305555414.
Nem PayPal hiba.
Az sms esetén lehet hogy spam-nak vette a telefonod, nézd meg ezt a részt rajta.
A hívást nem egészen értem, ugye te nem a jelszócserével akartad a belépési problémát orvosolni? Mert ha a belépési sms nem jön meg akkor a jelszó csere megerősítési sem fog és az sms meg nem érkezésnek semmi köze nincs a jelszóhoz.
Szám hordozott telefonoknál lehet szinkronizációs hiba a szolgáltatónál vagy más jellegű hiba náluk, amiről lehet hogy nem is tudnak.
A telefon szolgáltatóknál mindig megcáfolják a a műszaki valóságot, mert szerintük mindig mindenük működik, amit tudunk hogy lehetetlen, csak a szolgáltató dolgozói nem értik ezt. Pl nem küldtek x számról sms-t mert nem látják, de küldtek csak a rendszerük nem fogadta és ezért nem látják.

[ Szerkesztve ]

(#46887) DEGU83 válasza V/ (#46886) üzenetére


DEGU83
tag

Köszi a választ, nem próbáltam jelszócserét. Kb. 1 hónapja jelentkeztem be utoljára, akkor még nem volt semmi gond. Gondoltam a SPAM es dologra, de elvileg nincs semmi elállítva. Akkor valószínű, hogy a szolgáltatónál lesz valami.

(#46888) V/ válasza DEGU83 (#46887) üzenetére


V/
Topikgazda

Arra figyelj hogy ilyenkor -ha hosszabb ideje nem lépsz be- néha előkerül a Nem vagyok robot megadási ablak is és lehet hogy ezt nem látod, ha olyat írna ki hogy Nem tudtuk azonosítani.....
Néha telefon önállósítja magát.

[ Szerkesztve ]

(#46889) Gallmix válasza V/ (#46886) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Ilyen nekem is volt banknál. Erősködött, hogy de küldtem. Nézzem Spam-be. Mondom itt nincs spam, ez egy régi telefon max 3g-t támogat még internet sincs rajta. Újra küldés már sikeres volt.

(#46890) Kékes525


Kékes525
félisten

Sziasztok!

Hogy lehet egy automatikus fizetésnél az inaktivitást ismét aktivá tenni? Tévedésből kapcsoltam ki. Csak az új előfizetés marad?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#46891) V/ válasza Kékes525 (#46890) üzenetére


V/
Topikgazda

Sehogy, újból elő kell fizetni és akkor újra indul egy másik menet.

(#46892) Kékes525 válasza V/ (#46891) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi! :)

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#46893) Rick4 válasza V/ (#46883) üzenetére


Rick4
félisten

Köszönöm a segítséget, tegnap 10 óra körül léptem is az ügyben, ma kora délután jött a válasz, hogy a javamra ítélt a paypal, és jön vissza a pénz! :R

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#46894) modecom1994


modecom1994
tag

Hello az lenne a problémám, hogy üzleteltem phn eladtam a terméket, de nem tudom a számlámra átutalni az összeget. Nem volt ezelőtt paypalom.

[ Szerkesztve ]

A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb.

(#46895) V/ válasza modecom1994 (#46894) üzenetére


V/
Topikgazda

Összefoglaló és ott az 5. pont esetleg?
Ha jutalékot vonták akkor előfordulhat hogy a hozzáférést egy darabig korlátozzák mert "új" eladó vagy. Majd értesítenek, de ezt írták is az látható a képen. Szokott lennidátum, de 21 nap is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#46896) Rick4 válasza modecom1994 (#46894) üzenetére


Rick4
félisten

A ph-n keresztül eladásnál mi értelme van a paypalnak, ha végül ki akarod utalni saját számlára? Szerintem legközelebb ne így csináld..
Én wise számlát használok évek óta, ugyanúgy tud 5 másodperc alatt utalni bárki rá, mint egy itthoni bank bármely forintos számlájára, ha annyira kell a pénz, elmegyek egy automatáshoz és kiveszem, akárhol elvásárolom gpay-jel, telefonnal érintésmentesen, és persze a mellé kapott fizikai vagy virtuális kártyát gond nélkül lehet a paypalhoz is társítani.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#46897) modecom1994 válasza V/ (#46895) üzenetére


modecom1994
tag

Érdekes dolog ez. Igaz nem néztem utánna de, tartják 30napig a pénzem vártam 30napot azóta letelt. megkaptam a pénzt és most megint várjak “21”napot :U :N Értem köszi a választ.

[ Szerkesztve ]

A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb.

(#46898) modecom1994 válasza Rick4 (#46896) üzenetére


modecom1994
tag

Ezt választotta a vásárló rábólintottam. De legközelebb marad sima számla, vagy wise :R

A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb.

(#46899) V/ válasza modecom1994 (#46897) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem 30+21 nap, csak 21. Ha szállítással ment akkor neked meg kell adnod a nyomkövetési azonosítót és a vevőnek is jelezni hogy megkapta és nincs probléma. A PayPal fiókodnak hitelesítettnek kell lenni, bankszámla esetleg bankkártya hozzárendelve és hamarabb is meglehet az a pénz, de 21 nap amax várakozási idő. Sokan még azt hiszik hogy fizetéskor csak a PP védi a pénzét és ezért ragaszkodnak hozzá, de te mindeképp 3,5%-al többet kérj tőle, mert az eladás költségét nem neked kell finanszírozni, azt mindig beépítjük az árba.

(#46900) modecom1994 válasza V/ (#46899) üzenetére


modecom1994
tag

Rendben igy már világos (el kellet volna olvasnom) köszönöm! :R :)

[ Szerkesztve ]

A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.