Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:29:23

LOGOUT.hu

nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35753) schray válasza Colos1 (#35750) üzenetére


schray
tag

1. részvétem
2. nvidiát - jobb driverek, hűvösebb /csendesebb/ és energiagazdaságosabb üzem

A processzorod nem lesz feltétlenül bottleneck a videókártyának, de néhány játéknál előfordulhat, hogy videókártyától függetlenül is magas a cpu igénye, ott már problémát okozhat. Ha visszaolvasol, épp a Divisionnál jött most elő, bár egy rosszul optimalizált ubifost béta talán nem mérvadó még.

A 970 a legmagasabb stabil tuningolt állapotában alulról karcolja a 980gyári értékeit. Főleg hogy ha valamelyik tuningolhatóbb darabot választod (pl. Giga 970Xtreme, Asus 970Black) meg legyen stabil és combos tápegységed (főleg, ha mégse nvidiát veszel). HD-n vagy 4K-n játszol?

kérdéseidre:
1. ez nem mond semmit, MSAA, MFAA, TSAA, van egy rakás mód, mindegyiknek különféle fokozataival, ízléstől és igényelt teljesítménytől függően sokezer lehetőséged van - vagy egy se, mert az adott játék összeomlik, ha kívülről kényszeríted rá valamelyiket, belülről meg van benne egy FXAA és kész. Ráadásul a hatásuk is más, nagyon függ a textúráktól meg az enginetől, hogy valójában mekkora élsimításra is van szükséged, hogy az általad elvárt minőséget kapd.
2. ez a mai kártyáknál már nem okoz nagy különbségeket
3. Rivatuner, Fraps, a szokásos. De ha 970-et veszel, sok mai játék nem fog 60fps-el futni ultrán. Amúgy a korlátozás meg gyakran stutteringet okoz (nem mikrot, csak simán akadozik, ha gyorsan pásztáz a kamera) érdemesebb olyan beállításokat választani, ahol valamivel 60fps alatt megy stabilan (pl magasabb élsimítás) az olyasmiket, amik alkalomadtán brutál leterhelik inkább visszábbvenni (Hairworks, részecske effektek)

Mivel meghalt a videókártyád, nem mondom, hogy várd meg a Pascal architektúrát, mert mire ebben az árban kijön valami, az még fél év is lehet. A 970 egy jó vétel még szerintem, én egy hónapja vettem és egyáltalán nem bántam meg, de lesznek itt, akik más véleményen vannak. Fontolj meg több álláspontot is :)

71% víz

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.